• Australie op blote voeten

  Marlo Morgan

  • Lev.
  • 17 Juni 2014

  Marlo Morgan krijgt een unieke kans een buitengewone reis te maken, waarmee een levenslange wens in vervulling gaat. Ze gaat in op wat een onschuldige uitnodiging voor een feestlunch lijkt te zijn, maar wat uitmondt in een trektocht van drie maanden op blote voeten door het meest ontoegankelijke deel van Australië.
  Met een groep van zo n zestig aboriginals gaat Marlo op walkabout, een trektocht zonder een van tevoren vastgesteld doel en zonder tijdslimiet. Al haar aardse bezittingen moet ze afgeven. Als bescherming tegen de brandende zon krijgt ze niet meer dan een simpele lap om zich heen. Het eten bestaat voornamelijk uit larven, rupsen en andere insecten. Ondanks haar onervarenheid wordt ze na een paar weken aangewezen als leidster van de groep. Prompt moet de groep, die zonder bagage reist, het dagenlang zonder voedsel of water stellen
  De aboriginals beschouwen zichzelf als oermensen en zien westerlingen als afwijkingen, `mutanten . Marlo ontdekt tijdens de tocht dat deze benaming heel toepasselijk is. Ook begint ze te begrijpen waarom de aboriginals bewust niet in de westerse samenleving willen integreren. Ze krijgt van deze fascinerende en zwijgzame mensen een ontroerende en inspirerende boodschap mee. Voor alle `mutanten

 • Veni, vidi, vici

  Ramon Koetze

  Na hun Avontuur in Rome denken Max en John rust te hebben gekregen.
  Wanneer er thuis een jeugd vriend verdwijnt komen oude bekenden langs.
  De jongens proberen het geheel af te sluiten om zo rust te vinden en veilig door te kunnen gaan met hun leven.
  Maar schijn bedriegt en niets is wat het lijkt.
  Houdt loyaliteit stand na vele jaren?
  Het vervolg op Deja-vu in Rome is nog intenser en spannender dan het eerste deel.

 • Allemaal Sanne

  Marjan van den Berg

  • Boekerij
  • 23 December 2020

  Allemaal Sanne is de bundeling van Sanne, Uit het leven van Sanne en Dag Sanne.Sannes leven kent nauwelijks momenten van rust. De mensen om haar heen zorgen steeds weer voor verrassingen. Is het niet haar moeder die voor een onverwacht huwelijk zorgt, dan is het wel een onbekende halfzus die uit het niets opduikt. Of vriendin Yvonne die snakt naar een leuke man maar valt voor de verkeerde. Om over zoon Wichard maar te zwijgen, zijn puberteitsperikelen zijn niets vergeleken bij de consternatie die ontstaat doordat hij in de liefde wel heel hard van stapel loopt.Gelukkig vindt ze afleiding en steun bij Reina en haar schatten van kinderen, want echtgenoot Frank is niet als steun en toeverlaat in de wieg gelegd. Aanvankelijk is Sanne dan ook teneergeslagen als reina met het hele gezin naar Amerika vertrekt. Een aantal toevallige omstandigheden leiden uiteindelijk tot een nieuwe uitdaging, het beheer van camping 't Raetsel, en tot de ontmoeting met juffrouw Schaap. Schaapje neemt het voor Sanne op en heeft daar heel bijzondere methoden voor. Daar kan zelfs zus Cathy niet tegenop.

 • De val van de dansdieren is een karikaturale zedenschets van de Ballroom-danswereld, met tal van hilarische scenes. In het verhaal wreekt een ongewenst enig kind zich op haar ouders. Die ouders geven zich volledig over aan hun professionele passie. Juist die overgave van het danspaar, met hun perfectionistische instelling, is de oorzaak van hun angst dat de komst van een baby hun glanzende carrière zou doorkruisen. Die openlijke ongewenstheid geeft Cindy, hun dochter, op tienerleeftijd het motief om hen daar genadeloos voor te straffen. Ze zint op vergelding en bedenkt een plan met vergaande gevolgen. De spanning loopt langzaam op tot aan een onthutsend plot.
  Enkele karakteristieken:
  Een bizar boek. Controversieel, met een sterke typering van de huidige tijdgeest.
  /> Een afschuwelijk psychologisch drama. Maar omdat het af en toe hilarisch is en heel eigentijds, kan dit boek wel eens een hype kan worden.
  Ik las het in een keer uit. Eindelijk weer eens een boek dat iets met je doet. Hoewel ik die danswereld totaal niet ken kon ik mij toch goed identificeren met de romanfiguren. Bijzonder boek, knettergek maar toch geloofwaardig.

 • Twistziek

  Arinka Linders

  25 Korte verhalen met een verrassend verloop. Gewone dagelijkse belevenissen leiden door onverwachte gebeurtenissen tot bizarre, soms aangrijpende, verhalen met een tikje ironie, fantasie, horror of zelfs een bijzondere boodschap. Verhalen die je in de greep houden vanaf de eerste tot de laatste zin. Verwacht geen lange voorspelbare beschrijvingen van alledaagse gebeurtenissen, maar fantasierijke, soms bizarre, vertellingen met een onverwachte wending. Lees en verwacht het onverwachte. Lees en verwacht... Een Twist.

 • Deja-vu in Rome

  Ramon Koetze

  Max en John zijn twee Hollandse twintigers. Zij zijn al bevriend sinds de kleuterschool. Zij delen lief en leed met elkaar en hebben de zelfde soort humor. Echter Max heeft een probleem, een probleem dat zelfs zijn beste maat niet kent. Wanneer zij samen een stedentrip plannen wordt het voor Max steeds moeilijker om zijn probleem verborgen te houden. Eenmaal aangekomen op hun bestemming komt John achter het angstvallig geheim gehouden probleem van zijn maat. De gebeurtenissen die dan volgen overtreffen zelfs de stoutste dromen van de jongens.

 • Fifteen-year-old Fabian is on his way from New York to Düsseldorf with his father. When one of the passengers becomes ill, the aircraft has to land in Amsterdam, a city under the spell of the imminent Gay Pride. Together with the handsome blond doctor Rodric and the flamboyant Brazilian Rafaela, they decide to postpone their journey to Düsseldorf and instead to throw themselves into the festivities.

  Fabian is bursting with excitement, for the next day is his sixteenth birthday. Not just any age, but... the age of consent! He is counting down the hours to midnight. But before that happens, he and his fellow travellers are in for a number of juicy surprises...


  Eric Kollen's `Boys' Tales'

  Until now, Eric Kollen published three volumes of his `Boys' Tales', in Dutch. His stories are exciting, scandalous, virtuoso, hilarious and sometimes even deeply moving, but above all... stimulating. And the text tingles with pleasure; it is not only the sperm that spatters from the pages, but also the mirth.


  About Volumes 1, 2 and 3 of `Boys' Tales':

  `I roared with laughter while my prick was rock hard. Extremely clever if you can achieve that! These stories are top class.' - GJ Wielinga, writer and ex-porno star

  `Kollen succeeds in fascinating and surprising and the pleasure he has in writing gushes from the paper. The content is decidedly direct, and occasionally boundless. Elements of power, sadomasochism and forbidden lust predominate.' - Magazine for Sexuology

  `Fable-like and at the same time super erotic. Eric Kollen writes well.' - Hedy d'Ancona, former Dutch Minister of Culture

 • In 1650, in het midden van de Gouden Eeuw, is de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden uitgegroeid tot een wereldmacht. Hollandse handelsschepen varen over alle wereldzeeën, stichten nederzettingen en kolonialiseren hele gebieden. Robert William Towerson, een rijke en machtige koopman uit Engeland wil, om persoonlijke redenen, met alle mogelijke middelen de macht van de Hollanders breken. Het resultaat is een politiek steekspel en een nietsontziende piraterij. Tomas Hidde, een jonge zeeman uit Hellevoetsluis, raakt nauw betrokken bij deze strijd. Een strijd die hem verschillende malen in hachelijke situaties zal brengen. Gebeurtenissen die uiteindelijk mede aanleiding zijn tot de eerste handelsoorlog met Engeland, die voor een groot deel op zee zal moeten worden uitgevochten.

  Deze historische debuutroman schetst een prachtig beeld van het leven aan boord van een Hollands oorlogsschip. Bekende historische personen, zoals Maarten Tromp, Michiel de Ruyter en Johan de Witt spelen in het boek een belangrijke rol. Het is een boek dat, naast historische wetenswaardigheden, veel uren leesplezier biedt.

  www.kapersopdehollandsekust.nl

 • Sonja en Richard houden een groot examenfeest in de loods van het transportbedrijf van Sonja's vader. Tijdens het feest en ter voorbereiding op de lange rit van de volgende dag, maken Stef en Richard een proefrit in één van de twee nog rijdende vrachtwagens. Ze krijgen een ongeluk en overleven het maar net.
  Er wordt een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeluk en de vondst van drugs in de oplegger. Maar als Sonja een verklaring van haar vader wil, blijkt hij van de aardbodem verdwenen.
  Wanneer Toni, de zoon van de zakenpartner van Sonja's vader, de laatste lading drugs in veiligheid wil stellen en er met de tweede vrachtwagen vandoor wilt gaan, ontvoerd hij Sonja.
  /> Richard is razend en gaat tegen iedere regel in achter Toni aan. De tijd tikt door en de kans om Sonja nog levend terug te zien wordt steeds kleiner.

 • Inktzwart

  Anne Gerritsma

  Jenna is een stil en onzeker meisje. Dat is ook niet gek, want op elke plek waar ze komt, wordt ze uitgescholden en geslagen. Niet alleen thuis is het bijna elke dag raak, maar ook bij haar op school. Ze verhuist regelmatig, maar wanneer ze naar Utrecht verhuist, ontmoet ze Sem en krijgt ze voor het eerst in haar leven vrienden. Nooit heeft Jenna zich verzet tegen haar lot, maar de mishandelingen worden steeds heftiger en haar moeder blijkt niet alleen gevaarlijk voor haar te zijn, maar ook voor de mensen om hen heen.
  Dan verschijnt er opeens een tante, waarvan Jenna niet wist dat ze bestond. Als ze met haar mee naar huis gaat, krijgt ze familiegeheimen mee waar ze geen weet van mag hebben. Wanneer ze meer wil weten, wordt ze gewaarschuwd. Het is gevaarlijk je te storten in zaken waar je niets mee te maken hebt. Maar luistert Jenna hier naar en heeft ze er ook echt niets mee te maken? Al snel komt ze erachter dat de mensen om haar heen in complotten leven en dat niets is wat het lijkt. Ook haar vriend Sem blijkt geheimen met zich mee te dragen. Lukt het ze om met elkaars geheimen om te gaan en kunnen ze elkaar helpen?

 • Nadat Jaco en Altera in het eerste deel het verzet hebben geholpen met de eerste stappen richting de bevrijding van Orana, is de totale oorlog uitgebroken. Gesteund door Germania vecht het verzet in de regio's om de mensen te bevrijden en de misdadige regering ter verantwoording te roepen. Met vele gewaagde missies helpt Jaco het verzet vanuit de lucht en over de grond met de bevrijding van het land.

 • Bijna vijftig jaar geleden schreef Noam Chomsky zijn eerste essay over de buitenlandpolitiek van de Verenigde Staten. Wat is er sindsdien veranderd? In De Chomsky Papers brengt hij alle draden van een half leven analyseren en studeren samen. Over het Amerikaanse primaat van de militaire interventie en de dwang om de enige wereldmacht te blijven. Over het eigenaardige zelfbeeld van de yankees ('de good guys van de wereld!') dat zelfs in het post-Obamatijdperk ongewijzigd zal blijven. Over leven in het antropoceen, het tijdperk waarin het klimaat en de atmosfeer de gevolgen ondervinden van menselijke activiteit. Maar ook over president Trump, de klassenoorlog in de VS en de stijgende onverschilligheid van Jan Modaal. En het gevaar van een vernietigende kernoorlog, islamitisch terrorisme, Charlie Hebdo, Irak, Iran, Afghanistan, Israël/Palestina en Cuba. Een briljante en precieze analyse over de fatale gevolgen van de imperiale VS-politiek.

  'Chomsky is een wereldfenomeen. Misschien de meest gelezen stem over buitenlandse politiek op de planeet.' - The New York Times Book Review

 • De Britse diplomaat Roger Casement wordt uitgezonden naar ­Congo om daar een bijdrage te leveren aan de civilisering van de inheemse volkeren. Ter plaatse komt hij terecht in een gruwelijke wereld van uitbuiting en moordpartijen. Casement besluit hierover te rapporteren en wordt een van de eerste voorvechters voor de mensenrechten. Maar terwijl zijn vrijheidsstrijd hem een zeer gerespecteerde positie oplevert, moet hij steeds meer zijn best doen om zijn eigen donkere geheimen verborgen te houden.

 • Emmely is dolgelukkig als ze eindelijk haar droomhuis kan kopen. Dat de geschiedenis van het huis invloed op haar leven heeft, had ze echter nooit kunnen denken. Waarom heeft ze dromen over de eerste bewoners? Wie probeert haar bang te maken? En wie is de mysterieuze Jonathan? Als ze uiteindelijk achter de waarheid komt, staat haar leven op het spel.

 • Op de 22e jan. 1967 vond op de Atlantic ter hoogte van de Canarische Eilanden een explosie plaats op de Cornelis V., een Nederlandse erts-olietanker, die met een lading ijzererts op weg was van Vitoria in Brazilie naar de Hoogovens in IJmuiden. Het schip sloeg om, maar bleef wekenlang drijven op de lege ladingolietanks. De tanker werd ruim een maand later door de zeesleper Zwarte Zee ten zuiden van Gran Canaria tot zinken gebracht op verzoek van de verzekeraars. De bergingskosten waren te hoog. In datzelfde en volgende jaar gebeurden er nog meer vreemde ongelukken met tankers van de ETM. Was het allemaal toeval of niet? Omdat zich op de ongelukkige reis van de Cornelis V. meer vreemde zaken afspeelden en daarbij zelfs enkele doden vielen, besloot 4e werktuigkundige Henk Voorne, destijds bemanningslid en zelf de schipbreuk aan den lijve ondervond, jaren later het reilen en zeilen van de rederij ETM onder de loupe te nemen. Hij kreeg daarbij hulp van een paar bekenden. Zij deden gezamenlijk vreemde ontdekkingen en besloten Justitie in te schakelen.
  De auteur Gerard H. Nijmeijer heeft als scheepswerktuigkundige vele zeereizen in de jaren '60 en '70 op Zuid Amerika gemaakt.

 • Ger van Dijk heeft zich als vrijwilliger aangemeld bij het "Jan Blanken Museum Droogdok" in Hellevoetsluis. Met zijn ervaring als scheepsmachinist denkt hij zich daar nuttig te kunnen maken. Hij komt in contact met de jonge schipper van een oude viskotter. Ze liggen elkaar en worden grote vrienden. Dan wordt Ger gevraagd om te helpen bij wat klusjes aan de oude dieselmotor op de kotter. Dat loopt echter geheel uit de hand. Door naiviteit en heel veel enthousiasme komt hij ver van huis in de grootste problemen.

  Auteur Gerard H. Nijmeijer heeft in de jaren '60 en '70 als scheepswerktuigkundige vele zeereizen op zowel de oostkust als westkust van Zuid Amerika gemaakt. De meeste reizen waren op lijndiensten van de Kon. Hollandsche Lloyd en de KNSM. Daar tussendoor een paar reizen op ertstankers van de Nederlandse Ertstanker Mij.(NETM), waarvan een met noodlottige afloop (Jacob Verolme). Na zijn vaarperiode aanvaardde hij een walbaan in de elektriciteitsproductie. Aansluitend volgden banen in de olie- en aardgaswinning, zowel onshore als offshore. Zijn belevenissen hebben jaren later geleid tot het schrijven van diverse spannende romans, waaronder "Verleid?! in maritieme valkuil".

 • Leeuwenoog

  Lylea

  Louisa Morescani heeft een geheime vaardigheid. Ze ziet meer aan een mens dan ons blote oog zou merken, maar ze houdt haar kracht geheim voor de buitenwereld. Ze is succesvol in alles wat ze doet, maar haar leven loopt niet van een leien dakje. Toen ze heel jong was, verloor ze haar beide ouders en recentelijk ook haar voogd. Om te overleven heeft ze haar schoolcarrière opgegeven en werkt ze bij een spionagebureau. Ze lijkt in het wereldje te passen tot een liefde uit het verleden op haar deur klopt en duistere geheimen met zich meebrengt. Haar rol in het internationaal bedrijf blijkt groter dan ze veronderstelt en het lijkt erop dat ze haar lot niet zelf kan bepalen.

  /> Word betoverd door de charme van een jonge liefde, een oud geheim en een sterke ambitie in het spannende eerste boek van de Leeuwenoog-trilogie.

 • In hun strijd tegen Het Licht slaag een zoon van de machtige Marani familie
  erin om via de stervende ziel de Schemerzone te bereiken.
  Lichtridder Michaelanzo wordt gestuurd om de Marani's te stoppen.
  Echter in zijn menselijke vorm faalt hij hierin.

  Alles lijkt verloren tot Het Licht erin slaagt een verbinding te creëren
  tussen Michaelanzo en de achttienjarige Shelley Feelding.

 • Luitenant Bryan Kimball, net terug in de States na een campagne in Noord-Afrika en Italië, wordt instructeur bij een nieuw te formeren Ranger Bataljon.
  Zijn exceptioneel goede resultaten zorgen ervoor dat hij gevraagd wordt deel uit te gaan maken van een oefenstaf in Schotland. Dit vanwege de op handen zijnde invasie van bezet Europa.
  Tezamen met zijn goede vriend en collega instructeur David Jensen reist hij af naar Liverpool. Een reis die hem de andere kant van de oorlog laat zien. Ver weg van zijn familie en vriendin moet hij zien te overleven in een wereld die niet de zijne is en die het uiterste vraagt van de jonge Ranger officier.
  Een verhaal over vriendschap, eer en vaderlandsliefde dat je mee terug neemt naar het meest roerige stukje geschiedenis van de 20e eeuw.

 • Na een ernstig auto-ongeluk, waarbij ook een vrachtwagen is betrokken, worden Paul Wismans en zijn vrouw Sophie ernstig gewond in een ziekenhuis in Hengelo opgenomen. Terwijl Sophie voorspoedig geneest, geraakt Paul in een coma. In zijn geest belandt hij in een voor hem onbekende illusionaire wereld waar hij vrachtwagenchauffeur Digo leert kennen met wie hij samen optrekt. Hoewel die wereld wordt bevolkt door groteske insecten, bizarre vegetatie en vreemde bergketens, voelt de omgeving toch min of meer vertrouwd voor Paul, ondanks het gemis van zijn Sophie. Soms dringen beelden en stemmen uit de verpleegzaal van het ziekenhuis tot hem door, maar hij beseft niet dat juist die vage beelden en geluiden de werkelijkheid weerspiegelen. Door zijn verblijf en de ontberingen in die vreemde wereld dringen vroegere herinneringen van zijn moeder en van zijn buurvrouw zich aan hem op, waardoor hij het verschil tussen realiteit en droom niet langer herkent. Heel langzaam komt hij tot het besef dat hij in een ziekenhuis ligt, maar waarom? En waar is Sophie? En wie is toch Digo, zijn reisgenoot...

 • Paper Planes

  Rhodé Baas

  Wat doe je als je niet meer kunt vertrouwen op je eigen gedachtes?

  Wanneer de zelfmoordpoging van Melanie Essing mislukt, wordt ze door haar moeder en dokter naar een psychiatrische inrichting gestuurd genaamd Custos. Ze is ervan overtuigd dat Dawson Miller haar moeder zou vermoorden als ze geen zelfmoord zou plegen, maar haar verhaal wordt ongeloofwaardig wanneer blijkt dat Dawson 5 jaar geleden is overleden in het ziekenhuis.
  Als Melanie begint met het slikken van de medicatie, kan ze steeds minder goed onderscheiden wat echt is en wat niet. Ze worstelt met haar gedachtes en verliest langzamerhand de controle over haar lichaam.
  Wordt ze echt gek of spreekt ze de waarheid?
  Kruip in het hoofd van Melanie en ervaar haar innerlijke strijd.
  Terwijl je dit boek leest, stel jezelf dan deze vraag:

  hoever zou jij gaan voor de mensen van wie je van houdt?

 • Ben ik gek, of gewoon een mens?
  Het is de vraag die een grote rol speelt in het leven van de 25-jarige Evelien. Geboren in Drenthe, uitgevlogen naar Den Haag en, op zoek naar avontuur, in Australië beland. Genietend van de ruimte en de vrijheid, op de hielen gezeten door onrust en bindingsangst. Als ze uiteindelijk zelfs in Australië voelt dat daar niet genoeg ruimte voor haar is, komt ze terug naar Nederland.
  Thuis wacht Tess, haar liefde waar ze toch niet helemaal voor kan gaan. Ze gaat op Texel wonen, ver weg van familie, vrienden en het gebaande pad. Vanuit dit veilige fort gaat Evelien op pelgrimstocht langs coach, psycholoog, psychiater, mindfulness en medicatie.
  Dit boek is voor iedereen die zich weleens gek, zwak of eenzaam heeft gevoeld tijdens een burn-out, depressie of angststoornis, of gewoon tijdens het leven van alledag. Pelgrimstocht op de bank is een eerlijk, rauw verhaal met humor over de menselijkheid van de mens én de hulpverlener. Over de geborgenheid en uitdaging van familiebanden. En over liefde, natuurlijk.

  Henrike Brunsting (1986) is schrijver, spreker en bedrijfskundige. Dit boek is gebaseerd op haar verhaal, vrij geschreven in romanvorm.

 • Anglais Spirit 2

  Arno Daglinckx

  when homeland Spirit and rain give birth to a son called Storm, it is everything to protect him, but when Storm comes into contact with the people for the first time, he gets into trouble for Spirit and Rain and travel against the clock to find him back with the support of a friend Little Creek, the confidence is good but when they are in trouble themselves, the chance is very small to find their son for Storm is a new experience in the wild west a experience that entails heavy and danger days it will happen that Storm will be released again before it is too late and that Spirit and his family will return home safely to the herd

 • Anglais SMex

  Chian Chain

  SM een boeiend verhaal. Niet iedere SM relatie is er een van ongekend geluk.
  Door veel rond te kijken op het net, en te praten met mensen uit de scene. werd
  mijn nieuwsgierigheid almaar groter. Ik besloot de stap te zetten om me volledig over te geven aan een dominant.
  Van redelijk sterke vrouw werd ik een onderdanige, die als doel had het dienen van mijn meester.
  Hoewel ik dit met heel veel liefde deed, zijn er ook minder prettige ervaringen geweest.
  Zo koos ik eens een verkeerde meester.
  Ook hier is het moeilijk het kaf van het koren te scheiden. Pas na enkele jaren lukte me dat aardig, mede dankzij een goede
  mentor. Veel van mijn ervaringen zijn vastgelegd in dit boek. Eigennamen en plaatsen zijn veranderd.
  Mijn man Chian, leek op SM gebied, heeft de tekst van
  mijn verhaal bewerkt tot een vlot leesbaar boek.

empty