• Groeien als Kool

  Jordy Kool

  • Lev.
  • 26 Augustus 2021

  Groeien als Kool is het verhaal van topmanager, investeerder, toezichthouder en businesscoach Jordy Kool. Op het eerste gezicht lijkt het misschien een typisch van-krantenjongen-tot-miljonairverhaal, maar het boek biedt betekenisvolle, eigentijdse inzichten over de maatschappelijke verantwoordelijkheid van ondernemen, de dunne lijn tussen succes en falen, het noodzakelijk leren van fouten, de toegevoegde waarde van sporten, het tonen van kwetsbaarheid en het waarmaken van je dromen.
  Jordy Kool groeide op in Nieuwegein als zoon van een huisschilder en een ns-conductrice. In de zakenwereld heeft hij een trackrecord met louter successen. De omzet bij het IT-bedrijf Infotheek bracht hij binnen een paar jaar van 50 miljoen tot bijna één miljard dollar.

 • De IT girl Nieuw

  Technische innovaties hebben veel impact op de maatschappij. En als deze innovaties worden bedacht door mannen zal daar vaak een product uitrollen dat met name geschikt is voor mannen. Zo wordt er momenteel gewerkt met gezichtsherkenning waarmee een vrouw niet wordt herkend als arts, want artsen zijn toch mannen.

  Hoog tijd dus dat het aantal vrouwen in de techniek toeneemt. Maar dat lukt niet echt: slechts 14% van de werknemers is vrouw. Bovendien stokt door vooroordelen en vriendjespolitiek de doorstroming van vrouwen naar een volgende managementpositie, waardoor de kans groot is dat een vrouw de tech-industrie verlaat. En dat is doodzonde voor de organisatie, voor de vrouw in kwestie en het geld dat in haar opleiding geïnvesteerd is.

  /> De talloze voorbeelden en overtuigende cijfers in dit boek laten zien dat het anders moet. En dat het echt anders kan.

  - Word je bewust van je onbewuste vooroordelen.

  - Interessant voor iedereen die werkt in een door mannen gedomineerde wereld.

  - Inclusief een hoofdstuk voor mannen die verschil willen gaan maken.

  'Persoonlijk heb ik geen negatieve ervaringen als vrouw in de IT, maar dit boek heeft mij bewust gemaakt dat dat lang niet voor alle vrouwen en meiden geldt. Het stimuleert mij in ieder geval om meer een voorbeeldrol te willen pakken en andere vrouwen te ondersteunen in hun ambities.'


  Ilka Timofei, Managing Director Hypernode


  'Dit boek stipt precies de problemen aan in de huidige tech-sector in Nederland.' - Gina Doekhie, Cybercrime Specialist

  'Vrouwen in tech, ze zijn er, al zijn het er niet zo veel. Hoe komt dat nou? Chantal Schinkels ging op zoek naar het antwoord. Het is niet het geijkte antwoord vanuit 'de top', maar juist de verhalen van de werkvloer die het boek zo interessant maken.'


  Anke Horstman, Founder TechGirl


  Trefwoorden: IT-girl ITgirl vooroordelen rolmodellen handleiding

 • Eerste hulp bij hybride werken Nieuw

  In `Eerste hulp bij hybride werken' helpt Kim Spinder je om vorm te geven hoe jullie als team of organisatie gaan samenwerken. Want de afgelopen tijd hebben we met elkaar veel geleerd over werken op afstand. We hebben vele voordelen ervaren, bijvoorbeeld op het gebied van efficiëntie en productiviteit, maar ook gemerkt dat het een stuk lastiger is om verbonden te blijven.
  Veel medewerkers en organisaties hebben nu de wens om hybride te gaan werken: deels thuis, deels op kantoor. Dat klinkt ideaal, maar hoe ziet het er in de praktijk uit? Wat spreek je af als je wilt dat iedereen zijn eigen tijd kan indelen, maar je ook samen tijd wilt doorbrengen om tot een goed resultaat te komen? Leg je een norm op, of kun je daar samen afspraken over maken? Hoe ga je het gesprek aan op zo'n manier dat iedereen zich gehoord voelt?
  Met dit boek en de gratis online training breng je in vijf stappen de mogelijkheden, behoeften en keuzes in kaart en beslis je hoe je gaat experimenteren met hybride werken. Ook lees je inspirerende voorbeelden van andere organisaties. Aan het eind heb je een concreet en tastbaar resultaat in handen en weet je precies hoe jullie de komende tijd gaan (samen)werken.
  o Complete starterskit inclusief online training met video's, tips, trucs en downloads

 • BEgrip

  Angela Riddering; Herrie Geuzendam

  • Boom
  • 15 September 2021

  Maak impact op grote maatschappelijke vraagstukken door complexiteit te omarmen.

  Klimaatbeleid en de energietransitie, de jeugdzorg, mobiliteit en bereikbaarheid, de circulaire economie, huisvesting, de omgevingswet. De lijst met complexe vraagstukken op het bordje van lokale, regionale en nationale overheden is groot. Het is vaak lastig je eigen rol te bepalen en deze opgaven te sturen en te beheersen. Complexiteit gaat nou eenmaal gepaard met veel onzekerheid. Hoe zorg je dat je als publieke professional toch je doelen bereikt en impact maakt voor de samenleving?

  Dit boek laat zien dat het bij complexe vraagstukken niet draait om grip, maar om BEgrip. BEgrip voor de bijzondere dynamiek van complexe opgaven, waarin alles met elkaar samenhangt en je met de belangen van alle betrokken partijen rekening moet houden. BEgrip schetst hoe jij als publieke professional in elke fase van deze urgente vraagstukken het verschil kunt maken.

  Overheidsadviseurs Angela Riddering en Herrie Geuzendam beschrijven wat deze dossiers vragen van zowel je organisatie als je eigen persoonlijke ontwikkeling. Ook laten ze zien hoe je je beweegt in het spanningsveld tussen bestuur en politiek. Bij elke stap bieden ze herkenbare casussen en praktische `hulplijnen', waarmee je de theorie in je eigen projecten kunt toepassen.

  Of je nu manager bent, projectleider of adviseur, met BEgrip maak je als publieke professional van elk complex overheidsvraagstuk een succesvol project.

  `Dit boek pleit voor assertieve reflectie, voor een progressieve luisterhouding, voor radicale tijdelijkheid en voor vertragend optreden. Precies wat je van een publieke professional mag verwachten'
  Jan van Ginkel, concerndirecteur en loco-provinciesecretaris Zuid-Holland

 • Verandergedrag Nieuw

  Verandergedrag

  Thijs Leenman

  • Boom
  • 18 Oktober 2021

  Hoe kan je als manager of veranderaar gedragsverandering stimuleren? Dat is in de praktijk knap ingewikkeld. We richten ons vaak op het schrijven van de beste plannen, terwijl gedragsverandering niet uit te rollen is. Gedragsverandering ontstaat juist in onderlinge dynamiek.

  Psychologische inzichten voor verandergedrag uit de praktijk
  In Verandergedrag neemt Thijs Leenman je mee langs de belangrijkste conclusies uit vijftig jaar organisatiepsychologie, klinische psychologie en psychotherapie. Deze verrassende inzichten, die de werkvloer nog nauwelijks hebben bereikt, komen samen in Verandergedrag: gedrag waarmee je gedragsverandering interactief stimuleert. Aan de hand van dialogen en praktische voorbeelden leer je hoe Verandergedrag in interacties het verschil maakt. Bovendien krijg je precies de handvatten die je nodig hebt om in jouw eigen verandercasus concrete stappen te zetten. Een essentieel boek voor elke veranderaar.

  Verandergedrag in het hoger onderwijs
  In Verandergedrag maakt Thijs Leenman inzichten uit de gedragspsychologie concreet toepasbaar voor studenten. Zij kunnen oefenen met eigen casuïstiek die zij in projectgroepen of tijdens stage tegenkomen. Elk hoofdstuk geeft concrete handvatten waarmee studenten kunnen oefenen met het stimuleren van gedragsverandering. De praktijktoolbox aan het einde van het boek geeft een bruikbaar overzicht van alle oefeningen. Volgens het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) fungeert Verandergedrag als gedegen naslagwerk en werkboek. Een stevige basis voor kennisoverdracht, uitwerking van casuïstiek of oefening tijdens werkcolleges.

  Aanbevelingen
  'Stevig verankerd in de theorie, heel praktisch door de concrete voorbeelden, reflectief en inspirerend: een prachtig boek!' - dr. Arend Ardon, The Change Studio  'Thijs weet psychologische inzichten op toegankelijke wijze haarfijn naar de praktijk te vertalen.' - Jeroen Meliëzer, comité Summerschool, Nederlands Instituut van Psychologen

  'Dit boek laat zien hoe belangrijk gedrag is in veranderprocessen. Een must-read voor iedere manager.' - René Verkuylen, Directeur DOCK

 • ‘Je bent op je best als je dat doet wat je van nature het beste doet!’
  Focussen op je talenten en sterke punten geeft een veel grotere kans op een positieve ontwikkeling van mensen, teams en organisaties dan werken aan je tekortkomingen en zwakke punten. Een laag cijfer, een tegenvallend resultaat of een slechte beoordeling krijgt meteen onze aandacht, maar wat hebben we daar eigenlijk aan? Het antwoord is: heel weinig. Je hebt er veel meer aan om je talenten en sterke punten te ontwikkelen. En het is bovendien veel aangenamer om te doen!
  Paul ’t Mannetje helpt met het vinden en optimaal benutten van jouw sterke punten. Hij neemt je mee op pad: van het vinden van je talent, via het besef van het nut ervan, naar de uiteindelijke inzet van een sterk punt. Hij heeft hiervoor een uniek traject ontwikkeld dat wordt ondersteund en aangevuld met uitgangspunten, inzichten en werkvormen uit diverse veelbelovende en deels nieuwe stromingen als positieve psychologie, flow, waarderend onderzoeken en oplossingsgericht werken. Hij houdt de lezers een spiegel voor en geeft concrete suggesties en aanwijzingen voor (zelf)onderzoek, waarmee we niet alleen in de privésfeer maar ook op het werk ons voordeel kunnen doen.
  Duidelijke voorbeelden uit de praktijk
  Voor iedereen die zich wil ontwikkelen: individuen, teams en organisaties
  Voorkomen van stressgerelateerde klachten, zoals burn-out
  Paul ’t Mannetje heeft al meer dan dertig jaar ervaring in het onderwijs, de retail en het trainingsvak. Hij verzorgt met zijn bedrijf ’t Mannetje & Co trainingen aan een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers, waarbij altijd de sterke punten van het bedrijf, de bedrijfsleiding of de medewerkers als uitgangspunt worden genomen.

 • Value delivery gets more difficult when organizations grow. The enterprise structures challenge the way of working. Challenges that change when organizations progress on their Agile journey. Agile leaders need to shift their focus from the teams to collaboration and business outcome. Agile coaches discover that they need additional skills and knowledge to support them.

  Derk-Jan de Grood created a rich source of knowledge for Agile coaches and leaders to combine forces and guide their organization into the next wave of Agile. The practical tips will help you to get more out of your agile delivery and create a learning organization that delivers quality solutions with business value.

  Derk-Jan de Grood accompanies organizations on their Agile journey. He's a sought-after speaker at international conferences, regularly publishes in major magazines and has written several successful books.

 • This book is, as indicated by the subtitle, intended in the first place for executives and managers. But actually its is essential reading for all who are faced with digital transformation. It offers a valuable reflection on knowledge developed and experience accumulated in daily practice, focusing on the approach to contemporary digital business challenges.

  Written in understandable language and with a powerful, logical structure, it has become a very accessible book that remains fascinating from beginning to end. It teaches you to understand topics that matter such as the need for digital transformation, the connection with business strategy and the essential differences in starting positions between organizations. What to do next is made concrete and practical by identifying five necessary digital breakthroughs and working them out into clear goals, which should be included in the change cycle as part of your digital strategy.

  The phase model presented includes three distinct steps - from product focus in the first phase to customer orientation in the second phase, followed by a third phase in which the customer is at the center. The book describes what is required to take these steps - the checklist that is included provides organizations with direction. This helps in setting up a strategy and developing an effective roadmap for organizations to transform.
  "The book 'Successful Digital Transformation' reads like a modern fairy tale. It's clever how the essence of the field of digital transformation is captured in barely 100 pages. But the theme has also been made very practical, the underlying topics (such as data management, enterprise architecture, change management) have been tied together and explained in a comprehensible way. I think the book fills a great need, because many books and articles on this topic are either full of buzzwords that are not further described, or lapse into academic jargon that is incomprehensible to the average reader. This book sits nicely between academia and practice, without falling into compromises." -
  Frank Harmsen - Associate Professor of Digital Transformation, Maastricht University

 • Dit boek gaat over data, en hoe ermee om te gaan. Vanuit een historische beschrijving van waar wij nu staan aan het einde van de Covid-19 pandemie en alle (technologische) veranderingen die daar het gevolg van zijn geweest, nemen de auteurs de lezer mee naar een toekomst die er al is. Daarbij hebben organisaties de keuze uit twee scenario's: of een blauw proces volgen van het doorvoeren van drastische kostenreducties waarbij de digitalisering als een efficiencytool wordt ingezet, of kiezen voor Digitale transformatie 4.0 met een disruptief leidmotief.
  De auteurs zijn deskundigen van diverse pluimage, niet alleen visionairs, maar ook strategen, communicatiecoaches, economen en IT en privacy advocaten. En dit leidt tot vele verrassende en onverwachte inzichten: dit boek kan uw ondernemersvisie op zijn kop zetten!
  Aan de orde komen de vele technische ontwikkelingen, zoals artificiële intelligentie, blockchain en quantum computers. Maar daarnaast komen ook vele andere aspecten aan de orde zoals psychologie, taal, goed bestuur en 'compliance'. De lezer wordt vertrouwd gemaakt met kreten als 'emerging technologies' en 'disruptors rules'. Al met al biedt het een echt holistische kijk, geïllustreerd met vele aansprekende voorbeelden, beelden, statistieken en andere figuren, die het boek verlevendigen.
  De grootste waarde van het boek is dat ook de stap wordt gemaakt om die theorie te vertalen naar de dagelijkse operatie van een onderneming. Ook door aandacht te besteden aan de juridische aspecten. Dit in het besef dat complexe veranderingen, zeker waar het gaat om slim gebruik van data van bestaande ondernemingen en mensen, niet plaats kunnen vinden zonder grondige kennis van het (Europese) recht en de ervaring en vaardigheid die ook om te zetten in goede afspraken.
  Besteed een paar dagen aan het doorlezen van dit boek, zodat je als ondernemer je directie, management en zelfs je CIO/CTO 's kan verbazen met de opgedane en actuele kennis. En het helpt je zeker om keuzes te maken voor de toekomst en de eigen strategie, visie en missie van je organisatie aan te passen aan de technologische golf die er over ons heen spoelt.

  "Kan één boek over data jouw ondernemersvisie op zijn kop zetten? Ja, dat kan met dit boek!"
  Ernst van Win, Partner De Clercq Advocaten en Notariaat

  "Dit boek geeft vele handreikingen en doorkijkjes naar hoe het beter kan. De schrijvers zeilen 'strak aan de wind', en zorgen ervoor dat u geprikkeld wordt. We complimenteren de auteurs met deze state-of-the-art bundeling van kennis en kunde!"
  Wouter Bronsgeest, voorzitter KNVI & Sandra de Waart

  "Maak niet de fout te denken dat het allemaal zo'n vaart niet zal lopen. Uw voorsprong heeft u nu met dit boek in handen!"
  Flip Houtman, ondernemer, investeerder en algemeen directeur Ventus Groep

 • Dit voorbereidingsboek IPMA C is een 'must have' voor eenieder die zich voorbereidt op het Nederlandse IPMA C theorie-examen projectmanagement van IPMA Certificering Nederland op basis van de ICB versie 4.

  Dit voorbereidingsboek volgt dezelfde structuur als het basisboek Projectmanagement op basis van ICB versie 4 en bevat een uitgebreide samenvatting van de verplichte leerstof en een groot aantal open vragen met antwoordmodel om de leerstof te oefenen. De leerstof en de oefenvragen sluiten volledig aan op de eindtermen voor IPMA C, zoals IPMA Certificering Nederland die heeft vastgelegd in haar examengids.

  In totaal bevat dit voorbereidingsboek meer dan 120 open vragen met meer dan 350 te scoren punten met antwoordmodel. Ofwel: een schat aan oefenmateriaal.

  In aanvulling op dit examenvoorbereidingsboek IPMA C kan je tegen een geringe meerprijs voor een jaar toegang krijgen tot de bijbehorende kennisbank. Deze kennisbank bevat naast de samenvatting en de vragen, zoals die opgenomen zijn in dit voorbereidingsboek, een diversiteit aan extra open oefenvragen. Daarnaast biedt de kennisbank uiteraard het digitale gemak dat je overal en altijd toegang hebt tot de leerstof en de daaraan gekoppelde vragenbank.

  Het examenvoorbereidingsboek IPMA C is gereviewd door een uitgebreid team van IPMA-trainers en IPMA-gecertificeerde projectmanagers.

 • Dit voorbereidingsboek IPMA D is een 'must have' voor eenieder die zich voorbereidt op het Nederlandse IPMA D examen projectmanagement van IPMA Certificering Nederland op basis van de ICB versie 4.

  Dit voorbereidingsboek volgt dezelfde structuur als het basisboek 'Projectmanagement op basis van ICB versie 4' en bevat een uitgebreide samenvatting van de verplichte leerstof en een groot aantal meerkeuzevragen en open vragen met antwoordmodel om de leerstof te oefenen. De samenvatting en de oefenvragen sluiten volledig aan op de eindtermen voor IPMA D, zoals IPMA Certificering Nederland deze heeft vastgelegd in haar examengids.

  In totaal bevat het voorbereidingsboek meer dan 250 meerkeuzevragen en meer dan 100 open vragen met meer dan 270 te scoren punten met antwoordmodel. Ofwel: een schat aan oefenmateriaal.

  In aanvulling op het examenvoorbereidingsboek IPMA D kan je tegen een geringe meerprijs ook nog voor een jaar toegang krijgen tot de bijbehorende kennisbank. Deze kennisbank bevat naast de samenvatting en de vragen, zoals die zijn opgenomen in dit voorbereidingsboek, veel extra meerkeuzevragen en open vragen om te oefenen. Daarnaast biedt de kennisbank uiteraard het digitale gemak dat je overal en altijd toegang hebt tot de leerstof en de daaraan gekoppelde vragenbank.

  Het examenvoorbereidingsboek IPMA D is gereviewd door een uitgebreid team van IPMA-trainers en IPMA-gecertificeerde projectmanagers.

 • Als je bij het lezen van achterflapteksten geen idee hebt welke keuze je moet maken, dan raden we je van harte aan om dit boek niet te selecteren. Dit boek is voor lezers die gewoon zijn knopen door te hakken. Ook voor diegenen die tijdens een crisis in de 'hot seat' willen zitten en dan gaan voor soms ronduit gedurfde beslissingen terwijl de wereld om hen heen als een kaartenhuis in elkaar dreigt te zakken. Daarom:
  Als je twijfelt bij het overlopen van je aankoopopties, koop dit boek niet! Alles is onder controle! beschrijft hoe organisaties zich kunnen wapenen om eenmaal ze in een crisis terechtkomen te overleven. De auteurs zijn gewoon om dagelijks dilemma's te ontwarren of harde knopen door te hakken. Op basis van hun eigen ervaringen, wetenschappelijke inzichten en interviews met meer dan tien bedrijfsleiders beschrijven ze businessmodellen, leiderschapsstijlen en slimme strategieën om succesvol om te gaan met disruptie.

 • Walk your meeting Nieuw

  Walk your meeting

  Martine de Vaan

  • Boom
  • 27 September 2021

  'We besteden talloze uren in nuttige en minder nuttige vergaderingen.
  Martine beschrijft toegankelijk en praktisch hoe we onze meetings op
  een simpele manier radicaal beter kunnen maken: doe ze wandelend!'
  Rick Pastoor

  Hele dagen binnen zitten, te weinig bewegen en eindeloos vergaderen: miljoenen mensen worstelen ermee. Weeting - een samenvoeging van walking & meeting - maakt hier een einde aan. Buiten lopen, mag je dat werken noemen? Martine de Vaan doet al jaren dagelijks wandelmeetings. Ze maakt je met aanstekelijk enthousiasme warm voor deze toevoeging aan je werkdag.

  Walk your meeting laat zien hoe wandelmeetings werken, van een simpel 1-op-1-overleg tot werkvormen voor verschillende soorten vergaderingen. Ook krijg je volop praktische tips, van aantekeningen, schoenen en de ideale route, tot hoe je weeting introduceert in je werkdag of bij je organisatie. Martine de Vaan behandelt een aantal overtuigende wetenschappelijke inzichten, bijvoorbeeld over de relatie tussen bewegen en de groei van de hersenen. Dit maakt je bewust van de ingesleten routines op kantoor en de noodzaak om die te verbeteren.

  Dit is het eerste boek over wandelmeetings: een must-have voor iedereen die beter wil vergaderen en een onmisbaar naslagwerk voor de ervaren weeter die nieuwe toepassingen zoekt.

  Martine de Vaan is oprichter van Weeting en innovatiemanager van het Rijksvastgoedbedrijf. Sinds ze het weeting-concept bedacht, loopt ze 7 km per dag, zonder dat het tijd kost. Ze ontwikkelde weetingroutes en werkvormen en introduceerde de nieuwe manier van werken bij organisaties. Ze laat zien dat we productiever, creatiever en energieker kunnen werken en vergaderen, door op te staan en te gaan lopen.

 • Spanning op het werk Nieuw

  Organisatiedeskundigen Gostick en Elton schreven met `Spanning op het werk' een noodzakelijk boek voor deze tijd, waarin te veel getalenteerde mensen afhaken door een burn-out of ander stressgerelateerd leed.
  Op basis van uitgebreid onderzoek komen ze tot de conclusie dat er acht belangrijke oorzaken zijn voor teveel spanning en stress op het werk: Onzekerheid, hoge werkdruk, onduidelijkheid over bedrijfsstrategie en doorgroeimogelijkheden, perfectionisme, angst zich uit te spreken, zich als minderheid niet geaccepteerd voelen, sociale uitsluiting binnen het team, gebrek aan zelfvertrouwen en het gevoel niet gewaardeerd te worden.
  Om langdurige uitval en vertrek van werknemers te voorkomen moeten leidinggevenden actief aan een gezonde werkomgeving bouwen door aandacht te besteden aan werkdruk en aan de samenwerking binnen het team, zo luidt het dringende advies van Gostick en Elton. Aan de hand van heldere voorbeelden uit de dagelijkse praktijk en concrete strategieën laten ze zien hoe je ongezonde spanning op het werk doeltreffend aanpakt.

 • De cultuurladder Nieuw

  Organisaties spenderen enorm veel tijd en geld aan het creëren van de gewenste cultuur. Ze organiseren grote events, hebben outdoorsessies en geven in elke hoek van de organisatie uiting aan hun kernwaarden. Helaas zijn dit soort initiatieven vaak niet succesvol en zijn de veranderingen minimaal. Organisaties vergeten namelijk de belangrijkste vragen te stellen: Is het überhaupt nodig om aan de cultuur te sleutelen? Wat moet er precies veranderen? En hoe ziet de gewenste cultuur er in de praktijk uit?
  In dit boek maken de auteurs cultuur praktisch, meetbaar en uitvoerbaar aan de hand van een eenvoudig model: de Cultuurladder. Stap voor stap helpen ze je om erachter te komen wat nodig is om de cultuur binnen jouw organisatie succesvol te transformeren op organisatie-, team- en leiderschapsniveau. Elk hoofdstuk eindigt met een vragenlijst of checklist, om zaken direct concreet te maken.
  Ben jij klaar voor een concrete en uitvoerbare aanpak? Dan is De Cultuurladder het boek dat jou de sleutel geeft tot een presterende organisatie.

 • De persoonlijke MBA

  Josh Kaufman

  • Lev.
  • 13 Juli 2021

  Veel mensen denken dat ze een businessopleiding moeten volgen om te leren hoe ze een succesvol bedrijf kunnen opbouwen of vooruit kunnen komen in hun carrière. Dat is niet waar. Het overgrote deel van de hedendaagse bedrijfskunde vereist weinig meer dan gezond verstand, eenvoudige wiskunde en kennis van enkele belangrijke ideeën en principes.
  De persoonlijke MBA geeft een duidelijk overzicht van de essentie van elk belangrijk zakelijk onderwerp: ondernemerschap,
  productontwikkeling, marketing, verkoop, onderhandelingen, boekhouding, financiën, productiviteit, communicatie, psychologie, leiderschap, systeemdesign, analyse en operationeel beheer... in één allesomvattend boek.

 • Je hoeft niet langer van negen tot vijf voor een baas te werken om je hypotheek en jaarlijkse vakantie te betalen. Stap uit de ratrace en begin voor jezelf!

  In 'De 100 euro Startup' laat ondernemer en bestsellerauteur Chris Guillebeau zien hoe dat voor iedereen binnen handbereik is. Hij deelt cruciale inzichten van mensen die met 100 euro of minder een eigen bedrijf begonnen, waarmee ze nu 50.000 euro of meer verdienen. Alleen nog maar werken omdat het je gelukkig maakt is mogelijk voor iedereen. Zet je passie om in winst en creëer een onafhankelijker en zinvoller leven.

 • Een werkweek van 4 uur

  Timothy Ferriss

  • Boekerij
  • 24 Januari 2017

  Vergeet het oude concept van hard werken tot aan je pensioen en stel je spannende levensplannen niet uit
  Vraag Timothy Ferriss wat hij aan het doen is, en de kans is groot dat je als antwoord krijgt: `skiën in de Andes', `duiken in Panama' of `tangodansen in Buenos Aires'. Ferriss heeft namelijk het achterhaalde idee van `eerst werken, dan leven' ingeruild voor een rijk leven in het hier en nu. Niet geld stelt je daartoe in staat, maar de nieuwe economische factoren tijd en mobiliteit.
  Wacht niet langer, zeker niet in tijden van economische onzekerheid. En vergeet het achterhaalde idee van werken tot je pensioen. Of je nu die grote wereldreis wilt maken, een maandelijks salaris van vijf cijfers wilt met zo weinig mogelijk inspanning, of gewoon minder wilt werken en meer wilt genieten - Een werkweek van vier uur geeft het antwoord.
  Dit revolutionaire boek wijst je de weg naar een nieuw leven van weinig werkuren, veel vrije tijd en geld in overvloed, of je nu een overwerkte loonslaaf bent of een ondernemer die klem zit in het succes van zijn bedrijf.
  De pers overEen werkweek van 4 uur
  `Geweldig! Dit boek zal je leven veranderen.' The New York Times
  `Zijn adviezen snijden en hout en zijn soms verfrissend anders en eigenwijs.' Aktueel
  `Het kan: veel verdienen, weinig werken.' Intermediair

 • In De mythe van de staatsschuld presenteert econoom en hoogleraar Stephanie Kelton haar radicale nieuwe visie die ons denken over een rechtvaardige en welvarende samenleving volledig op zijn kop zal zetten.

  Modern monetary theory - kortweg MMT - stelt dat de overheid geen gezin met een huishoudboekje is, maar dat zij zonder problemen grote schulden kan dragen. Grootse en noodzakelijke transities op het gebied van onderwijs, infrastructuur, zorg en klimaat vragen nu eenmaal om grootscheepse investeringen, en overheden moeten het lef hiervoor tonen. Zoals Thomas Piketty ons denken over economische ongelijkheid deed omslaan, zo doet Kelton dat op het gebied van ons monetaire beleid: structurele begrotingstekorten zijn geen probleem maar een oplossing!

  De mythe van de staatsschuld is een wijs, provocerend en kraakhelder geschreven manifest voor een nieuwe economische orde, voor iedereen die in deze onzekere economische tijden op zoek is naar houvast. Speciaal voor de Nederlandse editie van De mythe van de staatsschuld voegde Stephanie Kelton een nieuw hoofdstuk toe.

  `De mythe van de staatsschuld heeft alles in zich om een economische klassieker à la Milton Friedman of Thomas Piketty te worden.' - de Volkskrant

  `Kelton onderwerpt ons economische systeem aan en kritisch kruisverhoor. En dat is van groot belang in de postcovidwereld, omdat we ons denken over de economie zullen moeten herzien.' - The Guardian

  `Kelton presenteert ons het noodzakelijke instrumentarium voor een voorspoedige toekomst voor ons allemaal. Lees het boek - en breng Keltons lessen in praktijk.' - Naomi Klein

  `Dit boek zal van grote invloed zijn.' - Financial Times

  `Een rockster binnen haar vakgebied.' - The Times

 • How to Win Friends and Influence People verscheen voor het eerst in 1936. Deze wereldwijde bestseller is tijdloos en nog steeds zeer relevant. Het heeft al miljoenen mensen geholpen, zowel zakelijk als privé. Nu kun jij lezen hoe je het maximale uit jezelf haalt. Succes komt voornamelijk door het vermogen om ideeën te uiten, leiderschap te tonen en enthousiasme op te wekken bij anderen, aldus Dale Carnegie. Hij leert je drie technieken om met mensen om te gaan, zes manieren om jezelf geliefd te maken, twaalf stappen om mensen te overtuigen en negen manieren hoe je mensen kunt veranderen zonder ergernis op te wekken. Op praktische wijze en aan de hand van anekdotes leer je hoe je ervoor zorgt dat mensen zich gewaardeerd en belangrijk voelen.

  Dale Carnegie was een Amerikaans schrijver, spreker en ontwikkelaar van beroemde cursussen
  in zelfverbetering, verkoop, bedrijfstraining en openbaar spreken.

 • In De vijf frustraties van teamwork legt Patrick Lencioni de kern van samenwerking in teams bloot. Dat doet hij aan de hand van deze parabel, waarin Catherine Petersen als ceo een team moet leiden dat onderling zo in conflict is geraakt dat het de hele organisatie negatief beïnvloedt. Gaandeweg openbaren zich vijf grote frustraties waarmee teamleden worstelen, frustraties die de samenwerking saboteren: gebrek aan betrokkenheid, afschuiven van verantwoordelijkheid en niet-resultaatgericht werken.
  Lencioni laat middels dit verhaal zien hoe deze hindernissen ontstaan en hoe je ze achter je kunt laten. Vervolgens werkt hij het onderliggende model uit. Een boek met een krachtige boodschap voor iedereen die in of met teams werkt.

 • Elon Musk

  Ashlee Vance

  • Lev.
  • 16 Februari 2016

  Elon Musk is misschien wel de opvallendste en meest gedreven zakenman van dit moment - een eigentijdse mix van Thomas Edison, Henry Ford, Howard Hughes en Steve Jobs. Musk valt op door zijn dynamiek en visie in een wereld waar bedrijven vooral zekerheid zoeken. Met zijn bedrijven PayPal, Tesla Motors, SpaceX en Solar City verandert hij bedrijfstakken en de wereld door op het allerhoogste niveau te innoveren.
  In dit boek biedt journalist Ashlee Vance voor het eerst een inkijkje in het buitengewone leven van de meest gedurfde ondernemer van Silicon Valley. Geschreven op basis van exclusieve gesprekken met Musk, zijn familie en vrienden, volgt het boek zijn reis tot nu toe: van een ruwe opvoeding in Zuid-Afrika tot aan de top van de internationale zakenwereld.

 • We werken tegenwoordig aan tal van complexe vraagstukken in een dynamische, meerduidige en onzekere wereld. Een wereld met volop risico's én volop kansen. Dit is een niet meer te negeren realiteit. Maar hoe moeten we daarmee omgaan? Hoe kunnen we waardevolle doelen realiseren, innoveren en maatschappelijke waarde creëren? Meer van het gebruikelijke risicomanagement is niet de oplossing. Het ontwikkelen van risicoleiderschap wél. Of je nou leidinggevende of een vakinhoudelijke professional bent.

  Het waarom, wat en hoe van risicoleiderschap

  Iedereen risicoleider biedt een compacte, concrete introductie in het waarom, wat en hoe van het nog jonge vakgebied van risicoleiderschap. Het leren ontwikkelen en organiseren van risicoleiderschap staan in het boek centraal. Hierbij benut risico-expert Martin van Staveren de meest recente inzichten uit de neurowetenschappen en psychologie. Want omgaan met onzekerheden is onlosmakelijk verbonden met ons brein en onze emoties.

  ERG omgaan met onzekerheden, risico's én kansen

  Na het lezen van dit boek ben je in staat om ERG - Expliciet, Realistisch, Gestructureerd - anders om te gaan met onzekerheden, risico's én kansen. Iedereen risicoleider helpt je samen met anderen een essentiële bijdrage te leveren aan het realiseren én behouden van waarde, op het gebied van duurzaamheid, veiligheid, winstgevendheid en welzijn.

  'Organisaties die risicoleiderschap ontwikkelen krijgen geen garantie dat een crisis aan hun deur voorbij gaat. Het enige verschil is dat die organisaties er sterker uitkomen dan organisaties die dit niet doen. Voor al diegenen die overtuigd zijn dat risico's altijd zullen blijven bestaan, maar ook kansen bieden, is dit boek een echte aanrader.'
  Herman Derks MBA - Directeur Personal & Corporate Finance, Avans+

  Succesvol risicoleiderschap is onlosmakelijk verbonden met gedrag en cultuur. Dit boek geeft op basis van onder andere psychologische inzichten verdere diepgang en invulling aan de term risicoleider. Praktisch toepasbaar op zowel persoonlijk als organisatieniveau om risicoleiderschap verder te ontwikkelen. Waardevol!
  Sandra Hermsen - Manager Compliance & Risk, Ziekenhuis Rijnstate

 • De erfenis is niet zelden een bron van familieconflicten en daarbij heb je een van je grootste erfgenamen, de fiscus, niet zelf voor het kiezen. Door ongelukkige passages in je testament of schenkingsakte zijn dure fouten snel gemaakt. Hoe voorkom je dat je laatste wil uitloopt op een erfrechtelijk bloedbad en houd je het - ook fiscaal gezien - gezellig?

  Vergeet al die tranentrekkende series, romans en films; wie van echt onversneden drama houdt, haalt z'n hart op in het hedendaagse erfrecht. Dit boek zoomt in op spraakmakende erfrechtelijke kwesties en laat zien wat je kunt doen om de geschetste problemen te voorkomen. De auteurs nemen je op humorvolle wijze mee en beantwoorden onder andere de volgende vragen:


  Voorkom ruzie over nalatenschap, oftewel: hoe erf je zonder scherven?
  Wat kun je doen om de fiscus zoveel mogelijk buiten de deur te houden?
  Hoe ban je erfrechtelijke bloopers uit je testament?
  Waarom moet je een erfenis niet zomaar klakkeloos aanvaarden?
  Hoe voorkom je dat een papieren schenking of een 'jubelton' toch wordt belast?
  Is het mogelijk je kinderen te onterven?


  Trefwoorden: Erfenis erfrecht ruzie conflict familie erfgenaam fiscus schenkingen testament Bernard Schols Heidi Klijsen handleiding

empty