Een groot gezin! Met zeven kinderen wonen Iven en zijn vrouw Cynthia Cudogham op honderd vierkante meter in een appartement in Amsterdam. Iven beschrijft op een luchtige en vrolijke manier de hectiek van het dagelijks leven van het gezin. Met de ups en de downs! Want hoe verzin je zeven namen? Wat doe je wel en wat doe je niet met zeven kinderen? Hoe krijg je iedereen op tijd op school? En wat zijn de leukste misvattingen over het hebben van zeven kinderen?
Met veel humor en gouden tips van Iven is dit boek een must-have voor iedere ouder.
`Hoe doen jullie dat toch, met al die kinderen?' Dat is de vraag die ik het meest krijg (na de vraag of ik ze alle zeven bij één vrouw heb). 'Ik word al gek van twee kinderen,' zeggen veel mensen. Maar wij vinden het heerlijk!
Al vijf jaar op rij worden de inwoners van Finland uitgeroepen tot de gelukkigsten ter wereld. In `Hoe je kinderen opvoedt tot de gelukkigste ter wereld' ontrafelt kinderpsychiater, ouder en inmiddels ook grootouder Kaija Puura de geheimen van Scandinavisch ouderschap. Puura schrijft geen droge handleiding, maar een empathische gids waarin ze wetenschappelijk onderzoek combineert met persoonlijke ervaringen en anekdotes. Daarbij put ze rijkelijk uit voorvallen uit het dagelijks leven. Van emotieregulatie tot de ontwikkeling van eigenwaarde, van het belang van routines tot het stimuleren van creativiteit - Puura laat op een heldere manier zien hoe je een kind opvoedt tot een zelfstandige en positieve volwassene. Daarbij beperkt ze zich niet tot de kleuterjaren, maar laat ze de hele opvoeding de revue passeren - tot je kind is uitgegroeid tot een van die gelukkigste, maar ook sociaal betrokken mensen ter wereld.
Er zijn talloze ouderschapsboeken die je vertellen hoe je je kind moet opvoeden. Maar wat gebeurt er na hun achttiende verjaardag? Relaties met volwassen kinderen worden zelden besproken, terwijl het net
zo'n uitdaging is als het opvoeden van een kleuter of puber.
Hoe kun je conflicten vermijden wanneer je volwassen kind weer bij je komt wonen?
Wat als je het niet goed kan vinden met de partner van je kind?
Heb je gemengde gevoelens bij het zorgen voor je kleinkinderen?
Wat als je volwassen kinderen niet met elkaar overweg kunnen?
Als ze maar gelukkig zijn laat aan de hand van persoonlijke ervaringen van ouders en advies van vooraanstaande experts zien hoe je dit soort dilemma's aan kunt pakken en hoe je een hechte band met je volwassen kind samenwonen met je volwassen kind kunt ontwikkelen.
Jan Versteegh, presentator, columnist bij Ouders van Nu én vader van twee dochters, beschrijft in Doodmoe en dolgelukkig op hilarische en eerlijke wijze wat je als aanstaande vader allemaal staat te wachten. Vanaf het moment dat de test twee streepjes aangeeft tot de dag dat je huilend voor de eerste keer op het schoolplein staat. En vergeet alles daartussenin niet.
Jan neemt je mee langs de bevalling - zonder foto's -, de kraamtijd, de eerste papadag, de nachtelijke uurtjes beneden, het contact met andere ouders en de wallen; die onder je ogen welteverstaan. Jan put uit zijn eigen leven en schroomt daarbij niet zijn blunders en missers te delen. Zodat ze jou niet overkomen. Of wel, maar dan ben je in ieder geval gewaarschuwd.
Met tips, niet over hoe je een luier verschoont of je baby stil krijgt, maar wel hoe je zorgt dat je je vrouw niet in de weg loopt tijdens de bevalling en hoe je zo veel mogelijk uurtjes slaap bij elkaar sprokkelt tijdens die eerste maanden.
Met vaderlijk advies en anekdotes van: Dominic Seldis, Jim Bakkum, Dennis Weening, Giel de Winter, Leo Alkemade en Wietze de Jager.
`Met een trappelende baby in mijn buik dit boek gelezen. Gelachen én geleerd. Wat staat ons een boel te wachten en wat schrijft Jan het heerlijk op!'
Marieke Elsinga
Bestseller Mama’en komt met een nieuwe, geheel herziene editie
In Mama’en staat de vrouw die moeder wordt op nummer 1. Daarmee heeft Nina Pierson al vele jonge moeders geholpen zich sterk te voelen en op zichzelf te vertrouwen. Het is dé gids die elke aanstaande moeder navigeert door haar zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. Met moderne wetenschappelijke kennis, tientallen deskundigen aan het woord, maar ook met recepten, oefeningen, tips & tools.
Sinds de publicatie van Mama’en zijn er ruim 16.000 exemplaren verkocht, en er is een flinke following, een eigen podcast en werd zelfs onofficieel omgedoopt tot ‘encyclopedie’. De bestseller is nu geüpdatet met de meest recente onderzoeken en inzichten vanuit de geboortezorg, nieuwe geboorteverhalen, Nina’s derde geboorte-ervaring én een gloednieuw omslagontwerp.
‘Mama’en heeft als uitgangspunt het centraal stellen van jezelf als moeder en vrouw, en dat is een schot in de roos. Het is ook meteen de allerbelangrijkste tip die je kunt krijgen in het proces van zwangerschap, bevallen en moeder zijn: op je eigen kracht en gevoel vertrouwen. Mama’en is een eerlijk, oprecht, en duidelijk naslagwerk voor aanstaande en ervaren moeders.’ Chantal Janzen
‘Dit vlot geschreven boek biedt een mooie balans tussen wetenschappelijke kennis, de inzichten van zorgverleners en de ervaringsdeskundigheid van vrouwen. Het boek helpt je als zwangere om vol vertrouwen moeder te worden.’ Ank de Jonge, hoogleraar Verloskundige Wetenschap
Nina Pierson is moeder van drie kinderen, auteur van Mama’en en de geboortebundel, en host van de 400.000 keer beluisterde Mama’en – De Podcast. Als ondernemer publiceert en spreekt ze over duurzaamheid, selfcare, feminisme en moederschap o.a. op haar eigen Instagramkanaal met ruim 60.000 volgers. In november 2022 lanceert ze haar nieuwste project: Mama’en – De one stop webshop voor de eerste 1000 dagen moederschap.
‘Een onmisbaar boek voor alle (aanstaande) vaders.’ Ouders van nu
Bereid je optimaal voor op de allereerste periode en gun jezelf en vooral: je kind een vliegende start
Een betrokken vader zijn, wat is dat en hoe doe je dat? Er is zoveel informatie voor (aanstaande) moeders, maar dit boek is speciaal voor jou als vader. Want onderzoek toont keer op keer het belang van de rol van een betrokken partner aan. Zeker in de eerste cruciale periode: de eerste duizend dagen, vanaf de bevruchting tot de tweede verjaardag.
Trainer, auteur, verloskundige n.p. en vader David Borman geeft de handvatten zodat je je vaderschap vorm kunt geven zoals jij het voor je ziet. Dit boek zit bomvol up-to-date-informatie, wetenschappelijke inzichten, tips, adviezen, ervaringsverhalen en gesprekskaarten. Van wat je partner mag eten, tot de echo’s waar je bij moet zijn, van wat er allemaal in de vluchtkoffer moet zitten, hoe je je relatie leuk houdt in het hectische eerste jaar en hoe je omgaat met eventuele negatieve gevoelens. Bereid je optimaal op betrokken vaderschap voor en ontdek hoe je voor en tijdens de zwangerschap, de bevalling en daarna van onschatbare waarde kunt zijn.
‘David Borman is expert op het gebied van vaderschap voor vaders en professionals. Hij combineert als geen ander zijn eigen ervaringen als vader én verloskundige met een heldere blik op vaderschap. Om die rol goed te vervullen heb je af en toe wat hulp nodig en die biedt David in dit boek.’ Robin de Jong & Niels Meijerink, voorzitter en secretaris van VDRS-Stichting Betrokken Vaderschap
‘Met Je eerste 1000 vaderdagen heeft Borman wat mij betreft hét standaardwerk geschreven voor elke jonge vader (op komst).’ Willem Bisseling, auteur van Vader op komst: wat je als moderne vader kunt verwachten (en doen!)
‘Er is geen unieke manier om een goede vader te zijn, het kan op vele verschillende manieren. En het gaat met vallen en opstaan, net zoals kinderen leren lopen. In dit boek vind je veel inspiratie en tips om jouw vaderschap vorm te geven.’ Tessa Roseboom, hoogleraar Vroege Ontwikkeling en Gezondheid, Universiteit van Amsterdam
Met een voorwoord van Tessa Roseboom, hoogleraar vroege ontwikkeling en gezondheid en auteur van De eerste 1000 dagen
David Borman ontwikkelde als verloskundige én vader Aanpakken voor aanstaande vaders: een vadercursus vol informatie en praktische tips, zonder dat het zweverig of flauw wordt. In 2013 verscheen bij Spectrum de gelijknamige bestseller, die los van de cursus of ernaast gebruikt kan worden. Vandaag de dag geeft David naast vadercursussen onder meer ook scholing aan verloskunde-professionals over aanstaande vaders.
Niet elke hoogbegaafde gaat op dezelfde manier om met prestaties. De ene wordt er gelukkig van, de ander zet zich pas in als hij er het nut van inziet en nog een ander kan niet om met hoge verwachtingen. In dit baanbrekende boek leggen hoogbegaafdheidsexperts Tessa Kieboom en Kathleen Venderickx de vele valkuilen bloot die aanwezig talent kunnen fnuiken. Maar ze reiken ook concrete tools aan die hoogbegaafden kunnen helpen om hun talenten te laten floreren en gelukkiger in het leven te staan.
De rol van de vader tijdens een zwangerschap is in de afgelopen decennia zo enorm veranderd, dat het lastig is om nog ergens houvast te vinden. Maar dat heb je nu wel! Deze handige, toegankelijke gids staat boordevol praktische informatie voor toekomstige vaders, en zet alle technische, fysieke en emotionele aspecten van zwangerschap op een rijtje; nu eens met jou als uitgangspunt.
Matthew M.F. Miller is auteur, redacteur en huisvader. Sharon Perkins is auteur van diverse boeken, waaronder 'Gezond ouder worden voor Dummies'.
Van buik tot baby is de nieuwste uitgave van Ouders van Nu. Dit boek is ingedeeld naar de trimesters van de zwangerschap en biedt op ieder moment de meest actuele informatie voor moeder en kind, met handige to do-lijstjes per week. In de spannende tijd rond zwangerschap en bevalling hebben aanstaande ouders behoefte aan actuele en complete informatie, van experts en van ervaringsdeskundigen. Wie kan daar beter in voorzien dan Ouders van Nu? De prachtige vormgeving - met ruimte om eigen aantekeningen en foto's toe te voegen - maakt dit boek tot een echt bewaaralbum.
Ouders van Nu komt met Van baby tot peuter waarin je alles leert over de ontwikkeling van je kind in de eerste 18 maanden.
Wanneer je kind net geboren is, heb je behoefte aan zoveel mogelijk informatie van experts en ervaringsdeskundigen. In dit boek vertellen de experts van Ouders van Nu je alles over ontwikkeling, slapen, eten, verzorging en groei tijdens de eerste achttien maanden van je kind. De actuele informatie en de prachtige vormgeving maken dit boek tot een fijne houvast voor jonge ouders.
Hét basisboek over hoogbegaafdheid in een volledig geactualiseerde editie Vijf jaar na de publicatie van Hoogbegaafd brengt expert Tessa Kieboom een volledig geactualiseerde uitgave, aangepast aan de recentste wetenschappelijke stand van zaken, met nieuwe inzichten en achtergronden. Hoogbegaafdheid is géén luxeprobleem! Vaak zijn deze kinderen juist erg kwetsbaar en hebben ze een grote nood aan begrip en een aangepaste begeleiding, zowel op school als thuis. Dit basisboek geeft een antwoord op veelgestelde vragen als: wat is hoogbegaafdheid precies? Hoe wordt de diagnose gesteld? Wat zijn de gevolgen van hoogbegaafdheid? Hoe ga je het beste om met hoogbegaafde kinderen? 'Een boek met veel praktijkvoorbeelden. Een prima hulp bij het opvoeden en begeleiden van hoogbegaafde kinderen en jongeren.' - Libelle
Dit boek staat vol adviezen over de lichamelijke, emotionele en sociale ontwikkeling van je kind in het eerste levensjaar. Je leest hoe je de kraamperiode prettig doorkomt en hoe je handigheid krijgt in het voeden, baden en in slaap krijgen van je baby. Deze overzichtelijke gids geeft je een realistisch beeld van een tijd waarin je je baby leert kennen terwijl hij een eigen persoonlijkheid ontwikkelt en jij meer vertrouwd raakt met het ouderschap.
James Gaylord studeerde interne geneeskunde en is gediplomeerd kinderarts. In zijn privépraktijk leidt hij studenten geneeskunde op. Michelle Hagen is auteur en freelance publicist.
Hoe wordt je kind zindelijk? Hoe om te gaan met een peuter die de hele dag nee roept of midden in de supermarkt een driftbui krijgt? Wat doe je als je kind zijn eten meer op de grond gooit dan in zijn mond stopt? Situaties die voor iedere ouder herkenbaar zijn.
Van peuter tot kleuter geeft je alle informatie én tips over het gedrag van je peuter. Ook is er volop aandacht voor onderwerpen als taalontwikkeling, peuterpuberteit en herkenbare ouderstruggles als schermtijd en digitaal opvoeden.
Elke ouder kent het wel: strijd over bedtijd, eten of schermtijd. Klinkt dat je bekend in de oren? Dit boek vertelt je hoe je beter kunt communiceren binnen het gezin, voor meer contact en verbinding én een betere sfeer in huis.
Dr. Thomas Gordon ontwikkelde vijftig jaar geleden zijn wereldberoemde, revolutionaire methode voor communicatie binnen het gezin, waardoor conflicten op een harmonieuze manier opgelost kunnen worden. Hij schreef er 9 boeken over, die in 28 talen zijn vertaald. Wereldwijd zijn er een miljoen mensen getraind in zijn methode!
Vele ouders over de hele wereld hebben al succes gehad met zijn methode. Zijn opvoedklassieker Luisteren naar kinderen is aangepast naar de tijd van nu, met herkenbare voorbeelden uit het leven van vandaag én modernere ik-boodschappen die je kunnen helpen een betere band op te bouwen met kinderen. Of je nu ouder, docent, hulpverlener of opvoeder bent: de Gordon-methode helpt iedereen op weg naar meer contact en verbinding met kinderen.
Wat als je kind een zeer kieskeurige eter is? Hoe creëer je als uitgebluste ouder een moment voor jezelf? Mag je andermans kind corrigeren? Wat te doen als je kleuter ontploft en suspogingen geen effect hebben? Is het erg als je kind steeds bij jou in bed komt liggen?
In Alle ouders klungelen nog steeds maar wat aan behandelt Volkskrant-journalist Anna van den Breemer prangende opvoedkwesties waar iedere ouder met jonge kinderen mee te maken krijgt. Zonder opgeheven vingertje, mét humor en een gezonde dosis relativering. Want moderne ouders die elke dag hun best doen kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Anna van den Breemer - zelf moeder van twee jonge kinderen - tapt uit haar eigen niet zo perfecte gezinsleven en gaat te rade bij hoogleraren, pedagogen en opvoedcoaches. Ze weet als geen ander originele adviezen te verzamelen die vaders en moeders thuis direct kunnen uitproberen.
Deze bundeling van de populaire opvoedrubriek in de Volkskrant is voor ouders een feest van herkenning en zou bij elk gezin in de kast moeten staan. Mét interviews waarin bekende moeders en vaders openhartig vertellen over hoe zij het ouderschap ervaren.
Anna van den Breemer (1984) werkt als journalist voor de Volkskrant. Ze studeerde Liberal Arts & Sciences in Utrecht en deed een master journalistiek in Amsterdam. Samen met haar man Özcan, dochter Mia (5) en zoon Baran (3) woont ze in Deventer.
Praktische tips voor voor vaders voor de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd.
In Nederland wordt van jou als vader verwacht dat je aanwezig bent bij de bevalling van je kind. Maar weet je ook welke rol je daarbij precies hebt?
David Borman, verloskundige, onderzoeker en trainer, ontwikkelde een succesvolle cursus voor aanstaande vaders. Met behulp van de handvatten en praktische tips die hij in dit boek deelt, kom je als vader goed beslagen ten ijs en kan je de moeder optimaal steunen.
David Borman werkte jarenlang als verloskundige en sinds 2009 eveneens als trainer. Ook is hij vader van twee dochters.
Het boek dat élke zwangere vrouw in huis moet hebben Het eerste naslagwerk van eigen bodem over zwanger worden, zwangerschap, geboorte en kraamtijd, samengesteld door een team van specialisten onder leiding van prof. dr. Bernard Spitz (UZ Leuven) en Sofie Vanherpe (Mama Baas, de online community waar mama's en experts elkaar ontmoeten). DIT BOEK GEEFT TEKST EN UITLEG BIJ DE MEEST VOORKOMENDE GROTE EN KLEINE VRAGEN: » Hoe bereid je je voor op een leven met kinderen? » Wat te doen bij eventuele kwaaltjes, SOS-momenten of onzekerheden tijdens de zwangerschap? » Hoe evolueer je als mama en als partner tijdens dit hele avontuur, zowel fysiek als mentaal? » Hoe bereid je je voor op de bevalling? » Welke basics moet je weten over de kraamtijd? De informatie van experts en de persoonlijke mamaverhalen in het boek helpen je met meer empowerment door deze unieke en ongelooflijk mooie, maar soms wat verwarrende en vermoeiende periode. Als je weet dat iets perfect normaal is en erbij hoort, kun je alles in perspectief plaatsen en win je aan zelfvertrouwen.
Ouders van hoogsensitieve jongens en meisjes lopen in de opvoeding tegen forse uitdagingen aan. Hoe stel je grenzen zonder in drama's terecht te komen? Hoe vergroot je het zelfvertrouwen van je kind en hoe leer je je kind omgaan met de overweldigende buitenwereld?
Esther Bergsma onderzocht kenmerken, gedrag en onderlinge verbanden bij meer dan zevenhonderd hoogsensitieve kinderen. Helder en overzichtelijk beschrijft ze waar ouders van hoogsensitieve kinderen zoal mee te maken krijgen en welke interne processen bij het kind daaraan ten grondslag liggen. Waarom reageren ze zo? Hoe ontstaan die woedeaanvallen en waarom is er die onophoudelijke vraag om aandacht?
Pas als je dat begrijpt kun je adequaat en effectief reageren. Door te begrenzen en te begeleiden. Esther biedt hiervoor een rijk palet aan waardevolle methoden en adviezen. De positieve, opbouwende benadering die je leert in dit boek brengt rust, inzicht en overzicht in jouw leven en dat van je kind. Het resultaat: een kind dat leert omgaan met zijn bijzondere eigenschappen, zodat het opgroeit tot een wijs, krachtig én gelukkig hoogsensitief mens.
"De boeiende en herkenbare manier van vertellen van Esther raakt iedere ouder en professional. De directe toepasbaarheid van haar adviezen is heerlijk."
Harriët van de Kamp, regiovoorzitter oudervereniging Balans
"Ik houd van praktische boeken die verhelderend zijn, herkenning bieden én handvatten geven. Zodat we kinderen beter begrijpen en het makkelijker en fijner voor ze kunnen maken. Dit boek biedt het allemaal, ondersteund door eigen wetenschappelijk onderzoek."
Tischa Neve, kinderpsycholoog en opvoedkundige
Drs. Esther Bergsma (1972) is zelf hooggevoelig en moeder van twee hoogsensitieve pubers. Na een carrière als sociaal-wetenschappelijk onderzoekster en manager, startte ze haar eigen bureau als counsellor van hoogsensitieve mensen. Daarnaast vragen organisaties haar geregeld als expert op het gebied van hoogsensitiviteit voor presentaties binnen het onderwijs, bedrijfsleven en de gezondheidszorg.
Over zwanger zijn bestaan hardnekkige mythes en doen veel bakerpraatjes de ronde. En als kersverse ouder krijg je van alle kanten ongevraagd goedbedoeld advies over verzorging en opvoeding. Als zoveel mensen iets beweren, zal het wel waar zijn - of toch niet?
Van borstvoeding geven raak je je zwangerschapskilo's extra snel kwijt · Televisiekijken maakt kinderen lui, dik en dom · Straf krijgen is niet goed voor kinderen · Mozart luisteren tijdens je zwangerschap maakt je baby slimmer
In Zoete kinderen eten geen suiker ontkracht Ionica Smeets fabeltjes over zwangerschap en opvoeding aan de hand van de wetenschap. Zodat je met een gerust hart zwanger naar de sauna kunt, je baby eenvoudig bloemkool leert eten, je dreumes zijn speen nog niet hoeft af te staan en je kleuter lekker vies kan worden.
Ionica Smeets is hoogleraar wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Leiden en moeder van Tex en Rifka. Eerder verschenen van haar Het exacte verhaal en Ik was altijd heel slecht in wiskunde (met Jeanine Daems). Ze schrijft columns in de Volkskrant en Kek Mama.
Meer dan 10.000 exemplaren verkocht!
Leer je baby doorslapen zonder huilen.
Slaapgebrek, iets waar iedere jonge ouder mee te maken krijgt, in meer of mindere mate. Het hoort erbij, maar wat als jouw baby niet slaapt en je zo langzamerhand radeloos bent, omdat je alles hebt geprobeerd en niets werkt?
Susanne Willekes, Nederlands eerste gecertificeerde kinderslaapcoach, laat in je in dé slaapgids voor baby’s van 0-12 maanden zien dat je je baby kunt leren slapen. In tegenstelling tot de meeste boeken over slaap en baby's legt Susanne uit dat ieder kind en iedere situatie uniek is en dan ook vraagt om een eigen aanpak. Het kan zijn dat je baby moeite heeft met zelfstandig in slaap vallen, of doorslapen, of huilt bij het naar bed gaan. Susanne schept realistische verwachtingen over het slapen van je baby, hoe om te gaan met je eigen slaapgebrek, ze stelt ouders gerust en laat zien hoe je baby het veiligst slaapt. Wat kun je verwachten in het eerste jaar en hoe leer je je kind (door) te slapen zonder hem alleen te laten huilen?
Met veel informatie over hoe het slaappatroon van een baby eigenlijk werkt en heel veel praktische tools en tips kun je als ouder zelf je baby heel gericht coachen. Met als doel slaap voor het kind… en zijn ouders
Susanne Willekes is de eerste gecertificeerde kinderslaapcoach in Nederland. Ze volgde de opleiding tot Gentle Sleep Coach bij Kim West in Amerika en startte in 2015 haar praktijk The Sleep Agency, met als resultaat honderden gezinnen en kinderen met een verbeterde nachtrust. Daarnaast is Susanne veelgevraagd slaapexpert voor radio en televisie en schrijft ze voor het onlineplatform van Ouders van Nu.
‘Hilarisch en herkenbaar – was dit boek er maar geweest toen mijn kinderen klein waren.’ Linda de Mol
‘Ouders, wanhoop niet! Dit boek geeft de verlossing waarnaar jullie in deze verwarrende tijden zo snakken. Elk advies van deze moesjes werkt! Eindelijk weer slapen, met dank aan Els en Dorine!’ Saskia Noort
Dit boek had ook als titel kunnen hebben: Geef dat kind een pak slaag. Bind het aan een boom. Sluit het op in het kolenhok. In de jeugd van auteurs Dorine Hermans en Els Rozenbroek keek niemand op van deze adviezen, tegenwoordig zouden uw buren onmiddellijk de politie bellen.
In de rubriek ‘Vraag het de vrolijke opvoedtantes Els en Do’ in magazine Kek Mama geven Els en Dorine maandelijks antwoorden op vragen van een generatie ouders die wordt gedreven door het verlangen hun kinderen een feestelijke jeugd te geven. Ouders die de rol vervullen van gastvrouw en -heer: als de gasten zich niet uitbundig amuseren hebben de ouders gefaald. Een schrijnend misverstand, vinden de tantes.
Geef dat kind een slok jenever is een poging een gulden middenweg te vinden tussen de verschillende opvoedstijlen van de afgelopen zeventig jaar.
Dorine Hermans (1959) is historica. Ze publiceerde onder andere over het koninklijk huis voor Elsevier, NRC Handelsblad en de Volkskrant. Van haar hand verschenen de boeken: Pieter van Vollenhoven, burger aan het hof, Wie ben ik dat ik dit doen mag en Voor de troon wordt men niet ongestraft geboren (samen met Daniela Hooghiemstra).
Els Rozenbroek (1957) is columnist en bladenmaker. Ze was hoofdredacteur van Kinderen, Top Santé en Vrouw Vandaag, schreef Het Dagboek van Juul in Libelle en werkte veertien jaar als eindredacteur van LINDA. Ook lanceerde ze in 2016 het succesvolle saarmagazine.nl dat de prestigieuze Mercur won voor Lancering van het Jaar.
Stefan Kleintjes helpt ouders al 40 jaar om kinderen van 0 tot 4 jaar zelf te leren eten. In deze nieuwe editie van Eten voor de kleintjes is ook aandacht voor moeders die geen of gedeeltelijk borstvoeding geven. Een op de drie moeders stopt namelijk na drie maanden met borstvoeden. Dankzij de nieuwe editie is de succesvolle Kleintjes-methode nu ook voor deze snel groeiende groep ouders toepasbaar.
Hoe houd je je relatie leuk tijdens de tropenjaren? Wat doe je als je peuter een driftbui heeft in de supermarkt? Hoe krijg je moeilijke eters tóch aan de wortels en broccoli? In de populaire opvoedrubriek 'Iedereen doet maar wat' in de Volkskrant behandelt journalist Anna van den Breemer wekelijks kwesties waar ouders vandaag de dag mee worstelen. En dat zijn er nogal wat. Opvoeden kan een mijnenveld zijn: zo veel meningen, zo veel twijfels.
In Alle ouders klungelen maar wat aan beschrijft Van den Breemer op geestige wijze de grote en kleine problemen waar ouders dagelijks tegenaan lopen. Ze put daarbij uit haar eigen - bepaald niet perfecte - gezinsleven, gaat te rade bij deskundigen voor advies en vraagt andere ouders naar hun ultieme tips. Een onmisbaar boek voor alle worstelende ouders die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.
Anna van den Breemer (1984) werkt als journalist voor de Volkskrant. Ze studeerde Liberal Arts and Sciences in Utrecht en deed een master journalistiek in Amsterdam. In 2018 verscheen haar veelbesproken boek Ivanka. De echte first lady. Samen met haar man Özcan, dochter Mia (3) en zoon Baran (2) woont ze in Deventer.
'We hebben helemaal in een deuk gelegen bij het lezen van jouw boek, want het is zó grappig.'
- Beau van Erven Dorens
Gebarenstem gelooft in gebarentaal voor iedereen. Gebaren gebruiken verhoogt de aandacht voor elkaar in elk contact, en maakt taal zichtbaar en communicatie effectief en efficiënt in elke situatie, onder alle omstandigheden en in een gelijkwaardige verhouding. Gebarenstem gunt iedereen het geschenk van elkaar echt ontmoeten in elk contactmoment.
Hoewel een kind pas rond een jaar of anderhalf begint met praten is het cognitief al veel eerder klaar om te communiceren. Vanaf ongeveer zes maanden neemt ze haar omgeving nauwgezet in zich op, gaat ze begrijpen wat woorden betekenen en wil ze graag vertellen wat haar bezighoudt. Een kind laat ook zien dat ze gerichte bewegingen kan maken met haar handen door te wijzen en te reiken. Met baby- en kindergebaren combineer je beide factoren: gebaren geven je kind een stem in handen! Ook als een kind al wel kan praten, stimuleert het kindergebarenprogramma de taalontwikkeling: gebaren geven inzicht in de betekenis van een woord en kunnen onduidelijk uitgesproken woorden verhelderen. Het gebruik van baby- en kindergebaren vermindert ergernis en frustratie bij ouder en kind. Het kind kan duidelijk maken wat ze wil of nodig heeft en beweegt makkelijker mee in de plannen van de ouder omdat ze weet waar ze aan toe is.
- Eerder en rijker communiceren met je kind
- Frustratie en ergernis verminderen
- Een eenvoudige en effectieve aanpak
- Tips voor gebaren bij dagelijkse handelingen
- Spelletjes en activiteiten met gebaren
- Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek
- Uitgaande van de Nederlandse en Vlaamse gebarentaal
- Geïllustreerd woordenboek met ruim 190 Nederlandse gebaren en 50 Vlaamse gebaren