• Glucose revolutie

  Jessie Inchauspé

  • Fontaine uitgevers
  • 17 Maart 2022

  Meer energie, minder cravings: dit boek verandert je leven!
  Krijg grip op je bloedsuikerspiegel, verbeter je gezondheid en eet wat je wil
  Er zijn een aantal zaken waar we nooit vanaf lijken te komen - zoals die eeuwige after dinner dip na de lunch, hormonale moodswings en onbedwingbare trek in zoet of zout. De boosdoener? Voedingsgerelateerde schommelingen in onze bloedsuikerspiegel. In de afgelopen vijf jaar hebben wetenschappers ontdekt dat glucose ieders gezondheid beïnvloedt, niet alleen die van mensen met diabetes. Als we te veel glucose (ook wel bloedsuiker genoemd) in ons systeem hebben, voelen we ons onder andere vermoeid en hongerig en lijdt onze hormoonbalans daaronder. En na verloop van tijd draagt te veel glucose in je systeem zelfs bij aan chronische aandoeningen zoals diabetes, dementie en hartaandoeningen. Dit boek is zowel vermakelijk als informatief en staat boordevol met de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen en verrassend toepasbare tips. Glucose revolutie helpt om je gezondheid te verbeteren zonder op dieet te gaan.

 • Leeftijd is meer dan een getal

  Rose Anne Kenny

  • Volt
  • 22 Maart 2022

  Wist je dat we 80% van onze verouderingsbiologie zelf bepalen? En dat we met een aantal aanpassingen in onze leefstijl er direct voor kunnen zorgen dat we langer, gelukkiger en gezonder leven?
  We worden allemaal ouder. Maar waarom leven sommigen van ons langer dan anderen? Waarom leven we tegenwoordig twee keer zo lang als onze voorouders tweehonderd jaar geleden? En wat leert de nieuwste wetenschap ons dat ons niet alleen helpt om langer, maar ook fitter, gezonder en gelukkiger te leven, tot diep in onze latere jaren?
  Leeftijd is meer dan een getal onthult waarom en hoe sommige mensen een lagere biologische leeftijd hebben (hoe ons lichaam eruitziet en aanvoelt) dan de chronologische leeftijd (het getal). Ook wordt verklaard welke rollen voedsel, genetica, seks, lichaamsbeweging, koud water, ervaringen uit onze kindertijd, vriendschappen, ongelijkheid en nog veel meer spelen bij ons verouderingsproces.

 • Iedere ouder wil dat zijn kind gelukkig is, en dat het in een veilige omgeving opgroeit tot een gelukkige volwassene. Maar hoe doe je dat? In dit wijze, verstandige en verfrissende boek staat alles wat er in de opvoeding van een kind écht toe doet. Geen praktische tips over slapen, eten, goede manieren of huiswerk, maar helder advies over de essentie van het ouderschap.

  Op basis van haar rijke ervaring als therapeut, haar wetenschappelijke inzichten en haar persoonlijke ervaringen als ouder, behandelt Philippa Perry de grote vragen van de ouder-kindrelatie, van baby tot tienerjaren. Hoe ga je om met je eigen gevoelens en die van je kind? Hoe zien je gedragingen en patronen eruit? Hoe ga je om met je ouders, je partner, vrienden? Dit boek biedt een brede, verrassende kijk op een diepgaande en gezonde ouder-kindrelatie. Zonder oordelend te zijn, geeft Perry op een even directe als geestige manier inzicht in de invloed van je eigen opvoeding op je ouderschap. Het is een boek vol liefdevol advies over het maken van fouten en het onder ogen zien daarvan - waardoor het uiteindelijk goed zal komen.

  Philippa Perry is al twintig jaar psychotherapeut en schrijver. Ze is verbonden aan The School of Life. Daarnaast is ze tv- en radiopresentator en werkte ze mee aan vele documentaires. Ze woont in Londen met haar echtgenoot, de kunstenaar Grayson Perry, met wie ze een volwassen dochter heeft.

 • De orgaankalender voor Tibetan Pulsing

  Elvira Schneider

  • Ankhhermes, uitgeverij
  • 29 Maart 2022

  In De orgaankalender voor Tibetan Pulsing staan 24 organen centraal. In de kloosters van Tibet weten ze sinds mensenheugenis dat elke cel van het lichaam bestaat uit pulserende energie en dat blokkades in energiestromen kunnen leiden tot lichamelijke klachten. Tibetan pulsing healing brengt de energieën weer aan het stromen door zachte druk op het lichaam (op de botten) in het ritme van de hartslag.
  In De orgaankalender van Tibetan pulsing leer je met een holistische benadering naar je gezondheid te kijken. Je ontdekt de functie van je organen, maar ook de fysieke en psychische consequenties wanneer een orgaan gestoord is in zijn functioneren. Het boek geeft inzicht in het energiesysteem van de mens en een dieper begrip van patronen die in het lichaam, in de emoties en in het denken gefixeerd zijn geraakt.
  Het hele jaar door krijgen vierentwintig organen ieder twee weken lang speciale ondersteuning voor hun specifieke functie en problemen. De gebruikte methodes zijn mudra-meditaties, healing flows en lichaamsgerelateerde oefeningen die je samen met iemand kunt doen. Zo stimuleer je je zelfhelende vermogens met Tibetan Pulsing.

 • Je vermoeidheid te lijf Nieuw

  Je vermoeidheid te lijf

  Annemarieke Fleming

  • Fontaine uitgevers
  • 3 Mei 2022

  Minder moe: praktische en beproefde methode voor energie-opbouw en herstel op wetenschappelijke basis.
  Na covid, behandeling tegen kanker en bij ingrijpende chronische aandoeningen is vermoeidheid een veelvoorkomende klacht. Het allerlaatste advies dat door behandelaars dan gegeven wordt is: ga eens liggend rusten. Vanuit het idee dat mensen die met vermoeidheid kampen daardoor van de regen in de drup raken, richten behandelingen zich eerder op bijvoorbeeld het opbouwen van de conditie.
  Gezondheidszorgpsycholoog Annemarieke Fleming weet uit de behandelpraktijk én als ervaringsdeskundige dat overdag vaker kort liggen of zelfs kort slapen cruciaal kan zijn bij het opbouwen van energiereserves. In Je vermoeidheid te lijf biedt zij een praktische methode op wetenschappelijke basis en legt in begrijpelijke taal uit waarom het lichaam baat heeft bij rust overdag. Niet alleen zul je de vermoeidheid beter begrijpen, ook biedt het boek de erkenning die in medische en persoonlijke kring vaak ontbreekt.
  * beproefde praktische methode op wetenschappelijke basis
  * kort liggen of slapen helpt bij energie-opbouw en herstel
  * zo geïllustreerd en vormgegeven dat lezen weinig inspanning vergt
  * naar schatting 10% van symptomatische covid-patiënten houdt vermoeidheidsklachten
  * een derde van de kankerpatiënten (120.000 mensen per jaar) blijft na behandeling oververmoeid
  * van de auteur van de bestseller Pijn & het brein: 16.000 exemplaren verkocht
  Annemarieke Fleming is auteur van de bestseller Pijn & het brein en heeft meer dan twintig jaar ervaring als gezondheidszorgpsycholoog. In 2021 raakte Annemarieke besmet met covid.

 • Lymfe Nieuw

  Lymfe

  Gerald Lemole

  • Ankhhermes, uitgeverij
  • 20 April 2022

  Ons lymfestelsel maakt onderdeel uit van ons immuunsysteem en is een zeer onderschat orgaan. Een goede flow in deze `rivier van het leven' beschermt organen en bloedvaten, zorgt voor de afvoer van afval- en giftige stoffen en brengt voedingsstoffen op de juiste plek. Door goed voor je lymfestelsel te zorgen kun je veel gezondheidsproblemen voorkomen.
  In Lymfe lees je:

  Het belang van het lymfestelsel als zelfstandige eenheid en niet alleen als een bijrolacteur voor sterspelers zoals de bloedcirculatie en het spijsverteringsstelsel
  Hoe het lymfestelsel een rol speelt in het ontstaan van vele kwalen en ziekten die in verband worden gebracht met veroudering, zoals hersenziekten, hartaandoeningen, kanker en aandoeningen van het immuunsysteem
  Hoe je leefstijltechnieken kunt toepassen om je `stroom te bevorderen' om zo chronische ontstekingen te verminderen. Deze ontstekingen vormen de basis van vele aandoeningen die leiden tot veroudering, gebrek aan energie en algeheel disfunctioneren van het lichaam

  Dit boek legt in 10 korte hoofdstukken uit hoe het lymfestelsel werkt en wat je kunt doen om het te onderhouden op het gebied van o.a. beweging, voeding en ontspanning. Inclusief recepten en een eenvoudige yogales voor de lymfeklieren.

 • Voorkom ruzie bij de kist

  Bernard Schols

  • Anderz
  • 16 April 2019

  De erfenis is niet zelden een bron van familieconflicten en daarbij heb je een van je grootste erfgenamen, de fiscus, niet zelf voor het kiezen. Door ongelukkige passages in je testament of schenkingsakte zijn dure fouten snel gemaakt. Hoe voorkom je dat je laatste wil uitloopt op een erfrechtelijk bloedbad en houd je het - ook fiscaal gezien - gezellig?

  Vergeet al die tranentrekkende series, romans en films; wie van echt onversneden drama houdt, haalt z'n hart op in het hedendaagse erfrecht. Dit boek zoomt in op spraakmakende erfrechtelijke kwesties en laat zien wat je kunt doen om de geschetste problemen te voorkomen. De auteurs nemen je op humorvolle wijze mee en beantwoorden onder andere de volgende vragen:


  Voorkom ruzie over nalatenschap, oftewel: hoe erf je zonder scherven?
  Wat kun je doen om de fiscus zoveel mogelijk buiten de deur te houden?
  Hoe ban je erfrechtelijke bloopers uit je testament?
  Waarom moet je een erfenis niet zomaar klakkeloos aanvaarden?
  Hoe voorkom je dat een papieren schenking of een 'jubelton' toch wordt belast?
  Is het mogelijk je kinderen te onterven?


  Trefwoorden: Erfenis erfrecht ruzie conflict familie erfgenaam fiscus schenkingen testament Bernard Schols Heidi Klijsen handleiding

 • The future of shopping Nieuw

  The future of shopping

  Jorg Snoeck

  • Lannoo campus
  • 27 April 2022

  De bekroonde retailgids The future of shopping: where everyone is a retailer is, na gevierde uitgaves in het Frans, Engels en Chinees, terug met een volledig nieuwe editie The Future of shopping: re-set re-made re-tail. Een pandemie, wereldwijde digitale disruptie en een grondstoffenrace hebben het winkellandschap danig hertekend. De globalisering laat zich van een onverwachte kant zien. We zitten midden in een wereldwijde transformatie, waarbij machines slimmer worden dan mensen, de wereldbevolking samen met de CO2-uitstoot stijgt en een handvol megaconcerns de macht naar zich toe trekt. Wat kunnen merken en handelaars doen om te overleven? Die vraag is urgenter dan ooit. Voor de oorspronkelijke versie van dit boek ontvingen de auteurs de prijs van Managementboek van het Jaar 2018. De jury schreef: 'Het fijne van een managementboek dat voor een breed publiek interessant is, is de schrijfstijl. Ook daaraan hebben de auteurs gedacht en zij zorgden voor een vlot leesbaar boek. Je wilt het bijna niet wegleggen en laat je met plezier meeslepen van hoofdstuk naar hoofdstuk.

 • Organiseren op je voorvoeten Nieuw

  Organiseren op je voorvoeten

  Mark Nijssen

  • Boom
  • 10 Mei 2022

  'Steeds zoeken naar balans is geen teken dat je organisatie wankel is, maar juist een teken van je wendbaarheid'

  Een organisatie die op haar voorvoeten staat, kan wendbaar, snel en zonder gedoe reageren op onvoorspelbare dynamiek in de omgeving. Alleen zo kun je van toegevoegde waarde zijn én blijven voor klanten, cliënten, patiënten of burgers.

  Als leidinggevende of manager komt er veel op jou en je organisatie af, maar je hoeft niet op alles een pasklaar antwoord te hebben. Je hoeft niet alle scenario's vooraf te kennen en af te wegen. Je hoeft niet eens al je collega's wendbaar te krijgen, als je organisatie als geheel maar wendbaar is. In Organiseren op je voorvoeten lees je hoe je dat klaarspeelt.

  Mark Nijssen combineert wetenschappelijke inzichten, praktijkcases en een enquête onder ruim 1.300 leidinggevenden tot een praktische aanpak voor meer wendbaarheid. Aan de hand van zijn EMCC-model ontdek je welke eigenschappen jouw organisatie al wél heeft, en welke nog niet. Werk aan het snel lerend vermogen van je organisatie en bouw aan een meebewegend medewerkersbestand en een op aanpassing gerichte structuur.

  Organiseren op je voorvoeten is een inspiratiebron voor leidinggevenden en organisatieprofessionals die willen aanpakken en die hun nieuwsgierigheid en creativiteit willen inzetten. Dankzij herkenbare managementpraktijken en heldere tips zorg je dat ook jouw organisatie op haar voorvoeten staat.

  Mark Nijssen is adviseur en eigenaar van De Organisatie Ontwerpers. Hij heeft de afgelopen 15 jaar onderzoek gedaan naar, en organisaties geholpen bij, wendbaar organiseren.

 • Slaap wijzer

  Inge Declercq

  • Pelckmans
  • 17 Maart 2022

  Slaap wijzer is een baanbrekende methode om van je slapeloosheid verlost te geraken.


  Dr. Inge Declercq geeft je in deze unieke slaapwijzer beproefde tools om de negatieve spiraal van slapeloosheid te doorbreken. Met dit praktische, haalbare 10-stappenplan met audiobegeleiding gidst ze je doorheen het hele traject dat je zal doorlopen om opnieuw zorgeloos te kunnen slapen en vol energie te leven. Stap voor stap, met een handige tijdlijn, komen alle ingrediënten van beter slapen 's nachts en energiek zijn overdag aan bod, zoals het vinden van jouw juiste slaaptijd, leren geloven in je eigen herstelkracht, het belang van daglicht, tools om je onbedwingbare gedachten en stress de baas te kunnen, moeheid te verbeteren, voedingstips en meer. Inge Declercq is arts, neuroloog en slaapexpert. Ze is verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en oprichtster van SleepWell&StressLess. Ze geeft tal van workshops en keynotes aan bedrijven, is een veelgevraagde gast in de media en is auteur van De kracht van slapen.

  DR. INGE DECLERCQ laat zich leiden door empathie, passie voor alles wat met slapen en wakker zijn te maken heeft en de motivatie om wetenschappelijke kennis te delen met een groot publiek. Naast neuroloog en slaapexpert is ze universitair opgeleid in de cognitieve gedragstherapie voor insomnie en gecertificeerd coach. Ze beheerst diverse stressmanagementtechnieken en heeft een grote expertise in chronobiologie en neurowetenschappen. Uitgebreide klinische ervaring deed ze op tijdens haar ziekenhuiscarrière. Inmiddels is ze verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Met dit boek wil ze expertise delen en herstellend slapen en energiek leven op een pragmatische én onderbouwde manier promoten. Tegelijk is het haar doel om zorgeloos slapen en vol energie leven voor iedereen vanzelfsprekend en toegankelijk te maken.

 • Peutermama's

  Sonia Pypaert

  • Lannoo
  • 19 April 2022

  Met een peuter in huis breekt een heerlijke nieuwe fase van het ouderschap aan: je kindje groeit als kool, wordt steeds zelfstandiger en stelt honderden vragen. Maar zo'n bruisende wervelwind van energie in huis brengt natuurlijk de nodige uitdagingen met zich mee. Niet alleen voor je kindje, maar ook voor jou als mama. Want nu je pittige peuter zijn grenzen volop opzoekt, begint voor jou de fase van het opvoeden én de fase van het stap voor stap loslaten. Peutermama's geeft je inzicht in de ontwikkeling van je kindje en toont je hoe je met grote emoties om kunt gaan. De concrete tips en praktische lijstjes over eten, spelen, slapen en potjestraining nemen veel van je (opvoed)stress weg en de vele herkenbare verhalen zorgen voor die af en toe broodnodige zucht van verlichting.

 • Anglais In Courts We Trust

  A.W. Heringa

  • Boom uitgevers den haag
  • 25 Maart 2022

  In this farewell speech on the occasion of his retirement as Professor of Comparative Constitutional Law at Maastricht University, given in March 2022, Aalt Willem Heringa discusses the too often ignored role of courts as interpreters of statutes. The courts, by checking the (constitutional) quality of statutes, contribute to the rule of law and parliamentary democracy.

  Independent courts may add to the confidence in a constitutional and parliamentary system as a whole, by being in a position to decide cases on contentious issues as an authoritative third branch of government. Moreover, courts can also make it visible to all that not only are citizens bound by the law, but that rules and fundamental principles also apply to politicians. Being subject to legal rules is not an indication of weakness, as politicians often want us to believe. On the contrary, it is an expression of strength: the strength of the safeguards for the proper functioning of our political system, which is embedded in the law.

  Furthermore, Heringa puts forward proposals on how to embed this essential role and function of courts into the Dutch constitutional order. He also shows how courts are an essential feature that builds trust in the constitutional system, allows for the protection of individual rights and fundamental values and even leads to a strengthening of parliamentary democracy.

 • Check je bedrijfsvoering

  Mark Huijben

  • Boom
  • 15 Maart 2022

  Een goede bedrijfsvoering vraagt inzet op tien strategische thema's

  Elke organisatie staat voor belangrijke vragen die direct met een goede bedrijfsvoering te maken hebben. Hoe blijf je aantrekkelijk als werkgever en boei en bind je medewerkers? Hoe geef je vorm aan hybride werken en laat je de organisatie goed draaien in de nieuwe balans tussen thuis en op kantoor werken? Hoe blijf je wendbaar, doelmatig en van waarde in een omgeving die voortdurend verandert?

  Mark Huijben heeft op deze en andere vragen de antwoorden gezocht en gevonden, in samenwerking met managers, stafmedewerkers en organisatieadviseurs. De kern van goede bedrijfsvoering blijkt te zitten in deze tien strategische thema's:

  - Nieuwe thema's: word wendbaar en schokbestendig, ga hybride en
  datagedreven
  werken, geef vorm aan digitale transformatie en verduurzaam.
  - Tijdloze thema's: blijf effectief en productief, houd je basis op
  orde, blijf een aantrekkelijke werkgever en kijk naar jouw rol.

  Bij elk thema geeft Huijben een praktische aanpak en handige checklist waarmee je jouw organisatie beter laat presteren en samenwerken.

  Ben je bezig met jouw bedrijfsvoering als directielid, manager, stafhoofd of vanuit ICT, informatievoorziening en financiën? Dan is dit een onmisbaar boek voor jou. Maar ook als organisatieadviseur of student met interesse in organisatieontwikkeling en de rol van bedrijfsvoering daarin kun je je hart ophalen.

  Mark Huijben, organisatieadviseur, richt zich op het praktisch en impactvol oplossen van complexe vraagstukken. Hij werd genomineerd en was finalist bij de Vakprijs voor Organisatieadviseurs en de verkiezing Managementboek van het Jaar met Heeft iemand de overhead gezien? Na zijn studies Econometrie en Bedrijfseconomie promoveerde hij in de Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen met het proefschrift Overhead Gewaardeerd, over de organisatie van overhead- oftewel bedrijfsvoeringsfuncties.

 • F*ck it, maandag start ik écht

  Celien Rombouts

  • Pelckmans
  • 12 April 2022

  Dit boek is voor iedereen die altijd op dieet is.

  Voor iedereen die eindeloos geluk blijft zoeken in een slanker lichaam.

  Voor iedereen die de hele dag door calorieën telt, om toch maar teleurgesteld op die weegschaal te staan.


  Want het zit zo: diëten werken niet. We worden er enkel ongelukkiger, ongezonder, onzekerder en in the end ook dikker van. En daar wil diëtiste Celien Rombouts nu (NU!) komaf mee maken.


  Welkom in dit antidieetboek, waarin je opnieuw naar jezelf leert luisteren. Alles wat je hebt meegekregen aan regeltjes over eten gooien we overboord, met maar één doel voor ogen: intunen op de signalen van je lijf. Waarin jij gaat leren van jezelf te houden en je lichaam, misschien wel voor het eerst sinds je kind was, je beste vriend wordt.

 • De speechschrijver Nieuw

  De speechschrijver

  Renée Broekmeulen

  • Boom
  • 28 April 2022

  Hoe schrijf je een speech die je luisteraars inspireert, boeit en overtuigt? In acht stappen, via de acht taken van de speechschrijver, leer je hoe je een toespraak schrijft die past bij de spreker en het publiek,

  bij de gelegenheid en het moment.
  De vele herkenbare voorbeelden uit het Nederlandse taalgebied inspireren en nodigen je uit om zelf aan de slag te gaan met de tips en technieken uit dit boek. Van de tv-toespraken van Mark Rutte en Joop den Uyl tot de lintjesspeeches van burgemeesters, en van de Dodenherdenking op de Dam tot de nieuwjaarsspeech van een ziekenhuisbestuurder.

  Steeds meer politici en CEO's schrijven hun toespraken niet zelf, maar huren speechschrijvers in. Want een sterke speech schrijven is ook een vak. Renée Broekmeulen heeft meer dan 25 jaar ervaring met het schrijven van speeches voor politici, bestuurders, managers en CEO's. Daarnaast heeft zij honderden speechschrijvers dit vak geleerd. In dit boek geeft ze een uniek kijkje achter de schermen en laat ze zien hoe je schrijft voor jezelf én voor een ander.

  De speechschrijver is een grote inspiratiebron en een onmisbare gereedschapskoffer. Voor beginnende en ervaren speechschrijvers en voor iedereen die wil dat zijn speech bij het publiek blijft hangen.

 • Ziek van je baas Nieuw

  Ziek van je baas

  Bart Groothuis

  • Haystack, uitgeverij
  • 10 Mei 2022

  Hoe overleef je een manager die zich gedraagt als een dictator of een controlfreak? Blijf niet langer slachtoffer, maar pak zelf de regie.

  Je bent niet de enige in Nederland die ziek wordt van zijn baas. Veel managers kunnen niet delegeren, zijn wantrouwig, wispelturig of komen hun afspraken niet na. Dit maakt je onzeker, geeft je een onveilig gevoel en langzaam maar zeker raak je gedemotiveerd. En voor je het weet zit je ziek thuis. Opgebrand. Kom in actie en ontdek hoe je een slechte manager kunt overleven. Lees alles over de 33 slechtste managementeigenschappen en de strategieën die je kunt inzetten om je manager te helpen een betere leidinggevende te worden.

  Ook onmisbaar leesvoer voor managers die beter willen worden in hun vak

  Bart Groothuis is organisatieadviseur en heeft jarenlange ervaring als (interim)manager. Zijn devies is om gewone dingen ongewoon goed te doen en dat probeert hij ook als (interim)manager in de praktijk te brengen. Hij helpt mensen in organisaties om beter samen te werken. Bart verzorgt regelmatig lezingen en workshops voor adviseurs en managers die zakelijk meer succes willen hebben. Hij is de auteur van 'Verkoop jezelf' en 'Creëer een band met je klant'.

 • Zo doen we dat hier niet!

  John Kotter

  • Business contact
  • 14 Juni 2016

  John Kotter en Holger Rathgeber, de auteurs van de fenomenale bestseller 'Onze ijsberg smelt!', buigen zich over de vraag hoe organisaties succesvol blijven in een periode van tegenspoed. 'Zo doen we dat hier niet!' gaat over een groep stokstaartjes in de Kalahariwoestijn. Na jaren van gestage groei zorgt langdurige droogte ervoor dat hun voorraden uitgeput raken, roofdieren hun gebied betreden en het harmonieuze leven van de groep wordt bedreigd. De stokstaartjes maken onderling ruzie en de houding 'zo doen we dat hier niet' blokkeert iedere oplossing. Twee jonge stokstaartjes besluiten hulp te gaan zoeken. Ze ontdekken een veel kleinere groep die het heel anders aanpakt, met focus op teamwork en flexibiliteit. Maar ook daar blijkt niet alles perfect. Kunnen de stokstaartjes het beste van twee werelden combineren, voordat het te laat is?

 • Anglais Legitimate by Nature?

  Claire M.H. Boost

  • Eleven international publishing
  • 14 Maart 2022

  International crimes cause widespread victimisation and destruction, leading to social disruption that may take generations to repair. Over the years, the international community has established international courts to end the culture of impunity in relation to such crimes and to enforce a culture of accountability. A critical success factor for these courts is to ensure that they are perceived as legitimate in post-conflict societies.

  Established after the 1994 genocide against the Tutsi ethnic group, the International Criminal Tribunal for Rwanda (ICTR) was active for 20 years and closed its doors in December 2015. This book identifies the legitimacy challenges faced by the ICTR, based in Arusha, Tanzania, and its subsequent legitimisation activities implemented to gain, maintain and repair legitimacy, while also examining which stakeholders the ICTR targeted in its efforts to establish and/or maintain its legitimacy.

  This book is intended for policy-makers and practitioners working in the fields of international criminal law, human rights and transitional justice. More specifically, it addresses professionals working for international criminal courts or tribunals, including those working at the International Residual Mechanism for Criminal Tribunals in Arusha and The Hague. This book also aims to reach individuals involved in the design and implementation of external relations activities and outreach programmes.

 • Anglais PRINCE2 Agile® Foundation Courseware - English

  Douwe Brolsma

  • Van haren publishing
  • 31 Januari 2022

  Besides the PRINCE2 Agile® Foundation Courseware - English publication you are advised to obtain the official publication from TSO.

  PRINCE2 Agile® Foundation is applicable to anyone who delivers projects, large or small, in an agile context.

  This certification is for professionals who work within a project that includes key staff and integrating project management with product delivery. This requires an understanding of the agile concepts detailed in PRINCE2 Agile. And will also be beneficial to those with project management governance responsibilities

  Peoplecert, states 'PRINCE2 Agile® is the world's most complete agile project management solution, combining the flexibility and responsiveness of agile with the clearly-defined framework of PRINCE2®.

  It is an extension module tailored for forward-thinking organizations and individuals already benefiting from PRINCE2 and provides further guidance on how to apply agile methods to the world's most recognized project management method.

  PRINCE2 Agile is supported by an exam and formal certification and delivered by our accredited training providers. As with PRINCE2, PRINCE2 Agile can be applied to any type of project within any industry sector.'


  PRINCE2 Agile® is a registered trademark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.

 • Het civiele procesrecht als struikelblok

  K.G.F. van der Kraats

  • Boom juridisch
  • 30 Maart 2022

  Jaarlijks doet de kantonrechter uitspraak in honderdduizenden civiele zaken. De mensen die daarbij partij zijn, hoeven geen juridische bijstand in te schakelen. Degenen die het zelf - zonder gemachtigde - doen, hebben veelal geen juridische kennis. De vraag is of die mensen in de civiele procedure voldoende tot hun recht komen of dat het civiele procesrecht een struikelblok oplevert op hun weg naar recht en rechtsbescherming.

  In Het civiele procesrecht als struikelblok formuleert de auteur voorstellen om de weg te effenen en de kwaliteit van de civiele procedure specifiek voor mensen zonder juridische kennis te verbeteren, zodat zij eenvoudiger hun recht kunnen halen en effectieve rechtsbescherming kunnen genieten.

  Dit is een publicatie in de reeks van het Montaigne Centrum voor Rechtsstaat en Rechtspleging, Universiteit Utrecht.

 • Anglais European Arrest Warrant

  Renata Barbosa

  • Eleven international publishing
  • 28 Maart 2022

  What practical problems are at stake in current EAW surrender proceedings? The research project Improving Mutual Recognition of European Arrest Warrants through Common Practical Guidelines of which the three country reports for Greece, the Netherlands and Poland are now published, is a follow-up of an earlier project that led to the publication of The European Arrest Warrant and In Absentia Judgments, Maastricht Law Series No.12 InAbsentiEAW. This project is broader than in absentia alone and looks at various other aspects of the EAW surrender procedure that are problematic in practice. It also goes more into detail as it aims to present an alternative to the outdated Handbook for the European Arrest Warrant. This publication will be followed by a final report containing these Common Practical Guidelines. The current volume contains the country reports for Greece, the Netherlands and Poland as these countries offer a representative and interesting intersection of situations in daily practice when it comes to creating, fighting and solving problems on the EAW ImprovEAW.

  About the Maastricht Law Series: Created in 2018 by Boom juridisch and Eleven International Publishing in association with the Maastricht University Faculty of Law, the Maastricht Law Series publishes books on comparative, European and International law. The series builds upon the tradition of excellence in research at the Maastricht Faculty of Law, its research centers and the Ius Commune Research School. The Maastricht Law Series is a peer reviewed book series thatallows researchers an excellent opportunity to showcase their work.

 • Spreekt het recht tot iedereen? Nieuw

  Spreekt het recht tot iedereen?

  Geerke van der Bruggen

  • Boom juridisch
  • 25 April 2022

  Beslissingen van strafrechters hebben grote gevolgen voor verdachten, slachtoffers en andere betrokkenen, maar kunnen ook grote maatschappelijke impact hebben. Daarom moet het strafvonnis openbaar zijn en moet de genomen beslissing worden gemotiveerd. Toch blijkt de tekst van het strafvonnis vaak moeilijk te begrijpen voor mensen die niet thuis zijn in het (straf)recht. Dat wordt al vele jaren als probleem beschouwd, ook binnen de Rechtspraak.

  Inmiddels zijn er verschillende inspanningen geleverd om strafvonnissen begrijpelijker te maken voor burgers, maar die hebben tot nu toe nog niet echt tot verbetering geleid. De vraag is dan ook of het wel mogelijk is om strafvonnissen begrijpelijker te maken voor een groot publiek, en zo ja, hoe zo'n begrijpelijk strafvonnis er dan uit zou moeten zien.

  Die vraag beantwoorden tekstwetenschappers Geerke van der Bruggen en Henk Pander Maat en rechtswetenschapper Leonie van Lent in dit boek. De auteurs voeren eerst een functionele analyse van het strafvonnis uit en komen zo tot een aantal eisen waaraan de tekst moet voldoen om functioneel te zijn voor alle beoogde lezers. Vervolgens laten zij met een case study zien dat de tekst van een standaardstrafvonnis niet alleen de leek, maar óók de jurist slecht bedient. Om de tekst functioneler te maken voor alle lezers stellen de auteurs diverse tekstingrepen voor, die zij tot slot illustreren met een herschrijving van het geanalyseerde strafvonnis.

 • Koersen door de Wet op het financieel toezicht - II Effectenuitgevende instellingen Nieuw

  De opbouw van deze nieuwe druk van Deel II van Koersen door de Wet op het financieel toezicht is ten opzichte van de vorige druk grotendeels gelijk gebleven, maar uiteraard geactualiseerd aan de ontwikkelingen die sindsdien hebben plaatsgevonden.

  Hoofdstuk 1 is een inleidend hoofdstuk waarin de inhoud van de voor Deel II belangrijke begrippen de revue passeren. Hoofdstuk 2 bevat een behandeling van de ontstaansgeschiedenis en de inhoud van de Prospectusverordening die betrekking heeft op de aanbieding van effecten aan het publiek en de toelating tot de handel op een gereglementeerde markt. Hoofdstuk 3 ziet op de regels voor de toelating van effecten tot de handel op Euronext en de na toelating van toepassing zijnde regels waaraan Euronext en de effectenuitgevende instelling zijn onderworpen. De informatieplichten voor effectenuitgevende instellingen en de meldingsplichten voor haar aandeelhouders en andere stemgerechtigden die zijn voortgekomen uit de Transparantierichtlijn, zijn ondergebracht in hoofdstuk 4, respectievelijk hoofdstuk 5. In een nieuw hoofdstuk 6 worden de transparantieregels voor institutionele beleggers, vermogensbeheerders en stemadviseurs die zijn voortgekomen uit de Aandeelhoudersrichtlijnen I en II behandeld. Onderwerp van hoofdstuk 7 is de regelgeving voortvloeiend uit de Verordening marktmisbuik en de Richtlijn marktmisbruik, toegespitst op de regels voor effectenuitgevende instellingen en de bij haar werkzame personen. Tot slot komen in hoofdstuk 8 de regels inzake het openbare bod op effecten aan de orde, inclusief een schets van de nationale en Europese oorsprong van de desbetreffende regels

 • Op 23 maart 2022 heeft Edward Brans vanwege zijn benoeming als bijzonder hoogleraar Duurzaamheid en Milieuaansprakelijkheid aan de Universiteit Utrecht zijn inaugurele rede gehouden. Onderwerp ervan was klimaataansprakelijkheid en het stimuleren van negatieve emissies door onder meer natuurherstel. Deze maatregel kan bijdragen aan het beperken van broeikasgasemissies, maar kan ook leiden tot een herstel van biodiversiteit en van ecosysteemdiensten. Ter financiering van maatregelen gericht op de realisering van natuurlijke negatieve emissies overweegt de Europese Commissie in het kader van het `Fit for 55' programma om een systeem van `carbon credits' in te voeren. Edward onderzoekt wat hier de voor- en nadelen van zijn en vraagt zich af wat de aard en omvang is van de aansprakelijkheidsrisico's indien bijvoorbeeld natuur tenietgaat die met `carbon credits' is gefinancierd en waardoor opgeslagen CO2 vrijkomt. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan de Richtlijn milieuaansprakelijkheid. Indien stimulering van natuurlijke negatieve emissies ook gericht is op een herstel van biodiversiteit, is in geval van verlies aan natuur het enkel verhalen van de marktprijs van een `carbon credit' onvoldoende om het publiek te compenseren voor de ontstane schade.

empty