Laat in de voetballerij de naam 'Johan' vallen en mensen weten precies over wie het gaat; in de tv-wereld is 'Henny' voldoende. Henny Huisman is een icoon uit de jaren '80/'90, een van de grootste presentatoren die we gehad hebben en voor wie het woord kijkcijferkanon speciaal is uitgevonden. Samen met Ron Brandsteder en André van Duin ('de Grote Drie') zette hij vanuit Aalsmeer RTL4 op de kaart. Henny won twee Televizierringen, legde met zijn Soundmixshow het telefoonnet plat en ontmoette de groten der aarde. Altijd bleef hij echter die aaibare, gewone jongen uit Zaandam in wie de tv-kijker zich herkende.
Ruim een jaar lang volgde auteur Kevin Kraan Henny Huisman. Het resultaat is een indringend portret van een bevlogen man die verwoede pogingen doet terug te keren op de buis, maar evengoed vol zelfspot en relativering spreekt over de hoogte- en dieptepunten uit zijn leven. Het gaat over zijn hang naar aandacht en erkenning, zijn paniekaanvallen, en hoe er gemanipuleerd werd bij grote tv-shows. Maar ook over de dood van zijn broer, de relatie met zijn vrouw Lia en zijn ontslag bij RTL4. En over Marco Borsato, Joop van den Ende, John de Mol, Gerard Joling, Robert ten Brink, Rudi Carrell en André van Duin en vele anderen.
'Verlegen' is niet onmiddellijk het stempel dat je op zijn ondeugende tronie zou plakken. Want tv-maker Willibrord Frequin staat vooral bekend als brutale vlerk. Maar achter dat harnas gaat een zee van onzekerheden schuil. Het jongetje dat met weinig zelfvertrouwen opgroeide, werd een gekend, gevreesd en vaak verguisd kijkcijferkanon. 'Hij had al jong door dat hij met baldadigheid kon scoren', zegt zijn broer Titus. Die zin vertelt een heel verhaal.
Het leven en werk van Willibrord Frequin leest als een schelmenroman, maar de ondertitel 'Verlegen vlegel' is ook de samenvatting van een psychologisch portret. Een breekbare man van tachtig die terugblikt op zijn roemruchte carrière. En zich in alle kwetsbaarheid afvraagt of er een hemel voor hem zal zijn.
'Willibrord, verlegen vlegel' gaat over zijn televisiewerk: van internationaal verslaggever tot trammelant-reporter. 'Een dronken scenarist had zo'n oeuvre niet kunnen verzinnen.'
Frequin wordt ook belicht door intimi, vrienden, familie en tv-collega's als Sven Kockelmann, Angela de Jong, Catherine Keyl en René van der Gijp. Dat levert een rijk geschakeerd beeld op van een markante, monumentale figuur. Bekend als de bonte hond. Maar ten diepste zo gesloten als een oester. Gaandeweg blijkt dat hij zich met zijn spreekwoordelijke brutaliteit letterlijk door het leven heeft geslagen.
De onthullende biografie van alleskunner Jos Brink
'Openhartig, zorgvuldig en vermakelijk.' Joop van den Ende
Jos Brink kuste koningin Juliana voor het oog van tv-kijkend Nederland. Naar Wedden Dat…? keken op het hoogtepunt 14 miljoen mensen. Met zijn musicals en cabaretvoorstellingen trok hij volle zalen. Hij schreef, schilderde, preekte. En hij maakte, voor die tijd ongebruikelijk, geen geheim van zijn relatie met Frank Sanders.
'Met Jos Brink. Vindt u mij een viespeuk? Nee? Dan is uw zoon het ook niet.' Zo hielp hij een jonge homo die moeite had uit de kast te komen; de ouders verbouwereerd achterlatend.
Deze biografie doet recht aan Brinks enorme betekenis voor de cultuur en voor de positie van homo's, zonder blind te zijn voor de minder mooie kanten van een van Nederlands bekendste televisiepersoonlijkheden.
Over het boek Jos Brink:
'Tom van den Oetelaar schreef de biografie die bij de status van Jos Brink past: openhartig, zorgvuldig, vermakelijk én met veel aandacht voor Jos' ongelooflijke talenten.' Joop van den Ende
'Het is een mooi boek. Mensen die geïnteresseerd zijn in Jos en die 'm net zo missen als ik, zouden het moeten lezen.' Evert Santegoeds, Shownieuws
'Onthullende biografie belicht de onbekende kanten van overleden tv-ster.' De Telegraaf
'Een spannend inkijkje in de vaderlandse tv- en theaterwereld.' de Volkskrant
'Mooi en openhartig boek over een prachtig mens.' MAX Magazine
1974: De film Emmanuelle wordt een van de grootste Franse kassuccessen aller tijden. Op de filmposter een onbekend meisje van twintig jaar, met ontbloot bovenlijf en kort haar, poserend op een rieten stoel. Een nieuwe ster is geboren: Sylvia Kristel.
Emmanuelle is een fenomeen. De film draait meer dan elf jaar lang op de Champs-Elysées, in Japan en in de Verenigde Staten. Sylvia, die inmiddels een relatie heeft met Hugo Claus, gaat in Parijs wonen. Ze maakt kennis met beroemdheden als Warren Beatty, Alain Delon, Gérard Depardieu en Roger Vadim. Maar het glamourleven heeft ook zijn schaduwzijde. Drank en drugs, meerdere huwelijken die sneuvelen meer dan eens wordt ze slachtoffer van haar eigen goedgelovigheid. Uiteindelijk gaat Sylvia terug naar Nederland, sadder but wiser. In Amsterdam bouwt ze een bestaan op als schilderes en actrice.
In Naakt vertelt Sylvia Kristel het eerlijke, aangrijpende en soms ook geestige verhaal van een bijzonder leven. Onthullend en openhartig: de autobiografie van een Nederlands filmfenomeen.
Naar aanleiding van de zestigste verjaardag van John de Mol interviewen we 60 mensen uit zijn directe omgeving en componeren een bijzonder boek over de mediatycoon. Hoewel hij zelf liever achter de schermen actief is, wordt zijn vakmanschap op het tv-scherm (Big Brother, The Voice) nationaal en internationaal geroemd. John de Mol is een fenomeen.
Dit is het complete verhaal van de Lama's, verteld door Tijl Beckand. Máxima die vreemdgaat, Ik wil graag zien, Doventolk, 'die blikken in je ogen': de Lama's zijn een tijdsbeeld en staan symbool voor een onbezorgde periode begin deze eeuw. Maar wat is hun verhaal? Hoe schopte een zootje ongeregeld het van een benauwd hok in de kelder van BNN tot zes keer een stampvolle Heineken Music Hall? Meer dan 500.000 dvd's, tientallen miljoenen views, een Televizier-Ring, niets was voorspelbaar omdat er geen voorbereiding was. Maar het is wel gebeurd en nu wordt alles verteld door Tijl Beckand, Lama van het eerste uur. Een boeiend relaas over roem, chaos en kameraadschap.
'Ik hoop dat de film beter is.' - Jeroen van Koningsbrugge
'Ik ben zo benieuwd! Ik ging namelijk altijd gelijk slapen na een show en ze wilden nooit vertellen wat er allemaal gebeurd was.' - Ruben van der Meer
In 'Begeerd en verguisd' beschrijft Suzanne Rethans het leven van de grootste internationale filmster die Nederland ooit heeft voortgebracht: Sylvia Kristel. Ze speelde in meer dan vijftig internationale films en werd met haar rol in Emmanuelle (1974) van de een op de andere dag wereldberoemd. In het ene land werd ze hét icoon van de seksuele bevrijding van de vrouw, in het andere land verketterd door de vrouwenbeweging. Sylvia Kristel had een rijk liefdesleven en had een relatie met onder anderen Hugo Claus, de vader van haar zoon Arthur. Ze kampte met drank- en drugsverslavingen, waardoor ze niet voor haar zoon kon zorgen. Zelf had ze een weinig benijdenswaardige, liefdeloze jeugd. Nadat haar vader scheidde van haar moeder en Kristel zag in wat voor armoedige omstandigheden haar moeder verkeerde, dacht ze: dat nooit. Het was haar drijfveer rijk en beroemd te worden. Dat lukte - en al verloor ze al die miljoenen ook weer, ze gaf nooit op. Begeerd en verguisd is een boek over rijkdom en armoede, over vrouwelijke schoonheid, over alles winnen en weer verliezen, over moed en doorzettingsvermogen, over roem en intense eenzaamheid.
DINO is het openhartige verhaal van stand-upcomedian, zanger, acteur en presentator Jandino Asporaat. Voor het eerst vertelt hij over zijn heftige leven en succesvolle loopbaan. Trots deelt hij de moeizame weg die hij en zijn familie hebben afgelegd, van zijn tijd op Curaçao tot zijn start in Nederland zonder geld en vader. Maar ook over het gevecht tegen de vooroordelen dat in 2017 resulteerde in zijn grote droom: een uitverkochte Kuip. Uit dit verhaal, opgetekend door Vincent de Vries, blijkt dat Jandino niet aan concessies doet. Zijn motto: Stop complaining and get the fuck up.
In de zes decennia dat hij films maakt, heeft hij vijftig films geschreven en geregisseerd, en speelde hij in vele ervan mee. Hij won diverse Amerikaanse en internationale prijzen, er zijn standbeelden te zijner ere neergezet (iets wat hij nooit zal hebben bedacht), en zijn films zijn lesmateriaal op scholen en aan universiteiten over heel de wereld.
In À propos schrijft Allen onder meer over zijn eerdere huwelijken, zijn romance en levenslange vriendschap met Diane Keaton, en zijn persoonlijke en professionele relatie met Mia Farrow, die resulteerde in een aantal klassieke films. Voor de breuk die volgde mag de sensatiepers hem wel dankbaar zijn. Volgens hem was niemand zo verbaasd als hij toen hij als zesenvijftigjarige een relatie kreeg met de destijds eenentwintig jaar oude Soon-Yi Previn, wat leidde tot hun hartstochtelijke liefde en gelukkige huwelijk van al ruim tweeëntwintig jaar.
À propos is het volstrekt openhartige, vaak hilarische en soms verbijsterende verhaal van een Amerikaans icoon.
Woody Allen (Brooklyn, 1935) is schrijver, regisseur en acteur. Hij is stand-upcomedian geweest en publiceerde verschillende boeken. Allen woont in de Upper East Side van Manhattan met zijn vrouw Soon-Yi en hun twee dochters, Manzie en Bechet. Hij is een enorme jazzenthousiasteling en een groot sportfan. Naar eigen zeggen vindt hij het jammer dat hij nooit een geweldige film heeft gemaakt, maar hij zegt het te blijven proberen.
'De beste autobiografie die ik ooit heb gelezen. De perfecte combinatie van het vertellen een verhaal en de wijsheid die daaruit voortkwam, en dan ook nog zo grappig.' Oprah Winfrey
WILL door Will Smith en Mark Manson is een moedig en inspirerend boek over een van de grootste wereldsterren van deze tijd. WILL gaat over uiterlijk succes, innerlijk geluk en verbinding met anderen. En over een van de meest spectaculaire rollercoasters ooit door de wereld van muziek en film.
Will Smiths transformatie van een angstig kind in een huis vol spanning in West Philadelphia tot een van de grootste rappers van zijn tijd én een van de grootste filmsterren in de geschiedenis van Hollywood - met een reeks kaskrakers op zijn naam die waarschijnlijk nooit zal worden overtroffen - is een episch succes waarover WILL op een ongelooflijk meeslepende manier vertelt. Maar dat is maar de helft van het verhaal.
Will Smith dacht dat hij het voor elkaar had, en met reden: niet alleen zijn eigen succes was ongeëvenaard, zijn hele gezin stond aan de top van de entertainmentwereld. Maar zijn vrouw en kinderen zagen dat anders. Zij moesten fulltime meedraaien in zijn show, zonder dat ze daar zelf voor hadden gekozen. Het bleek dat Will Smith nog veel meer moest leren dan hij had gedacht.
WILL is een boek over wilskracht, over wat je voor elkaar kunt krijgen en wat je achter je kunt laten. Will Smith werkte samen met Mark Manson, auteur van de wereldwijde bestseller The Subtle Art of Not Giving a F*ck, die het verhaal zo opschreef dat het anderen kan helpen om grip op hun eigen leven en emoties te krijgen. Weinigen van ons zullen de extreme druk kennen van optreden op het wereldpodium, maar we kunnen allemaal begrijpen dat wat werkt in de buitenwereld niet altijd werkt in je persoonlijk leven. De combinatie van oprechte wijsheid en een exceptioneel, fenomenaal levensverhaal maakt WILL, net als de auteur, tot de buitencategorie.
'Het is eenvoudig om in de materiële wereld te bewegen als je eenmaal je eigen geest hebt veroverd. Dat geloof ik echt. Als je eenmaal je eigen geest hebt leren kennen, stuwt elke ervaring, elke emotie, elke omstandigheid, positief of negatief, je gewoon voort, naar grotere groei en meer ervaring. Dat is ware wilskracht. Om vooruit te komen, wat er ook gebeurt. En om vooruit te komen op een manier waarbij je anderen met je meeneemt, in plaats van ze achter te laten.' - Will Smith
De hele wereld kent hem als Marty McFly in de Back to the Future-films, als Alex P. Keaton in Family Ties, als Mike Flaherty in Spin City of als een van de vele andere personages die Michael J. Fox vertolkte. Hij werd echter niet alleen beroemd door zijn werk als acteur, maar ook door zijn gevecht tegen de ziekte van Parkinson. Met hart en ziel zet hij zich in voor meer bekendheid van de ziekte en levert hij een belangrijke bijdrage aan het onderzoek naar een remedie.
Nu hij al decennia met parkinson leeft heeft hij een manier gevonden om ermee om te gaan. Maar als hij in 2018 een tumor in zijn ruggengraat blijkt te hebben en na een spoedoperatie opnieuw moet leren lopen, wordt zijn veerkracht nogmaals op de proef gesteld. En wanneer hij na maanden van zware revalidatie eindelijk weer kan lopen maar vervolgens hard ten val komt, kan hij het niet meer opbrengen om positief te blijven en pakken donkere wolken zich samen.
In zijn boek deelt Michael J. Fox zijn persoonlijke verhaal over zijn strijd; over hoop, angst, veerkracht en sterfelijkheid en zijn perceptie van tijd.
Ontroerend en bedachtzaam, maar ook met zijn zo kenmerkende gevoel voor humor, biedt No time like the future een fascinerende reflectie op het leven, hoop en de kracht van vriendschap en liefde.
Sophia Loren
Mijn leven, Ieri, oggi, domani
Sophia Loren werd geboren op 20 september 1934 als Sofia Villani Scicolone en groeide op in een arme buurt bij Napels. Ze begon haar fabelachtige loopbaan op veertienjarige leeftijd, toen ze een schoonheidswedstrijd won.
Al in 1957 speelde ze samen met Cary Grant en Frank Sinatra in een Engelstalige film: The Pride and the Passion. Dat is ook het jaar dat ze trouwde met haar grote liefde, Carlo Ponti.
Haar filmcarrière laat zien dat Loren een van de allergrootste actrices is die de twintigste eeuw heeft gekend. Ze speelde in 93 films en werkte met grootheden als Vittorio De Sica, Marcello Mastroianni, Dino Risi, Alberto Sordi, John Wayne en Anthony Quinn. Ze won meer dan 45 prijzen, waaronder een Academy Award voor haar hoofdrol in La Ciociara, een BAFTA Award en diverse Golden Globes. Ze wordt over de hele wereld gezien als een icoon in de filmgeschiedenis.
Sophia Loren vindt bij toeval een doos met oude schatten terug: elk object is een aandenken aan het sprookjesachtige leven dat ze heeft geleid. Gesprekken, onbekende details, merkwaardige anekdotes en geheimpjes komen bij haar boven.
Aan de hand van die tastbare herinneringen begint ze te vertellen, op een persoonlijke manier en met veel intrigerende details.
En zo komt allengs het beeld naar voren van een bijzondere vrouw, die haar stempel onuitwisbaar heeft gedrukt op een heel tijdperk. Het zelfportret van een vrouw met een ongeëvenaarde schoonheid en een warm hart, de enige Italiaanse filmster van wie de hele wereld hield. Het boek bevat veel nooit eerder gepubliceerde feiten en gevoelens, en een grote hoeveelheid van de mooiste foto s uit haar leven.
Mijn leven Ieri, oggi, domani is daardoor niet alleen een unieke autobiografie, maar ook een fascinerend portret van de filmwereld in de twintigste eeuw.
`Nu ik vijfenzestig ben, kan ik alles nog wat ik op mijn vijfendertigste deed. Als ik kon onthouden wat die dingen waren.
Billy Crystal en miljoenen babyboomers hebben dit keerpunt in hun leven bereikt of zullen het binnenkort bereiken. Vol humor en mededogen beschrijft Crystal de absurditeiten en uitdagingen van het ouder worden aan de hand van de sprekendste gebeurtenissen uit zijn eigen, memorabele leven. Hoe koop je je eigen plekje op een begraafplaats? Hoe lang kun je wakker blijven tijdens een theatervoorstelling?
Dit boek is een directe aanval op de vernederingen van het ouder worden door een comedian die al veertig jaar het lief en leed van een generatie weet te vangen.
`Billy Crystal is een monument. Ik dank God dat hij dit hilarische en emotionele boek heeft geschreven. Nu hoef ik het tenminste niet meer te doen en kan ik iedereen nog steeds iets persoonlijks geven met kerst. Bette Midler
`Dit boek is ongelooflijk grappig en echt uniek. Een Hollywood-autobiografie met slechts één vrouw, geen rehab, een liefdevolle familie en trouwe vrienden. Robin Williams
In 'Freek 'beschrijft en analyseert historicus Rob Hartmans de ideeën van Freek de Jonge en plaatst hij ze tegen de achtergrond van de ontwikkelingen die Nederland sinds de jaren vijftig heeft doorgemaakt.
Hoewel Freek de Jonge zonder meer de grootste komiek van zijn generatie is, heeft hij nooit uitsluitend de lach gezocht. Hij geldt als een van de iconen van de jaren zestig en zeventig, toen alle taboes en heilige huisjes gesloopt dienden te worden en de ultieme vrijheid het ideaal was. Op zoek naar de spanning tussen vrijheid en gebondenheid, en verstand en gevoel, heeft Freek de Jonge zich ontpopt als een intellectueel die met theatrale middelen het vanzelfsprekende ter discussie stelt en ingaat tegen het kuddedenken.
Ik heb het gedaan is de autobiografie van een man die een bepalende rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van televisie. De programma's van Paul Jambers zijn legendarisch geworden, maar ook de manier waarop hij dacht over televisie heeft het medium veranderd.
In dit openhartige boek schetst Paul Jambers zijn ontwikkeling als televisiemaker en geeft hij een scherp beeld van enkele cruciale passages in de televisiegeschiedenis. Paul Jambers wordt geboren in 1945, luttele dagen na Hiroshima en Nagasaki. Hij groeit op tijdens de brave jaren vijftig en leert de wereld kennen aan de filmschool in Brussel, op een moment dat maatschappelijke conventies op lossen schroeven worden gezet. Jambers' autobiografie, verteld met een verrassende levendigheid en accuratesse, is ook het verhaal van een voortvarende generatie die de dingen heel anders zag dan haar ouders. Als televisieregisseur en journalist slaagt Paul Jambers erin om in de jaren tachtig en negentig de essentie te tonen van de tijdgeest. Hij durft de meest uiteenlopende onderwerpen en mensen in beeld te brengen, mede omdat de geesten er rijp voor zijn. Die drang om de werkelijkheid te laten zien lokt zeer felle reacties uit. Kort nadat het monopolie van de toenmalige openbare omroep BRT is gebroken, wordt Jambers zelfstandig televisiemaker en werkt hij mee aan het succes van de commerciële zender VTM.
Het verrassende Ik heb het gedaan is met dezelfde inzet geschreven die Jambers' beste reportages kenmerkt.
`Er zijn zoveel verhalen over Theo, waarom het mijne?, vroeg ik de uitgever van ThePostOnline. `Jij was een van de weinigen die hem weleens tegensprak, zei hij. Dat is eigenlijk maar half waar. Ik durfde binnen de vaste groep Theo-fans openlijk mijn mening te geven over bijvoorbeeld zijn nieuwste film. Dat werd doorgebriefd, een systeem dat lang tot wederzijdse tevredenheid functioneerde. Op een dag besloot Theo dat hij mijn dappere standpunten ook eens rechtstreeks wilde vernemen. `Waarom lachen de mensen niet, dit is toch leuk? Hij zette me, terwijl de video nog liep, welbewust voor het blok. Ik zweeg en keek hulpeloos naar mijn voeten. Theo wist genoeg. Ik daalde diep, en voorgoed, in zijn achting. Zo ging dat met dissidenten. Waren er sowieso mensen, dissident of niet, die enige invloed op hem hadden? Wat is het in die man geweest, dat hij zovelen in de rol van volger en vleier wist te dwingen? Of heb ik Theo van Gogh serieuzer genomen dan al die anderen, die hem een dag na zijn dood al nooit helemaal serieus bleken te hebben genomen?
In `Acte de présence' blikt Willeke van Ammelrooy, al sinds begin jaren zeventig een van de meest besproken persoonlijkheden van ons land, terug op haar leven. Het is niet voor niks dat ze besloot om aan de hand van vergeelde fotos en memorabilia uit de dozen bij haar op zolder herinneringen op te halen aan vijfenzestig jaar succes, teleurstelling, glamour, liefde en verdriet. In 2008 werd bij Haar een tumor geconstateerd, en een zware operatie bleek noodzakelijk. Het was ook het jaar waarin ze nieuwe successen beleefde, met haar rol in de film Bride Flight en de documentaire die dochter Denise Janzee over haar leven maakte. In gesprek met Nienke Swierstra vertelt Willeke van Ammelrooy over de grote en kleine liefdes in haar leven en over trouw blijven aan jezelf. Ze gaat in op loyaliteit, misleiding en integriteit in de filmwereld, de haat-liefdeverhouding met de pers, de kunst van het (film)acteren en op het veelbewogen jaar dat achter haar ligt en dat haar sterker maakte dan ooit.
Op 11 augustus 2014 werd bekend dat Robin Williams, geliefd acteur, dood was gevonden in zijn huis in Californië. Al snel werd duidelijk dat hij vermoedelijk zelfmoord had gepleegd. Wereldwijd werd er geschokt gereageerd: hoe kan het dat zo'n getalenteerd man, rijk en met een fijne relatie, besluit uit het leven te stappen? Was het zijn depressie, de diagnose Parkinson, het floppen van zijn laatste televisieserie, of toch iets anders?
Deze biografie formuleert het antwoord op die vraag, en beschrijft daarnaast het leven van een boeiende en grappige man met vele filmgezichten.
Menno Buch, geroemd en verguisd. Al jong ontvluchtte hij zijn gebroken Wassenaarse gezin en ging op ontdekkingsreis in zijn continue streven naar onafhankelijkheid. Menno stond ondernemend in het leven en zocht grenzen op, wat resulteerde in megasuccessen en mislukkingen.
Vol passie en gedrevenheid stortte hij zich in vele avonturen, vanuit een oer-intuïtie rechtstreeks afstevenend op zijn doelen, zoals zijn 06-imperium en programma's als Sex voor de Buch en Buch in de bajes. Buch is het boek dat zijn weduwe Nicole Buch samen met Edwin Gitsels, eindredacteur van zijn tv-werk, over zijn leven schreef. Het vertelt het onthullende levensverhaal van de man die maar weinigen écht tot zijn ziel en 'zijn' liet doordringen.
Donna Karan heeft een droomcarrière achter de rug. Ze verliet op 14-jarige leeftijd de middelbare school om kleding te gaan verkopen. Via de ontwerpacademie kwam ze in de modewereld terecht en ging voor Anne Klein werken. Eigenzinnig als ze was besloot ze haar eigen modemerk DKNY te beginnen en bouwde dat uit tot een wereldwijd bedrijf met een grote naamsbekendheid. In 2001 verkocht ze DKNY voor 650 miljoen dollar, maar bleef aan als hoofdontwerper. Van details uit haar jeugd, haar bijna vijftig jaar in de mode-industrie, haar twee huwelijken, het moederschap tot haar eigen ontwikkeling is dit Donna Karans eigen verhaal, in haar eigen woorden.
In deze biografie over Meryl Streep - de IJzeren Dame van het witte doek - schetst Michael Schulman het portret van een vrouw, een tijdperk en een beroep. Meryl Streep - De geboorte van een icoon beschrijft niet alleen het leven en de liefdes van deze bijzondere vrouw, maar vooral ook haar ontwikkeling tot een van de grootste actrices aller tijden. Natuurlijk komen ook haar krachtige ideeën over huwelijk, feminisme, liefde en opoffering aan bod. Michael Schulman is in de huid van Meryl Streep gekropen en beschrijft gebeurtenissen en feiten over relaties van de actrice die niet algemeen bekend zijn. Meryl Streeps leven als topactrice is een voorbeeld voor velen en dit boek zal voor hen een bron van inspiratie zijn.
Een blauwdruk voor succes, die je met een glimlach op je gezicht zult lezen.
Vijf sterren (van de vier)
- Kevin Hart, een enigszins grappige comedian
LEVENSLESSEN VAN DE GRAPPIGSTE MAN OP AARDE
Dit zijn de memoires van Kevin Hart. Nu is hij een bekroonde acteur
en stand-upcomedian, maar eigenlijk had hij alles tegen: verwekt als
ongelukje, geboren in North Philadelphia en de zoon van een aan
drugs verslaafde vader en een moeder met losse handjes. Ondanks, of
misschien wel juist dankzij dat alles is deze `King of Comedy' de best
verdienende komiek ter wereld geworden.
In zijn boek neemt Kevin de lezer mee op een reis door zijn leven.
Hoe het was en wat het nu is. Hij laat zien hoe hij iedere uitdaging
heeft overwonnen om de man te worden die hij nu is. Een inspirerend,
boeiend en geestig verhaal.
Geschreven met Neil Strauss: redacteur van Rolling Stone, columnist
van de New York Times, (mede)schrijver van acht New York Times
bestselling books en bekroond met vele prijzen.
Met een voorwoord van Jandino Asporaat
Wie de vijfenveertigste president van de Verenigde Staten echt wil leren kennen moet beginnen bij zijn lievelingsdochter: Ivanka Trump. Ze is de enige vrouw naar wie Donald Trump echt luistert. Volgens velen is de vijfendertigjarige blondine de betere versie van haar vader: beiden hebben een snoeihard zakelijk instinct, maar waar Trump lomp is, blijft Ivanka altijd charmant. Als succesvolle zakenvrouw, liefhebbende echtgenote én zorgzame moeder bleek ze tijdens de keiharde verkiezingscampagne de perfecte pr-machine van haar vader. En dan is ze ook nog eens bloedmooi. Haar persoonlijkheid blijft voor iedereen een raadsel. Ze genoot van haar leven in Manhattan, maar liet alles achter om haar vader van dienst te zijn in het Witte Huis. Wat drijft haar? Macht? De wil om een verschil te maken op het gebied van vrouwenemancipatie, haar stokpaardje? Of gaat ze gebukt onder het juk van loyaliteit, dat de Trump-dynastie zo typeert?
Deze biografie is een sprankelend en meeslepend portret van een rijkeluisdochter die model werd om te ontsnappen aan het kostschoolleven en ondanks haar twijfels toch koos voor het familiebedrijf, om vervolgens alles op te geven om haar vader te volgen naar Washington. Ze is niet alleen belast met het takenpakket van een first daughter, maar nog veel meer hoopt de hele wereld dat zij haar gevreesde vader kan beteugelen.