Gedetailleerde en meeslepende reconstructie van de gedoemde expeditie van Willem Barentsz en Jacob van Heemskerck, op zoek naar een doorvaart naar de Oost. Dit spannende verhaal, dat leest als een avonturenroman, is geïllustreerd met geografische kaarten.In 1596 varen Willem Barentsz en Jacob van Heemskerck uit voor hun derde expeditie om de Noord, op zoek naar een doorvaart naar de Oost. Hun schip strandt echter op het ijs van de Noordelijke IJszee. Samen met vijftien lotgenoten zien Barentsz en Van Heemskerck zich gedwongen de winter op het eiland Nova Zembla door te brengen. Afgesneden van de rest van de wereld en geteisterd door scheurbuik, honger en ondraaglijke kou, rest hen nog maar één ding: trachten te overleven.Auteur Rayner Unwin baseerde het verhaal op de vele bewaard gebleven documenten, waaronder het authentieke verslag van een zeeman die ook de barre reis terug naar Nederland overleefde. Deze spannende reconstructie, die leest als een avonturenroman, vertelt het aangrijpende relaas van de legendarische poolreis.Dit befaamde verhaal gaat ook verfilmd worden. Reinout Oerlemans gaat de eerste Nederlandse 3D-film maken over de avonturen van Willem Barentsz. De hoofdrollen worden onder anderen vertolkt door Robert de Hoog, Victor Reinier, Jan Decleir, Derek de Lint en Doutzen Kroes.
Een op de vijf bergbeklimmers die de top van de K2 probeert te halen, overleeft dat avontuur niet. Toch probeerden zeventien klimmers uit verschillende internationale teams in augustus 2008 deze gevaarlijke berg te beklimmen. Een team met daarin de Nederlandse Wilco van Rooijen en Cas van de Gevel behaalden de top, samen met expeditiegenoten Gerard McDonnell, een Ier, en Pemba Gyalje Sherpa, een Nepalees. Terwijl zij zich opmaakten voor de afdaling voltrok zich een ramp.
Expeditieleider Wilco van Rooijen vertelt in Overleven op de K2 het onwaarschijnlijke verhaal van deze rampzalige expeditie. Een ijslawine in de bottleneck sloeg de veiligheidslijnen weg en maakte daarmee een veilige afdaling onmogelijk. Een aantal uren later bleken elf klimmers de terugtocht niet te hebben overleefd, waaronder McDonnell uit Van Rooijens team. Zelf overleefde Van Rooijen twee nachten op de berg zonder slaapzak, eten of drinken. In deze uitgebreide en herziene editie blikt Van Rooijen, vier jaar na dato, terug op zijn revalidatie, de nasleep en de impact van het drama dat zich op de top van de K2 voltrok. Maar hij kijkt ook vooruit, naar toekomstige expedities.
6 maanden lang al liftend de hoogste landpunten van Europa bereiken, waarvan sommige hoger liggen dan 5000 meter; daar moet je een beetje gek voor zijn. En toch is dat de uitdaging die avonturiers Andreas, Bertrand en Yannick zichzelf gesteld hadden. Met de duim in de hoogte en een rugzak van jewelste baanden de drie zich een weg door 47 landen. Ze bonden de stijgijzers onder hun onervaren schoenen en temden zo de Alpen. Samen werden ze van hun sokken geblazen in Zweden, doorkruisten ze Turkije in volle revolutie en trotseerden ze hoogteziekte in een Russische sneeuwstorm. Een odyssee waarmee ze niet alleen hun eigen fysieke grenzen aftastten, maar ook die van het Europese continent en haar bewoners.
De aan gekte grenzende fascinatie voor het hoogste punt op aarde Waarom wil iemand de top van de hoogste berg bereiken en niet één keer maar drie keer? Voor Harry Kikstra dient het beklimmen van de Mount Everest geen ander doel dan avontuur om het avontuur; een persoonlijke uitdaging en plezier in het leven. In 2004 beklimt hij voor het eerst de Mount Everest. Hij begint ziek aan de tocht, en het team waarvan hij deel uitmaakt valt ten prooi aan onderlinge ruzies. Een jaar later probeert hij het opnieuw. Hij bereikt als tiende Nederlander de top, maar een teamgenoot overlijdt en ook Kikstra overleeft het maar net. De volgende expeditie, in 2006, eindigt rampzalig en is wereldnieuws: twaalf doden en één klimmer die ternauwernood gered kan worden. 3x Everest is behalve het spannende verslag van drie tochten naar de top van de hoogste berg ook een verhaal over de aantrekkingskracht van het klimmen, over de grote gevaren voor het menselijk lichaam, over angst, de aan gekte grenzende fascinatie voor het hoogste punt op aarde, en kritiek vanaf de zijlijn. Harry Kikstra is avonturier en fotograaf. Hij beklom als derde Ne¬derlander de `Seven Summits: de hoogste bergtop van elk continent op aarde. Hij publiceerde fotos en verhalen, onder meer in National Geographic Adventure. Hij verliet het zakenleven, richtte de popu¬laire klim-, adventure- en fotosites 7summits.com en exposedplanet.com op, en organiseert nu vanuit Patagonië expedities over de hele wereld.
Waarom wil iemand de top van de hoogste berg ter wereld bereiken en niet één maar drie keer?
In 2004 beklimt Harry Kikstra voor het eerst de Mount Everest. Hij begint doodziek aan de tocht en het team waarvan hij deel uitmaakt, valt ten prooi aan onderlinge ruzies. Een jaar later probeert hij het opnieuw. De expeditie verloopt dramatisch: een teamgenoot overlijdt, hijzelf bereikt, meer dood dan levend, als tiende Nederlander ooit de top. Maar dan moet de gevaarlijke afdaling nog komen. In 2006 wordt Kikstra benaderd door een klimmer met een oogziekte. De expeditie eindigt rampzalig en is wereldnieuws: twee doden en één klimmer die ternauwernood gered kan worden.
3x Everest is behalve het spannende verslag van drie tochten naar de top van de hoogste berg ook een verhaal over de aantrekkingskracht van het klimmen, over de grote gevaren voor het menselijk lichaam, over angst, de aan gekte grenzende fascinatie voor het hoogste punt op aarde en de kritieken vanaf de zijlijn.
Zuid is het verslag van de legendarische poolexpeditie van sir Ernest Shackleton. Hij vertrok in augustus 1914 met de Endurance naar Antarctica om als eerste te voet de zuidpool over te steken. Vlak bij de plaats van bestemming komen ze vast te zitten in het pakijs: het begin van een twintig maanden durende beproeving. Bedreigd door voedseltekort, ziekte en bevriezing probeert Shackleton met zijn gezelschap te overleven en terug te keren naar de bewoonde wereld. Zuid is een klassiek reisverslag vol huiveringwekkende ontberingen, overlevingsdrang en moed. Speciaal voor de Adventure serie vertaalt Frank van der Knoop, die eerder De reis van de Beagle vertaalde, Shackletons prachtige verslag opnieuw. In deze klassieker uit de poolliteratuur zijn alle ingrediënten voor een spannend verhaal aanwezig: ontberingen, overlevingsdrang, moed en personality. Zuid is een van de bekendste poolverhalen en geeft ons het verhaal van en veel inzicht in de persoon Shackleton.