• Iedere ouder wil dat zijn kind gelukkig is, en dat het in een veilige omgeving opgroeit tot een gelukkige volwassene. Maar hoe doe je dat? In dit wijze, verstandige en verfrissende boek staat alles wat er in de opvoeding van een kind écht toe doet. Geen praktische tips over slapen, eten, goede manieren of huiswerk, maar helder advies over de essentie van het ouderschap.

  Op basis van haar rijke ervaring als therapeut, haar wetenschappelijke inzichten en haar persoonlijke ervaringen als ouder, behandelt Philippa Perry de grote vragen van de ouder-kindrelatie, van baby tot tienerjaren. Hoe ga je om met je eigen gevoelens en die van je kind? Hoe zien je gedragingen en patronen eruit? Hoe ga je om met je ouders, je partner, vrienden? Dit boek biedt een brede, verrassende kijk op een diepgaande en gezonde ouder-kindrelatie. Zonder oordelend te zijn, geeft Perry op een even directe als geestige manier inzicht in de invloed van je eigen opvoeding op je ouderschap. Het is een boek vol liefdevol advies over het maken van fouten en het onder ogen zien daarvan - waardoor het uiteindelijk goed zal komen.

  Philippa Perry is al twintig jaar psychotherapeut en schrijver. Ze is verbonden aan The School of Life. Daarnaast is ze tv- en radiopresentator en werkte ze mee aan vele documentaires. Ze woont in Londen met haar echtgenoot, de kunstenaar Grayson Perry, met wie ze een volwassen dochter heeft.

 • Een gezonde toekomst

  Jaap Goudsmit

  • Uitgeverij pluim
  • 24 Mei 2022

  Beseffen we wel wat voor wonder er is verricht in 2020? Een pandemie is voor het eerst door mensenhand tot staan gebracht. Nog nooit in de geschiedenis zijn er in zo'n tempo wereldwijd zoveel vaccinaties gedaan. En dat is gelukt dankzij tientallen jaren van wetenschappelijk onderzoek aan universiteiten en in de biofarmaceutische industrie, met enorme steun van overheden en knappe koppen wereldwijd, van China tot India, van Australie tot Europa, van Engeland tot de Verenigde Staten.
  Er is geen garantie dat we er de volgende keer weer zo goed vanaf komen. Het is absoluut niet ondenkbaar dat de volgende epidemie uit Brabant komt. Om ons te beschermen moeten we de lucht schoon houden, moet ons eten veilig zijn en ons water drinkbaar, want via die wegen vinden virussen hun weg naar ons allemaal. Er ligt de overheid dus een flinke taak te wachten om nieuwe pandemieen te vermijden.
  Jaap Goudsmit heeft vijf lessen geleerd door de pandemie op de voet te volgen en zelf onderzoek te doen naar technologische oplossingen om onze oplettendheid en alertheid te bevorderen. Lering uit die lessen wijst de weg naar een gezondere toekomst:
  Les 1. Om welk virus dan ook niet je leven te laten vergallen, moet je wetenschappelijke kennis op waarde leren schatten Les 2. Om niet door een virusinfectie op de intensive care te belanden, moet je ver voordat het virus in zicht is een gezonde leefstijl hebben
  Les 3. Het voortvarend aanpakken van de klimaatcrisis kan een volgende virusuitbraak voorkomen
  Les 4. Vaccins die overal ter wereld voor iedereen bereikbaar zijn, redden ons allemaal
  Les 5. We moeten de werking van ons immuunsysteem goed in de gaten houden en zo nodig onze afweer een handje helpen, voordat een virus de kans krijgt om toe te slaan

 • Je vermoeidheid te lijf

  Annemarieke Fleming

  • Fontaine uitgevers
  • 3 Mei 2022

  Minder moe: praktische en beproefde methode voor energie-opbouw en herstel op wetenschappelijke basis.
  Na covid, behandeling tegen kanker en bij ingrijpende chronische aandoeningen is vermoeidheid een veelvoorkomende klacht. Het allerlaatste advies dat door behandelaars dan gegeven wordt is: ga eens liggend rusten. Vanuit het idee dat mensen die met vermoeidheid kampen daardoor van de regen in de drup raken, richten behandelingen zich eerder op bijvoorbeeld het opbouwen van de conditie.
  Gezondheidszorgpsycholoog Annemarieke Fleming weet uit de behandelpraktijk én als ervaringsdeskundige dat overdag vaker kort liggen of zelfs kort slapen cruciaal kan zijn bij het opbouwen van energiereserves. In Je vermoeidheid te lijf biedt zij een praktische methode op wetenschappelijke basis en legt in begrijpelijke taal uit waarom het lichaam baat heeft bij rust overdag. Niet alleen zul je de vermoeidheid beter begrijpen, ook biedt het boek de erkenning die in medische en persoonlijke kring vaak ontbreekt.
  * beproefde praktische methode op wetenschappelijke basis
  * kort liggen of slapen helpt bij energie-opbouw en herstel
  * zo geïllustreerd en vormgegeven dat lezen weinig inspanning vergt
  * naar schatting 10% van symptomatische covid-patiënten houdt vermoeidheidsklachten
  * een derde van de kankerpatiënten (120.000 mensen per jaar) blijft na behandeling oververmoeid
  * van de auteur van de bestseller Pijn & het brein: 16.000 exemplaren verkocht
  Annemarieke Fleming is auteur van de bestseller Pijn & het brein en heeft meer dan twintig jaar ervaring als gezondheidszorgpsycholoog. In 2021 raakte Annemarieke besmet met covid.

 • Spreken dat bondig is

  Robert Sanders

  • Boom juridisch
  • 12 Mei 2022

  In 1850 startte Hendrik Neeb - zoon van de stadschirurgijn - zijn advocatenpraktijk aan de Leidse Hooigracht. Een praktijk die door opeenvolgende advocaten tot de dag van vandaag is voortgezet, de laatste honderd jaar onder de familienaam De Clercq. Dit boek beschrijft de geschiedenis van een kantoor dat ruim 170 jaar een drager is van een cultuur en van waarden, die van generatie op generatie zijn overgedragen en die ook in deze tijd actueel blijven. Het gaat daarbij niet alleen om de juridische kwaliteit van het werk binnen de advocatuur, maar juist ook om de brede maatschappelijke betrokkenheid van de beschreven advocaten op bestuurlijk, sociaal-cultureel en politiek terrein. Zo leverde mr. François Was aan het einde van de negentiende eeuw na zijn benoeming tot burgemeester een belangrijke bijdrage aan de ontplooiing van Leiden en haar burgerij. Centraal in dit verhaal staat de groei van een plaatselijke solopraktijk naar een landelijk middelgroot en veelzijdig advocatenkantoor, tegen de achtergrond van de Leidse stadsgeschiedenis en de ontwikkeling van de balie.

 • De speechschrijver

  Renée Broekmeulen

  • Boom
  • 28 April 2022

  Hoe schrijf je een speech die je luisteraars inspireert, boeit en overtuigt? In acht stappen, via de acht taken van de speechschrijver, leer je hoe je een toespraak schrijft die past bij de spreker en het publiek,

  bij de gelegenheid en het moment.
  De vele herkenbare voorbeelden uit het Nederlandse taalgebied inspireren en nodigen je uit om zelf aan de slag te gaan met de tips en technieken uit dit boek. Van de tv-toespraken van Mark Rutte en Joop den Uyl tot de lintjesspeeches van burgemeesters, en van de Dodenherdenking op de Dam tot de nieuwjaarsspeech van een ziekenhuisbestuurder.

  Steeds meer politici en CEO's schrijven hun toespraken niet zelf, maar huren speechschrijvers in. Want een sterke speech schrijven is ook een vak. Renée Broekmeulen heeft meer dan 25 jaar ervaring met het schrijven van speeches voor politici, bestuurders, managers en CEO's. Daarnaast heeft zij honderden speechschrijvers dit vak geleerd. In dit boek geeft ze een uniek kijkje achter de schermen en laat ze zien hoe je schrijft voor jezelf én voor een ander.

  De speechschrijver is een grote inspiratiebron en een onmisbare gereedschapskoffer. Voor beginnende en ervaren speechschrijvers en voor iedereen die wil dat zijn speech bij het publiek blijft hangen.

 • SuperFalen Nieuw

  SuperFalen

  Frank Deuring

  • Boom
  • 31 Mei 2022

  Angst voor fouten leidt tot burn-outs, onnodige kosten en een waardeloze sfeer op de werkvloer.

  Een organisatie die radicaal open is over fouten, hoe mooi zou dat zijn? Daar voelt iedereen zich veilig om zelfs de meest gigantische blunders te delen. Daar word je niet afgerekend op fouten. Sterker nog: je lef wordt juist gewaardeerd.

  Wil je fouten ook in je voordeel laten werken? In SuperFalen ontdek je:
  * Superstrategieën om te leren van fouten, afkomstig van Harvard, Stanford en Dries Roelvink.
  * Een verbluffende samoerai-truc om afwijzing leuk te maken.
  * Praktische tips om wat liever voor jezelf te zijn als je een fout maakt.
  * 83 grapjes met een serieuze ondertoon.
  * Belachelijk veel praktijkvoorbeelden voor het creëren van een open foutencultuur. (Serieus, echt belachelijk veel.)

  Frank Deuring is oprichter van de FoutenFabriek en heeft zich sinds 2013 maniakaal ondergedompeld in het leren van fouten binnen organisaties. Hij heeft duizenden mensen geïnspireerd met zijn lezingen en gastcolleges bij ministeries, banken, ziekenhuizen, universiteiten en het mkb.

  'Frank blijft dichtbij zichzelf om zijn boodschap, vaak op hilarische wijze, over te brengen: fouten mogen maken is gezond voor bedrijf en werknemer. SuperFalen is heel levendig geschreven. De structuur zorgt dat het niet chaotisch wordt.'
  Chantal van Wees. Freelance journalist voor o.a. AD en Nu.nl

  'De auteur slaagt erin om zelfs de meest sceptische managementboeklezer te overtuigen. Op een humorvolle manier laat hij je als lezer sterker worden van je fouten.'
  Anke Derkse. Freelance journalist voor o.a. De Ondernemer

 • Expressieve kindercoaching Nieuw

  Expressieve kindercoaching

  Lilian Dekkers

  • Boom
  • 3 Juni 2022

  Hoe je op speelse wijze samen werkt aan weerbaarheid, veerkracht en balans.

  Expressieve kindercoaching is de methode bij uitstek om kinderen via expressieve middelen emotionele veerkracht, weerbaarheid en balans mee te geven. Expressieve kindercoaching biedt kinderen de mogelijkheid om de opgebouwde spanningen op een veilige manier te uiten en te verwerken. Het kind wordt de gelegenheid geboden om zichzelf terug te vinden, weer helemaal `puur' kind te worden.

  Dit boek introduceert expressieve kindercoaching als een theoretisch kader en houvast voor de praktijk. Ook kan de methodiek als inspiratie dienen voor het ontwikkelen van de eigen beroepsvaardigheden. De cases laten zien hoe de methodiek in de praktijk werkt en handvatten biedt voor een op kinderen afgestemd aanbod met een therapeutische werking. De tools in de bijlagen helpen je bij het vormgeven van je eigen kindercoachpraktijk.

  Expressieve kindercoaching is een must-read voor iedereen die met kinderen werkt.

  [auteursfoto]
  Lilian Dekkers heeft een achtergrond in de creatieve therapie. Na jarenlange ervaring in de pedagogische hulpverlening en het (speciaal) onderwijs startte zij in 2011 haar eigen kinder- en gezinscoachpraktijk Xpressief Coachen. Vanuit die praktijk biedt zij coaching, workshops voor professionals en doceert ze kinder- en ontwikkelingspsychologie en pedagogiek.

 • De Corporate Yogi Nieuw

  De Corporate Yogi

  Judith Manshanden

  • Boom
  • 9 Juni 2022

  Train jezelf om stressvolle werksituaties vanuit evenwicht te benaderen. Werk als een Corporate Yogi!

  Is de rust op jouw werk ver te zoeken?
  Voel je je wel eens gestrest, gejaagd of geleefd?
  Vraag je je soms af of dit nou is wat je echt wil?

  10 principes voor mentale balans in je werk
  Dit boek helpt je om meer balans en betekenis te vinden binnen je huidige baan, aan de hand van de tien belangrijkste wijsheden uit de yoga. En dat is een stuk minder zweverig dan het klinkt. Yoga is een wetenschappelijk bewezen manier om meer focus en rust in je leven en in je werk te ervaren. Bovendien gaat het dieper dan alleen de lichaamshoudingen oefenen. Yoga is een complete levensfilosofie.

  Werken als een Corporate Yogi
  Misschien zoek je balans in je werk, maar wil je niet direct je hele leven omgooien. Of ben je privé al veel bezig met betekenis, maar kun je dat nog niet naar je werk brengen. Wat jouw situatie ook is, De Corporate Yogi brengt je verder. Gebruik de eeuwenoude wijsheden uit de yoga en verhoog met concrete acties (zonder matje) je eigen werkgeluk.

  Voorbeeld van een concrete actie
  Yoga gaat over het cultiveren van een flexibele levenshouding. Je traint je vermogen om tevreden te zijn met wat je hebt. Dit wordt Santosha genoemd. Ook op je werk kun je een tevreden houding 'kweken':

  Noem vijf personen die positief worden beïnvloed door jouw werk. Welke impact heb jij op hun leven?
  Hoe kun jij jouw impact groter maken? Wat zou je nog meer kunnen doen?
  Denk na over drie onderdelen van je huidige baan die je al leuk vindt, maar verder zou kunnen uitbreiden. Welke eerste stap kun je vandaag zetten?

 • Zinderend leven Nieuw

  Zinderend leven

  Jolien Spoelstra

  • Fontaine uitgevers
  • 8 Juni 2022

  Verbeter je seksleven en vergroot je levensgeluk
  Wanneer je seksleven niet lekker loopt, kost dit vaak een hoop energie. Het kan grote invloed hebben op je relatie, zelfbeeld en uiteindelijk ook op je levensgeluk. Maar hoe vind je de weg terug naar een seksleven vol zin?
  In haar zinderende debuut schrijft seksuoloog Jolien Spoelstra daarom open en zonder oordeel over de seksuele klachten die zij in haar praktijk behandelt, zoals pijn bij het vrijen en verminderd seksueel verlangen. Met humor en empathie schetst ze de mensen die op haar spreekuur komen en laat ze zien welke universele thema's vaak aan hun problemen ten grondslag liggen.Ook jij kunt zinderend leven!
  Jolien Spoelstra (1980) is gezondheidszorgpsycholoog, seksuoloog en relatietherapeut en eigenaar van een zelfstandige praktijk in hartje Haarlem. Ze woont samen met haar vriend en zoontje. Sinds twee jaar is zij tevens vaste columnist voor Santé Magazine. In haar debuut Zinderend leven rekent zij af met de achterhaalde ideeën en misvattingen die vrouwelijk seksueel genot in de weg staan.

 • Minder moeten meer FLOW

  Jan Bommerez

  • Uitgeverij multilibris
  • 20 Juni 2016

  Ontdek opnieuw de magie uit je kinderjaren

  De mogelijkheid om de sprong te maken naar een hoger bestaansniveau is er voor iedereen. Het komt in essentie neer op jouw bereidheid om jouw overtuigingen over wat normaal is, los te laten. - Deepak Chopra

  MMMF-ML Omslag 10ix15DEF [VP]We leven in een wereld vol 'kikkers', die eigenlijk 'prinsen' of 'prinsessen' zijn, maar die hun kikkeridentiteit met hand en tand verdedigen. Is dat niet merkwaardig? Minder moeten, meer FLOW wil graag de kikker kussen en de prins of prinses in je wakker maken.

  De vraag is: zul je je laten kussen?

  Die vraag is niet onterecht, want de kikker bestaat vooral uit defensiemechanismen die zijn ontstaan in onze kindertijd, en laat zich niet zo snel kussen. De prins of prinses in je is wat overblijft wanneer de defensiemechanismen weg zijn, en ons hart totaal open is: we zijn dan ons essentiële zelf: we zijn in FLOW. In FLOW ervaar je spontaan liefde en dankbaarheid: je bent blij zonder reden.

  Minder moeten, meer FLOW is de reis van de held, waarover de meeste mythen en sprookjes gaan. De prijs is hoog, maar de beloning maakt de reis meer dan de moeite waard. Je bent wat je bent en je wordt wat je denkt. Het is ons denken dat onze ware essentie verbergt. Lees dit boek daarom met een open geest en stel het directe oordeel en de weerstand die soms zullen opkomen even uit. Lees met je hart, niet met je hersens.

 • Why Innovation Fails Nieuw

  Why Innovation Fails

  Joachim de Vos

  • Lannoo campus
  • 2 Juni 2022

  Om succesvol te blijven is het belangrijk dat organisaties bestand zijn tegen de steeds snellere veranderingen en ze die veranderingen liefst ook een stap voor blijven. Het is cruciaal op een juiste manier naar de toekomst te kijken, onzekerheid te omarmen, kansen te benutten en bedreigingen tijdig te herkennen. Why innovation fails leert je niet alleen in de toekomst te kijken, het toont ook de meest gemaakte fouten en veelvoorkomende valkuilen in een innovatieproces. Bovendien krijg je een beter inzicht in de technologische evolutie van de komende tien jaar en vertaalt het al deze inzichten in een concrete aanpak om toekomstrobuuste, succesvol innoverende bedrijven en organisaties te bouwen.

 • Navigeren in de mist Nieuw

  Navigeren in de mist

  Petra Kuipers

  • Uitgeverij thema
  • 1 Juni 2022

  'Organisaties zijn complexe machines, ontworpen om op een voorspelbare manier maximale output te leveren. Als alle onderdelen maar goed werken, dan komen we onvermijdelijk tot het gewenste resultaat.'

  Was het maar zo eenvoudig. De wereld is complex, ongestructureerd en onvoorspelbaar. Maakbaarheid en voorspelbaarheid blijken keer op keer een utopie: er gebeuren doorlopend dingen die we ondanks slimme voorspellingen nooit hadden kunnen zien aankomen. Succes blijkt in de praktijk vooral te worden bepaald door ons vermogen om wendbaar en veerkrachtig om te gaan met alles wat we niet weten.

  Wat gebeurt er als we juist van dat niet-weten onze kracht maken? Als we stoppen met onze pogingen om die veranderlijke realiteit te temmen met controlemechanismen? Petra Kuipers laat in Navigeren in de mist zien dat niet-weten precies is wat we nodig hebben om de deur te openen naar nieuwe mogelijkheden, creativiteit en andere manieren van samenwerken. Met wetenschappelijke inzichten, levendige voorbeelden en praktische oefeningen biedt ze een vernieuwend kompas, waarmee je als leider effectief kunt navigeren in een complexe en onvoorspelbare omgeving.

 • Mijn kind heeft pijn Nieuw

  Mijn kind heeft pijn

  Liesbet Goubert

  • Lannoo
  • 15 Juni 2022

  Vanaf het moment dat een kind geboren wordt, krijgt het te maken met pijn. Dat gaat van prikjes tot ziektes, van valpartijen tot groeipijnen. Een op de vier kinderen ervaart zelfs chronische pijn, waarbij klachten blijven aanhouden. Als ouder of zorgverlener is het soms moeilijk om daar juist op te reageren. Nog al te vaak zeggen we: 'bijt maar even flink op je tanden' of 'het zal wel overgaan'. Zo wordt pijn bij kinderen dikwijls onderschat en onderbehandeld. Maar wat als je kind prikangst heeft? Is een pijnstiller wel veilig voor je kleuter? En als de pijn niet overgaat, wat kun je dan doen? Professor Goubert pleit voor een betere pijnbehandeling op kindermaat, ook bij langdurige pijn. In dit boek reikt ze handvatten aan om pijn bij kinderen te herkennen, te behandelen en waar mogelijk te voorkomen.

 • Handboek toezicht, handhaving en invordering

  T.N. Sanders

  • Boom uitgevers den haag
  • 23 Mei 2022

  Dit handboek is een compleet en helder overzicht van het bestuursrechtelijke handhavingsrecht. Het is een toegankelijk geschreven wetenschappelijk handboek, gericht op zowel de praktijkbeoefenaar als de student. Het bevat niet alleen wetenschappelijke inzichten, maar ook praktische tips voor toezichthouders, handhavingsjuristen, rechters, advocaten en andere rechtsbijstandverleners. Praktijk en theorie worden in dit handboek samengebracht op een manier die de lezer in staat stelt om actuele wetenschappelijke inzichten direct in de praktijk toe te passen. Het handboek behandelt alle aspecten van het handhavingsrecht. Daarbij komen de toepassing van toezichthoudersbevoegdheden, de verschillende sancties die opgelegd kunnen worden (zoals de last onder dwangsom, de last onder bestuursdwang en de bestuurlijke boetes), maar ook het invorderingsrecht (de invordering bij dwangbevel) aan de orde. Ook onderwerpen die regelmatig in handhavingstrajecten spelen, zoals het bewijsrecht, het informatierecht en het schadevergoedingsrecht, komen aan bod.

 • Waarom daarom geen antwoord is

  Luc Ardies

  • Lannoo campus
  • 23 Mei 2022

  'In onze tijd deden we zondermeer wat er van ons gevraagd werd.' Zaakvoerders en leidinggevenden beklagen zich vaak over 'Generatie Z' oftewel, de jongeren die geboren zijn tussen 1995 en 2010. Momenteel zijn ze met 300.000 en hun aandeel in de beroepsbevolking zal nog stijgen. Wie zijn ze? Waar vind je ze? En nog belangrijker: hoe motiveer je deze jongeren? Sommige leidinggevenden denken er misschien anders over, maar de jeugd van tegenwoordig is wel degelijk ambitieus. Dit zakboekje vat kort maar helder samen hoe je er als leidinggevende voor kunt zorgen dat Generatie Z zich bij jou in het bedrijf ten volle ontwikkelt. Dus ook in het belang van jouw organisatie.

 • Sell your baby

  Andy Coomans

  • Lannoo campus
  • 17 Mei 2022

  Iedere ondernemer is het aan zichzelf, zijn gezin, zijn medewerkers en zijn bedrijf verplicht om zo snel mogelijk een verkoopklaar bedrijf te bouwen. Ook al denk je nog lang niet aan verkopen, wanneer je jouw bedrijf als je 'baby' blijft zien, ontneem je het van belangrijke groeikansen. Stel dat jou morgen iets overkomt, je iets anders wilt gaan doen of een onverwachte opportuniteit om je bedrijf te verkopen je pad kruist? Dan kan je maar beter een bedrijf hebben dat je op eender welk moment aan optimale condities kan verkopen, dan een bedrijf dat je moet verkopen omdat de situatie je ertoe dwingt. Sell Your Baby laat je een nieuwe wereld van ondernemen ontdekken en gebruikt daarbij de exitstrategie als fundament. Want ondernemers met een duidelijke exitstrategie ondernemen op een andere manier. Ze delegeren sneller, maken zichzelf misbaar, vinden meer stabiliteit en rust, verzekeren hun vermogen, investeren in nieuwe projecten en ... ze ondernemen met volle goesting. De optimale exitstrategie begint op dag één. Niet op de dag dat jij beslist om je bedrijf te verkopen.

 • Eerste hulp bij kinderwens Nieuw

  Eerste hulp bij kinderwens

  Paul de Bont

  • Kosmos uitgevers
  • 21 Juni 2022

  Het eerste complete handboek over kinderwens is een prikkelend boek voor wensouders van nu. De `complete gids om zwanger te worden door seks, hormonen, IVF, donors, draagmoeders en nog veel meer' geeft praktische tips wanneer kinderen krijgen niet vanzelf gaat. Op natuurlijke wijze worden ovulatietesten, IUI, ICSI, IVF, social freezing, prenatale diagnostiek, draagmoeders, donors, co-ouderschap en juridische aspecten besproken. Met openhartige interviews met ouders over hun hobbelige routes naar ouderschap.

  Lezersreview: `Voor mij is de boodschap om je voor te bereiden wel echt aangekomen. Ik heb nog nooit op deze manier over mijn kinderwens en zwangerschap nagedacht.

 • Handboek Investeren & FInancieren

  Taco Rietveld

  • Boom
  • 16 Mei 2022

  Investeren lijkt gemakkelijk, maar is dat niet. Het is eenvoudig om fouten te maken. Gezien de bedragen waar het soms om gaat, kunnen deze fouten erg kostbaar zijn. Wie kent niet de verhalen van de succesvolle ondernemer die na jaren hard werken zijn bedrijf verkocht en de verkoopopbrengst 'investeerde' in andere ondernemingen? Binnen een paar jaar was hij zijn gehele vermogen kwijt en een illusie armer. Al die jaren voor niets gewerkt. Op deze harde manier leerde hij dat een goede ondernemer nog geen goede investeerder maakt.

  Investeren is een vak apart. Dat wordt vaak over het hoofd gezien. Hetzelfde geldt voor zakelijke kredietverlening. Private equity en kredietverlening zijn in de loop der jaren steeds professioneler geworden. Zonder voldoende kennis en ervaring is fouten maken bijna onvermijdelijk. Deze fouten kunnen ertoe leiden dat de investeerder te veel voor de aandelen van een onderneming betaalt of - nog erger - de investering beter helemaal niet had kunnen doen!

  Handboek Investeren & Financieren behandelt alle stappen die private-equityfondsen nemen om ondernemingen te kopen en te verkopen. Aan bod in deze geheel herziene, derde editie komen onder andere: overnameprocessen, financiële analyse, EBITDA-normalisaties, werkkapitaalanalyses, cash-like & debt-like items, ondernemingswaarde, sources & uses, closingmechanismen, DCF-waardering, LBO-waardering, rendementsberekeningen en (acquisitie)financiering. Inclusief handige rekenvoorbeelden uit de dagelijkse praktijk van de investeerder.

  Over de auteur
  Taco Rietveld is sinds 2019 medeoprichter van RB Family Capital, een private-equityfonds voor middelgrote ondernemingen. Daarvoor was hij tien jaar lang actief binnen private equity bij de family office van de familie Blokker en als projectleider Fusies & Overnames voor Blokker Holding. Eerder realiseerde hij zakelijke financieringen namens ABN Amro en Bank of Scotland.

 • Organiseren op je voorvoeten

  Mark Nijssen

  • Boom
  • 10 Mei 2022

  'Steeds zoeken naar balans is geen teken dat je organisatie wankel is, maar juist een teken van je wendbaarheid'

  Een organisatie die op haar voorvoeten staat, kan wendbaar, snel en zonder gedoe reageren op onvoorspelbare dynamiek in de omgeving. Alleen zo kun je van toegevoegde waarde zijn én blijven voor klanten, cliënten, patiënten of burgers.

  Als leidinggevende of manager komt er veel op jou en je organisatie af, maar je hoeft niet op alles een pasklaar antwoord te hebben. Je hoeft niet alle scenario's vooraf te kennen en af te wegen. Je hoeft niet eens al je collega's wendbaar te krijgen, als je organisatie als geheel maar wendbaar is. In Organiseren op je voorvoeten lees je hoe je dat klaarspeelt.

  Mark Nijssen combineert wetenschappelijke inzichten, praktijkcases en een enquête onder ruim 1.300 leidinggevenden tot een praktische aanpak voor meer wendbaarheid. Aan de hand van zijn EMCC-model ontdek je welke eigenschappen jouw organisatie al wél heeft, en welke nog niet. Werk aan het snel lerend vermogen van je organisatie en bouw aan een meebewegend medewerkersbestand en een op aanpassing gerichte structuur.

  Organiseren op je voorvoeten is een inspiratiebron voor leidinggevenden en organisatieprofessionals die willen aanpakken en die hun nieuwsgierigheid en creativiteit willen inzetten. Dankzij herkenbare managementpraktijken en heldere tips zorg je dat ook jouw organisatie op haar voorvoeten staat.

  Mark Nijssen is adviseur en eigenaar van De Organisatie Ontwerpers. Hij heeft de afgelopen 15 jaar onderzoek gedaan naar, en organisaties geholpen bij, wendbaar organiseren.

 • Van idee tot podcast in 60 minuten Nieuw

  Van idee tot podcast in 60 minuten

  Rutger Steenbergen

  • Haystack, uitgeverij
  • 10 Juni 2022

  Een podcast is een van de leukste en persoonlijkste manieren om jezelf online te profileren. Maar bij het starten en succesvol maken van een podcast komt meer kijken dan je denkt. Wat dat allemaal is, ontdek je in dit handige boek.

  Rutger Steenbergen had als muzikant en online marketeer al veel ervaring met publiceren, maar podcasting was iets nieuws. Inmiddels is hij een ervaren podcastmaker, die zijn ervaringen, successen en missers graag met je deelt.

  Weinig tijd, maar veel ambities? Informeer jezelf snel en grondig met de boeken in de serie Digitale trends en tools in 60 minuten.

 • Laat je niet kiezen Nieuw

  Laat je niet kiezen

  Danny Mullenders

  • Haystack, uitgeverij
  • 16 Juni 2022

  Hoe zou je leven eruit zien als jij het zelf regisseert?

  Elke dag moet je keuzes maken, over je loopbaan, samenwerken met lastige collega's of nieuwe projecten. De meeste mensen laten het zich overkomen. Maar wat wil jij? Psycholoog Danny Mullenders laat zien dat je altijd een keuze hebt. In inspirerende en soms confronterende verhalen uit zijn eigen praktijk beschrijft hij hoe je de regie pakt en houdt over je eigen leven.

  Danny is assessmentpsycholoog, coach en gastspreker. Als expert op het gebied van psycho-logische bewegingsruimte helpt hij mensen, teams en organisaties hun keuzeruimte te zien én benutten. Hij heeft zich ontwikkeld tot een van Nederlands bestgelezen psychologen en coaches.

  Je kunt meer beïnvloeden dan je denkt.

 • Spinal surgery for physiotherapists Nieuw

  Anglais Spinal surgery for physiotherapists

  Bart Depreitere

  • Lannoo campus
  • 13 Juni 2022

  Physiotherapists and rehabilitation specialists are generally called upon after surgeries. However, understanding the specific choices for certain procedures and having insight into the best after-treatment, particularly in the spine, is crucial. In addition, it is paramount that all spinal caregivers use the same vocabulary and issue the same information to the patient. After all, a significant part of the success of a surgical procedure lies in the quality of the therapy before and after the surgery. Spinal Surgery for Physiotherapists explains surgical reasoning and surgical techniques to non-surgeons, in a concise and comprehensive manner. This book aims at crossing the bridge between surgical and rehabilitation paradigms for the benefit of patients. It puts forward a perspective of a multidisciplinary, collaborative, and coherent approach that can offer patients a clear picture of their recovery process. This book is a must-have in spinal rehabilitation practices.

 • Opstellen over menselijkheid in het strafrecht Nieuw

  Opstellen over menselijkheid in het strafrecht

  • Boom juridisch
  • 3 Juni 2022

  Dit boek bundelt bijdragen van 11 auteurs die hun sporen in de wereld van het strafrecht ruim hebben verdiend. De bundel maakt onderdeel uit van de Pompe-reeks en bevat veelomvattende bijdragen die alle in de kern gaan over de menselijkheid in het strafrecht.

  De Pompe-reeks is de publicatiereeks van het Willem Pompe Instituut. In deze reeks verschijnen wetenschappelijke studies, waaronder proefschriften, zowel van instituutsmedewerkers als van auteurs die een sterke verwantschap hebben met het gedachtegoed van dit instituut. De karakteristiek daarvan is - traditioneel - gelegen in de combinatie van een juridische en sociaalwetenschappelijke benadering van strafrechtelijke problemen. De bescherming en handhaving van fundamentele rechten in een veranderende wereld is het centrale thema van het onderzoeksprogramma van het Willem Pompe Instituut. De positie van kwetsbare groepen ten opzichte van de overheid en de betekenis van individuele mensenrechten in een internationale context zijn daarbij belangrijke aandachtspunten.

 • Anglais Application, Adaptation and Rejection

  Quintijn Mauer

  • Eleven international publishing
  • 3 Mei 2022

  By the second century AD the Roman empire had grown into a vast multilingual and pluriform empire. Unlike in the Roman West, where the lingua franca was Latin, the inhabitants of the Roman East predominantly spoke Greek. From a legal perspective, these inhabitants of the Roman East lived in a legal culture not dominated by Roman law, but by norms from an Hellenistic legal culture. To resolve their legal controversies, these inhabitants of the Roman East, sometimes, asked advice from renowned jurists from the Roman West. Twenty-six cases of questions based on Greek documents from an Hellenistic legal culture can be seen in the Justinianic Digest. These cases were taken from three Roman jurists, namely Scaevola, Paul and Modestin.

  In this book, the legal strategies, which these three jurists used to come to an advice on cases from the Roman East, are examined. Did the jurists only apply Roman law or did they take the Hellenistic legal culture from which these cases originated into account? Furthermore, in this book the question is answered whether from these cases influences from Hellenistic legal cultures on Roman law can be demonstrated.

empty