Wat we eten gaat de komende jaren drastisch veranderen. Ons huidige voedselpatroon is onhoudbaar, maar gelukkig schiet de technologie te hulp. Gaan we binnenkort allemaal aan de insecten? Welke bizarre mogelijkheden bieden in het lab gekweekt vlees? Kweken we het gros van onze smaakrijke gewassen in paars verlichte flatgebouwen waar geen zonnestraal bij kan? Printen we thuis pizza's met een 3D-voedselprinter? En hoe zit het eigenlijk met de lang geleden beloofde maaltijdpillen? Dit nieuwe deel van de serie Pocket Science praat je in no-time bij over het eten van de toekomst.
Hét boek dat dé methoden en toepassingen van Sensorisch Onderzoek behandelt.
Deze volledig herziene zesde druk bevat de allernieuwste inzichten en visies op dit vakgebied!
Voor zowel de (ervaren) sensorische onderzoeker als voor ieder ander die in studie of werk met smaakonderzoek, voedingsmiddelentechnologie of food marketing te maken heeft.
ZULLEN WE IN DE TOEKOMST NOG VLEES ETEN?
KOMT ONZE MAALTIJD STRAKS UIT DE 3D-PRINTER?
ZIJN ER MORGEN NOG WEL SUPERMARKTEN? Hoe kunnen we een groeiende wereldbevolking op een gezonde en duurzame manier blijven voeden? Een boeiende ontdekkingstocht brengt ons van stadslandbouw naar zeeboerderijen, van kweekvleeslaboratoria naar hypergepersonaliseerd voedingsadvies op basis van artificiële intelligentie, en van de hybride supermarkt naar nieuwe, digitale platformmodellen.