Filter
Genres
- Educatieve uitgaven algemeen
- Kinderboeken algemeen
- Literaire fictie algemeen
- Non-fictie vrije tijd/algemeen
- Reizen algemeen
- Non-fictie informatief/professioneel algemeen
- Nederlandse taal en letterkunde algemeen (105)
- Grammatica, lexicografie, rijmboeken, schrijfhulp, taalvaardigheid (53)
- Literatuurgeschiedenis van de lage landen (12)
- Citaatboeken (9)
- Taalbeheersing (5)
- Letterkunde (4)
- Specialistische woordenboeken (ook etymologisch woordenboek) (3)
Uitgevers
- Atlas Contact (40)
- KokBoekencentrum Non-Fictie (9)
- AUP Wetenschappelijk (4)
- AnkhHermes, Uitgeverij (4)
- Haystack, Uitgeverij (4)
- Leuven University Press (4)
- Prisma (3)
- WalburgPers Algemeen (3)
- Alfabet uitgevers (2)
- Lannoo (2)
- Prometheus (2)
- Sterck & De Vreese (2)
- Uitgeverij MUS (2)
- Uitgeverij Pluim (2)
- Universitaire Pers Leuven (2)
- Academia Press (1)
- Acco (1)
- Ambo (1)
- Anthos (1)
- Aspekt B.V., Uitgeverij (1)
- Balans (1)
- De Arbeiderspers (1)
- Eburon (1)
- J.M. Meulenhoff (1)
- Lannoo Campus (1)
- Mira loves books (1)
- Nieuw Amsterdam (1)
- Pelckmans (1)
- Querido Fosfor (1)
- Rubin Alaie (1)
- TenPages.com (1)
- Thomas Rap (1)
- Uitgeverij Kleine Uil (1)
- Uitgeverij Thema (1)
- Uitgeverij Vogelvrij (1)
- Wereldbibliotheek (1)
Nederlandse taal en letterkunde algemeen
105 eBooks gevonden
-
In 'De Dikke Daniëls' (2022) schreef Wim Daniëls over een groot aantal facetten van de Nederlandse taal: over de geschiedenis ervan, het spel dat met de taal mogelijk is, bijzondere woorden en uitdrukkingen, enzovoort. Nu is er ook 'De Dunne Daniëls', waarin hij bondig alle regels uit de doeken doet op het gebied van spelling, leestekens, woordkeuze en zinsbouw. Is het wie of wat schetst mijn verbazing? Hoe weet je of de spelling geschrobd of geschrobt moet zijn? Wat is een meewerkend voorwerp? En wat is eigenlijk de functie van een puntkomma?
'De Dunne Daniëls' is er voor iedereen die de precieze taalregels niet meer weet of ze nooit eerder geleerd heeft. Het boek is, zoals we van Wim Daniëls gewend zijn, heel toegankelijk geschreven en geschikt voor lezers met een uiteenlopend taalniveau en van verschillende leeftijden. Wie eindelijk eens wil weten hoe het zit met de regels van het Nederlands vindt in 'De Dunne Daniëls' een handzaam houvast. -
This second edition of 'Dutch for Dummies' is your friendly basic guide to speak Dutch - quickly and easily! Whether you are a student, a traveller, doing international business, or just want to pick up some Dutch, with this clear, easy-to-follow guide you will progress quickly in the language of Rembrandt and Van Gogh. You'll find basic grammar in clear tables, vocabulary for all situations, such as ordering a meal and writing an email, simplified fonetic transcriptions for the pronunciation of words and the do's and dont's about Dutch life.
Margreet Kwakernaak has been teaching Dutch to students from all over the world for more than fifteen years. She is founder and director of Suitcase Talen, a language school based in Almere, the Netherlands. -
Ellen Deckwitz zet zich al jaren onvermoeibaar in voor de poëzie - op het podium, in het klaslokaal en in de krantenkolommen. Deze omnibus bevat de boeken 'Olijven moet je leren lezen' en 'Dit gaat niet over grasmaaien'. Poëzie is moeilijk, raadselachtig, vaag, en kan werkelijk alles betekenen - het zijn maar enkele van de veel gemopperde gemeenplaatsen, die Ellen Deckwitz geduldig en met verve ontkracht. Of je nu een geoefende lezer bent of je eerste schreden in de wondere wereld van de poëzie zet, dit boek mag niet ontbreken op je nachtkastje.
-
Wim Daniëls heeft zich zijn hele leven al verwonderd over taal; over haar lenigheid, haar subtiliteit en haar complexiteit. Hij wijdde tientallen boeken, talloze artikelen en veelgelezen twitterberichten aan zijn grote liefde. Hij bekeek haar van alle kanten, keerde haar binnenstebuiten, boog zich over de apostrof, de komma, over etymologieën, het Huppelnederlands, dialecten versus het ABN, de klemtoon, de geschiedenis van uitdrukkingen en gezegdes. Hij zocht haar grenzen op, ging ze even vrolijk over, bedacht neologismen bij de vleet en legde haar in al haar schoonheid vast. Met De Dikke Daniëls schrijft Wim Daniëls nu eindelijk hét grote overzichtswerk, waarin hij al die prachtige, onderbelichte en overgewaardeerde aspecten van de taal de revue laat passeren. Met een jeu waar het vertelplezier van afspat neemt hij de lezer mee in Wims wondere wereld van de taal.
-
Al bijna twintig jaar is Jan Peter `JP' Pellemans bij het grote publiek bekend als het scherpe, geestige en soms vileine taalkundige geweten van het tv-programma Lingo. Wat veel mensen niet weten is dat hij zich al jarenlang professioneel bezighoudt met taal: als NT2- docent, communicatiedeskundige, mediatrainer en bedenker van televisieprogramma's, zoals De Tafel van Taal en dt met JP, dat op Schooltv te zien is.
In Het ABC van JP neemt hij je mee in zijn persoonlijke taaluniversum: een rariteitenkabinet vol vrolijke anekdotes, taalfascinaties en -obsessies. Zo wist u vast niet dat er geen Nederlands equivalent bestaat van het Finse Kalsarikännit: langzaam dronken worden op de bank in je onderbroek. En dat het hondenvoer
Frolic in het Engels `ravotten' betekent, en afstamt van het Middelnederlandse `vrolyc'. En waar het woord `pierewaaien' vandaan komt... -
Rond 1270 schreef de beroemde Vlaamse dichter Jacob van
Maerlant Der Naturen Bloeme. Het is een vertaling-op-rijm van Liber de natura rerum van de geleerde Thomas van Cantimpré. Dankzij Maerlant kon iedereen die geen Latijn kende, lezen over de mens, zoogdieren, vogels, vissen, insecten, bomen, planten,
wondervolkeren, monsters, metalen en edelstenen. Maerlant
vertaalde niet slaafs: hij voegde details toe over de natuur in zijn omgeving en wijze lessen die de mens van de natuur kan leren. Ingrid Biesheuvel vertaalde de tekst in modern Nederlands en schreef er een inleiding bij over de literairhistorische achtergronden. Het boek bevat vele fraaie miniaturen. -
Søren Kierkegaard Levenswijsheden, samengesteld door Geert Jan Blanken, verschijnt in een nieuwe serie inspirerende geschenkboeken. Het kloeke formaat, de fraaie gebonden uitvoering en de thematisch gerangschikte quotes maken dit geschenkboek onweerstaanbaar. Het boek begint met een biografische schets die de auteur plaatst in zijn tijd, en wordt afgesloten met een essay over de levensfilosofie van Kierkegaard. Deze serie geschenkboeken voorziet in een behoefte naar toegankelijke levenswijsheid.
-
In 1570 richtte de Allerheiligenvloed in het noorden van Europa enorme schade aan. Veel gebieden langs de Noordzeekust en de grote rivieren veranderden in één grote kolkende watermassa.
Van deze vrijwel vergeten watersnoodramp is een ooggetuigenverslag bewaard gebleven van rederijker, schrijver, componist en vertaler Jan Fruytiers (ca. 1525-ca. 1579), vooral bekend van zijn verslag over het Beleg van Leiden. De tekst over de Allerheiligenvloed bevat zowel de ervaringen van Fruytiers zelf als die van lotgenoten. Zijn verbijstering over de omvang van de ramp en de totale ontreddering die hij waarnam, zijn voelbaar aanwezig. Naast feitelijke informatie over de Allerheiligenvloed biedt de tekst ook kennis over geografie, kosmologie, de Bijbel en waterbeheer.
Lenny Veltman presenteert een kritische teksteditie en een hertaling in modern Nederlands met annotaties. In haar inleiding gaat zij in op de figuur Fruytiers, zijn bronnen en de sociale en cultuurhistorische context. Deze integrale benadering leidt tot een herwaardering van de tekst én Jan Fruytiers. -
Het schrijven van een non-fictieboek is de beste manier om jezelf op de kaart te zetten. Dat wil jij ook, maar wat komt daar allemaal bij kijken?
Een goed boek schrijven is moeilijk. Als het makkelijk was, dan deed de lezer het zelf wel. Maar met de adviezen van schrijver en uitgever Geerhard Bolte gaat het je ongetwijfeld lukken. In dit boek beschrijft hij alles wat je moet weten om een aantrekkelijk boek te schrijven.
Stop met dagdromen en begin gewoon. Het is de moeite waard: er is maar één ding leerzamer dan het lezen van een boek, en dat is het schrijven van een boek.
Geerhard Bolte is uitgever en directeur van Haystack, een uitgeverij die is gespecialiseerd in originele en toegankelijke non-fictieboeken over management, psychologie en maatschappij.
Lezers vertellen:
'Een aanrader voor professionals met visie en schrijfambities.'
'Dit boek bevat alles wat je nodig hebt om te beginnen aan een boek, door te zetten en af te ronden.'
'Een heel erg nuttig boek. Het is kritisch, bevat veel informatie en prikt verschillende mythes door. Ik ben ervan overtuigd dat ook mensen met wat meer schrijfervaring er iets van kunnen opsteken. -
Literaire schrijvers beïnvloedden in de twintigste eeuw de publieke opinie, veroorzaakten oproer en putten daarbij uit hun persoonlijke levens. Veel schrijvers ontwikkelden zich tot publieke figuren die regelmatig te vinden waren in de media en daardoor een grote maatschappelijke impact hadden.
Zodra schrijverschap een publieke aangelegenheid wordt, verandert de mens langzaam maar zeker in een mythe. In hun werk en in hun optredens geven schrijvers vorm aan vaak tot de verbeelding sprekende verhalen over hun schrijverschap. Voor die verhalen zijn verschillende veelvoorkomende schrijverstypes voorhanden, zoals de antiburger, de Grote Schrijver of de literaire beroemdheid.
In elk hoofdstuk van Schrijversmythen staat een van die typen centraal en wordt duidelijk hoe schrijvers uit verschillende tijdsperioden dit type hebben ingezet om hun eigen identiteit als schrijver vorm te geven. We kunnen zo volgen hoe ingrijpend opvattingen over schrijverschap tussen 1880 en 2020 veranderden. Van antiburgers met afstand tot de politiek en markt, tot in de massamedia aanwezige publieke figuren met een authentiek en aansprekend imago.
Sander Bax (1977) werkt als hoogleraar onderwijs en cultuur bij het Tilburg Center of the Learning Sciences en bij het departement cultuurwetenschappen van Tilburg University. Daarnaast is hij lid van het Meesterschapsteam Nederlands. Hij publiceerde De taak van de schrijver (2007), De Mulisch Mythe (2015) en De Literatuur Draait Door (2019). Momenteel werkt hij aan de biografie van schrijver Bernlef en aan onderzoek naar didactiek voor (historisch) literatuuronderwijs.
Over De Literatuur Draait Door:
'Bijzonder boeiend en uiterst leesbaar (...). Een zeer verhelderend boek.'
Dagblad van het Noorden -
Literair vermaak in de zeventiende eeuw
Jeroen Jansen
- AUP Wetenschappelijk
- 3 April 2024
- 9789048563883
Waarom beleven we zoveel plezier aan het lezen van een goed boek? Waarom genieten we zo van treurige liedjes en het bespreken van droevige of amusante literatuur? In dit breed opgezette onderzoek ontrafelt Jeroen Jansen hoe scherpzinnigheid, ontraadseling, zintuiglijkheid, verwondering, emotionaliteit en ontspanning het genoegen van de zeventiende-eeuwse toehoorder en lezer waarborgden. Uitgangspunt vormt steeds de relatie tussen de auteur en zijn publiek, waartussen de tekst bemiddelt. Literatuur biedt zich in deze periode aan in een bonte variëteit van proza en poëzie, uiteenlopend van bondige spreuken en pakkende spreekwoorden tot vernuftige emblemen en deviezen, hartstochtelijk toneel, opbeurende liederen, schunnige raadsels en flauwe grappen. Deze studie laat zien wat die diversiteit aan teksten aantrekkelijk maakte, hoe ze de lezer geboeid hielden en hoe interpretatie, meegevoel en gezamenlijke consumptie voor literair vermaak moesten zorgen.
-
Hannah Arendt Levenswijsheden, samengesteld door Joop Berding, verschijnt in een nieuwe serie inspirerende geschenkboeken. Het kloeke formaat, de fraaie gebonden uitvoering en de thematisch gerangschikte quotes maken dit geschenkboek onweerstaanbaar. Het boek begint met een biografische schets die de auteur plaatst in haar tijd, en wordt afgesloten met een essay over de levensfilosofie van Hannah Arendt. Deze serie geschenkboeken voorziet in een behoefte naar toegankelijke levenswijsheid.
-
Phil Bosmans (1922 - 2012) schreef met Menslief, ik hou van je! een van de best verkochte boeken ooit in Vlaanderen en Nederland.
Zelfs 50 jaar later blijven de woorden van de stichter en bezieler van Bond zonder Naam nog razend actueel. Ze bieden stof tot nadenken, ze ontroeren, ze doen stilstaan. In deze volledig hernieuwde uitgave komen de mooiste geschriften van Phil Bosmans en Bond zonder Naam samen volgens de loop van de seizoenen. Van de volle zomer langs de donkere herfst naar de stille winter tot de nieuwe, beloftevolle lente. Alle teksten kregen een nieuw jasje. Er werden woorden toegevoegd.
En vier dichters uit Vlaanderen en Nederland, Peter Verhelst, Maud Vanhauwaert, Bibi Dumon Tak en Toon Tellegen, schreven verzen op de maat van een seizoen. Deze nieuwe bundel werd samengesteld door Silvie Moors. Ze werkt bij Bond zonder Naam en is al jarenlang actief in de letterensector. Zij ging voor dit boek op zoek naar de mooiste woorden van Phil Bosmans, vertaalde ze naar vandaag en schreef nieuwe teksten bij oude spreuken. -
In `Plot' biedt Louis Stiller, grondlegger van de Schrijfbibliotheek, beginnende en gevorderde schrijvers verdere verdieping, ideeën, inzichten en praktische hulp bij het creatief schrijfproces. In `Plot' worden onder andere de volgende onderdelen behandeld: wat is een plot, wat betekent het voor het schrijfproces, voor de personages, het perspectief en de scèneopbouw, en hoe kom je van plotten naar schrijven? Aan de hand van voorbeelden uit literatuur, film, podcasts en games biedt Stiller schrijvers de benodigde praktische handvatten om aan de slag te gaan.
`Plot' is onderdeel van een serie nieuwe delen van de Schrijfbibliotheek, die zich richt op de gereedschappen van de schrijver: plot, tijd, ruimte, personage, scènes en show, don't tell. -
Desiderius Erasmus, samengesteld door Jan de Bas, is een inspirerend geschenkboek vol levenswijsheden van de Rotterdamse filosoof. In 2009 werd Erasmus uitgeroepen tot de grootste Rotterdammer. Deze status heeft hij vooral te danken aan de levenslessen die hij naliet en die niet aan actualiteit hebben ingeboet. Bijvoorbeeld: `Niemand is immers kleingeestiger dan degenen die hun hele leven in hun land zijn gebleven: zij haten vreemdelingen en veroordelen alles wat afwijkt van hun inheemse praktijken.' Naast veel quotes uit Erasmus' omvangrijke oeuvre bevat dit fraaie geschenkboek informatie over diens leven en levensfilosofie.
-
Honderdduizenden Nederlanders en Vlamingen schrijven gedichten. Maar wie leest ze? Ellen Deckwitz gelooft dat we wel willen maar niet kunnen. Het uitgeklede literatuuronderwijs heeft ons nooit geleerd hoe we een gedicht moeten lezen. En dus denken we bijvoorbeeld dat een gedicht alles mag betekenen. Of dat songteksten altijd poëzie zijn, terwijl de meeste weinig meer doen dan alledaagsheden herkauwen.
Tijd om dat te veranderen. Poëzie is zo veel meer dan we denken: ze kan tegelijkertijd grappig én schrijnend zijn, ontroerend en ontluisterend. Acht regels kunnen de impact hebben van een natuurdocumentaire en actiefilm ineen. -
Zo word je een geweldige dichter
Ellen Deckwitz
- Atlas Contact
- De schrijfbibliotheek
- 8 September 2015
- 9789045706085
Poëzie mag de naam hebben verheven, zwaarwichtig en complex te zijn, volgens Ellen Deckwitz is dat allemaal van geen belang als je zelf gedichten gaat schrijven. `Als je poëzie gaat schrijven probeer je een moment te vangen in woorden, met behulp van beelden en ingedikte taal. Die woorden moeten precies gekozen zijn, zodat het iets oproept in het hoofd van de lezer.'
In Zo word je een geweldige dichter geeft Deckwitz de beginnende en gevorderde dichter inzichten en instrumenten om van een idee, een beeld, een gevoel of een inval een sterk gedicht te maken. Ze leert je de complete gereedschapskist van de dichter te gebruiken en zal in het bijzonder ingaan op het krijgen en verwerken van inspiratie. Wie vertelt je gedicht en wat wil je eigenlijk vertellen? `Lieg maar raak, zolang het maar goede en mooie vondsten oplevert. -
Het grote schrijf-doe-boek
Louis Stiller
- Atlas Contact
- De schrijfbibliotheek
- 23 Februari 2012
- 9789045705354
Louis Stiller was meer dan tien jaar de drijvende kracht achter Schrijven Magazine, Schrijven Online en de Schrijfbibliotheek. In dit boek verzamelde hij de schrijfoefeningen, -tips en ideeën die hij opdeed. Niet alleen als hoofdredacteur maar vooral ook als docent van de Schrijversvakschool Amsterdam, sv Groningen en de Schrijven Online Academie.
Door Het Grote Schrijf-Doe-Boek kun je je niet alleen een jaar lang laten inspireren, maar kun je ook technieken oefenen en ideeën opdoen. Alle literaire genres hebben een eigen plek: van verhalen tot essays, van gedichten tot dialogen. Tezamen vormen ze een staalkaart van de mogelijkheden die creatief schrijven biedt. -
Korte verhalen schrijven
Ton Rozeman
- Atlas Contact
- De schrijfbibliotheek
- 20 September 2011
- 9789045705392
Een kort verhaal lijkt op een foto, beweert Ton Rozeman in Korte verhalen schrijven. Als schrijver laat je immers zien wat er binnen het kader gebeurt, terwijl je tegelijkertijd oproept wat daarbuiten te zien is. Zo kun je met beperkte middelen enorm veel bereiken, zoals de grootmeesters van het korte verhaal telkens weer aantonen.
Rozeman gebruikt de camera- en fotometafoorom schrijvers van het korte verhaalinzichten en technieken aan te reiken. Wat kun je bijvoorbeeld met contrast? En wat zie je door de zoeker als je je verhaal bekijkt? Een nieuwe manier om naar verhalen te kijken, is een van de vele reacties op Rozemans schrijfblog Shortstory.nu. -
Vijftienduizend gedichten kreeg de jury van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd eind 2009 te verwerken. Gedichten schrijven lijkt dan ook een nationale bezigheid geworden. Toch tobben vele dichters en dichters-in-spe met grote vragen. Rijm je, of rijm je juist niet? Waar breek je een regel af en waarom? En wat kun je in een gedicht met verhaaltechnieken als perspectiefkeuze, ruimtebeschrijving en tijdbehandeling.
-
Dit is een e-bookversie van de Prisma Grammatica Nederlands.
De Prisma Grammatica's bieden heldere uitleg met veel voorbeelden over alle grammaticale aspecten van een taal. Deze ideale naslagwerken zijn overzichtelijk ingedeeld en hebben een uitgebreid register, zodat je snel vindt wat je zoekt.
Wat is een bijvoeglijk naamwoord? Welke woordsoorten zijn er? Wat is een goede woordvolgorde? Hoe zit dat nou precies met de d's en de t's in werkwoorden? Waar zet je precies een komma? Welke woorden schrijf je aan elkaar en wanneer gebruik je een verbindingsstreepje?
Het antwoord op deze en veel andere vragen vind je snel in deze Prisma Grammatica Nederlands. Het boek is onmisbaar voor taalstudenten, voor iedereen die de regels van het Nederlands correct wil toepassen en het is ook goed te gebruiken als cursusboek.
Henriëtte Houët is trainer-adviseur schriftelijke bedrijfscommunicatie bij Vergouwen Overduin bv te Badhoevedorp. -
Van kort verhaal naar roman
Inge Schouten
- Atlas Contact
- De schrijfbibliotheek
- 13 November 2009
- 9789045704050
In `Van kort verhaal naar roman' onderzoekt Inge Schouten de verschillen en overeenkomsten tussen een kort verhaal en een roman. De meeste prozaschrijvers beginnen hun carrière namelijk met een kort verhaal. Maar hoe moet dat als je een groter geheel wilt opzetten en streeft naar een novelle of zelfs een roman? Hoe doe je dat, zo'n grote structuur en spanningsboog opzetten? Waarin verschilt een personage in een kort verhaal van dat in een roman? Hoe zit het met het conflict en de setting? Niet elk verhaal is geschikt om als roman door het leven te gaan. En sommige korte verhalen willen juist te veel vertellen en komen beter tot hun recht in een roman. In dit boek geeft Schouten aan de hand van verschillende verhaalelementen aanwijzingen voor schrijvers die meer willen dan een kort verhaal.
-
Hoe schrijf ik een biografie?
Dik van der Meulen, Monica Soeting
- Atlas Contact
- De schrijfbibliotheek
- 14 Februari 2011
- 9789045704814
D I K VA N D E R M E U L E N E N M O N I C A S O E T I N G
Hoe schrijf je een biografi e
N I E U W I N D E S C H R I J F B I B L I OT H E E K
Hoe schrijf ik een biografi e laat zien welke problemen en valse verleidingen de biograaf het hoofd moet bieden maar vooral ook hoe aangenaam en bevredigend het schrijven van een biografi e kan zijn. De biografi e lijkt in Nederland en België een bloeiperiode door te maken. Van steeds meer wetenschappers, politici, kunstenaars en zelfs nietpublieke fi guren worden biografi eën geschreven. Daardoor neemt ook de behoefte aan aanbevelingen en richtlijnen voor levens verhalen toe.
Hoe schrijf ik een biografi e is in de eerste plaats een praktische handleiding. In overzichtelijke hoofdstukken zetten de auteurs, beiden met de nodige ervaring in het schrijven van biografi eën, uiteen hoe je een biografi e zou kunnen schrijven. Een biograaf moet voortdurend keuzes maken. Krijgt het boek een chronologische of een thematische opbouw? Zijn herinneringen en ooggetuigenverslagen betrouwbaar? Mag een biograaf van de hoofdpersoon "door het sleutelgat loeren"? Op deze en vele andere vragen gaat dit boek uitvoerig in. De auteurs sluiten af met een beschouwing over de huidige stand van zaken van de Nederlandstalige biografi e.
Dik van der Meulen schreef een biografi e van Multatuli, waarvoor hij in 2003 de akoliteratuurprijs ontving. Monica Soeting is hoofdredacteur van het Biografi e Bulletin. Zij werkt aan een biografi e van Cissy van Marxveldt.
paperback, 14 × 20 cm
ca. 112 pp, ca. 12,50
omslagillustratie Ien van Laanen
vormgeving Sander Pinkse Boekproductie
isbn 9789045702056
nur 624
januari 200 -
Storytelling in 12 stappen
Mieke Bouma
- Atlas Contact
- De schrijfbibliotheek
- 14 Februari 2011
- 9789045704838
Storytelling in 12 stappen is gebaseerd op de monomythe van Joseph Campbell en The Writers Journey van Christopher Vogler, ook wel bekend als De Reis van de Held. Voor schrijvers en verhalenvertellers vormt deze mythische verhaalstructuur een onuitputtelijke inspiratiebron.
In deze praktische schrijfgids behandelt scenarioschrijver en schrijfdocent Mieke Bouma dit verhaalmodel stap voor stap. Storytelling in 12 stappen biedt schrijvers en verhalenvertellers richtlijnen voor het construeren van sterke plots en het creëren van universele en levensechte karakters. Oefeningen en praktische opdrachten helpen bij het oplossen van schrijfproblemen, zorgen voor inspiratie en prikkelen de verbeelding.
Dit boek is niet alleen een avontuur voor auteurs, scenaristen, toneelschrijvers en producenten, maar voor iedereen die van verhalen houdt en ze wil (leren) schrijven of vertellen.