Elikser B.V. Uitgeverij

 • Nei dy iene dei, doe't Elske my it nijs dien hie, ferskeat it sêfte giel nei blau, in hiel ljocht, sulvereftich blau: winterblau of iisblau - in oar wurd ha'k der net foar. Iispegeltsjedagen wiene it foar ús, it blauwe fan in wintermoarn as de sinne noch even neat te sizzen hat, mar him alwol oankundiget. Elske krige sûnreade wangen en in wat tsjokkere kop. Sa moai hie se net earder west. Ik wie op 'e nij fereale, ik koe my net yntinke dat der ea noch in oare tiid komme soe as ús blauwe perioade.

  Poëtysk, humoristysk, absurdistysk en soms mei in hast wat makabere ynslach. De ferhalen fan Geert Nauta, bondele yn dit boek, jouwe in bysûndere skets fan it minsklik ferlet en tekoart. De subtile satire en de gauris ûnferwachte selskennis fan de haadpersoanen meitsje it lêzen fan dit boek ta in apart, ferrifeljend en meinimmend aventoer.

 • Nearnewâld

  Libben en dea, leafde en haat, gearwurking en oergeunst, mienskip en iensumens: it is allegear te finen yn Nearnewâld. Der wurdt fochten en frijd, rabbe en swijd, wat dat oangiet is it in plak as alle oare plakken op 'e wrâld.
  Omdat It Skriuwersboun 50 jier bestiet, hat in grut tal Fryske skriuwers en dichters foar harren lêzers dit meartalige Nearnewâld optocht. It útgongspunt wie in tekening fan Laurens Bontes, in sykplaat dêr't elk in detail út keazen hat.
  It einresultaat is in mearsidige fantasijwrâld dy't in soad op uzes liket, in feest likegoed as in drama fan werkenning, ôfwikseljend as it libben sels.

 • Oldtimer

  David Westling

  Lester Perry is amper voorwaardelijk vrijgelaten als hij opnieuw de fout ingaat. De Chevrolet Bel Air die hij ontvreemdt blijkt echter niet zomaar een antieke auto. Het is een uniek exemplaar, zoals de eigenaar ervan een unieke man is.
  Dankzij de Bel Air komen heden en verleden dichter bij elkaar, en dat biedt schokkende en geestverruimende mogelijkheden, zeker voor iemand die weinig bindingen heeft. Kan Lester omgaan met deze onvoorziene weelde? Heeft hij toch geleerd van eerdere fouten en kan hij iets herstellen, een goede daad stellen tegenover zijn misdaden? Misschien voor zijn moeder?

  Het titelverhaal Oldtimer wordt gevolgd door vier kortere verhalen, waarin de hoofdpersonages in uiteenlopende situaties worden geconfronteerd met zichzelf, hun verwachtingen, herinneringen en achtergrond. Een man bezoekt met zijn vrouw een dinerconcert van zijn held, een zendamateur vertelt over een buurman uit zijn jeugd, een werkloze probeert zijn leven terug op de rails te krijgen en een gekwelde vrouw van middelbare leeftijd tracht met een strandwandeling het verleden achter zich te laten...


  David Westling (1988) studeerde sociale wetenschappen en is gefascineerd door de menselijke aard en psyche. Thema's in zijn werk zijn de zoektocht naar vrijheid, het (nood)lot en de realiteit in haar vele verschijningsvormen. In 2014 verscheen bij uitgeverij Elikser zijn debuut: De Nachtwandelaar en andere verhalen.

  NBD Biblion over De Nachtwandelaar en andere verhalen:
  'De verhalen zijn knap opgebouwd, de spanning is kundig gedoseerd
  en de taal is uitmuntend gebruikt.'

  www.davidwestling.nl

 • De Nachtwandelaar en andere verhalen bevat zestien literaire verhalen, waarin gewone stervelingen worden geconfronteerd met ongewone situaties en/of daarover vertellen.

  In het titelverhaal staat een mysterieuze figuur centraal. Op een kerstavond in het verre verleden vertelt een vader zijn jonge gezin over diens geschiedenis.

  In Barney's voor lunch wordt de hoofdpersoon door zijn collega's uitgedaagd tijdens zijn lunchpauze broodjes te halen bij Barney's. Ze geloven niet dat de reis die hij zegt te maken mogelijk is in dertig minuten.

  Tijdens een nazomerse stortbui denkt een oude vrouw in De dag dat de regen viel terug aan een onvoorziene ontmoeting, vijfenveertig jaar eerder - de dag waarop haar leven en dat van haar gezin ingrijpend veranderde.

  Vluchtauto verhaalt over een naïef meisje en haar gewelddadige vriend die na een overval meeliften met een oudere man. De chauffeur heeft echter zijn eigen motieven om zijn leven achter zich te laten.

empty