AnderZ

 • Heb jij één keer per maand seks, alleen omdat je vindt dat 'het moet'? Is seks meer een last dan een lust? Je bent niet de enige: zo'n 30 procent van de vrouwen zegt weinig of geen zin in seks te ervaren, zelfs niet in een warme relatie, terwijl daar geen lichamelijke verklaring voor is. Dat kan leiden tot spanningen en twijfels, in je relatie en bij jezelf.

  In 'Zin in seks!' legt seksuoloog Ingeborg Timmerman een verband tussen zin in seks en onze persoonlijkheid. Verminderd lustgevoel ligt namelijk vaker aan een psychische disbalans dan bijvoorbeeld aan hormonen of een gebrek aan fantasie. Daarvoor ontwikkelde zij het persoonlijkheidsmodel 'De Bloem'. Stap voor stap ga je De Bloem zelf toepassen en die balans herstellen. Dit proces wordt uitgelegd aan de hand van vier herkenbare casussen van vrouwen, geïnspireerd op veelvoorkomende vrouwenproblemen in de seksuologiepraktijk. Ontwikkel ook een sexy state of mind met deze nieuwe, verfrissende kijk op zin in seks!

  "Zin in seks! biedt een originele visie op zin in seks bij vrouwen, in heldere taal en met toegankelijke verhalen uit de praktijk. Een echte must-have, wat mij betreft!" -- Goedele Liekens

 • Het aantal mensen met dementie neemt toe en daarmee ook het aantal mantelzorgers: partners, familieleden en andere naasten die de zorg op zich nemen en daar vaak hun handen vol aan hebben. In het begin valt dat wel mee, maar gaandeweg worden de problemen groter. Dan spelen niet alleen geheugenverlies en desoriëntatie een rol, maar soms ook depressiviteit. Het is voor bijna alle mantelzorgers erg lastig en zelfs pijnlijk om te zien hoe de persoonlijkheid en het gedrag van iemand van wie ze houden veranderen. Vaak weten ze ook niet hoe ze daar op een goede manier mee om kunnen gaan: de meeste mantelzorgers zijn er immers niet voor opgeleid. Als je je bovendien realiseert dat dementie gemiddeld negen jaar duurt, begrijp je dat er heel veel van mantelzorgers gevraagd wordt.

  Dit boek biedt een helpende hand. Op basis van de ruim honderd meest gestelde vragen van mantelzorgers nemen we je mee in de wereld van de dementie. Afhankelijk van het stadium van de ziekte is er namelijk vaak nog veel mogelijk. Je krijgt niet alleen essentiële informatie en tips, we leren je vooral hoe je op een prettige manier om kunt gaan met iemand met dementie. En, niet onbelangrijk, hoe je ervoor zorgt dat je daarbij jezelf niet vergeet.


  Een positief en praktisch boek dat focust op wat nog wel kan.
  Met meer dan 100 adviezen om meteen in de praktijk te brengen.
  In deze herziene druk is de informatie geactualiseerd en er zijn extra vragen toegevoegd.


  Trefwoorden: mantelzorg dementie alzheimer handleiding

 • Breek je vrij!

  Edwin Selij

  • Anderz
  • 14 November 2017

  Ben jij een piekeraar of zit je vast in je denken? Heb je vaak last van negatieve gevoelens? Heb je een probleem waar je al jaren mee rondloopt, maar lukt het je niet om hem op te lossen?
  Voorkom dat je met dit nare gevoel blijft zitten en ga aan de slag!

  Breek je vrij! helpt je probleem op te lossen, ongeacht wat dat probleem ook is. Misschien noem jij het belemmeringen, blokkades of zelfs uitdagingen. Het blijft hetzelfde, want de gevoelens die je ervaart zijn vaak verbonden aan negatieve herinneringen. Door middel van praktische oefeningen en persoonlijke casussen helpt Edwin Selij je om die herinneringen te resetten en om je denkfout denkgoed te maken. Zodat je eindelijk je verleden kunt loslaten en het leven kunt leiden dat je daadwerkelijk wilt.

 • 'Druk zijn' is hot. We overladen onszelf met informatie en alles wat we doen moet nuttig zijn. Maar ons brein kan niet altijd goed omgaan met al die prikkels. Het is dan ook niet zo vreemd dat meer dan één miljoen Nederlanders burn-outklachten hebben. Terwijl de oplossing voor meer rust en ontspanning heel simpel is: zitten en mediteren. 'Maar dat is toch zweverig gedoe?' Integendeel!

  Helemaal naar de meditering is een gevatte introductie op meditatie en spiritualiteit. Bestsellerauteur Mark Siegenbeek van Heukelom laat zien dat mediteren gezond, wetenschappelijk bewezen en pragmatisch is. Hij geeft nuchtere antwoorden op al je prangende vragen over het hoe en waarom van spiritualiteit. Vind rust, wijsheid en zelfvertrouwen aan de hand van verschillende meditatieoefeningen op uiteenlopende niveaus. Zo kun je elke dag lekker naar de meditering!

  - Een bijzonder boek met een nuchtere en onderzoekende kijk op meditatie en spiritualiteit.

  - Ook geschikt voor sceptici.

  - Met meditatieoefeningen op uiteenlopende niveaus om direct aan de slag te gaan.

  Trefwoorden: Spiritualiteit mediteren meditatie nuchter rust ontspanning gezondheid zelfvertrouwen Mark Siegenbeek van Heukelom handleiding

 • Indistractable

  Nir Eyal

  • Anderz
  • 7 Maart 2020

  Je werkt aan een belangrijk project, maar raakt afgeleid door een e-mail. Als je weer aan het werk gaat, knoopt een collega een praatje aan. En thuis wordt het gesprek met je partner onderbroken door een appje. Wéér ben je niet toegekomen aan de dingen die je graag had willen doen. Hoe zou het zijn als je de mogelijkheid had nooit meer afgeleid te raken?

  Indistractable gaat direct in op de kern van het probleem: het is niet de schuld van onze gadgets; wij zijn het zelf! In dit boek onthult bestsellerauteur Nir Eyal de verborgen psychologie achter onze afleiding en toont je in vier stappen hoe je eindelijk toe kunt komen aan de dingen die je wilt doen. Daarnaast leert hij je:

  - hoe je niet meer afgeleid raakt op het werk en je to-dolijstje inkort;

  - hoe je gefocust kunt blijven op je prioriteiten en die ook opvolgt;

  - waarom je relaties (en je seksleven) afhangen van het vermogen je niet af te laten leiden;

  - hoe je kinderen opvoedt die zich kunnen focussen in een wereld vol afleidingen.

  Trefwoorden: Indistractable afleiding verslaving social media stress Hooked Nir Eyal handleiding

 • Klaagvrije Maandag

  Sandra Brandt

  • Anderz
  • 7 Maart 2020

  Klagen doen wij Nederlanders allemaal. Is het niet over het weer, de politiek, de NS, het werk of de buren, dan is het wel over anderen die klagen. Je wordt er soms doodmoe van. Van al die anderen die klagen. Toch?

  Dat vond Sandra Brandt ook, tot ze doorkreeg dat ze met klagen over klagers exact hetzelfde deed. Ze vroeg zich af wat er zou gebeuren als ze niet meer zou klagen. Eén dag maar. Maandag. En ze nodigde anderen uit hetzelfde te doen. De klaagvrije maandag werd een hit op sociale media. Een interview met Giel Beelen maakte veel los, #klaagvrijemaandag werd trending topic op Twitter, en haar bereik op Facebook groeide tot 3 miljoen. Ongelooflijk veel mensen gingen, allemaal op hun eigen manier, met klaagvrije maandag aan de slag. Blijkbaar had ze een punt te pakken...

  Sandra is blijven zoeken naar alternatieven voor klagen en dat geeft een rijk leven: ze is proactiever, heeft een bijzonder waardevol netwerk en leerde leven in flow. Dat gunt ze iedereen; daarom deelt ze in dit boek vol overtuiging haar ervaringen en kennis. Na één klaagvrije maandag wil je nooit meer stoppen!

  'Sinds ik Sandra in 2015 in de uitzending had, werd ik me bewust van het geklaag om me heen maar ook zeker dat van mezelf. Dit boek geeft een alternatief. Wel jammer dat het zo snel wegleest ;-)' - Giel Beelen, dj bij Radio Veronica

  'Klagen is weerstand en dat houdt je uit de flow. Dit boek, geschreven in een directe en frisse taal, helpt je heel concreet om meer flow te ervaren.' - Jan Bommerez, auteur van Minder Moeten Meer FLOW

  'Dit boek is de reflectie van een studie, een onderzoek in real life. Sandra 'omarmt het leven' en nodigt ons uit om dat ook te doen. Voluit!' - Ineke Hurkmans, grondlegger van de Jump Movement filosofie en methode

  'Het klaagvrij gedachtegoed is functioneel, down to earth en verfrissend. Dit boek maakt zijn belofte meer dan waar.' - Patrick Kicken, podcaster/dj en auteur van Leven zonder stress

  Trefwoorden: Klagen klaagvrij leven Klaagvrije Maandag proactief gevoelsleven Sandra Brandt handleiding

 • Leven zonder zorgen

  Dale Carnegie

  • Anderz
  • 19 Februari 2020

  Zorgen, we hebben er allemaal weleens last van. Van kleinere zorgen tot grotere zorgen; soms zijn ze direct op te lossen, soms liggen we er nachten van wakker. Maar wat als zorgen je leven overnemen of zelfs omslaan in angst? Wat als je gewoon niet meer kunt eten van de stress of er zelfs ziek van wordt? Leven zonder zorgen biedt de oplossing.

  In deze klassieker leert bestsellerauteur Dale Carnegie je een aantal praktische strategieën waarmee je direct aan de slag kunt. Met Leven zonder zorgen onderzoek je de aard van je zorgen, angst en stress en op welke niveaus het je leven kan beïnvloeden: fysiek, emotioneel, cognitief, relationeel en zelfs spiritueel. Kom tot de kern van je zorgen aan de hand van deze simpele vragen: wat is het probleem? Wat is de oorzaak? Welke mogelijke oplossingen zijn er? En welke is voor jou het best? Dit boek bied je alle houvast om je zorgen, angsten en stress te overwinnen.

  - Meer dan 16 miljoen exemplaren verkocht van de Engelse versie!

  - Reeds verschenen in 1944, maar nog verrassend actueel.

  Trefwoorden: Zorgen stress angst ziekte probleem oplossen overwinnen houvast Dale Carnegie handleiding

 • Vijftig tinten hees

  Debby Mureau

  • Anderz
  • 19 Februari 2020

  Bij The Voice of Holland zien we hoe deelnemers in een split second worden beoordeeld. Soms raakt een stem ons, soms niet. Ook onze spreekstem wordt binnen één seconde beoordeeld, bijvoorbeeld op betrouwbaarheid en sympathie. Je stem is daarmee een belangrijk instrument om te overtuigen en beïnvloeden, of het nu gaat om de aansturing van een team, de pitch voor een project of de manier waarop je jezelf tijdens een (sollicitatie)gesprek profileert.

  In Vijftig tinten hees vertelt Debby Mureau hoe je jouw stem zo professioneel, aantrekkelijk én gezond mogelijk kunt gebruiken. Ze leert je wat ze talloze business- en salesprofessionals, politici en mediastemmen eerder leerde: hoe je, door je stem te trainen, je overtuigingskracht kunt vergroten en het contact met anderen op een positieve manier kunt beïnvloeden.

  - Herziene editie van Je stem als krachtbron.

  - Met een geheel nieuw stuk over het strategisch gebruik van je stem bij klantcontact.

  - Inclusief interviews met ervaren en professionele stemmen, zoals Gerard Ekdom en Jan de Hoop.

  Trefwoorden: Stem betrouwbaarheid overtuigen beïnvloeden professioneel gezond Debby Mureau handleiding

 • - 37%

  Prima is perfect

  Astrid Davidzon

  • Anderz
  • 9 Februari 2017

  Werk je hard, maar lijkt het nooit af en nooit genoeg? Ben je bang om fouten te maken, leg je de lat steeds hoger voor jezelf en heb je de neiging alles te willen controleren? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk een perfectionist. En hoewel je dat in eerste instantie veel lijkt op te leveren, kleven er in de werkelijkheid veel nadelen en (gezondheids)risico's aan. Perfectionisten zijn namelijk gedoemd vroeg of laat vast te lopen in hun leven. Ze hebben veel last van stress, faalangst en dwangmatig denken en ontwikkelen daarmee allerlei samenhangende lichamelijke en geestelijke klachten, zoals paniekaanvallen of zelfs een burn-out.

  Wanneer je niet aan de slag gaat met de échte oorzaak van je hoge eisen, is het loslaten van je perfectionisme een illusie. Met het boek P.R.I.M.A is Perfect biedt ex-perfectionist Astrid Davidzon een praktisch en effectief 5-stappenplan om je te helpen je perfectionisme los te laten. Haar zelfontwikkelde 'P.R.I.M.A-methode' geeft niet alleen inzicht in wat je kunt doen om van perfectionisme af te komen, maar ook hóe je dat doet. Want pas als je je perfectionisme laat varen zal je merken dat prima eigenlijk ook al perfect is en hoeveel rust en ruimte het oplevert om vanuit ontspanning te leven en meer te kunnen genieten.

  Astrid Davidzon is expert op het gebied van perfectionisme. Ze is Masterpractitioner NLP en hypnose, en coacht mensen bij het loslaten van hun perfectionisme door hun gedachten en gevoelens op een positieve manier te laten herprogrammeren.


  "Een 'perfecte' combinatie van gevoel en praktijk. Onderdompelen in zowel theorie als persoonlijke ervaringen en gefocust in actie gaan. En dat allemaal vanuit liefde, humor en compassie. "
  Pauline de Wilde (tv-presentatrice en dagvoorzitter)

  "Loslaten is de sleutel om minder perfect te zijn. Laat dit boek een leidraad zijn om beter met perfectionisme om te leren gaan."
  Marjon de Hond (voormalig weervrouw NOS)

  "Een helder en mooi boek vol praktische tips die je helpen om te gaan met perfectionisme. Ik ben erg onder de indruk!"
  Judith Webber (auteur, spreker, organisatievernieuwer)

 • - 29%

  Geluk in de pocket

  Pep Degens

  • Anderz
  • 10 Februari 2017

  Heb je het gevoel dat je geleefd wordt door de waan van de dag? Gebruik je excuses om je keuzes goed te praten? Heb je het idee dat je toekomst je door de vingers glipt? Weet je nauwelijks waar je over drie jaar wilt staan? Zijn er meer van dit soort vragen die een gevoel van onbehagen bij je oproepen? Dan is de kans groot dat je op dit moment minder gelukkig bent dan je zou willen zijn. Dit boek brengt daar verandering in!

  Geluk in de pocket is geen rozegekleurd verhaal over geluk. Het is een wake-upcall om je eigen geluk te ontwikkelen, in het leven zoals dat zich aandient: vol teleurstellingen en afwijzingen, keihard en onvoorspelbaar. Pep Degens daagt je uit om het heft in eigen hand te nemen. Hoe? Door meedogenloos de verantwoordelijkheid te nemen voor je gedrag, zodat je meer grip krijgt op je eigen leven. Werken aan je eigen geluk is namelijk niet moeilijk, maar je moet het wel doen.
  Dit boek staat vol technieken die je begeleiden op je weg naar geluk: geluk in de pocket!

 • - 29%

  'Wij praten langs elkaar heen', of: 'Hij zoekt altijd een oplossing, terwijl ik er alleen over wil praten', zijn veelgehoorde uitspraken in de beslotenheid van de therapiekamer. Ondanks alle goede bedoelingen en de verliefde start, lijkt het contact bij veel stellen steeds meer uit te draaien op oppervlakkige mededelingen en ruzies over futiliteiten. En dat is niet alleen het geval bij langdurige relaties, maar komt tegenwoordig ook vaak voor bij jongere koppels.

  Kern van het probleem is gebrekkige communicatie. In Praten Lucht Op belichten de auteurs vijf soorten gesprekken die regelmatig gevoerd moeten worden om te voorkomen dat je relatie doodbloed. Ze geven tips en doen suggesties om gesprekken in goede banen te leiden. Welk soort gesprek is voor jou op welk moment belangrijk? En hoe pak je zo'n gesprek aan? Het boek sluit af met het 'Praten Lucht Op'-programma. Daarin wordt op een rijtje gezet welke contactmomenten voor een relatie cruciaal zijn. En er worden gespreksonderwerpen aangedragen waarmee je direct aan de slag kunt.

  Trefwoorden: Communicatie relatie praten therapie contact constructief uitspreken liefde gesprekken kern Angèle Nederlof Sjaak Vane handleiding

 • - 37%

  Pak je Carlosmoment

  Jaap Bressers

  • Anderz
  • 5 Februari 2020

  Gewoon gelukkig zijn en ook nog eens bijdragen aan het geluk van anderen, wie wil dat nou niet? Jaap Bressers, een van de meest gevraagde sprekers van Nederland, ontdekte in zijn eigen zoektocht naar geluk de kracht van het Carlosmoment. Een klein gebaar dat zorgt voor een groot geluk. En het meest bijzondere: iedereen kan het. Jaap moest er, zoals hij zelf zegt, zijn nek voor breken om dit te beseffen. Gelukkig kan het nu ook een stuk simpeler, bijvoorbeeld door dit boek te lezen. Het bestaat uit korte persoonlijke verhalen waar je ook zelf iets mee kan.

  Op een aanstekelijke manier, met veel humor en emotie, legt Jaap uit wat een Carlosmoment is. Je hoeft er niet harder voor te werken. Je hoeft ook niks te veranderen. Het is er al. Je hoeft alleen maar je moment te pakken. Zo draag je op een simpele en leuke manier bij. Voor jezelf en de ander. Geluk groeit als je het deelt.


  Van de auteur van de bestseller Waar een wiel is, is een weg (meer dan 25.000 exemplaren verkocht!).
  Dit is het eerste klimaatpositieve boek ter wereld: zo milieuvriendelijk geproduceerd dat je, zelfs als je het in de kast laat staan, al bijdraagt aan een beter milieu.


  "Jaap en zijn Carlosmomentjes dragen daadwerkelijk bij aan het geluk van anderen." - Guido Weijers, cabaretier

  "Het blijft iedere keer magisch om het effect van de Carlosmomentjes te ervaren. Voor jezelf en de ander." - Bas van der Veldt, directeur AFAS

  "Ik lees nooit boeken, maar deze heb ik verslonden." - Riny uit Eindhoven

  "Bla.. bla.. wa.." - Bram (1 jaar)

  Trefwoorden: Wereld verbeteren bijdrage plezier persoonlijke ontwikkeling geluk gebaar waarde energie Carlosmoment Jaap Bressers helpen delen handleiding

 • - 41%

  Je herkent ze vast wel, mensen die van die trekjes hebben waardoor je geen grip op ze krijgt. Ze houden zich niet aan afspraken, zijn leugenachtig of manipulatief, impulsief of snel geïrriteerd en ze proberen voortdurend hun verantwoordelijkheid te ontduiken. En spijt hebben? Ho maar.  Neem nou die manager die tijdens vergaderingen veel plezier lijkt te hebben in het doordrammen van zijn eigen punten en het vernederen van zijn medewerkers. Of die collega, die zonder enige vorm van schaamte je beste ideeën steelt, daarmee hoge ogen gooit bij de directie en er met die felbegeerde baan vandoor gaat. Of de echtgenoot die jij steeds weer betrapt op leugens en bedrog en die zich er met smoesjes elke keer weer uit weet te draaien. Is dit normaal of is er meer aan de hand?  Je zou denken dat sociopaten zeldzame en gevaarlijke criminelen zijn, maar niets is minder waar. Volgens Martha Stout lijdt één op de 25 mensen aan deze antisociale persoonlijkheidsstoornis. Dat houdt in dat ze geen geweten hebben. Niet dat ze het verschil tussen goed en kwaad niet kennen, er gaan alleen geen emotionele bellen rinkelen; ze voelen geen flintertje schuldgevoel of spijt. Het zijn sociopaten zonder geweten. En iedereen kan het zijn...  In Wat denk je, is jouw buurman sociopaat? laat psychologe Martha Stout zien waaraan je een sociopaat herkent, zodat je je kunt wapenen tegen leugens en bedrog, tegen zieligdoenerij en overdreven vleierij. Beperk hun destructieve invloed en bescherm jezelf en je geliefden tegen hun slinkse en schaamteloze handelswijzen.

  Martha Stout is klinisch psycholoog. Ze werkte jarenlang voor de afdeling psychiatrie aan Harvard Medical School en heeft een privépraktijk. Eerder verschenen van haar de boeken The Myth of Sanity en The Paranoia Switch.

 • - 37%

  Overtuigingskracht

  Rob Yeung

  • Anderz
  • 28 Mei 2016

  Wat maakt het dat sommige mensen altijd opvallen, uitgekozen worden voor interessante projecten en de aandacht op een positieve manier naar zich toe weten te trekken? Hoe komt het dat zij anderen altijd weten te overtuigen in vergaderingen en tijdens presentaties? Blijkbaar weten zij impact te hebben op andere mensen met een ogenschijnlijk geheim wapen: overtuigingskracht.

  Rob Yeung leert je in 4 stappen hoe ook jij je overtuigingskracht kunt verbeteren:
  1. Geef je zelfvertrouwen een boost
  2. Gebruik lichaamstaal en non-verbale communicatie effectief
  3. Speel het spel met woorden slim
  4. Verbeter je prestaties door passie.

  Rob Yeung maakt gebruik van wetenschappelijke bewezen technieken. Zijn werk is gebaseerd op intensief onderzoek en voorzien van inspirerende, waargebeurde voorbeelden en cases.

  o Voor iedereen die impact wil hebben, of je nu gaat om werk of privé
  o Boordevol bewezen technieken, oefeningen en adviezen
  o Leer je impact te vergroten en het succes te bereiken dat je wilt bereiken

 • - 37%

  Je stem als krachtbron

  Debby Mureau

  • Anderz
  • 10 Februari 2017

  Bij The Voice of Holland zien we hoe deelnemers in een split second beoordeeld worden, we zijn geraakt of niet. Ook met onze spreekstem worden we binnen één seconde beoordeeld op o.a. betrouwbaarheid en sympathie. Je stem is daarmee een belangrijk instrument om overtuigend
  over te komen en mensen te raken, of het nu gaat om het aansturen van een team als leidinggevende, het pitchen voor een project of een sollicitatiegesprek.

  In Je stem als krachtbron vertelt Debby Mureau hoe je jouw stem zo aantrekkelijk, duidelijk én gezond mogelijk kunt gebruiken. Ze leert je wat ze businessprofessionals, politici, zangers en dj's ook heeft geleerd: het trainen van je stem, je verstaanbaarheid, hoe je een hese stem kunt voorkomen en hoe je door middel van je stem snel contact kunt krijgen met mensen.

  * Inclusief interviews met ervaren en professionele stemmen, zoals Gerard Ekdom en Jan de Hoop
  * Met verrassende tips en leuke anekdotes
  * Ook geschikt als cadeau!

 • - 44%

  Pep Degens (1964) is ervaringsdeskundige op het gebied van scheiden, al noemt hij zichzelf liever herhalingsdeskundige. Hij doorleefde de afgelopen 35 jaar driemaal een relatie (het woord 'scheiden' gebruikt hij ook al liever niet). Ondanks zijn werk als trainer in persoonlijke groei & geluk ontkomt ook hij zelf niet aan het vallen en opstaan dat verbonden is aan uit elkaar gaan. Gaandeweg ontwikkelde hij noodgedwongen de kunst van het onderuitgaan en weer opkrabbelen, die hij met de nodige zelfspot en humor met ons deelt in dit boek.

  Zijn persoonlijke, schurende en ontroerende betoog, ondersteund door de visies van een relatietherapeut en een mediator/advocaat, neemt je mee door zijn eigen leven en dat van anderen en belicht de vele kanten van het verbreken van een langdurige relatie. Kon je het zien aankomen? Voorkómen? Hoe 'doe' je een scheiding? Word je er uiteindelijk beter van? Kun je je ex achter je laten? En word je nog wel gelukkig, of is dat alleen weggelegd voor de getrouwden onder ons die het wél lukt tot de dood hen scheidt?

  Het is een reis geworden langs de afgrond van schaamte, schuldgevoel, angst, pijn en verdriet. En natuurlijk gaat het ook over nieuwe kansen en de roep van het leven dat toch steeds maar weer geleefd wil worden. Vanuit liefde.

  'Trouwen kan iedereen, maar wie kan eigenlijk goed scheiden? Pep wijst de weg. Eindelijk een liefdevol boek over scheiden!'


  Corine Koole, columniste in Volkskrant Magazine en auteur van De zeven wetten van de liefde.


  Trefwoorden: Scheiden echtscheiding relaties persoonlijke groei veerkracht zelfvertrouwen geluk Pep Degens handleiding

empty