Het indrukwekkende, nooit eerder vertelde verhaal over vijfentwintig moedige vrouwen die om te overleven kleding maakten voor de nazitop in Auschwitz Gebaseerd op grondig onderzoek, waaronder gesprekken met de laatst overlevende naaister, volgt dit verhaal het lot van de kledingmaaksters en verweeft dit moeiteloos met de context van het gruwelijke nazibeleidMet bijzondere illustraties van de kledingontwerpenIn concentratiekamp Auschwitz-Birkenau hadden vijfentwintig Joodse vrouwen en meisjes de taak om luxe kleding te maken voor de nazi-elite. Het kleermaakatelier, genaamd de Obere Nähstube (de hoogste naaikamer), werd opgericht door Hedwig Hss, de vrouw van de hoogste commandant van het kamp. In deze salon instrueerden zij en andere ss-vrouwen de kleermaaksters om kledingstukken te ontwerpen voor de nazitop in Auschwitz. De kleermaaksters van Auschwitz is gebaseerd op tal van bronnen, waaronder gesprekken met de laatst overlevende naaister, en volgt het lot van deze vrouwen. Hun hechte band bood hun niet alleen steun tijdens het dagelijks leven in het kamp, maar gaf de kleermaaksters ook de moed en de kracht om bij te dragen aan het verzet achter het prikkeldraad. Lucy Adlington verweeft deze buitengewone ervaringen met nieuwe onthullingen over de hebzucht, wreedheid en schijnheiligheid binnen het Derde Rijk en schijnt zo haar licht op een nog onbekend hoofdstuk uit de Tweede Wereldoorlog.
In de persLucy Adlington vertelt vanuit een fascinerende en originele invalshoek over de gruwelijkheden van de nazibezetting en de concentratiekampen. Ze laat ons een vrijwel onbekend aspect uit deze periode zien door de rol van kleding te benadrukken in een van akeligste samenlevingen die je je kunt voorstellen en geeft zo inzicht in de vrouwen die in leven bleven door kleding te naaien.' Alexandra Shulman, auteur van Clothes and other things that matterEen uiterst fascinerend, belangrijk en uniek historisch boek.' Judy Batalion, New York Times-bestsellerauteur van The Light of Days: The Untold Story of Women Resistance Fighters in Hitler's GhettosGedetailleerd en meeslepend.' Times Literary Supplement
In volle Koude Oorlog waagde Veerle Frion zich achter het IJzeren Gordijn, waar de Europese wegenkaarten eindigden. Polen heette toen nog voluit Polska Rzeczpospolita Ludowa - in mensentaal: Poolse Volksrepubliek - en was terra incognita. Het is de tijd van de Poolse paus en Lech Walesa, van Solidarno´s´c en perestroika.
In Polen gaat Veerle op zoek naar sporen van haar grootvader, Etienne. 'Omgekomen in Stalag VIIIc' als krijgsgevangene van de Duitsers, zo wist ze van haar grootmoeder. Daar waren Etienne en z'n broer Marcel beland tijdens de oorlog. Enkel Marcel keerde terug naar huis. De brieven die hij vanuit gevangenschap schreef aan zijn 'liefste Clara' werpen een nieuw licht op de familiegeschiedenis.
Depestel-Martynowski schetst het harde dagelijkse leven onder het communisme in een Polen dat weinigen in de Lage Landen ooit gekend hebben. Tegelijk houdt ze de lezer in de ban met haar autobiografisch geïnspireerde speurtocht.
Annette E. Baylé (1954) is geboren in een multicultureel gezin. Ze debuteert met deze historische roman die gedeeltelijk op waarheid is gebaseerd. Het boek speelt zich af in het Caribisch gebied en is een ode aan haar voorouders, die tot de slavenstand behoorden.
Annette: 'Om te begrijpen wie je bent, moet je je verleden kennen. Ik vind het belangrijk om dit verhaal te vertellen, zodat er meer begrip komt voor elkaars afkomst. Maar ook om het verhaal te zien als geschiedenis; een gedeeld verleden.'
Reactie van een van de vooruitlezers: '...The author takes you right back to the past. You can imagine yourself being there. It's totally enigmatic and an irresistable read. Historically on point, exellent background.' Arlene Coleman Hassell.
Dit is het waargebeurde verhaal van Joseph Oubelkas (1980) die op 24-jarige leeftijd zonder bewijs of onderzoek wordt veroordeeld tot tien jaar celstraf in Marokko.
Joseph is geboren en opgegroeid in het Brabantse dorp Raamsdonksveer. Op 20-jarige leeftijd is hij één van de jongste IT-ingenieurs van Nederland en start hij later een eigen IT-bedrijf. Alles verloopt succesvol. Tot eind 2004. Dan krijgt zijn nog jonge leven een bizarre wending.
Ondanks de fouten in het vonnis en de conclusie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken dat er geen enkel bewijs richting Joseph wijst, beginnen voor hem de jaren van onterechte gevangenschap. Tijdens het harde leven in de verschillende gevangenissen bouwt Joseph toch bijzondere vriendschappen op en wordt hij onvoorwaardelijk gesteund door de 400 brieven van zijn moeder.
'Mijn kind, je laat een spoor achter van moed, levensvreugde, onschuld en goedheid...
Een volledige, spannende en onthutsende reconstructie *****
Op 4 oktober 1992 stort een Israëlische vrachtjumbo neer in de Amsterdamse Bijlmer, boven op de flats Groeneveen en Klein Kruitberg. Er zijn 43 doden. Al snel wordt het Trouw-journalist Vincent Dekker duidelijk dat de overheid, en in het bijzonder de Rijksluchtvaartdienst, veel feiten over de ramp verzwijgt, ontkent of zelfs verdraait. In de vele primeurs die volgen meldt hij hoe Schiphol door watersporters is gewaarschuwd, waarom agenten en brandweerlieden het toestel op plaatsen hebben gezien waar het volgens de RLD niet is geweest, dat de El Al-machine duizenden kilo's gevaarlijke chemicaliën aan boord had en hoe geheimzinnige mannen in witte pakken de nacht na de ramp veel materiaal ongezien hebben afgevoerd.
Bijlmer-bewoners en hulpverleners krijgen na de ramp gezondheidsklachten. Kamerleden krijgen de onderste steen niet boven. Ook de parlementaire enquête uit 1998-1999 levert geen eenduidig beeld op. In 2017 krijgt Vincent Dekker de verbijsterende notulen van de ministerraadsvergaderingen ten tijde van de ramp onder ogen.
"Going down, going down..." bevat een onthullende reconstructie van de Bijlmerramp, geschreven door de journalist die al dertig jaar boven op de zaak zit.
Eva en Miriam Mozes waren tien jaar oud toen ze aankwamen in Auschwitz. Toen de nazi's zagen dat ze een tweeling waren, werden ze onmiddellijk gescheiden van de rest van hun familie. Vanaf dat moment waren ze onderdeel van dr. Mengeles `verzameling' tweelingen, en werden onderworpen aan mensonterende experimenten.
Eva en haar zus overleefden de gruwelen van het kamp, de bevrijding door de Russen en de barre tocht terug naar huis.
Dit is Eva's verhaal.
Met veel humor en liefde beschrijft Jenna de ontroerende, verdrietige en leerzame laatste maanden met haar charmante labrador WoodrowSinds ze hem vijftien jaar geleden als puppy in huis nam, zijn Jenna Blum en haar labrador Woodrow onafscheidelijk. Vanwege zijn charmante looks en karakter werd Woodrow door vrienden en bekenden ook wel `de George Clooney onder de honden' genoemd. Als hij en Jenna samen op het bankje voor hun huis zitten, zijn er altijd wel mensen die een gesprekje aanknopen en Woodrow een aai over zijn bol komen geven. Maar Woodrow wordt ouder. Als zijn gezondheid begint te haperen, wordt steeds duidelijker hoe bijzonder de band tussen hem en Jenna is. De laatste jaren zijn zwaar geweest voor Jenna, haar verloving werd verbroken en ze moest afscheid nemen van haar moeder, maar al die tijd was Woodrow haar steun en toeverlaat. Nu hij ziek is en zij voor hem zorgt, ontdekt ze wat het betekent om in het nu te leven en echt lief te hebben. Ze wordt bijgestaan door een geweldige groep vrienden en geniet met Woodrow van deze kostbare laatste dagen samen. Niet zomaar een hond is een ontroerend en humoristisch boek over loslaten, vriendschap en de angst om alleen achter te blijven. Een troostrijk verhaal vol leuke momenten en herkenbare situaties van menselijk (en dierlijk) contact voor iedereen die weet hoe bijzonder de band met een huisdier kan zijn.In de pers`Een inspirerend en hartverscheurend verhaal dat laat zien wat het betekent om van een huisdier te houden, en het te verliezen.' The Washington Post`Een prachtige, ontroerende memoir. Woodrow is een oude hond, met een wijze ziel.' Garth Stein, auteur van De kunst van het rijden in de regen`Jenna's nieuwste boek ontroerde me zo erg dat ik nu huilend al mijn chocolade aan het eten ben. En dat bedoel ik zeer positief!' Jodi Picoult, auteur van De tweede dochter
In dit geactualiseerde boek geeft Kees van der Spek een terugblik op Peter R. de Vries in zijn werk als misdaadjournalist. Tegen de achtergrond van vele onderzoeken in Nederland en in alle uithoeken van de wereld beschrijft Kees van der Spek in een toegankelijke schrijfstijl spannende avonturen en persoonlijke anekdotes rondom de opnamen voor Peters toenmalige misdaadprogramma.
Mala Szorer groeide op in het Poolse dorp Tarnogrod, aan de rand van een dennenbos, en had de gelukkigste jeugd die iemand zich kan wensen. Maar wanneer de Duitsers Polen binnenvallen, wordt het geliefde dorp van de twaalfjarige Mala een getto en heerst er hongersnood. Mala neemt het heft in eigen handen, verwijdert dapper haar Jodenster en sluipt naar een nabijgelegen drop om te ruilen voor voedsel.
Op de terugweg ziet ze hoe haar dierbaren gedeporteerd worden en vindt ze een brief van haar zus die haar waarschuwt om weg te blijven. Om te overleven verschuilt ze zich diep in het bos, vergezeld door een zwerfkat die niet van haar zijde lijkt te wijken. De kat is niet alleen een welkom maatje tijdens een angstige en eenzame periode, maar ook een gids en een herinnering om hoopvol te blijven.
Het spannende en verbijsterende verhaal achter de hitserie Narcos
De jacht op Pablo Escobar is het ware verhaal van de gewelddadige opkomst en ondergang van Pablo Escobar, leider van het cocaïnekartel van Medellín, Colombia. Met zijn drugshandel, moordpartijen en andere criminele praktijken werd Escobar stinkend rijk én een van de grootste internationaal gezochte kopstukken. Hij had tachtig procent van de cocaïnehandel wereldwijd in handen en op zijn toppunt verdiende hij zestig miljoen dollar per dag. Escobar hield vanuit Medellín een land van dertig miljoen mensen in zijn greep. Zijn schrikbewind kon alleen maar eindigen met zijn dood: op 2 december 1993 werd hij in een vuurgevecht door het leger neergeschoten.
Met De jacht op Pablo Escobar schreef Mark Bowden een meeslepend en ongelooflijk spannend verhaal ov er de grootste drugsbaron ooit.
De pers over De jacht op Pablo Escobar
`Bowden is een meester in de narratieve journalistiek.' The New York Times
`Grondige research, boeiend, leest als een trein.' Sunday Times
`Tien keer beter dan een fictief misdaadverhaal.' Uncut
`Fascinerende onderzoeksjournalistiek.' The Times
Iedereen kent Martien Meiland van de televisieserie 'Chateau Meiland', die op SBS 6 wekelijks (veel) meer dan een miljoen kijkers trekt. Iedereen heeft ook een oordeel over hem. Je houdt van 'm, of je vindt 'm vréselijk. De televisieserie laat echter maar een klein deel van Martien zien. In dit boek vertellen Martien, Erica, Montana, Maxime, broer Jaap en schoonmoeder Jenny hún complete verhaal. Zonder zichzelf en anderen te sparen.
Over de jeugd van Martien, met zijn alcoholische vader Nico en zijn al op 45-jarige leeftijd overleden moeder Nel. Over zijn relatie met broer Jaap, zijn beste vriend. Over zus Nelleke, die hij al jaren niet meer spreekt. Over de Meilanden, de Duivenvoordens en de Renkema's. Over Martiens onvoorwaardelijke liefde voor Erica, die als een blok viel voor "de lelijkste man die ik ooit heb gezien" en die hem altijd door dik en dun is blijven steunen. Over een korte ontmoeting in Eilat met een dubbelganger van voetballer Zinedine Zidane die zijn hele wereld op zijn kop zette. Over zijn jaren in Amsterdam, die zelfs tot twee zelfmoordpogingen leidden. Over zijn werk als ontbijtkok en stylist in loondienst en de zakelijke avonturen met Erica in winkels en groothandel, die varieerden van complete mislukkingen tot geweldige successen. Over een hachelijk avontuur in China, waar hij moest rennen voor zijn leven. Over de zoektochten naar kastelen en de kolderieke avonturen in Frankrijk. Over de serie 'Chateau Meiland', die van alle leden van het gezin Bekende Nederlanders maakte. Over het vertrek van Caroline en Nadège. Over de prettige en minder prettige kanten van de televisiewereld. Over de Gouden Televizier Ring. Over... álles!
Wie de biografie 'Martien - van burgemeesterszoontje tot kasteelheer' uit heeft, heeft gelachen, een traantje weggepinkt én kan een echt oordeel over hem vellen.
Iedereen kent Erica Renkema van de televisieserie 'Chateau Meiland', die op SBS 6 twee keer per week (veel) meer dan een miljoen kijkers trekt. Ze werd gezien als 'de klusser in huis', maar is in de serie én in het dagelijks leven zoveel meer dan dat. Zoals: een hardcore feministe. In dit boek vertelt ze haar intrigerende levensverhaal.
Is dementie erfelijk? Is Francis na moeder en grootmoeder aan de beurt? Francis wil zelfstandig blijven wonen en probeert haar angsten en vergeetachtigheid te verbergen. Helaas lukt dit steeds minder doordat de dementie haar meer en meer te pakken krijgt. Het levert angstige en verdrietige momenten op. En dat niet alleen. Tot grote hilariteit van haar puberende kleinkinderen leiden haar ongeremde emoties tot beschamende uitspraken. Uiteindelijk komt het onvermijdelijke: ze moet weg uit haar vertrouwde en geliefde omgeving.
Wanneer Francis te ziek wordt om te vertellen wat er in haar hoofd omgaat, vertelt dochter Stella verder over het aftakelingsproces van haar moeder.
Een op waarheid gebaseerd verhaal: aangrijpend met een vleugje humor.
RINA STAM groeide op in een klein dorpje in Noord-West Overijssel, waar ze eveneens haar drie kinderen grootbracht. Naast haar baan bij de overheid schreef ze voor een krant en een nieuwssite. Tevens had ze haar eigen onderneming in het schrijven van levensverhaalboeken. Een eigen Bed & Breakfast maakte dat er geen tijd en ruimte meer was voor haar leuke bijbanen. Na een aantal jaren gasten ontvangen, verruilde ze het bedrijf in Nederland voor de vrijheid in Frankrijk om in rust en stilte dit boek te schrijven.
Het krachtige en strijdbare verhaal van een stadse jongen die niets uit de weg gaat om zijn doel, een eigen boerderij, te bereiken Ayoub Louihrani uit Amsterdam-Oost wist op zijn veertiende al dat hij boer, fellah op z'n Arabisch, wilde worden. Nu werkt hij als invalboer op verschillende veehouderijen en droomt hij van de volgende stap: een eigen bedrijf. We leren Ayoub kennen vanaf zijn vroege jeugd als straatschoffie in Amsterdam-Oost. Hij vertelt eerlijk over hoe hij het niet altijd makkelijk had tussen leeftijdsgenoten vanwege zijn afkomst en looks. Als beginnende boer werd hij in eerste instantie vaak afgewezen vanwege zijn Marokkaanse achtergrond en nog steeds moet hij soms vechten voor zijn plek. Zelfs zijn beste vrienden begrepen niet waarom hij koos voor een leven tussen de koeien, en vooral: koeienpoep. Ayoub vertelt over zijn liefde voor het boerenleven: over de vrijheid die hij ervaart als hij werkt met de dieren en over de rust van het platteland om hem heen, maar ook over het belang van deze beroepsgroep, die de laatste jaren zo vaak onder vuur heeft gelegen. Zijn enthousiasme is zeer aanstekelijk en met zijn tomeloze ambitie en doorzettingsvermogen is hij een groot voorbeeld voor een jonge generatie. Zijn populariteit is hem echter niet aan komen waaien en Ayoub heeft hard moeten vechten om zijn dromen te kunnen volgen. Ayoub is het verhaal van de enige boer met Marokkaanse roots in Nederland: een ode aan het boerenleven en het strijden voor je dromen. In de pers`Ayoubs inzet is voor veel jongeren een inspiratie om je hart te volgen en te zorgen dat je daadwerkelijk tot uitvoer brengt wat je voor ogen hebt.' Juryrapport Nouri Award 2021`In zijn boek vertelt Ayoub over zijn liefde voor het boerenleven. Het kan niet anders dan dat Nederland deze jongen massaal in de armen sluit.' Het Parool `Ondanks de faam wil vloggende boer Ayoub nog steeds één ding: een eigen boerderij.' de Volkskrant`Het mooie van het werk op de boerderij vind ik dat je met dieren werkt en dat je eigen baas bent. Die combinatie en die vrijheid vind je volgens mij bij geen enkel ander beroep.' Ayoub
`Een heerlijke roman met een boodschap: liefde kent geen grenzen.' De Telegraaf
Een perfect cadeau!
Een koude decemberavond in New Delhi. Elke avond staat de jonge straatartiest PK mensen te portretteren in een parkje. PK heeft weinig bezittingen maar hij heeft wel een profetie die hij bij zijn geboorte meekreeg: `Je zult met een meisje trouwen dat niet uit het dorp komt, niet uit het district, zelfs niet uit ons land; ze zal muzikaal zijn, een jungle bezitten en geboren worden onder het sterrenbeeld Stier.' Dan verschijnt er een jonge blonde vrouw die hem vraagt om haar portret te schilderen. Ze is geboren onder het teken van de os en PK weet direct dat zij de ware is.
Dit is het waargebeurde liefdesverhaal over PK, die op een tweedehands damesfiets een avontuurlijke reis maakte van meer dan 11.000 kilometer die hem door verschillende continenten voerde. Voor de vrouw van zijn dromen. PK en Lotta zijn nog steeds gelukkig getrouwd en trots dat hun liefdesverhaal zoveel mensen aanspreekt.
De pers over Het wonderlijke verhaal van de man die van India naar Zweden fietste voor de liefde
'Fietsen voor de liefde!' Libelle
`Een waargebeurd feelgoodverhaal.' Trouw
`Een feelgoodverhaal dat zo fijn is dat andere feelgoodverhalen zich er slecht door voelen.' New York Times Book Review
`Ze leek vijf jaar geleden in Indonesië haar dood tegemoet te zwemmen. Onlangs kwalificeerde triatlete Els Visser (29) zich voor de Ironman van Hawaï.' NRC HandelsbladEls Visser overleefde een schipbreuk en werd daarna topatleet: dit is haar ongelofelijke en inspirerende verhaal over veerkracht en doorzettenNog één keer sprak ik mezelf toe. `Dit is de race waar je het hele jaar naartoe hebt gewerkt. Je bent er klaar voor. Iedereen is hier voor jou, papa en mama, je vriendinnen. Vandaag ga je ze laten zien dat je de juiste keuze hebt gemaakt om prof te worden. Dat je alles wat je hebt meegemaakt niet voor niets hebt doorstaan.'Luid klonk een scheepstoeter. De adrenaline schoot door mijn lijf. We waren vertrokken.In Geen zee te hoog vertelt Els Visser hoe het was om een schipbreuk te overleven. Ze neemt je mee naar dat moment in 2014 in Indonesië waarna alles voor haar veranderde, zowel lichamelijk als geestelijk. Want de ramp deed haar beseffen wat het belang van mentale weerbaarheid is. De kracht die ze daar op zee in zichzelf ontdekte, zet ze nu in om haar grenzen in het dagelijkse leven te verleggen.Haar bijzondere ervaring leerde Els vertrouwen op haar lichaam en uithoudingsvermogen. Bij terugkeer in Nederland blijft ze geneeskunde studeren maar ontdekt ze daarnaast ook haar ware talent: de Ironmantriatlon. Maar liefst 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en een marathon lopen van 42,2 km. Ze besluit professioneel triatleet te worden, wordt Nederlands kampioen in 2018 en slechts drie jaar na haar allereerste race eindigt ze hoog bij het wereldkampioenschap in Kona, Hawaï. Zelfs als ze er tijdens een race doorheen zit en het voelt alsof het niet meer gaat, weet ze dat ze nog een tandje bij kan zetten; ze overleefde ten slotte achttien uur op open zee. In Geen zee te hoog vertelt ze hoe iedereen zijn doelen kan bereiken met de juiste instelling. Met zichzelf als sprekend voorbeeld wil ze anderen motiveren en laten zien dat je meer kunt dan je denkt, misschien wel alles, als je maar op jezelf en op je eigen kunnen vertrouwt.In de pers`Ze overleefde een schipbreuk, zwom acht uur voor haar leven en werd daarna triatleet. Zo iemand heeft iets zinnigs te vertellen over veerkracht en op jezelf vertrouwen.' Happinez`Els Visser overleefde vier jaar geleden ternauwernood een schipbreuk in Indonesië. Zondag won ze in Maastricht haar eerste Ironmantriatlon. De triatlonzege van zondag was het nieuwste hoofdstuk in het achtbaanleven van Visser, dat vier jaar geleden tijdens een rondreis door Indonesië een drastische wending kreeg.' de Volkskrant`Op Bali overleefde Els Visser een schipbreuk. Meer dan acht uur zwom ze voor ze een onbewoond eiland bereikte. De euforie van het overleven, bleek verslavend - Els besloot professioneel triatleet te worden, en promoveerde onlangs ook nog in de geneeskunde.' JAN
Het ongelofelijke maar waargebeurde verhaal van de belangrijkste vrouwelijke spion ooitAls je in 1944 door het rustige dorpje Great Rollright in de Cotswolds had gelopen, zag je misschien wel een opmerkelijk elegante vrouw uit een plattelandshuisje komen. Een toegewijde echtgenote en moeder van drie kinderen, die bij haar buren bekendstond als Mrs. Burton. Ze was vriendelijk maar terughoudend, en haar buren wisten weinig over haar. Zo wisten ze bijvoorbeeld niet dat ze regelmatig over het platteland van Oxfordshire racete om wetenschappelijke informatie los te krijgen van een van de meest briljante kernfysici van het land. En dat ze die geheimen door zou geven aan het hoofdkwartier van de Sovjetinlichtingendienst via de krachtige radiozender die ze in haar buiten-wc gebouwd had. Ze wisten ook niet dat ze een codenaam had, `Sonya', en dat ze de belangrijkste vrouwelijke spion uit de geschiedenis was.Mrs. Burton was verre van een Britse huisvrouw. Ze heette Ursula Kuczynski, was een Duitse Jood, een toegewijde communist, een kolonel in het Russische Rode Leger en een hoogopgeleide spion. Van het plannen van een moordaanslag op Hitler tot het bespioneren van de Japanners in Mantsjoerije en het het verstrekken van informatie aan de Sovjet-Unie bij het ontwikkelen van atoomwapens, Sonya voerde een paar van de gevaarlijkste spionage-operaties van de twintigste eeuw uit. De enige vrouw die twee decennia lang overleefde, en floreerde, in de door mannen gedomineerde wereld van spionage. Haar verhaal is nooit verteld - tot nu.De pers over de boeken van Ben Macintyre:`Zo spannend opgeschreven dat je de film meteen voor je ziet.' **** NRC Handelsblad`Bloedstollend spannend.' Het Parool`Onberispelijke research, grandioos verteld. Dit is veruit het beste boek over de sas in de Tweede Wereldoorlog.' Antony Beevor
Een ultiem feelgoodboek over een avontuurlijke jongen die een reis rond de wereld maakt per zeilboot - met zijn kip Monique!Opgegroeid op een klein eiland in Bretagne omgeven door de zee en bij vloed afgesloten van het vaste land, zag Guirec de oceaan altijd al als een grote speeltuin. Hij droomde ervan ooit in zijn eentje de wereld over te zeilen. Op 21-jarige leeftijd trekt hij daarom met zijn kleine zeilboot vanaf Bretagne, langs de Europese kust, de wijde wereld in. Maar alleen is ook maar zo alleen. Tijdens een tussenstop op Madeira ziet Guirec een dikke, rode kip: Monique. Hij adopteert haar, en vanaf dat moment zijn de twee onafscheidelijk. Samen varen ze naar het zuiden en wagen vanaf Afrika de oversteek naar Zuid-Amerika, zetten koers naar Groenland en zeilen vervolgens naar de beruchte Kaap Hoorn. De reis is niet zonder risico's: regelmatig komen Guirec en Monique vast te zitten in het ijs en op een gegeven moment dreigen ze zelfs in de gevangenis te belanden!Het fantastische verhaal van de kip die de wereld rond zeilde vertelt over dit avontuur en over een unieke vriendschap. Dankzij Guirecs vindingrijkheid, bijzondere ontmoetingen en doordat Monique af en toe een eitje legt en daarmee zijn ergste honger doet vergeten, komen de twee uiteindelijk weer veilig aan na hun ongelofelijke reis.
Een uniek kijkje in de werkdag van de moderne huisarts
Ruim tien jaar geleden rondde Rutger Verhoeff zijn opleiding tot huisarts af. In de jaren die volgden werkte hij als waarnemend huisarts op verschillende plekken in het land en behandelde hij duizenden patiënten.
In dit boek geeft hij een inkijk in wat hij op een werkdag zoal meemaakt en vertelt hij over de momenten die op allerlei manieren een onvergetelijke indruk op hem hebben gemaakt. Het zijn emotionele, luchtige en soms geestige verhalen over bijvoorbeeld de groeiende rol van de huisarts in de terminale zorg en de verstrekkende invloed van een (corona)virus op zowel arts als patiënt, maar ook over de impact van Dokter Google, de normalisering van plastische chirurgie en speelgoedbootjes op onverwachte plekken...
Robbie Waisman schrijft over de uitdagingen en worstelingen van `de jongens van Buchenwald' na hun bevrijding uit het concentratiekampVoor de lezers van De jongen die zijn vader naar Auschwitz volgde1945. Romek Wajsman is net bevrijd uit Buchenwald, een concentratiekamp waar meer dan 60.000 mensen zijn vermoord. Hij is uitgehongerd en heeft geen idee waar zijn familie is - en of ze überhaupt nog leven. Hij verlaat het kamp met 472 andere jongens, onder wie Elie Wiesel, en samen krijgen deze tieners de bijnaam `de jongens van Buchenwald'. Ze zijn boos op de wereld en zoeken hun heil in geweld: stelen, vechten en strijden om macht. De jeugd van de jongens van Buchenwald werd gekenmerkt door terreur en dood en als gevolg daarvan zijn ze rebels en vol woede. Na hun onmenselijke behandeling in het kamp moeten de jongens opnieuw leren hoe ze in de samenleving kunnen functioneren. Maar alles verandert wanneer Albert Einstein en rabbi Herschel Schacter hen meenemen naar een nieuw thuis. Om te helen, te revalideren en om een nieuw en vrij leven te beginnen.Romek, nu Robbie Waisman, deelt in dit boek zijn uitzonderlijke verhaal en vertelt hij hoe hij, met hulp, zijn pijn wist om te zetten in veerkracht. In de pers`Waismans weerstand tegen - en uiteindelijke acceptatie van - hulp en genezing zorgt voor een boeiend verhaal over herstel van extreem trauma.' Publishers Weekly`Pijnlijk en ontroerend... een essentieel, onderbelicht aspect van de overlevingsverhalen.' Kirkus Reviews`Deze krachtige, levensbevestigende memoires zijn essentieel leesmateriaal.' Booklist
"We denken dat uw zoon vermist is."
Wat is dat nou voor gelul, denk ik. Vermist? Hoe lang moet je weg zijn voordat iemand je als vermist opgeeft?
In de nacht van 11 op 12 mei 2020 hoort Marjolein Hartman dat haar zoon Max een van de vijf omgekomen surfers in Scheveningen is. Ze zijn gestikt in een metersdikke schuimlaag die zich door een plots draaiende wind voor de kust had verzameld. Het drama is wereldnieuws.
Volledig onderuitgehaald probeert ze zich staande te houden in een wereld die compleet op zijn kop staat. Op zoek naar houvast begint ze al na enkele weken te schrijven. Recht voor zijn raap, liefdevol, eerlijk en tegelijk zo genadeloos maakt Hartman vanaf dag één de lezer van dichtbij deelgenoot van haar worsteling en pijn in haar eerste jaar als moeder in rouw.
Rauw is een boek over de pijn die iedere ouder kan overkomen, maar waar de meeste mensen zich geen raad mee weten. Het is voor alle betrokkenen een zoektocht, het hele leven zoals het was is weggeslagen en moet opnieuw worden uitgevonden. Dat begint bij het delen van verdriet. Misschien niet door het in stukjes weg te kunnen geven, maar door mensen om je heen toe te laten hun liefde te tonen.
Dat is waar Rauw uiteindelijk over gaat. Over de liefde.
Marjolein Hartman (1974) is een geboren Amsterdamse. Haar ouders hadden een sigarenwinkel in Amsterdam-Oost, waar haar vader in 1993 tijdens een overval werd doodgeschoten. Samen met haar moeder zette Marjolein de zaak voort. Na een paar jaar begon zij voor zichzelf. Op 23-jarige leeftijd werd ze moeder van Max en toen ze 39 was, werd uit een tweede relatie dochter Ivy geboren.
De pluizige bestseller uit Engeland: waargebeurd, en vol grappige en hartverwarmende anekdotes.
Felix, ook wel ‘Senior Ongediertebestrijder’ genoemd, woont op het treinstation van Huddersfield in Engeland. De schattige kat heeft een bijzondere band met mensen en brengt pendelaars en stationsmedewerkers bij elkaar. ‘Felix’ aanwezigheid tovert een glimlach op ieders gezicht,’ aldus een woordvoerder van het Huddersfield-station.
Toen Felix jaren geleden als kitten op het station aankwam, kon niemand vermoeden hoe belangrijk dit kleine pluisje zou worden. Felix bouwde een band op met iedereen, zelfs met de baas, die in eerste instantie tegen het idee van een kat was. Felix troost jonge weglopertjes, en is een vertrouwd gezicht voor terugkerende passagiers. Welk klein drama zich ook op het station ontvouwt, iedereen weet dat Felix de mensen weer bij elkaar brengt.
Een openhartig en herkenbaar boek voor perfectionisten, people pleasers en iedereen die weleens denkt dat gewoon jezelf zijn niet goed genoeg is.
`Wat een ontroerend en eerlijk boek. Iedere vrouw zou dit moeten lezen!' - Drs. Eveline Stallaart, psycholoog/seksuoloog
Bij een tussentijdse controle wordt er bij Sofie een voorstadium van baarmoederhalskanker ontdekt, veroorzaakt door het HPV-virus. Ze ondergaat hiervoor een kleine ingreep, maar er ontstaat een complicatie die ertoe leidt dat ze een nacht in het ziekenhuis moet blijven.
Tijdens die nacht reflecteert ze op haar heden en verleden. Ze voelt zich schuldig, want HPV wordt overgedragen via seksueel contact. Ze denkt terug aan haar twee jeugdliefdes, tussen wie ze maar niet kon kiezen, in de periode waarin ze het virus moet hebben opgelopen. Dat was ook het moment dat haar obsessie met perfectie begon, het nastreven van een ideaalplaatje dat op vrijwel alle vlakken tot uiting kwam. Ze wilde het perfecte uiterlijk en karakter hebben, nooit iets verkeerds zeggen of doen en succesvol zijn in alles wat ze ondernam. Totdat een verkeersongeval haar wakker schudde en ze besloot om anders te gaan leven. Maar nu, jaren later, moet ze toegeven dat ze toch nog regelmatig kampt met de drang om aan een ideaalplaatje te voldoen.
Op een nuchtere, openhartige en beeldende manier beschrijft Sofie haar vroegere en huidige worstelingen met onder andere schoonheidsidealen, het lievemeisjessyndroom, anorexia nervosa en je kwetsbaarheid durven tonen.
Voor de lezers van de bestsellers En plotsteling ben je van hem van Merel van Groningen en Het duivelskind van Maria GenovaIn haar bestseller Mijn leven in de hel vertelde Sarah Forsyth hoe ze als jong meisje uit Engeland in de gedwongen prostitutie belandde in de rosse buurt van Amsterdam, en uiteindelijk over haar dramatische ontsnapping. Maar Sarahs donkere jaren waren toen nog niet voorbij. Ze was nog steeds verslaafd aan drugs en drank, en worstelde met het leven, met de liefde en het huwelijk waarvan ze verwachtte dat het haar gelukkig zou maken. Het zou nog drie lange, zware jaren duren voordat ze voorgoed afscheid kon nemen van de verschrikkelijke gevolgen van haar gevangenschap. Terwijl ze vocht om te overleven, besefte Sarah dat ze meer moest doen. Ze moest meer verhalen vertellen zodat meer mensen zich bewust zouden worden van de problemen van prostitutie en sekshandel. Dit besluit nam haar rechtstreeks mee terug de hel van de Amsterdamse Wallen in.In Mijn terugkeer naar de hel vertelt Sarah over haar persoonlijke, mentale zoektocht om in het reine te kunnen komen met zichzelf. Daarnaast vertelt ze over de verontrustende reis die ze maakte om de andere gedwongen prostituees te vinden die ze jaren geleden achterliet toen ze zelf ontsnapte. Het vergde alle kracht, moed en liefde die ze in zich had, maar ze moest het doen. Met dit boek wil ze anderen waarschuwen en ze helpen uit dezelfde situatie te ontsnappen.In de persMijn leven in de hel`Sarah schrijft tien jaar na dato een eerlijk verslag over wat haar is overkomen. Alles is zorgvuldig op papier gezet zonder er doekjes om te winden. Een enorm heftig, bijna macaber levensverhaal van iemand die eigenlijk tot dan toe geen leven heeft gehad. Na haar verhaal te hebben gelezen kan je het boek alleen maar vol ongeloof dichtslaan.' ***** Chicklit.nl`Na het lezen van Mijn leven in de hel moest ik even diep ademhalen.' **** Hebban.nl