• Paul Biegel noemde zichzelf 'een ouderwetse sprookjesschrijver'. En een rasechte verteller, dat was hij. Vanuit zijn befaamde schrijfstoel schreef Paul Biegel het ene geliefde verhaal na het andere. Bijvoorbeeld een verhaal over een witte zwaan die naar de sterren vliegt, en eentje over een jongetje dat op wonderbaarlijke wijze zijn lievelingsbeer terugvindt. Of het verhaal over de dieren uit het bos die hun jager een plechtige begrafenis geven. Waar hij ook over vertelt, moeiteloos sleept hij je mee naar zijn fantasievolle, unieke werelden. In deze verhalenbundel zijn 30 van Paul Biegels allermooiste verhalen verzameld. Stuk voor stuk zijn ze rijk geïllustreerd door Charlotte Dematons. Met haar schilderachtige tekeningen weet zij de Biegelsfeer perfect te verbeelden. Het 'Groot Biegel sprookjesboek' is met zijn heerlijke sprookjes en prachtige illustraties dan ook een waar genot om voor te lezen. Of om zelf te lezen natuurlijk!

 • Het heerlijke herfstboek Nieuw

  In deze heerlijke dikke voorleesbundel vind je de allerleukste voorleesverhalen over de herfst. Over hoe de herfst haar kleuren kreeg, over een knorrig biggetje dat liever niet wil dat de dagen korter worden, over Bladermonster Bob, over Hond en Kat die dierendag vieren, over Zwier de Zevenslaper die geen zin heeft in zijn winterslaap en over Rani die nergens bang voor is... toch? En over nog veel en veel meer!
  Met verhalen van Annemarie Bon, Marianne Busser & Ron Schrder, Ruby Coene, Pieter Feller, Marjet Huiberts, Barbara Jurgens, Marloes Kemming, Hanna Kraan, Rindert Kromhout, Sjoerd Kuyper, Lucas van de Meerendonk, Elisabeth Mollema, Mirjam Oldenhave, Nienke Peeters, Cora Sakalli, Pamela Sharon, Manon Sikkel en Carry Slee.
  Met illustraties van Marieke ten Berge, Linda van den Berg, Marie-josé Bremer, Stefan Yamá Cab, Sarah van Dongen, Job van Gelder, Annemarie van Haeringen, ivan & ilia, Hanneke de Jager, Gertie Jaquet, Eefje Kuijl, Esther Leeuwrik, Michelle Leuveld, Mayon Middeljans, Nedda Nagel, Georgien Overwater, Natascha Stenvert, Marije Tolman en Marijn van de Wateren.

 • Sprookjes uit de Tovertuin Nieuw

  Woezel en Pip en hun vriendjes zijn dol op sprookjes,
  maar hoe gingen die verhalen ook alweer precies?
  In deze magische voorleesbundel vertellen en beleven
  de vriendjes de klassieke sprookjes opnieuw.
  En nu met een Tovertuintwist!

 • De sprookjesverteller presenteert - speciaal voor jonge kinderen - de mooiste klassieke sprookjes. Thé Tjong-Khing, geroemd om zijn prachtige illustraties, is een meester in het vertellen van verhalen. De bekende sprookjes die hij op een eigentijdse manier vertelt, zijn precies lang genoeg voor de kleintjes om voor te lezen. Ook oudere kinderen en alle volwassenen zullen volop genieten van de meesterlijke verhalen.

  In `De dertig mooiste verhalen van de sprookjesverteller zijn de 30 bekendste sprookjes gebundeld.

  Thé Tjong-Khing won eerder voor zijn illustraties onder meer drie Gouden Penselen, een Zilveren Penseel en de Woutertje Pieterseprijs.

 • Ben je op zoek naar een mooi sprookjesboek? In dit boek van sprookjesverteller Thé Tjong-Khing staan 13 prachtige sprookjes van Hans Christian Andersen.

  Thé Tjong-Khing: illustrator én verhalenverteller
  Dat Thé Tjong-Khing een groot illustrator is weet inmiddels iedereen. Niet voor niets heeft hij naast de Max Velthuijs-prijs 2010 onder meer drie Gouden Penselen, een Zilveren Penseel en de Woutertje Pieterse Prijs gewonnen. Dat hij ook een meester is in het vertellen van verhalen was tot voor kort minder bekend.

  De boeken van de Sprookjesverteller
  In de boeken van de Sprookjesverteller heeft Thé Tjong-Khing de mooiste sprookjes verzameld en op een zodanige manier herschreven dat zelfs kleuters er van kunnen genieten. De prachtige voorleesboeken van zijn inmiddels een begrip - meer dan 65.000 exemplaren zijn er nu al over de toonbank gegaan.

  Sprookjes van Andersen
  Met 'Sprookjes van Andersen', waar maar liefst 13 bekende sprookjes van Hans Christian Andersen in staan, wordt weer een prachtdeel aan de reeks toegevoegd. Net als alle andere boeken van de Sprookjesverteller is het een rijk geïllustreerde, gebonden uitgave met leeslint: een klassiek sprookjesboek, om jarenlang te koesteren.

 • In de Tovertuin beleven Woezel en Pip en hun vriendjes al vijftien jaar lang de leukste avonturen.
  Voor het allereerst hebben we de mooiste verhalen uit al die jaren gebundeld in een groot boek. magische verhalen waarin Woezel en Pip tussen de sterren springen, piraatje spelen, superhelden worden, een spookfeest houden, een echte wolf vinden, een paleis bouwen en zelfs nieuwe vriendjes maken in hun dromen.

 • De Griekse tragedies

  Simone Kramer

  Ze worden nog regelmatig opgevoerd in het theater: de klassieke Griekse tragedies van Aischylos, Euripides en Sophokles. Op de affiches prijken de namen Medeia, Elektra of Oidiopus, maar wie waren dat ook alweer? Simone Kramer vertelt hun verhaal, en dat van onder anderen Agamemnon, Herakles, Antigone en Iphigeneia, op haar bekende fraaie en toegankelijke wijze.
  Een prachtig boek voor het hele gezin vanaf circa 9 jaar, gymnasiasten en volwassenen die hun `klassieken' willen opfrissen, rijk geïllustreerd in kleur door Els van Egeraat.

 • `Het jaar rond' is een feestelijk voorleesboek van Evelien van Dort, vol avonturen thuis, op school en in de natuur! Lucas en Noor wonen met hun ouders, oma en hond Roska aan de rand van een dorp vlak bij de rivier. Samen beleven ze grote en kleine avonturen. Zo krijgt Noor een rode fiets voor haar verjaardag, en gaan ze op bezoek bij de pasgeboren lammetjes. In het boek ga je het jaar door, en komen alle feestdagen aan bod: Sint Maarten, Sinterklaas, Advent, Kerstmis, Pasen en nog veel meer. Een prachtig boek met veel voorleesverhalen en vrolijke full-color illustraties van Daniëlle Schothorst.

 • Kerstverhalen

  Charles Dickens

  De meeste van de in Deel I verzamelde Kerstvertellingen zijn oorspronkelijk geschreven voor het weekblad Household Words waarvan op 30 Maart 1850 het eerste nummer verscheen. In deze bundel zijn onder andere opgenomen: EEN KERSTLIED IN PROZA, HET CARILLON, DE KREKEL BIJ DE HAARD, HET SLAGVELD & DE BEZETEN MAN

 • Doordat Koen konijn en Erik eekhoorn altijd in een boom bij de klas van meester Jan van de Bosbeekschool te vinden zijn, kunnen zij praten, lezen en rekenen. Dit biedt Koen en Erik de mogelijkheid om allerlei ondeugende dingen uit te halen.
  Samen met de wijze Umberto uil helpen ze de andere dieren in het bos als er iets aan de hand is. Dat is ook wel nodig, want in dat bos van Koen konijn en Erik eekhoorn gebeurt van alles. Wat is er bijvoorbeeld met koningin Regina rat aan de hand, waarom is Nellie nijlpaard zo vals en wie steelt het eten van de jonge vogeltjes?
  De belevenissen en houding en gedrag van de dieren zijn direct te vertalen naar het dagelijks leven, waarin Umberto uil het goede voorbeeld geeft.
  De onderliggende verhaallijn is boeiend voor de voorlezer.

 • Doordat Koen konijn en Erik eekhoorn altijd in een boom bij de klas van meester Jan van de Bosbeekschool te vinden zijn, kunnen zij praten, lezen en rekenen. Dit biedt Koen en Erik de mogelijkheid om allerlei bijzondere, vrolijke en ondeugende dingen uit te halen. Maar ook om kinderen te hulp te schieten als dat nodig is.
  Samen met de andere dieren uit het bos weten Koen en Erik op zeer creatieve wijze de kinderen uit de klas van meester Jan te helpen. Ze weten waar andere dieren goed in zijn en doen een beroep op hun hulp. Zo helpen ze bijvoorbeeld Paul die wordt gepest in een zwemwedstrijd en Sylvie die haar oorbellen kwijt is.
  Door de gebeurtenissen wordt de fantasie van de kinderen geprikkeld en wordt spelenderwijs een appel gedaan op het moreel besef. De verhaaltjes hebben tevens een bescheiden educatief karakter, doordat informatie over seizoenen, de natuur en het gedrag van dieren in het verhaal is verwerkt. Dagelijkse gewoonten worden speels aan de orde gesteld, met humor voor klein en groot.

 • 'Doe je ogen dicht, wees heel stil en stel je voor...' Voor heel veel kinderen over de hele wereld begint het verhaaltje voor het slapen gaan iedere dag weer met deze woorden. Dit is het moment van de dag waarop even niets meer hoeft en kinderen lekker mogen ontspannen! De sprookjesmeditaties van Marneta Viegas helpen hierbij.

  Ook in het nieuwste boek uit de succesvolle Relax Kids-serie, 'De Toverdoos', staat weer een prachtige verzameling bekende en minder bekende sprookjes. Vol visualisaties die voor kinderen goed te begrijpen zijn en hen een rustig en prettig gevoel geven. Ieder verhaal wordt afgesloten met een korte affirmatie, waarmee kinderen geholpen worden om de rust vast te houden.

  Uit het voorwoord bij de Toverdoos: 'De toverdoos is een schat aan meditaties die kinderen overal en altijd kunnen gebruiken om zich te concentreren, kalm te worden en een rustig innerlijk leven te ontwikkelen. (...) De toverdoos wijst ouders een mooie en betekenisvolle weg om zich met hun kinderen te verbinden en geeft leerkrachten de mogelijkheid om tijdens een schooldag rustgevende technieken in te passen.'

  LET OP!: Dit e-book is NIET geschikt voor zwart-wit e-readers.

 • Het papa meisje

  Fredrik Hamer

  Anasha woont met haar mama op een wolk. Anasha houdt veel van haar moeder, maar ze wil ook graag een vader hebben. Met de hulp van de dieren gaat ze op zoek naar een papa. Een spannend avontuur begint.

  Bonus: Snottoetje. Een dik meisje wordt vreselijk gepest op school. Op advies van een fee eet ze voortaan alleen nog uit haar neus. Het meisje wordt met de dag mooier en slanker. Maar haar klasgenootjes zinnen op wraak.

  Bonus: Het parfum. Een arm meisje wil graag lekker ruiken. Haar mama is echter te arm om een flesje parfum te kopen. Gelukkig heeft een lieve fee een bijzonder geschenk voor haar. Het meisje is dolgelukkig. Maar dan ontmoet ze een vervelende honingbij.

 • Klein Beertje leeft in een bos met alleen bruine beren. Op een dag vindt hij een zielig wit beertje. Klein Beertje en zijn vrienden willen het witte beertje helpen, maar de andere bruine beren accepteren de witte beer niet. Zal het de vrienden lukken om het witte beertje te helpen?
  Het verhaal behandelt enkele grote wereldse thema's, maar dan vertaald naar de wereld van de bruine beren. De huidige toestroom van asielzoekers en de discussies rond discriminatie en klimaatverandering zijn verwerkt met het aanspoelen van een witte ijsbeer in het bos van de bruine beren. Door de vertaling naar de fictieve berenwereld, wordt het thema inzichtelijk gemaakt voor kinderen en daarmee bespreekbaar tussen ouder en kind.

 • Livia oefenet har sprekbeurt oer it universum. Op ynternet fynt se feiten genôch, mar echt boeiend binne dy net. It moat einliks oer bûtenierdske wêzens gean, tinkt Livia, dan sil de klasse séker goed lústerje!
  Dy nachts dreamt se dat se troch de kosmos fljocht. Se ûntdekt dingen dy't noch gjinien wit. Op skoalle fertelt Livia hoe't je yn de romte reizgje kinne. Kin dat dan? De klasse sil it no ek probearje.

 • Timon ligt al maanden in het ziekenhuis en heeft veel pijn. De dokters kunnen niet ontdekken hoe dat komt.
  Hij vindt het er niet fijn, tot hij ontdekt dat hij samen met Prik de spuit andere kinderen beter kan maken.
  Zodra Timon een oude doktersjas aantrekt heeft hij het gevoel dat hij een echte dokter is.
  Samen met Prik en Heli, de helikopter van het ziekenhuis, maakt hij 's nachts van alles mee.
  Als hij alle kinderen uit het ziekenhuis en ook zichzelf beter heeft gemaakt, gaat hij naar huis.
  Maar niet voor lang, belooft hij aan Prik en Heli. Hij komt terug als hij een echte dokter is.
  Dan gaan ze alle kinderen van de hele wereld beter maken.
  Is het een droom, is het zijn fantasie of is het allemaal echt....
  Het helpt Timon in ieder geval door een moeilijke tijd.

 • Littel Jill

  J.B. te Boekhorst

  Er was eens, heel lang geleden, een heel klein land. Een land met duizenden kleine inwoners, waar ooit iedereen gelukkig was. Ja, wás, want sinds acht lange jaren voelden alle inwoners zich triest. Er hing al die tijd een grote donkere wolk boven het enorme paleis van koning Bikking. Dat kwam omdat de boze heks Bikwitsj de jaarlijkse zangwedstrijd had betoverd, waardoor haar dochter Littel Bitsj al acht keer achter elkaar had gewonnen. Tot die tijd was prinses Littel Prinses altijd de beste geweest. Als Littel Bitsj dit jaar voor de negende keer zou winnen, mocht ze met Prins Bikkel van Bikkellend trouwen en zou er nooit meer een blauwe hemel boven Littellend te zien zijn. Toch was er nog een klein sprankje hoop: Littel Jill. Zij had de meest zuivere stem van Littellend. Helaas had Littel Jill de afgelopen twee jaar van Littel Bitsj verloren, omdat de heks Littel Ben had betoverd. Dat was de grote paleisklok die de winnaar aan moest wijzen met zijn grote wijzer. En sinds acht jaar werd Littel Bitsj gekozen als winnaar. Volgens de wetten van Littellend was het dit jaar de laatste keer dat Littel Jill mocht meedoen. De laatste hoop voor een zonnige toekomst was dus Littel Jill. Zou het haar lukken om deze keer te winnen en Littellend weer gelukkig te maken?

 • Karam

  Janny Spijker

  In het oude oerbos wordt een witte eenhoorn geboren. Dit is groot feest, want een witte eenhoorn is heel bijzonder. Hij kan dingen die niemand anders kan. Tenminste... dat is altijd gezegd. Nu bestaat er een heel oud verhaal, dat van ouders op kinderen is doorverteld, over een boze tovenaar. Het verhaal vertelt dat er dieren zijn achtergebleven. Dieren die dapper genoeg waren geweest om niet te vluchten. Deze "achterblijvers" zouden ergens diep in de grotten wonen.
  Professor Oelie roept Karam bij zich wanneer hij oud genoeg is en geeft hem de opdracht om de achterblijvers in de grotten te gaan zoeken.
  Eerst protesteert Karam. Waarom hij? Misschien bestaan die achterblijvers niet eens. Misschien was het zomaar een verhaal.
  "Dat is aan jou om uit te zoeken, Karam. Als ze bestaan, dan ben jij de enige die ze kan vinden", was de reactie van professor Oelie.
  Karam had er helemaal geen zin in, hij ging veel liever met zijn vriendjes spelen. Maar hij was wit. En daarom moest hij het toch proberen.
  Zijn vriendjes besloten bij Karam te blijven en hem te helpen met zijn zoektocht. Doordat elk vriendje zo zijn en haar eigen aardigheden heeft, werd de zoektocht een groot avontuur, waar ze

 • Viola ontdekt dat haar mama kanker heeft. Opa sprak ooit over zijn kameraad Jacques
  in Compostela, een tovenaar die wonderen en mirakelen verricht. Zou die man nog leven?

  Hij kan vast mama genezen!

  Met een noodgedwongen ommetje langs de Efteling gaan ze er samen stiekem vandoor.
  Als de bizarre Poppea op hun pad verschijnt gaan de poppen aan het dansen. Net als opa heeft die zo haar eigen redenen om mee te willen.

  Zullen ze slagen in hun missie?

 • 'Relax kids' laat kinderen zien hoe ze op een relaxte en grappige manier lichaam en geest kunnen ontspannen. Marneta Viegas heeft bekende sprookjes en kinderversjes omgezet in eenvoudige visualisaties. Kinderen kunnen zo in contact komen met de bron van positieve en zuivere gevoelens in henzelf. De `meditaties' zijn vooral gericht op vrede, liefde en geluk en stimuleren de verbeeldingskracht en creativiteit van kinderen. Je kunt ze samen met je kind lezen voor het slapengaan en ze brengen het kind op een natuurlijke manier in contact met meditatie en ontspanning. Aan het eind van iedere meditatie vind je een affirmatie, waardoor je kind de innerlijke vrede die het zojuist gevonden heeft, kan vasthouden.

 • Na een hevige hagelstorm vindt de acht jaar oude Lily de Winter een heel klein jongetje in haar tuin, nauwelijks groter dan haar hand. Ze neemt hem mee naar huis en verzorgt hem. Dan blijkt het om een sneeuwelfje te gaan, die graag weer naar het Sneeuwvlokkenrijk terug wil. Echter dit kan enkel met de hulp van een groot dier dat tegen de kou kan. Gelukkig wil Tia, een Siberische tijger, hen wel helpen.

 • Anglais Little Jill

  J.B. te Boekhorst

  Once upon a time long long ago, there was a very small country. A country with thousands of little inhabitants, where once everybody lived a happy life. Yes, lived, because for the last eight long years, everybody was very sad. For all that time there had been a large dark cloud hovering above the enormous palace of the king, Big King. This was because the evil Big Witch had cast a spell on the yearly singing contest, so her daughter Little Twitch had won eight years in a row. Until then, Little Princess had been the best singer. Should Little Twitch win this year for the ninth time, she was to marry prince Bigger of Bigger Land, and never again there would be a clear blue sky above Little Land. Yet there was one glimmer of hope. Little Jill. She had the purest voice of all Little Land. Unfortunately, for the past two years Little Jill had lost to Little Twitch, because the evil witch had cast a spell on Little Ben, the large palace clock. Every year, he had to appoint the winner with his large hand. And for the past eight years, Little Twitch had been appointed the winner. Due to the laws of Little Land, this year was the last time Little Jill could participate in the contest. So Little Jill was their last hope for a sunny future. Could she win this last time and make Little Land happy again?

 • Mijn beschermengel, mijn beste vriend Nieuw

  Het ideale (voorlees)boek voor de vele fans van Lorna Byrne met (klein)kinderenDe kinderen uit de verhalen zijn voorgoed veranderd door hun interactie met beschermengelen. Zo kun je bijvoorbeeld lezen over Suzy, een meisje dat verlamd geboren is. Ze kon daarom niet zo gemakkelijk spelen met andere kinderen maar wél met engelen. Of leer Emma kennen, een meisje dat gemeen doet tegen haar klasgenootjes en thuis haar kleine broertjes in de problemen brengt. Haar beschermengel geeft haar een steuntje in de rug en zo krijgt ze een harmonieuzer en gelukkiger leven. Of Tommy, die niet goed is in voetbal en zich daardoor een buitenbeentje voelt. Met de aandacht en liefde van zijn beschermengel scoort hij een fantastische goal!Deze bijzondere verhalen laten kinderen zien op welke manieren ze om hulp kunnen vragen aan hun engelen én hoe ze hen misschien zelfs zouden kunnen zien.In de pers`We hebben allemaal minstens één engel die zich om ons bekommert, of we het nu geloven of niet.' Happinez`Hoe een opmerkelijk en simpel verhaal in no time een bestseller werd.' Dagblad De Pers`De wereld heeft er een bescheiden mystica bij waar we maar beter naar kunnen luisteren!' Daily Mail

 • "De peuterkoning en andere verhalen" omvat vijf korte verhalen van de hand van meesterverteller Laurens de Groot.

empty