Smalltalk Survival van Liz Luyben en Iris Posthouwer is een handige, speelse gids voor betere gesprekken.
Ben jij weleens het gangpad ingedoken om niet met een collega te hoeven praten?
Zie je ook vaak op tegen borrels vanwege de verplichte gesprekjes? Of het nou bij de koffieautomaat is, op het schoolplein, op een reünie of langs het voetbalveld, iedereen loopt ertegenaan: de gesprekken waar je niet omheen kunt. Bijna niemand vindt het leuk en dat is zonde. Want smalltalk is niet stom, sááie smalltalk is stom.
In Smalltalk Survival laten Liz Luyben en Iris Posthouwer zien dat leukere smalltalk niet moeilijk is: je leest hoe je begint, hoe je het interessant maakt en hoe je er elegant een einde aan breit. Ze delen hun eigen ervaringen en ze gaan ook te rade bij andere smalltalkexperts. Smalltalk Survival is het eerste praktische boek dat smalltalk makkelijk, leuk en interessant maakt.
Etiquette alleen iets voor de elite? Welnee! 'Hoe hoort het eigenlijk?' van Reinildis van Ditzhuyzen is nog steeds het enige boek waarin alle gedragsregels precies zijn vastgelegd. Uiteraard wordt in deze herschreven editie ook de huidige tijd en haar veranderingen in beschouwing genomen. Er is immers veel veranderd sinds de eerste druk van 'Hoe hoort het eigenlijk?' in 1939, waarin Amy Groskamp-ten Have voor het eerst deze gedragsregels vastlegde. Deze handige gids is perfect voor iedereen die wat meer wil leren over etiquette, niet lukraak wil handelen en goede manieren beschouwt als een must. 'Hoe hoort het eigenlijk?' hoort in iedere boekenkast thuis.
Mijn kind zit vijf uur per dag achter een beeldscherm. Is dat te veel? Is het oké om een date uitgebreid te googlen? Hoe wijs je collega's op de online etiquette? Hoe reageer je als er in de familie-app een complottheorie wordt gedeeld? Is het handig om al je kwaaltjes te googlen? Wat als je vrienden jou - of hun kinderen - steeds ongevraagd taggen op social media?
Niet appen tijdens het eten is een handige en grappige gids voor iedereen die struikelt over de ongeschreven regels in het digitale tijdperk. Aan de hand van digitale ergernissen en ongemakken maken Kanis en Mirck de lezer wegwijs in een wereld van videobellen, dickpicks, opschepperige LinkedIn-posts, emojibaby's, teleurstellende dating-apps, uitgeknepen flitsbezorgers en irritante groepschats. Ideaal voor de collega die altijd te laat inbelt op een videocall, de buurman die zijn kind als influencer opvoedt, of voor jezelf!
How (not) to Video Call, 75 essential rules of etiquette for successful virtual meetings.
How do you make video calling more fun and professional for you and for others? The 75 essential rules of etiquette in this book will ensure you have successful virtual meetings.
Video calling - certainly because of the coronavirus pandemic - has become an indispensable part of all our lives. "Hello? Can you all hear me?"; "I hear you, but I can't see you"; "The report frWOOF WOOF WOOFhere"; "I-i HEAR-hear AN-an ECHO-echo"; "Is that a dishwasher or the coffeemaker?"; "Have we lost Mary? Mary?; Are you still there?". Whether you're in a formal meeting or just chatting away with your friends or family, How (not) to Video Call will help you have the call be a success and make the best of it.
Marlous de Haan is an expert in the area of video calling. She guides online meetings and provides training in how you can successfully use video conferencing. As a physical therapy scientist, she studies the physical, mental and social problems that are caused by the use of mobile devices. In addition, she is specialized in nomophobia, the cause of smartphone addiction. She has previously published the book How (not) to Smartphone, 125 essential rules of etiquette for using your mobile. She published books and articles and gives interviews and lectures about nomophobia, smartphone etiquette, video calling etiquette, digital detox and digital wellness.
Hoe maak jij het videobellen voor jezelf en voor anderen nog leuker en professioneler? De 75 niet te missen gedragsregels uit dit boek zorgen voor succesvolle onlinemeetings.
Videobellen is, zeker sinds de coronapandemie vanaf 2020, niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven.
"Hallo? Kunnen jullie me horen?"
"Ik hoor je wel, maar ik zie je niet."
"Het rapport vaWOEFWOEFWOEFbij."
"IK-ik HOOR-hoor EEN-een ECHO-echo."
"Is dat een vaatwasmachine of koffiezetapparaat?"
"Zijn we Miriam kwijt? Miriam? Ben je daar nog?"
Of het nu formeel vergaderen of gewoon lekker kleppen met je vrienden of familie is, Videobellen etiquette helpt je het gesprek te laten slagen en eruit te halen wat erin zit.
Marlous de Haan is expert op het gebied van videobellen. Zij begeleidt onlinemeetings en geeft trainingen in hoe je succesvol kunt beeldbellen. Als fysiotherapiewetenschapper verdiept zij zich in de fysieke, mentale en sociale problemen die veroorzaakt worden door het gebruik van mobiele apparaten. Daarnaast is zij gespecialiseerd in nomofobie, de oorzaak van de verslaving aan de smartphone. Eerder schreef ze het boek Smartphone etiquette. Ze publiceert boeken en artikelen en geeft interviews en lezingen over nomofobie, smartphone-etiquette, videobellen-etiquette, digitale detox en digitale wellness.
Hoe maak jij met je mobiel jouw leven en dat van anderen nóg leuker? Daarvoor biedt dit boek 125 gouden gedragsregels.
Op school, op het werk, in openbare situaties en zelfs in bed komen we de smartphone tegen. Gewenst én ongewenst. Marlous legt in dit boek uit dat je ook zonder smartphone een wc-bezoek kunt overleven, dat je niet wilt dat je zwoele ringtone afgaat tijdens je sollicitatiegesprek. Ook dat je geen selfie moet maken op een begrafenis. En vooral dat smartphone-etiquette voor een betere gezondheid kan zorgen.
Marlous de Haan is een rasechte nomofoob en verslaafd aan de smartphone. Als fysiotherapiewetenschapper verdiept zij zich in de fysieke, mentale en sociale problemen die veroorzaakt worden door het gebruik van mobiele apparaten. Ze is gespecialiseerd in nomofobie, de oorzaak van de verslaving aan de smartphone. Daarnaast is zij expert op het gebied van videobellen. Ze is te zien op diverse media: tv, radio, kranten, tijdschriften en online. Ze publiceert boeken en artikelen en geeft trainingen, interviews en lezingen over smartphone-etiquette, videobellen-etiquette, nomofobie, digitale detox en digitale wellness.
Het Grote Etiquetteboekis zowel een naslagwerk om specifieke vragen in op te zoeken, als een weerslag van hoe mensen begin 21ste eeuw met elkaar omgaan. Het verschijnt nu in een nieuwe, verkleinde uitvoering: het ideale cadeauboek!
In deze herziene versie van Welkom! staan alle belangrijke onderwerpen over gastvrijheid op een rij, zoals de begroeting, omgangsvormen, gastenpsychologie, sociale vaardigheden en grenzen aan gastvrijheid, maar ook blunders en hoe het dus níét hoort.
Daarnaast zijn er inspirerende interviews te lezen met onder anderen Thérèse Boer (De Librije), Roberto Payer (Hilton Amsterdam), Rob en Marco Peek (Brothers Horeca Groep) en Lodewijk van der Grinten (Koninklijke Horeca Nederland).
Alsjeblieft. Dankjewel. Graag gedaan. Goede manieren zijn belangrijk, of je nu op een zakenlunch bent of te gast bij een familiebarbecue. Deze gids staat vol met praktische tips om je hoffelijk en voorkomend te gedragen. Aan de hand van alledaagse situaties, zoals het gebruiken van je mobieltje, het openmaken van een cadeautje en het ontvangen van gasten, leer je welke etiquette moet worden toegepast.
Sue Fox is oprichter van haar bedrijf Etiquette Survival Inc., dat groepstrainingen en individuele begeleiding geeft aan zakenmensen, bedrijven, kinderen en onderwijsinstellingen.