Slurp Publishers

 • Ilja Gort kocht in 1994 een vervallen wijnkasteel bij Bordeaux.
  In tien jaar tijd wist hij dit op te bouwen tot een succesvol wijnbedrijf. Zijn La Tulipe-wijnen winnen hoge onderscheidingen op internationale wijnconcoursen en zijn, evenals zijn Slurp-wijnen, exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn.
  Over de beginperiode en de opbouw van zijn château schreef Gort Leven als Gort in Frankrijk, een buitengewoon humoristisch boek waarvan inmiddels meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht. Op geestige wijze beschrijft hij het reilen en zeilen op een Frans wijnchateau. Hij onthult zorgvuldig bewaarde geheimen over wijn en doet intieme ontboezemingen over de verwezenlijking van een droom. Soms luchthartig, soms emotioneel, maar altijd oprecht.
  Een heerlijk boek en een absolute aanrader voor iedere Frankrijkliefhebber.
  De pers schreef over Gort's boeken:
  'Een boek om van te smullen!' - Zin
  'Gort schrijft op een manier waar veel Nederlandse literaire schrijvers een punt aan kunnen zuigen.' - de Volkskrant
  'Gort laat je gieren van het lachen, maar weet ook te ontroeren.' - De Limburger
  Ilja Gort laat je watertanden. Hij schrijft zoals ik zou willen eten. Hmmm... Heerlijk!' - Het Parool

 • Dit geestige boek is speciaal bedoeld voor beginnende wijnliefhebbers. Geen stoffige poeha, maar fitte info, geschreven door de man die dat als geen ander weet: wijnboer Ilja Gort. Motto: 'Wijn is om te lachen en om van te genieten.'
  In de nieuwe wijnsurvivalgids geeft wijnkenner Ilja Gort tal van tips, dwarse weetjes en onthullingen uit de achterkamers van de wijnhandel. Met deze nieuwe gids kan zelfs de meest ervaren bierdrinker de wijngevaren aan. Op zijn bekende humoristische manier geeft Gort simpele oplossingen voor lastige wijnvragen: Hoe ga ik in een restaurant de wijnkaart te lijf? Wat zeg ik tegen een onwillige ober? Hoe koop ik wijn?
  Na deze gids weet je alles wat nodig is en heers je als een vorst over de kurkentrekker.
  Het boek is voorzien van een sticker 'Wijnboek van het jaar'!

  'Eindelijk een wijnboek dat op een simpele manier uitlegt hoe het nu écht zit met wijn.' - de Volkskrant
  'Dit boek zou verplicht gesteld moeten worden op de middelbare school', De Telegraaf
  'Een verrukkelijk boek, een geweldig cadeau en een absolute must voor iedere wijnliefhebber of francofiel.' - En Route Magazine

empty