Geïnspireerd door zijn optredens op middelbare scholen schreef Erik van Os grappige en gevoelige poëzie over thema's die dicht bij jongeren staan. Het resultaat is een bundel hedendaagse gedichten over school, liefdesverdriet, bemoeizuchtige leraren en onmogelijke ouders, maar ook over opgroeien in een ingewikkelde wereld. De gedichten werden in kleur geïllustreerd door drievoudig Gouden Penseel-winnaar Jan Jutte.
Diverse gedichten zijn op muziek gezet en te beluisteren via o.a. YouTube, Spotify en TikTok.
Zoals we inmiddels mogen verwachten van auteur Ingrid van der Weegen, is haar vloeiende essence van woord en beeld andermaal een streling voor het oog. Een reikende hand naar het hart van de lezer. Als het lied van de nachtegaal weerklinkt de boodschap van schoonheid in alle eenvoud.
En is dit niet het geschenk dat de wereld zo van node heeft? Gun uzelf de glans van dit juweel, dat ons elkaar doet ontmoeten in de taal der verbondenheid.
Ingrid van der Weegen (1964) is geboren in Bergen op Zoom. In 2010 nam ze een moedig besluit en zette ze de eerste zin van haar inmiddels goed ontvangen fictiethriller The Scent op papier. Ze schrijft ook gedichten. Op 11 juli 2014 verscheen haar eerste gedichtenbundel Levensmomenten en sinds 11 juni 2015 staat in opdracht van Rijkswaterstaat haar gedicht 'Een stil verbond is gesloten' tentoongesteld en omlijst door een prachtig kunstwerk, in het Topshuis Oosterscheldekering Zeeland. Inmiddels hebben vele prominenten gasten hun lof uitgesproken na het lezen van haar gedicht aldaar. Ook opent Rijkswaterstaat een promotiefilm met haar gedicht over de Watersnoodramp in 1953.
Directeur Siemco Louwerse Watersnoodmuseum te Ouwerkerk schreef,
Het onbeschrijfelijke leed van de Watersnoodramp 1953 is in dit gedicht buitengewoon treffend en respectvol verwoord. Een gedicht waar een ieder die nog dagelijks geconfronteerd wordt met de verwerking van deze ramp en het verlies van geliefden steun uit kan putten. Net als in het Watersnoodmuseum wordt echter ook vooruit gekeken en de verbinding gelegd met het heden.
Het vakmanschap en de creativiteit van het dichten zijn met dit gedicht een troost voor velen.
Directeur Cees Meijer Theater De Maagd te Bergen op Zoom schreef,
Toen ik het verzoek kreeg om het gedicht 'Onze Maagd' voor te lezen en in ontvangst te komen nemen tijdens de presentatie van de gedichtenbundel van Ingrid was ik enigszins verrast. Dat Theater De Maagd voor veel inwoners van onze stad een plaats is waar veel herinneringen liggen, hoor ik als directeur wel vaker. Het feit dat Ingrid hier zo'n mooi gedicht over heeft geschreven raakte me bij het lezen enorm... Een gebouw, hoe speciaal ook, zo treffend weer kunnen geven getuigt van vakmanschap. Tijdens de presentatie bleek ook hoezeer de aanwezigen door de gedichten en andere creatieve uitingen van de familie geraakt werden. Het gedicht krijgt in elk geval een speciale plek in ons theater en ik wens ons allen nog vele gedichten van Ingrid toe!
Na een gevecht in het zwembad raken Dissus en zijn vrienden onderweg naar huis hopeloos verdwaald. Ze beginnen aan een barre tocht langs een eenogige boer, grijpgrage kraanmachines en bloeddorstige hengelaars. Maar eenmaal thuis komt Dissus oog in oog te staan met zijn allergrootste nachtmerrie. Hij zint op wraak!
Wacht maar
In mijn kop
groeit een plan
broeit een plan
mijn wraak is zoet
en zwart als drop
Een bundel vol eigentijdse, grappige, ondeugende en gevoelige gedichten voor kinderen vanaf 13 jaar.
Rian Visser schreef ontroerende, grappige, ondeugende, vrolijke en soms verdrietige gedichten voor pubers over verliefdheid, verlegenheid, verlangen, de eerste keer en nog veel meer... Annet Schaap maakte er prachtige illustraties bij.
Rian Visser (1966) werkt als kinderboekenschrijver en grafisch vormgever van populaire boekenseries.
Annet Schaap (1965) studeerde aan twee kunstacademies, in Kampen en Den Haag, en illustreerde boeken van o.a. van Jacques Vriens, Janneke Schotveld en Francine Oomen. Ze is ook auteur, o.a. van Lampje.
Met de poëziebundel Lentelokroep komt Lulu Wang het bloeiende voorjaar tegemoet. Het boek combineert het genot van lezen, luisteren en kijken middels 98 gedichtenvideo's die via QR-codes onderaan elk gedicht te bekijken zijn. De vier seizoenen en talloze tinten van de liefde passeren de revue. Een ode aan de overtocht op de woelige baren naar het geluk. Kwetsbaar, eerlijk en lyrisch, ook zoals Lulu is in haar romans. Tweetalig (NL & CN) en rijk geïllustreerd.