U2pi BV

 • Na het succesvolle kookboekje Ritas Diner Idee, een van de winnaars van de World Gourmand Cookbook Awards, waarin ik 52 complete eenvoudige menus heb beschreven, kreeg ik de vraag of er ook nog een eenvoudig kookboek voor kinderen zou komen.
  Dit is het dan geworden!
  Ritas kinderkookboek KOKEN IS EEN FEEST.

  Ik heb bij het schrijven van dit boekje advies van mijn kleinkinderen (Florence, Hidde, India en Texel) gekregen. We hebben een aantal recepten samen uitgeprobeerd. En niet onbelangrijk, ze hebben hun voorkeur voor het eten duidelijk aangegeven.
  Ik hoop dan ook dat ik met dit eenvoudige kookboekje heel veel kinderen en ouders blij heb gemaakt. Want uit dit boekje koken is een groot feest!

 • In `Koken voor gedetineerden kookt John Smeets voor 9 euro een hoofdmaaltijd voor 4 personen.

  De uitgangspunten hierbij zijn:
  Eenvoudig
  Snel
  Smakelijk
  Gezond
  Goedkoop

  De gerechten variëren, u vindt in dit boek:
  Eenpansgerechten,
  Traditionele gerechten
  Vegetarische gerechten
  Groente- en aardappelgerechten
  Rijstgerechten
  Pastagerechten
  Vleesgerechten
  Regionale gerechten uit alle hoeken van Europa

  Daarnaast geeft John Smeets tips over hoe je slim en goedkoop kunt inkopen, op welke manier je ingrediënten het beste kunt bewaren. Hij vertelt ook wat je zelf kunt doen om geld uit te sparen. `Koken voor gedetineerden is een handig boek met smakelijke recepten want John Smeets is natuurlijk wel een echte chef-kok!!

 • Min 80

  Ditmar Zwart

  • U2pi bv
  • 26 Januari 2016

  "Als ervaringsdeskundige probeer ik met dit boek mensen een houvast voor afvallen te geven. Zelf ben ik inmiddels genezen verklaard van diabetes type 2. Met mijn manier van aanpak probeer ik het bekende jojo-effect te vermijden en met succes! Ik ben meer dan 80 kilogram afgevallen met mijn eigen ontwikkeld programma."

  Samen met zijn vrouw Géke zocht Ditmar jarenlang naar een oplossing voor zijn grote overgewicht. Met een gewicht van destijds meer dan 180 kg maakte hij de keuze voor het aanpassen van zijn voeding zonder over te gaan op een crashdieet. Na de constatering van diabetes nam Ditmar het heft nog steviger in eigen hand. Hij voelde zich tegenover zijn naasten en de maatschappij verplicht om stappen te ondernemen en het roer compleet om te gooien. Tevens voegde hij beweging aan zijn nu beproefde succesvolle aanpak toe. Lees ook de speciaal toegevoegde interviews met o.a. Olympisch goudwinnaar, oud-volleyballer Bas van de Goor, zelf diabetespatiënt.

 • Romantisch koken voor twee

  Rita Aalderink

  • U2pi bv
  • 19 September 2018

  Na het succesvolle kookboekje RITA'S DINER IDEE, één van de winnaars van de World Gourmand Cookbook Awards waarin ik 52 complete eenvoudige diners heb beschreven, kreeg ik de vraag of ik een eenvoudig kinderkookboekje zou willen schrijven. Dat heb ik gedaan met de titel KOKEN IS EEN FEEST.
  Bij het schrijven van het kinderkookboek kreeg ik advies van mijn kleinkinderen (Florence, Hidde, India en Texel).
  We hebben dan ook een aantal recepten samen uitgeprobeerd.
  Tot hun volle tevredenheid.

  Aangezien er tegenwoordig veel huishoudens uit één of uit twee personen bestaan en de meeste kookboekjes voor vier personen of meer zijn geschreven, dacht ik dat het wel zinvol zou zijn om een kookboekje voor twee personen te schrijven.
  /> Dit is het dan geworden: 'ROMANTISCH KOKEN VOOR TWEE'. Dat betekent een beetje extra aandacht voor het eten en voor elkaar. En niet onbelangrijk... ook in dit boekje zijn de recepten eenvoudig te bereiden.
  Natuurlijk hoeft u zich niet aan de combinatie zoals ik die beschreven heb te houden en kunt u zelf een diner samenstellen uit de menu's .
  Wat er ook op tafel komt uit dit boekje, het zal een smaakvolle avond worden.

  Ik wens u dan ook heel veel kookplezier toe en natuurlijk eet smakelijk en ... succes !!

  Rita Aalderink

 • Waarom dit boek?
  Het is al weer een aantal jaren geleden dat ik een kookcursus gaf en kookboekjes voor de combimagnetron schreef (o.a. De Hollandse keuken) voor een grote magnetronfabrikant.
  Dat beviel mensen blijkbaar zo goed, dat ik werd gevraagd om ook een eenvoudig boekje te schrijven voor de gewone kookplaat. Dat heb ik gedaan. Dat is RITA'S DINER IDEE geworden. In dit boekje staan 52 complete eenvoudige diners. Met dit boekje ben ik in 2010 één van de winnaars van de World Gourmand Cookbook Awards geworden. Een hele eer.

  Daarna volgde mijn kinderkookboek "KOKEN IS EEN FEEST' geïnspireerd door mijn kleinkinderen. Ook met eenvoudige recepten die we samen hebben uitgeprobeerd.

  En nu toch weer een kookboekje voor de combimagnetron. Ik merk dat heel weinig mensen de combimagnetron echt gebruiken. Ja, voor opwarmen en ontdooien. Heel jammer
  natuurlijk, want er kan zoveel meer mee gedaan worden. In dit boekje geef ik dan ook duidelijke uitleg hoe men de combimagnetron kan gebruiken.
  Dit is géén dieetboek, maar omdat er bij het koken in de (combi-)magnetron geen zout en vet gebruikt hoeft te worden kunt u toch makkelijk een paar kilootjes kwijtraken.

  Ik wens u heel veel plezier met uw nieuwe kookboek toe.

  Rita Aalderink

empty