Brave New Books

 • Een beginnend schrijfster ziet haar buren op de camping als inspiratiebron, maar waar ligt de scheidslijn tussen fictie en realiteit?
  Vier vriendinnen gaan mountainbiken in het moezelgebied. Zijn zij bestand tegen enkele zware tegenvallers?
  Kleine Jasper probeert op lucratieve manier zijn positie te vinden in zijn gezin. Kan hij in positief beeld komen bij zijn ouders?
  Een pas gepensioneerde man strijdt tegen het zwarte gat van verveling en depressie. Lukt het hem om hier een weg uit te vinden?
  Victor, een jonge workaholic, wordt lastig gevallen door een wesp. Wie gaat deze strijd winnen?

  Alle hoofdfiguren in deze verhalenbundel staan op een camping en beleven daar hun eigende spannende, ontroerende of bijzondere avontuur. En ze hebben meer met elkaar te maken dan je in eerste instantie zou denken...

 • Fredrik Hamer groeit op in het oude centrum van Utrecht. De jaren zestig zijn net begonnen en de familie is het oorlogsleed bijna vergeten. In een aantal korte verhalen vertelt Fredrik over de humor van de armoede, de verbondenheid tussen familie en buren, de veranderende wereld en de reislust die hem altijd weer terug brengt naar de speeltuin uit zijn jeugd: het land tussen de Dom en het gekkenhuis.

 • Morrissey, Morrison & Van Morrison is de tweede verhalenbundel van Johan van Tilburg (1970), opvolger van De man die naar Engeland wilde lopen (april 2014).

  De sfeer en thematiek zijn duidelijk realistischer, grimmiger, dan bij zijn voorganger. Engagement en melancholie zijn twee centrale thema's. Daarnaast herbergt de bundel enkele referenties aan klassieke popmuziek.
  Ondanks de ontnuchterende toon valt niet te ontkennen dat het de schrijver regelmatig gelukt is, wat sprankjes hoop en ironie tussen de regels door te laten sijpelen.

  Laat u verrassen door verhalen over:
  Lennon en Bowie, in een gezamenlijke akoestische set. De Leuvense kotmadam Blanka. De man met de hoed, in de `Horst Schimanski-Citroën . Egeïsche Zee Melancholie, vér weg van `meningenland Holland . Een tot leven gekomen schaakbord-paardensprong. De douairière. De moeder van de moordenaar. Een charismatische man, én een man van d oude stempel. Triënnium Blues. Mijn meisje met de flaporen. Engelbert. D'n Hugo. De cipressen van het Vlaamse land. Silvesterabend in Heidelberg. December in november. Thuiskomen.

 • De man die naar Engeland wilde lopen is het prozadebuut van Johan van Tilburg (1970). In 117 korte verhalen stuurt hij zijn protagonisten (mannen, vrouwen, oud, jong) naar alle uithoeken van Nederland en Europa, confronteert ze met de meest uiteenlopende situaties.

  Tijdloze thema s zijn gegoten in eigentijds proza, waarbij de soepele schrijfstijl van Van Tilburg, gecombineerd met zijn subtiele ironie, uitnodigt om de verhalen nog eens te herlezen.

  Een opmerkelijke ontmoeting met de Amerikaanse actrice Andie MacDowell op Texel. Een tenenkrommende viering van de 70e verjaardag van Sir Paul McCartney in The Royal Albert Hall, Londen. Een Hollandse toerist die om het leven komt, uitgerekend op de beroemde Penny Lane. Een gedenkwaardig optreden in een bekende latenight-talkshow op Nederland 1. Een ongebruikelijke tête-à-tête met de actrice Isabella Rossellini, op het filmfestival van Cannes. Een Nederlandse schrijver die op het punt staat de Nobelprijs voor Literatuur in ontvangst te nemen, desalniettemin ijlings uit Stockholm wegvlucht. En wat doet die beruchte `Oostenrijkse politicus in een badhuis voor heren?

  Laat u verrassen door de flexibele geest van de schrijver.

 • In een tijdsbestek van enkele jaren publiceerde de schrijver verhalen, gedichten en columns op het internet. Absurde meningen, humoristische situaties en hilarische toestanden kwamen aan de orde en werden in deze bundel bij elkaar gebracht. Van IJslandse aswolken tot kwajongensstreken en van grappige observaties tot ferme meningen, van Rijdende Rechter tot Marieke Helwegen en mogelijke relaties daartussen. Een bont scala van onderhoudende, grappige en ondeugende verhalen trekken voorbij.

 • De verhalen

  Johan van Tilburg

  De verhalen omvat de verzamelde verhalen van Johan van Tilburg (1970), ontstaan in de periode 2010-2014: 350 korte verhalen waarin ernst en humor een huwelijk zijn aangegaan.
  Het boek bestaat uit drie delen:

  In het eerder verschenen De man die naar Engeland wilde lopen (april 2014) stuurt de auteur zijn protagonisten naar alle uithoeken van Nederland en Europa, confronteert ze met de meest uiteenlopende situaties.

  Morrissey, Morrison & Van Morrison ademt een realistischere, grimmigere sfeer. Engagement en melancholie zijn twee centrale thema's. Daarnaast herbergt de bundel enkele referenties aan klassieke popmuziek.

  In Maar dit geheel terzijde zoekt de schrijver de grenzen van de ironie, de meligheid op, gaat er niet zelden overheen.

  De verhalen: een monumentaal boek waarin de schrijver het gehele palet aan menselijke interactie weet te bestrijken. Soms poëtisch, bijwijlen confronterend, maar altijd verrassend.

 • Dit boekje gaat over de belevenissen van de poezendame Minni, die voor het eerst op vakantie gaat en daarbij leert dat hooghartig zijn niet leuk is, maar dat samen met anderen je verdragen leuker is.

 • "Herken je me niet?" is het tweede boek van Tom van Engelen (1980), een muzikant geboren in het lichaam van een schrijver, met zijn pen als instrument en het leven als opnamestudio. Uit de mix ontstaat een conceptalbum met tien tracks. "Herken je me niet?" is gevuld met agressieve rockers, sexy swing, confronterende confessions en meeslepende ballads. Over jezelf kwijtraken. Over jezelf hervinden. Over het wijzigen van je koers, of vastberaden op de weg blijven die je volgt.

 • Een afdelingscheffin van de HEMA doet op de beveiligingscamera´s een vreemde ontdekking.

  Een vrouw komt tijdens een middagje winkelen een kennis tegen en verneemt geschokt dat deze in een buitenlandse gevangenis heeft gezeten om drugssmokkel.

  Een aantal vrienden haalt tijdens een etentje tegenover de oude club iT herinneringen op aan hun tijd in deze beroemde gay-vriendelijke danstempel. Hiermee wordt ook een discussie in gang gezet over de teloorgang van Nederland, gekenmerkt door: een nieuwe haat ten opzichte van mensen die ´gay´ zijn, kogelbrieven en de moorden van prominente mensen.

  ´Hoofdstedelingen´ is een rauwe en moderne bundel die de lezer zal roeren.

 • De oorlog begint met een bombardement in Rotterdam.
  In de kazerne in Ede is een grote groep soldaten die van hogerhand de Haagse opdracht krijgt om de wapens neer te leggen en zich over te geven aan de bezetter. Totaal zijn zo'n dertig soldaten en officieren aanwezig als de grijze vrachtwagens het exercitieterrein oprijden.
  Wat er dan gebeurt tart elke beschrijving, want de soldaten worden als vee samengedreven en doodgeschoten.
  Alle mannen op het terrein worden vermoord door het doodskoppeneskader van de nazi's. De lijken worden afgevoerd in auto's van de nieuwe destructor in Wageningen.
  Een man is getuige van het geheel; hij ligt in een hooiberg op 150 meter en hij ziet voor zijn ogen de moord op zijn kameraden. Hij zweert wraak en dat doet hem onderduiken. Hij neemt wraak, en met gevaar voor eigen leven duikt hij onder om zoveel als mogelijk de bezetter te dwarsbomen. Zijn wraak is niet zoet maar bloedig.
  Lees dit op waarheid gebaseerd verhaal, huiver en lees waar een man toe in staat is. Het is een verhaal van een soldaat die eigenlijk niet meer bestaat en die verbrand moet zijn in de ovens van de dierenverwerking in Wageningen.

 • Jules werkte meer dan dertig jaar als leraar in Antwerpen. Nu hij met pensioen is, kan hij zich voltijds toeleggen op zijn vele hobby's. Als hij niet zit te schrijven, tokkelt hij op zijn gitaar of speelt saxofoon, met een voorliefde voor jazzstandards. Zijn werkkamer hangt ook vol met eigen olieverf- en acrylschilderijen. De laatste tien jaar was hij een productief medewerker aan allerlei online Nederlandse en anderstalige encyclopedieën. Als vertaler draagt hij bij aan Nederlandse vertalingen van het werk van Shakespeare en John Donne. Zijn gedichten verschenen onder meer in Yang, Krakatau, Mondzee, Omslag en Meander. Tot hiertoe publiceerde Jules twee kinderboeken en een aantal korte verhalen in literaire tijdschriften.

  In 'Prettig gestoorde ontmoetingen' laat hij met nietsontziende zelfspot zijn alter ego Jules de meest bizarre avonturen beleven. Hierbij put hij uit zijn ervaringen met allerlei milieus en mensen. Eigenlijk is het een truc, verklapt Jules ons. Door jezelf als een nar op het toneel te zetten, mag je eigenlijk alles zeggen... Op een prettig gestoorde wijze vertelt de schrijver over bizarre relaties en vreemde ontmoetingen. Welkom in de wereld van Jules!

 • Anglais Twelve Stories

  Adam Paimon

  The ideas behind the Twelve Stories were put on paper many years ago, but they remained in basic form only until recently. Many of the stories are now revised, have been added to and mistakes are corrected.

  Notwithstanding all these revisions, the stories still are what they were supposed to be when they were conceived: tiny pieces of a life, written like fairy tales, with situations or events that will make you think, feel sorry or laugh.

  Telling a story is a way to share things that are learned in life and this is particularly true for these twelve stories. They can be enjoyed as just a story, but there is always an underlying truth that relates to situations in life. Some situations may be recognized because the reader has experienced these situations. Some can perhaps be imagined, because readers have as much imagination as a writer.

 • The Writer of Wirlt presents 10 inspiring stories with an unusual look at the creation and the relationship between Creator and creature. He uses the metaphor of a writer who gives his characters the knowledge that they were made up by him, in order to playfully address very serious actual questions such as: What is the relationship between a long history and a recent creation? Can we deduce from scientific observations regarding the creation how the creation took place? If there is a Writer (Creator) who controls everything, can we then be held responsible for our behaviour?
  The Writer of Wirlt is a challenge to explore the boundaries of reality.

 • "Unusual, funny, enchanting and short. Truly unique and unlike anything you have ever read before."  Stories, they have their ways. Some travel the world, others become local legends, but they may also be trapped inside a book buried on the top shelf of a high bookcase. Perhaps even in the back of a dusty bookshop, in a graveyard full of dead stories. Even then, you never know what could happen. A tall Hollywood producer might find the book fifty-three years later, read it, be enchanted by it, and make a blockbuster movie from it. The story returns from the dead and is suddenly touching the lives of millions of people. No species on planet earth has ever achieved what only stories have mastered: Resurrection.

  How do they do it? What is their secret? And can we apply this to human beings? If you are looking for answers, Resurrection Explained - Part 1 is the best place to start.  WARNING: Reading is at your own risk. The story contains a mix of humour and religion, which is not appreciated by everyone. If you are serious about religion without ever having a laugh about it: leave this e-book on its digital bookshelf.

 • One hundred short stories with sometimes an undercurrent of sarcasm. Because no matter how bizarre you can think of it, and this writer has been entrusted with that, reality turns out to catch up with you time and again. It should be clear that even behind our dykes, and sometimes even far beyond, a considerable number of real weirdos (m/f/x) turn out to be walking around. A number of which has or had been in charge for a shorter or longer period of time. With all its consequences. Which may be recognizable to people who have their eyes and ears open. And people for whom this is too tiring, can, as far as I am concerned, just go back to sleep peacefully.

 • Een orginele verzameling van eigentijdse sprookjes.
  Waarin problemen van nu worden behandeld in fantasie verhalen.

 • Anglais Green haven

  Paul Kater

  The appearance of The Black Flyer, a television super hero, shakes up the city of Green Haven. A group of role playing gamers wonders why the police and the army are apparently helpless against this super hero who doesn't act like the TV original and decide to take him on themselves.

 • Het spijtvrouwtje

  Arjan Mulder

  "Ze is niet jaloers of zo. Dat niet. Maar als hij weg is, kan zij toch ook gewoon genieten? Met een vriendin of een bevriend stel... Niet naar een feest hoor. Ze is tenslotte al van middelbare leeftijd. Maar gewoon thuis. Wat drinken, kletsen, beetje lol?" Zo begint het titelverhaal.

  Tijdens zijn reizen ontmoet Arjan Mulder (1958) telkens weer mensen die net even anders zijn dan ze bij de eerste vluchtige aanblik leken. In de bundel `Het spijtvrouwtje' ontmoeten we achtentwintig van deze anonieme mensen en krijgen ze een gezicht. Door ze even helemaal uit te vergroten - daarna verdwijnen ze weer in de anonimiteit. Grappig, aandoenlijk, herkenbaar en toch onverwacht. Korte ontmoetingen en observaties die leiden tot een glimlach van herkenning.

 • Lone en Liesl

  Frank Pardaan

  Bewegende chipolatapuddingen, kinderen die van een galerijflat worden gegooid, Turkse yoghurt als inzet van een echtelijke ruzie, gehypnotiseerde kippen, allemaal onderwerpen die in deze verhalenbundel aan de orde komen. Sommige verhalen zijn ontroerend, andere leiden tot verbazing of een glimlach. Er zijn zelfs lezers die hard gaan lachen. U bent gewaarschuwd.

 • Een onafhankelijke choreografe, op reis in het zuiden van Marokko, ontmoet Christopher Box, een Engelsman die na een keurige en saaie jeugd aan zijn volwassen leven begint en er naar hunkert om de wereld te verkennen. Zijzelf, verzadigd van het vrijblijvende experimenteren in het leven en in de danskunst, is op zoek naar rust en stabiliteit. Ze wordt verliefd op de jongere Christopher, opent zich voor hem, maar ontdekt gaandeweg dat zij hem moet loslaten.

  Dit ebook (heruitgave) is de eerste, op zichzelf staande novelle van 'ZAND-drieluik', een verhalenbundel waarvan de som meer is dan het geheel der delen.

 • De nuilerd

  Inigo van Alphen

  Een seizoen vanaf eenzelfde stoel commentaar geven op alles wat rondom je gebeurt, maar dan wel met de wetenschap dat jij het allemaal beter weet.
  Dat is 'de Nuilerd', op de tribune in het Goffertstadion, die niet alleen het spel en de spelers weet te fileren, maar ook de mensen rondom hem. Soms wordt hij wat milder, raakt hij ontroerd, bijvoorbeeld als hij een klein manneke tussen de schreeuwende en vloekende volwassenen ontwaart.
  Ondanks de zware tijden die deze mopperaar met zijn lotgenoten op de tribune moet doormaken, blijft hij zijn club N.E.C. trouw, beseft hij dat zijn gekanker eigenlijk één grote liefdesverklaring aan zijn club is.

  De auteur, Inigo van Alphen (1954), is docent Nederlands. Hij publiceerde ook de romans 'Schijnbewegingen' (2004) en 'In de ban van de kunst' (2014).

 • Uit het leven

  R. Barlage

  De eerste keer vissen, kan u het zich nog herinneren?
  Of de eerste keer belanden in een situatie die je niet in de hand hebt?

  Allemaal kleine herinneringen met grote consequenties voor je verdere leven. Terug kijkend zijn het vaak juist die kleine verhaaltjes die je leven bepalen.
  De eerste levenservaringen, de eerste tegenslag, de eerste idiote situatie, de eerste stappen in een nieuwe baan, allemaal herinneringen.

  Verhalen uit mijn jeugd, rond mijn tiende levensjaar. Verhalen net na mijn diensttijd in de horeca en verhalen uit mijn tijd op de tram in Amsterdam
  Uit mijn rijke verleden heb ik een aantal verhalen neergeschreven, door het een te schrijven kwamen de herinneringen aan een ander alweer naar boven. Misschien iets voor een vervolg, uit weer een andere periode van mijn leven.

  Het zijn vaak herinneringen met een lach, soms ook met een traan. Terugkijkend heeft de lach de overhand gehad in mijn leven. Dus ook in de verhalen.

  Een lach is er om te delen, alleen lachen is niet zo heel leuk. Ik kan de lach alleen met u delen als ik de verhalen vertel die mij aan het lachen hebben gemaakt.

  Ik wens u veel plezier bij het beleven van de verhalen.

 • In 1882 begin een fenomenale productie van vier jaren, die stuk voor stuk goed zijn voor een heel deel van de reeks. De auteur breekt door en krijgt bekendheid, o.a. door zijn regelmatige bijdragen aan het dagblad Gil Blas.

 • Doctor Emil Trocken rekent met anderhalf miljard gekoppelde computers het heelal door, helemaal vanaf drie seconde na de Big Bang. In zijn rekenmodel ontstaan eerst gaswolken, dan sterren, dan planeten, tenslotte levende wezens. Het klopt allemaal precies met de werkelijkheid. Tot de mens in zijn computers verschijnt ...

empty