Filter
Formaten
Prijs
-
Hoe kun je merken dat je verliefd bent? Kun je zwanger worden als je sperma doorslikt? Wat zeg je na het zoenen? En hoe weet je hoe je moet seksen?
Sekspeditie is een verzameling van de eerlijkste, leukste en meest gestelde vragen van jongeren aan Eva en Deva tijdens hun lessen seksuele vorming op scholen. Het is een gids met antwoorden, een ode aan nieuwsgierigheid en het ontdekken van het onbekende. Zonder schaamte en met oog voor wetenschap en diversiteit. Geschreven samen met Sanderijn van der Doef (seksuoloog en bestsellerauteur). Sekspeditie is geschreven voor jonge mensen (14+) en anderen die alles willen weten over seks, lichamen, (zelf)liefde, communiceren en plezier.
Met bijdragen van advocaat Richard Korver, Centrum Seksueel Geweld, genderexperts en diverse ervaringsdeskundigen. Illustraties door Timber Sommerdijk, vormgeving door TOSAM. -
'We hopen in dit boek de gender-FAQ for once and for all te beantwoorden en de gendergrijze wolken te doen vervagen. Voor ons is het namelijk heel helder; nu jij nog.'
Als queer stel krijgen Mandy Woelkens en Thorn de Vries ontzettend veel vragen over gender: van ouders die zien dat hun kind ermee worstelt, van media die graag de juiste persoonlijke voornaamwoorden willen gebruiken maar twijfelen hoe het hoort, van bedrijven die inclusiever willen zijn, van mensen die een naaste hebben die non-binair of zoekende is en van mensen die zelf hun genderidentiteit ontdekken.
In FAQ Gender gebruiken Mandy en Thorn hun eigen ervaringen om die Frequently Asked Questions (FAQ) te beantwoorden. Hoe weet je bijvoorbeeld of je non-binair bent? Wat moet je doen als je iemand misgendert? En welke voornaamwoorden gebruik je? Zeer geschikt als je iemand bent of kent die non-binair is en voor iedereen die er meer over wil weten om respectvol met non-binaire mensen om te kunnen gaan. -
Viraal artikel over sextingmisbruik bewerkt voor jongeren
In februari 2021 publiceerde de Volkskrant de longread 'Wie zette mijn naaktfoto's online?' van Jantine Jongebloed - een reconstructie van een zedendelict en een verslag van Jantines confrontatie met de daders, zeventien jaar na dato. Het is niet alleen een persoonlijke zoektocht naar wat haar overkwam op haar zestiende, maar een universeel verhaal over seksualiteit, sexting, slutshaming, schaamte, schuld en de rol van sekseducatie. Het verhaal ging viraal, werd doorverkocht aan de Vlaamse krant De Morgen, en Jantine schoof aan bij Eva Jinek.
Speciaal voor jongeren bewerkte ze haar verhaal, inclusief niet eerder gepubliceerde scènes en vragen voor de lezer om tijdens het lezen op te reflecteren. 'Wie zette mijn naaktfoto's online?' is een spannende detective en een positief pleidooi in één: een oproep om op een andere manier te praten over seksualiteit en sexting. Thuis, met elkaar en op school. -
Daar sta je dan. Naakt. Online. En iedereen kan het zien. Je bent niet de enige of laatste die dit overkomt, maar het is wel heel erg heftig. Ik ga je helpen met dit boek.
Soms belandt een foto die alleen voor jezelf (en je vriend(in)) bedoeld was toch online. Dit overkwam Francien Regelink toen ze vijftien jaar oud was. Ze had in die tijd graag een handleiding gehad waarin stond hoe ze de situatie kon aanpakken. Omdat die er niet was, heeft ze hem zelf maar geschreven.
In Help! Ik sta online lees je wat je moet doen als je foto ongewenst online staat. Er is een stappenplan, wie en welke instanties je kunnen helpen, hoe je aangifte doet en hoe je zorgt dat de foto zo snel mogelijk verdwijnt. Er is ook een deel speciaal voor je ouders of je vertrouwenspersoon, zodat zij ook weten hoe ze jou het beste kunnen helpen.
Francien Regelink was op haar vijftiende zelf slachtoffer van sexting. Inmiddels is ze mediacoach voor jongeren, regelmatig op tv te zien en geeft ze cursussen en trainingen op middelbare scholen, aan leerlingen, ouders én docenten. -
'Hoe grensoverschrijdend gedrag te herkennen en te voorkomen'.
Carlijn heeft er alles voor over om net zo'n goede voetballer te worden als haar overleden vader, die ze nooit heeft gekend en profvoetballer was. Als ze geblesseerd raakt biedt haar trainer hulp aan en stap voor stap overschrijdt hij haar grenzen op een slinkse wijze.
Dit verhaal leert kinderen aan de hand van vragen te herkennen hoe seksueel misbruik ontstaat en wat ze kunnen doen om het op tijd te stoppen.
Ieder hoofdstuk daagt kinderen uit om over dit onderwerp te praten, waardoor openheid ontstaat die eraan bijdraagt dat de levenslange gevolgen van seksueel misbruik bespaard blijven.
Linda Beukeboom schrijft makkelijk te lezen verhalen. 'De voetbaltrainer en ik', is haar eerste boek voor de jeugd. In dit verhaal maakt ze seksueel misbruik bespreekbaar voor kinderen in de leeftijdscategorie vanaf twaalf jaar. -
Het meidenlijfboek
Nina Brochmann, Ellen Stokken Dahl
- Luitingh Sijthoff
- 28 September 2021
- 9789024595389
Het meidenlijfboek van Nina Brochmann en Ellen Støkken Dahl (bekend van Het wonder daaronder) is een verfrissende gids voor alle meiden in de puberteit.
Volwassen worden is geen kinderspel. Je lichaam verandert, je hormonen grijpen de macht en je brein ondergaat een soort reshuffle. In Het meidenlijfboek leggen Nina Brochmann en Ellen Støkken Dahl alles uit wat je wilt weten over de puberteit. Of het nu gaat om seksuele weerbaarheid, haargroei en menstruatie-armoede, of om emoties, je brein en de moed om jezelf te zijn. Als artsen én als vrouwen kennen de auteurs het meisjeslichaam vanbinnen en vanbuiten. Ze geven tips, vertellen geheimen en verhalen uit het echte leven en geven goed advies als je op het punt staat de puberteit in te gaan of er al middenin zit.
`Een briljant en fantastisch boek over onderwerpen waar we normaal gesproken niet over durven te praten.' Verdens Gang (een van de grootste Noorse dagbladen) *****