Capitalism could not exist without the coins, banknotes, documents, information graphics, interfaces, branding, and advertising made by graphic designers. Even strategies such as social design and speculative design are easily appropriated to serve economic growth. It seems design is locked in a cycle of exploitation and extraction, furthering inequality and environmental collapse. CAPS LOCK is a reference work that uses clear language and visual examples to show how graphic design and capitalism have come to be inextricably linked. The book features designed objects, but also examines how the professional practice of designers itself supports capitalism. Six radical graphic design collectives are featured that resist capitalist thinking in their own way, inspiring a more sustainable and less exploitative practice of graphic design.
For English please see below
In Theory of Type Design wordt door de wereldwijd vermaarde typograaf en letterontwerper Gerard Unger voor het eerst een compleet en toegankelijk geschreven theorie van het letterontwerp gepresenteerd. Het handboek bestaat uit 24 beknopte hoofdstukken die op heldere wijze elk een ander facet van het letterontwerp beschrijven, van de invloed van taal tot de digitale ontwikkelingen van vandaag, van de manier waarop het oog en de hersenen lettervormen verwerken tot en met hun uitdrukkingskracht.
In dit rijk geïllustreerde boek worden ruim 200 afbeeldingen getoond en praktische voorbeelden gegeven om de stof te verduidelijken. Ook bevat het een uitgebreide glossary waarin de gebruikte terminologie beknopt wordt uitgelegd.
De theorie is internationaal georiënteerd en relevant voor typografie-opleidingen, professionals en in tekst en lezen geïnteresseerden over de hele wereld.
--
Theory of Type Design by internationally renowned type designer Gerard Unger is the first comprehensive theory of typeface design. This volume consists of 24 concise chapters, each clearly describing a different aspect of type design, from the influence of language to today's digital developments, from how our eyes and brain process letterforms to their power of expression.
This splendid book includes more than 200 illustrations and practical examples that illuminate the theoretical material. The terminology is succinctly explained in the volume's extensive glossary.
The theory is internationally orientated and relevant for typography courses, professionals and those with a general interest in text and reading all over the world.
Communiceren, het lijkt zo gemakkelijk. We doen het immers iedere dag. Maar hoe vaak merkt u niet dat uw boodschap niet goed overkomt? En hoe vaak begrijpt u de ander niet omdat u aan zijn halve woord niet genoeg hebt? Misverstanden zijn dan zo geboren. Herkent u dit? Dan is Je kunt me nog meer vertellen! een boek voor u. In dit boek beleeft hoofdpersoon Erik allerlei avonturen in zijn nieuwe baan. Op een speelse manier maakt u kennis met de belangrijkste principes van communicatie en krijgt u handvatten aangereikt om uw eigen communicatie te verbeteren.
Roderik Bender is arbeids-en organisatiepsycholoog en als trainer/coach zelfstandig gevestigd te Amsterdam. Hij geeft training en supervisie aan trainers en coaches en begeleidt mensen individueel op het gebied van spanningsvraagstukken en loopbaanmanagement.
Nicole Timmermans studeerde klinische psychologie en is sinds 1995 werkzaam bij Schouten & Nelissen. Als senior trainer/adviseur houdt zij zich bezig met diverse vragen op het brede vlak van communicatie. Haar specialisme is het opzetten en vormgeven van ingewikkelde en omvangrijke opleidingstrajecten voor klanten.
Anne Wesseling is schrijver en journalist, studeerde wijsbegeerte en is sinds 1991 zelfstandig ondernemer. Ze publiceert onder meer over managementvraagstukken en communicatie en daarnaast redigeerde ze verschillende verhalenbundels.
De broers Dick en Jaap begonnen tijdens de Tweede Wereldoorlog huisraad te maken in een zelfgebouwde oven. De onbewoonbaar verklaarde woning in Leiden moesten ze al snel verlaten want het Potterie Ravelli werd geliefd en kreeg internationaal bekendheid met hoogwaardig huishoudelijk aardewerk in zeer karakteristieke stijl. Van asbakken tot tuinaardewerk, van zwart-wit vazen tot de uitvinding van de `keramobiles - hangende bollen voor kamerplanten - en van dierplastieken tot wandtegels ter verfraaiing van het interieur. Als een van de eerste naoorlogse voorbeelden van `Dutch design sloten de ontwerpen van Ravelli aan bij internationale stromingen in de jaren `50 t/m `70.
De hernieuwde belangstelling voor het Ravelli aardewerk eind jaren tachtig bracht een nieuwe stroom vrij werk op gang bij Jaap Ravelli, wat ook aan bod komt in dit boek.
John de Koning, liefhebber en verzamelaar van Ravelli-aardewerk, schreef deze rijk geïllustreerde biografie over pottenbakkerij Ravelli en schetst een levendig en persoonlijk beeld voor geïnteresseerden in aardewerk, interieur ontwerp en naoorlogse nijverheid in Nederland.
Kleur is een elementair natuurverschijnsel. Lang voordat er sprake was van een maatschappelijke cultuur zoals wij die vandaag de dag kennen, was de natuur vervuld van kleur en had ze betekenis voor het overleven van de mens. Tegenwoordig is kleur een belangrijk onderdeel van onze maatschappij. Het is overal aanwezig en speelt een grote rol bij de communicatie. Kleur waarschuwt ons in het verkeer, geeft aan wat de kwaliteit van voedsel is, laat via de huidskleur zien of iemand ziek is, ze maakt ons alert op bepaalde gebeurtenissen, ze geeft stemming en betekenis aan architectuur, ze maakt het mogelijk dat mensen met hun kleding een bepaalde identiteit uitstralen, ze bepaalt in sommige situaties hoe we (moeten) handelen, etcetera. Kortom: kleur kleurt het bestaan van de mens.
Als we kleuradvies geven, dan is het noodzakelijk kennis van kleur te hebben, kennis van kleur zorgt ervoor dat je je keuzes goed kan beargumenteren. Met boek dit wordt de elementaire kennis aangereikt om eenvoudige kleuradviezen te maken en te beargumenteren.
Het huishoudmerk Mepal is al 70 jaar een vertrouwd gezicht in de keuken, aan tafel, op school, onderweg en op vakantie. De veelal tijdloze ontwerpen zijn nauw verwant aan de Bauhaus-stijl en Deens Modern. De geschiedenis van Mepal begon in 1950, in de jaren van wederopbouw en van pionieren, in een tijd van nieuwe materialen. Innovatief en onderscheidend is Mepal altijd gebleven. Een aantal producten is in de loop der jaren bekroond met designprijzen en zijn klassiekers geworden die generaties lang meegaan. Logisch dus dat ze niet alleen in voorraadkasten en keukenlades staan, maar ook deel uitmaken van designcollecties van (inter)nationale musea.
'Mepal. Vanzelfsprekend Bijzonder' is de geschiedenis van een typisch Nederlands, door innovatie gedreven merk met een eigen karakter.
De vragen die bestsellerauteur Jhumpa Lahiri behandelt in 'De kleren van het boek', een originele bespiegeling over de kunst van het boekomslag zijn: Hoe beoordelen we een boekomslag? Boekomslagen zijn als de kleren die we dragen. Wat zeggen ze over ons? Hoe zou het voelen als jouw kleren voor je uitgezocht zouden worden?
Ze kijkt naar boekomslagen, als schrijver én als lezer - en onderzoekt de complexe relatie tussen tekst en beeld, auteur en ontwerper, en kunst en commercie.
Van de altijd aanwezige liefde voor de bijzondere uitgaves van de klassieken die ze tijdens haar studie las, tot de schrikbarende ontdekking dat een van haar eigen omslagen ineens brutaal een ander boek tooide, analyseert Lahiri wat omslagen voor haar betekenen, wat er gebeurt als ze niet bij een boek lijken te passen, en hoe, heel soms, `het omslag bij me gaat horen, en ik me ermee identificeer'.