De Griekse oudheid in een lift? Ja klopt, dat is de plek waar 'Archaeostoryteller' Ted Papakostaszijn verhaal vertelt. In die krappe ruimte -die is blijven steken tussen twee etages -ontmoeten twee onbekenden elkaar, van wie er één archeoloog is.Om de stilte te doorbreken is de vraag 'wat doe je voor werk?' het begin van een boeiende dialoog en een reis door de tijd. Een bijzonder aangenaam tijdverdrijf, waarbij zowel de meest heroïsche als alledaagse verhalen over de Oude Grieken luchtig en geestig verteld worden. Dit boek laat daarmee zien dat de oudheidkunde op een speelse manier toegankelijk is voor een breed publiek, leerzaam en vermakelijk voor ons allen.Dr. Theódoros ('Ted') Papakóstas studeerde archeologiein Engeland en haalde zijn PhD aan de Aristoteles-universiteit van Thessaloníki. Zijn streven om kennis over de oudheid te delen met een groot publiek slaat aan: dit boek stond maandenlang in de Griekse bestsellerlijsten.
Zeventig jaar na het verschijnen van het eerste deel is de omnibus van de oorlogsklassieker Reis door de nacht', geschreven door Anne de Vries, toe aan zijn vijfendertigste druk. Reis door de nacht' vertelt het verhaal van een Nederlands gezin in de Tweede Wereldoorlog, dat vanaf het begin betrokken is bij het verzet. Hoofdpersoon is Jan de Boer, een jongen van 16 jaar. Hij merkt algauw dat zijn vader bezig is met verzetswerk en besluit langzaam maar zeker om daar zelf ook aan mee te doen, met gevaar voor eigen leven.
'Meeslepend, spannend en informatief. Een terechte klassieker.' - Wilma Geldof, auteur van Elke dag een druppel gif en Het meisje met de vlechtjes.
Uiteindelijk is Reis door de nacht niet alleen een oorlogsroman, maar vooral een liefdesroman, een boek van verwondering: een verbijsterend mooie en krachtige liefdesverklaring aan het avontuur van het leven.' Henk Prpper, oud-directeur van het Nederlands Letterenfonds
Een medische geschiedenis van de twintigste eeuw in de vorm van een mooie biografie.
Het gezicht van de interne geneeskunde
Isidore Snapper (1889-1973) bepaalde gedurende het interbellum het gezicht van de interne geneeskunde in Nederland, onder andere door de introductie van nieuwe disciplines als biochemie en radiologie in de klinische praktijk. Dokters dienden volgens hem door ervaren leermeesters aan het ziekbed opgeleid te worden.
Klinisch onderwijs
Zelf meester in het klinische onderwijs gaf hij overal in Nederland en Europa voordrachten, en werkte hij in ziekenhuizen in Peking en New York. Hij werd beroemd als auteur van Chinese Lessons to Western Medicine en de klassieker Bedside Medicine. Snappers manier van werken biedt ook de moderne arts een zeer welkom inzicht in de arts-patiëntrelatie.
Simon Knepper in Ons AMC over Heer en meester aan het ziekbed
"Heer en meester aan het ziekbed, Arie Berghouts onlangs verschenen biografie van Snapper, geeft een fascinerend inkijkje in diens avontuurlijke leven. Over zijn drijfveren, zijn dromen en demonen komt de lezer weinig aan de weet, maar zeker voor wie de geschiedenis van de geneeskunde een warm hart toedraagt, valt er veel te genieten." - Ons AMC
`Hetty' van Hetty Verolome is een aangrijpend, waargebeurd verhaal over de Tweede Wereldoorlog. In deze young-adult editie van haar boek `De kleine moeder van Bergen-Belsen' vertelt ze hoe ze als veertienjarig meisje Bergen-Belsen overleefde.
Hetty is nog maar een meisje als zij samen met haar ouders en haar broertjes naar Bergen-Belsen wordt gedeporteerd. Daar brengt ze veertien lange maanden door in de kinderbarak. Als een van de oudste kinderen wordt Hetty daar `de kleine moeder' van zo'n veertig kinderen. Ze zijn gedwongen getuige van vreselijke gebeurtenissen die geen kind ooit zou moeten zien. Hetty ontfermt zich over de baby's, de kleuters en de kinderen en zorgt ervoor dat zij zo goed mogelijk deze vreselijke tijd doorkomen.