Als voormalig 'cowboy in de psychiatrie' (de Volkskrant) blikt Bram Bakker in Oud zeer terug op zijn eigen verleden en de oude en niet verwerkte pijn die dit soms lastige verleden met zich mee heeft gebracht. Hij beschouwt de gebeurtenissen van vroeger met een nadruk op dat wat er niet was: een gevoelsarm klimaat, dat zoveel mensen uit eigen ervaring kennen. Het 'oud zeer' stak bij Bakker pas na zijn vijftigste flink de kop op en dit proces veranderde zijn leven ingrijpend. En zo vergaat het veel mensen: 'oud zeer' verstopt zich vaak in het lichaam en kan ineens tevoorschijn komen. Naast deze persoonlijke verhalen diept Bakker uit wat een onveilige jeugd later met zich meebrengt. Waarom lukt het hulpverleners niet om naar de eigen kwetsuren te kijken? Hij schrijft over het voor hem herkenbare gevecht met de trauma's waar veel van zijn cliënten mee worstelen. Aan de hand van hun verhalen probeert hij de lezer te laten zien hoe hij ze probeert te helpen. Hiernaast is in Oud zeer veel aandacht voor de feitelijke kennis rond trauma's en affectieve verwaarlozing, met speciale aandacht voor de rol van het lichaam. Lichaamswerk bleef in de psychiatrie decennialang onderbelicht, maar er lijkt een inhaalslag op komst. Bakkers hoopt met dit boek een bijdrage te leveren aan de herwaardering van 'oud zeer' als belangrijke verklaring voor veel psychische én lichamelijke klachten in het hier en nu.
Gelukkig hebben veel mensen reeds de weg gevonden naar een goede hypnotherapeut om eindelijk zelf hun gewicht blijvend onder controle te krijgen, in de plaats van verder te blijven sukkelen met moeilijke diëten en het gekende jojo effect .
Jammer genoeg is er soms echter een begrijpelijke barrière om die belangrijke eerste stap naar een hypnotherapeut te durven zetten!
Sommige mensen hebben immers angst van hypnose en denken dat het is zoals op die TV shows, waar men mensen zou laten denken dat ze een kip zijn. Dat gaat dan over show hypnose, niet over therapie, maar het wordt soms over dezelfde kam geschoren. Anderen kijken op tegen de kostprijs van een behandeling, die vaak meerdere uren in beslag neemt.
Daarom kwam ik op het idee om dit boek te schrijven, specifiek voor dames! Dit boek laat hun toe om op een niet confronterende manier kennis te maken met (zelf)hypnose, in hun eigen vertrouwde omgeving, voor een makkelijker haalbare prijs.
Door dit boek van begin tot einde uit te lezen kunnen dames onbewust beginnen afvallen. Tegelijk laat dit boek zien dat hypnotherapie helemaal niet zo beangstigend is als wat sommigen denken en ook voor hun kan werken. Succes!
We hebben een vet probleem. Meer dan vijftig procent van de Nederlanders en Vlamingen heeft last van overgewicht en wil graag afvallen, maar struikelt over één van de vele verleidingen om zich heen.
Waarom is gewicht verliezen zo moeilijk? En waarom lukt het bij een select groepje mensen wel? Wat kunnen we van hen leren?In Het gewicht tussen je oren laatpsycholoog en ervaringsdeskundige Wouter Cornet zien hoe je met je brein het succes van je dieet bepaalt. Hij geeft antwoord op alle vragen over succesvol gewichtsverlies. Hoe creëerje bijvoorbeeld voor jezelf het meesteffectieve dieet? Moet je per se sporten om af te kunnen vallen? Kun je afvallen als je aanleg hebt voor overgewicht? En hoe ga je om met een eetverslaving? Om de antwoorden op die vragen te vinden, neemt Cornet als onderzoeker een kijkje in de breinen van honderd succesvolle diëters. Want de grootste work out voor gewichtsverlies blijkt plaats te vinden tussen de oren.
Psycholoog Wouter Cornet (1981)verloor vier jaar geleden 33 kilo en rekende blijvend af met zijn obesitas.Hij initieerde een groot internationaal onderzoek naar gewichtsverlies onder honderd succesvolle diëters die samen meer dan drieduizend kilo afvielen.
Toegankelijke analyse van wereldproblemen Onze wereld is niet dezelfde als die van gisteren. Tussen de stortvloed aan beeld en geluid, de digitale wereld en de dreiging van terrorisme kijkt de moderne mens in de spiegel, en vindt daar enkel zichzelf. Hoe gaan we om met die dolgedraaide maatschappij in deze tijden? En met onszelf? In De Wereld van De Wachter staat succesauteur Dirk De Wachter op uit de psychiaterstoel en trekt de wereld in, op zoek naar de mens die hij is. Op zoek naar de manier waarop mensen vandaag echt kunnen samenleven. Op zoek naar de zin van onze dagelijkse realiteit. Van literatuur en kunst over virtual reality tot de kracht van de jeugd: dit boek is een neerslag van een persoonlijke zoektocht naar hoop voor de moderne mens, in tijden waarin het mag om het niet meer te weten.
Lunchen zonder brood was nog nooit zó makkelijk Uitgekeken op die eeuwige boterham tijdens de lunch? Of wil je meer groenten eten op een dag? Met dit boek maak je in slechts 10 minuten een lekkere lunch zonder brood! De verse en kleurrijke salades zijn ideaal voor thuis, onderweg en op kantoor.
De 50 recepten zijn simpel en verrassend en zitten boordevol gezonde ingrediënten. Zo wordt lunchen behalve lekker, ook gezond!
Jennifer & Sven zijn de oprichters van de populaire website voedzaamensnel.nl. Ook schreven ze Het Groene Smoothie Boek, Gezond Leven doe je zo!, De 100 populairste recepten en 50x avondeten zonder vlees.
`Het leuke aan dit boek vind ik de tips die de auteurs geven. Welk eetgerei je bijvoorbeeld mee moet nemen als je de salade op je werk maakt, maar ook de alternatieven voor als je een ingrediënt niet lust of als het bijna niet te krijgen is door het jaargetijde.' - Gezondheid&Co
Dit boek is een perfect cadeau voor iedereen die van gezond en lekker eten houdt! Ter gelegenheid van een verjaardag, sinterklaas, Kerstmis of gewoon zomaar.
Gedrag van iemand met autisme is lang niet altijd te begrijpen. In dit boek wordt heel toegankelijk uitgelegd wat de oorzaak van dit gedrag is. Direct daaraan gekoppeld is beschreven hoe je ermee kunt omgaan. De afbeeldingen verhelderen de reis van informatie door het brein en de acht storingen die bij autisme de informatieverwerking belemmeren. Met dit boek heb je niet alleen inzicht in de oorzaak, maar ook een totaalaanpak in handen.
De kracht van dit boek is de wisselwerking tussen twee autisme-experts. De praktische kennis van Geef me de 5 grondlegger Colette de Bruin en de wetenschappelijke kennis van neurobiologisch gedragswetenschapper dr. Fabiënne Naber.
Heeft jouw e-reader een zwart-witscherm? Geen nood: de belangrijkste overzichtsplaten vind je hier in kleur: www.geefmede5.nl/dit-is-autisme
De bestseller van de onbetwiste autoriteit op voedselgebied
Martijn Katan beschrijft in Wat is nu gezond? wat er wetenschappelijk vaststaat over voeding en gezondheid. Hij loopt met de lezer de dag door van ontbijt tot bedtijd en geeft aan wat bewezen gezond is, wat een fabel is en wat nog niet goed is onderzocht. Katan besteedt ook aandacht aan voeding en zwangerschap, voedsel en klimaat, wat en hoeveel je moet drinken, sport, de slanke lijn en aan vragen van kinderen over voeding.
In deze geheel herziene editie zijn de nieuwste inzichten van de voedingswetenschap verwerkt.
Prof. dr. Martijn B. Katan is emeritus hoogleraar voedingsleer aan de Vrije Universiteit Amsterdam en lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Katan is columnist van NRC Handelsblad en wordt regelmatig door kranten, radio en tv gevraagd naar zijn mening over actuele voedingskwesties. Hij schreef ook de bestseller Voedingsmythes (2016).
'Katan beschrijft kort en kraakhelder de wetenschappelijke stand van zaken over voeding en gezondheid, met praktische adviezen en verwijzingen naar deugdelijke websites.'
ALGEMEEN DAGBLAD
'Het regent boeken over voeding en diëten. Vaak verkondigen ze de absolute waarheid, gebaseerd op onwrikbare wetenschap. In Wat is nu gezond? laat hoogleraar Martijn Katan de twijfel toe. Zo maakt hij bijna alle concurrerende titels overbodig.'
TROUW
Physiotherapists and rehabilitation specialists are generally called upon after surgeries. However, understanding the specific choices for certain procedures and having insight into the best after-treatment, particularly in the spine, is crucial. In addition, it is paramount that all spinal caregivers use the same vocabulary and issue the same information to the patient. After all, a significant part of the success of a surgical procedure lies in the quality of the therapy before and after the surgery. Spinal Surgery for Physiotherapists explains surgical reasoning and surgical techniques to non-surgeons, in a concise and comprehensive manner. This book aims at crossing the bridge between surgical and rehabilitation paradigms for the benefit of patients. It puts forward a perspective of a multidisciplinary, collaborative, and coherent approach that can offer patients a clear picture of their recovery process. This book is a must-have in spinal rehabilitation practices.
Wondering about the World is an impressive, comprehensive, highly readable and much needed guide to autistic spectrum conditions. Autism is presented from a new biopsychological perspective which is supported by the latest research. Delfos' theory of the Socioscheme alongside the MAS1P, the broad 'Mental Age Spectrum within 1 Person', shows the effects of the rainbow of ages within each person with autism and demonstrates how they can be both older and younger than their chronological age and therefore uncovers their hidden intelligence. The theory of Delfos is widely embraced by people with autism conditions and their families and carers, and is gaining international recognition. Martine Delfos provides a strong, insightful and clear theoretical analysis of the nature of autism and the challenges it may cause. Special attention is given to differentiating trauma with autistic behaviour from autism spectrum conditions.
Illustrating her ideas with many real-life examples, Delfos offers practical advice from the perspective of people with autism of all ages, as well as from parents and carers. While incorporating the most recent findings of current research her experience in practice means she is able to balance theory and practical advice to perfection. Wondering about the World is both an accessible resource for parents and an important textbook for students and professionals.
Martine F. Delfos (PhD) is a biopsychologist working as a researcher and therapist for people with a broad spectrum of issues. She is committed to the development of theoretical models which are directly applicable in the daily work of professionals. Delfos is the author of several books in the fields of child psychology, autism and gender differences. With respect to autism she has been involved in developing autism care in several countries and is visiting professor at the Universidad Central del Ecuador in Quito-Ecuador and also at the International University of Sarajevo in Bosnia-Herzegovina. Information on her work is to be found on: www.mdelfos.nl
Dr. Tony Attwood:
The project has been remarkably ambitious but the author has an encyclopaedic knowledge of the academic literature and the various theoretical models, and extensive personal experience as a clinician. The author also has notable respect for those who have autism and Asperger's Syndrome and she is able to challenge and change attitudes as well as increase understanding.
birdyanddino
De afgelopen jaren heeft het boek 'Na de missie' zijn weg naar militairen, veteranen en het thuisfront gevonden. Na verschijning van de eerste druk zijn er in de veteranenzorg een aantal zaken veranderd. In 2012 werd de Veteranenwet door de Tweede Kamer aangenomen en in 2014 werd het Veteranenloket ingevoerd. Daarnaast is er de laatste jaren ook meer aandacht gekomen voor de veteraan en de arbeidsmarkt. Aan deze nieuwe ontwikkelingen wordt aandacht besteed in deze tweede druk.
'Na de missie' is bedoeld als wegwijzer bij terugkeer na uitzending. Het boek geeft zo veel mogelijk praktische tips en tools. Bovendien geeft het inzicht en perspectief voor militairen en veteranen na de missie en biedt het ondersteuning bij de overgang naar het dagelijks leven. Ook het thuisfront van de militair en veteraan komt ruimschoots aan bod.
Michaela Schok is gepromoveerd op haar onderzoek 'Meaning as a mission. Making sense of war and peacekeeping' aan de Universiteit Utrecht. Op basis van vragenlijstonderzoek en diepte-interviews deed zij bij meer dan 1500 veteranen onderzoek naar de betekenis die zij toekennen aan hun uitzendervaringen. Momenteel werkt zij als zelfstandig psycholoog, coach en adviseur.
Erwin Kamp is zelf meerdere malen als humanistisch geestelijk verzorger met het Korps Mariniers op uitzending geweest. Hij schreef eerder over zijn ervaringen in het boek 'Raadsman heeft u nog raad?' Momenteel werkt hij als Hoofd van de Dienst Humanistisch Geestelijke Verzorging bij het Ministerie van Defensie.
We worden overspoeld met berichten over heilzame of juist schadelijke effecten van eten en drinken. Die zogenaamd gunstige effecten zijn vaak niet gebaseerd op harde wetenschap _ en de veronderstelde nadelige effecten ook niet. Zo ontnemen hypes het zicht op wat voeding écht voor invloed heeft op de gezondheid.
In deze maalstroom van overtuigingen en commerciële belangen verdedigt Martijn Katan met verve de wetenschappelijke feiten. Als een van Nederlands meest vermaarde en gerespecteerde voedingsonderzoekers heeft hij daartoe het gezag en hij kan ingewikkelde kwesties simpel en met humor uitleggen.
In dit boek rekent hij af met zeventig voedingsmythes: over groente en fruit, hormonen in melk, magnetronstraling, fructose, beauty foods, acht glazen water per dag, het paleodieet en nog veel meer. Voedingsmythes is een ontnuchterend boek dat het leven kan vereenvoudigen.
Prof. dr. Martijn B. Katan is emeritus hoogleraar voedingsleer aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Katan is columnist van NRC Handelsblad en wordt regelmatig door kranten, radio en tv gevraagd naar zijn mening over actuele voedingskwesties. Hij schreef eerder de bestseller Wat is nu gezond?
Over Wat is nu gezond?:
'Niets heerlijkers om te lezen dan dat de meeste voedingsadviezen fabels zijn zonder wetenschappelijke onderbouwing.'
de volkskrant
'Katan beschrijft kort en kraakhelder de wetenschappelijke stand van zaken over voeding en gezondheid, met praktische adviezen en verwijzingen naar deugdelijke websites.'
algemeen dagblad
What can music 'move' in a hospital setting? This intriguing research question is at the heart of this book. The project Meaningful Music in Healthcare, in short MiMiC, described here, emerged from a collaboration between the research group Lifelong Learning in Music at the Hanze University of Applied Sciences in Groningen and the department of Surgery at the University Medical Center in Groningen. There seemed to be interesting possibilities in bringing a 'person-centred' musical approach to a hospital setting, where people were severely ill and vulnerable, following surgery. Here, musicians went into the hospital and created music 'in the moment' at the bedside, for and with the patients and their nurses. The journey of the musicians, patients and nursing staff that followed proved both worthwhile and exciting to explore.
The explorative research had remarkable results, both qualitatively as well as quantitatively. It was a period of great experiences for all. It revealed many rich and diverse outcomes and contributed to the awareness that music personalised in this way has transforming potential, which should be utilised as much as possible. The person-centred music making, as the musicians themselves termed it, turned out to be transformative not only for the patients and nurses, but it also gave the musicians involved totally new perspectives on their professional identity. Now the research has led to a book, If Music Be the Food of Love, Play On, which takes its title from the famous opening line from Shakespeare's play Twelfth Night. This study should engage the interest of musicians, health care professionals and the wider community, as the five authors, Rineke Smilde, Erik Heineman, Krista de Wit, Karolien Dons and Peter Alheit, take the reader through the fascinating story of Meaningful Music in Healthcare.
Jeugdzorg in ademnood
De wereld van de jeugdzorg staat in brand. Het is chaos. Kinderen en ook ouders zijn de slachtoffers. Er zijn wachtlijsten voor ongeveer alle soorten van jeugdzorg; hulp bij opvoedproblemen, bij leerproblemen, of bij autisme. Maar ook bij zeer ernstige psychiatrische aandoeningen als eetstoornissen of suïcidaliteit. Jaarlijks worden er zo'n 46.000 kinderen uit huis geplaatst en zitten er soms tot 3.000 kinderen in een gesloten instelling. Gemiddeld iedere week een zelfdoding. Kinderen die uit huis zijn geplaatst worden Kinderen van de Staat, maar voldoende toezicht van de staat ontbreekt. Kinderen worden toevertrouwd aan voogden en aan commerciële organisaties, waar gemotiveerde medewerkers op de vloer vaak overwerkt zijn. Marktwerking richt zich op omzet en concurrerende partijen drukken elkaar uit de markt ten koste van de kwaliteit van de jeugdzorg. Aanbestedende wethouders van gemeenten geven jeugdzorg in handen van private organisaties. Financiële structuren van die op winst beluste bedrijven zijn niet transparant.
This book tells the story of Pascal who was diagnosed with Autism Spectrum Disorder (ASD) only after a long process of social care.
Primary school volunteer Pascal van IJzendoorn was on a year 6 camping trip somewhere on a campsite in North Holland. In the evening around the campfire, the day was discussed when a colleague spoke about the neighbouring school; a primary school for children with autism. She was quite surprised that you couldn't tell from the outside that these children were autistic. It felt like a stimulus for Pascal that he could not ignore and he told his colleagues for the first time that he too is autistic. They would never think that of him. And why should they, since he lives his life like everyone else. This book tells the story of Pascal who was diagnosed with Autism Spectrum Disorder (ASD) only after a long process of social care.
Dieses Buch erzählt die Geschichte von Pascal, der erst nach jahrelangen Irrwegen durch das Gesundheitswesen die Diagnose Autismus-Spektrum-Strung (ASS) erhielt.
Pascal van IJzendoorn ist freiwilliger Mitarbeiter an einer Niederländischen Grundschule, als er die Abschlussklasse der Schule auf ihrer Klassenfahrt begleitet. Am abendlichen Lagerfeuer wird unter den Lehrern gerade der Tag ausgewertet, als eine Lehrerin auf die benachbarte Reisegruppe hinweist - einer Grundschule für autistische Kinder. Sie zeigt sich verwirrt und überrascht zugleich, dass man von außen nicht erkennen konnte, dass diese Kinder autistisch waren. Pascal fühlt in diesem Moment ein Bedürfnis, dass er nicht ignorieren kann, und erzählt zum allerersten Mal, dass auch er Autist ist. Und das schlägt ein! Niemals hätten sie das bei ihm erwartet, sagen die Lehrer. Und warum auch? Er lebt sein Leben nach außen hin inzwischen genauso wie jeder andere Mensch auch.
Moeder Aarde heeft sinds een halve eeuw de mens de heerschappij gegeven over zijn eigen voortplanting en de voortplanting van alle dieren en planten op aarde. Wij zijn hierdoor schatplichtig om de schade die wij aanrichten te herstellen. Vlees en eieren voor consumptie worden nog uitsluitend geproduceerd door kunstmatige inseminatie en met kweek en broedmachines. Meer dan 300 miljoen landbouwhuisdieren in de EU brengen hun hele leven door in een kooi.
Coronavirus, Afrikaanse varkenspest, jaarlijkse Influenza virussen zijn het gevolg van ziekten bij dieren die ook op de mens over kunnen gaan. De Covid-19-20-21 pandemie met als gevolg de wereldwijde blokkade laten zien hoe kwetsbaar de samenleving is. Mensen die meer dierlijke eiwitten consumeren, hebben minder antilichamen en een verminderde afweer, zelfs als ze een zeer lage hoeveelheid dierlijke eiwitten consumeren. Vooral ouderen krijgen ziekten die voortkomen uit voeding die de immuunrespons en vorming van antilichamen vermindert. Het virus is een spijkerbom. Het vaccin is een kleine deurklopper. Het is van groot gelang dat wij allemaal ons ZELF wapenen tegen zonosen door met voeding onze afweer optimaal te houden.
Toen geestelijk verzorger Joke Werner nog in een verpleeghuis werkte, ontmoette ze verschillende mantelzorgers die daar hun geliefde bezochten. Uit de diverse gesprekken met mantelzorgers bleek enerzijds de enorme spanning die werd gevoeld tussen het liever zelf willen verzorgen van de dierbare en anderzijds het niet meer kunnen volhouden door geestelijke en lichamelijke uitputting. In dit boek wordt die spanning beschreven in verschillende gesprekken.
De rode draad bij deze interviews is dat de mantelzorger het zo graag wil volhouden, maar dat het op enig moment niet langer meer gaat. De mantelzorgers gaven hun medewerking vooral om met hun interview anderen tot steun en troost te zijn.
Op de cover is een beeldhouwwerk te zien, gemaakt door Lotta Blokker, dat op een ontroerende wijze laat zien hoe zwaar belast de mantelzorger zich vaak voelt.
Joke Werner (1948) is geestelijk verzorger met een eigen praktijk: ZinInZicht.
Wat is een psychose nu echt?
Zit je hoofd dan vol met onzin?
En hoe praten we met iemand die de werkelijkheid radicaal anders beleeft? Contacten tussen mensen bouwen voort op de verhalen die ze elkaar vertellen. Verhalen over vroeger, en over wie ze zijn of wat ze willen. Bij een psychose verliezen we de grip op die verhalen, en op hoe we ermee onze weg kunnen zoeken. Ook wanneer we praten over psychose is het soms moeilijk een heldere taal te vinden. Toch ervaart 15 procent van de bevolking ooit psychotische ervaringen. Een beter begrip van wat er gebeurt tijdens een psychose kan onze kijk op geestelijke gezondheid radicaal veranderen. Waarom een psychose niet zo gek is gaat op zoek naar begrip, hoop en herstel. Het biedt een nieuw perspectief op wat het betekent een psychose door te maken, en hoe we een taal kunnen vinden om met psychische problemen om te gaan. Bovenal is het een blik op hoe beter spreken en luisteren waanzin een menselijk gezicht kunnen geven.
Als zorgverlener word je met moeilijke, en soms onmogelijke keuzes geconfronteerd. Vaak gaat het om 'kleine' keuzes, die een grote impact hebben op wie je verzorgt maar ook op jezelf. Soms heb je niet het gevoel te kunnen kiezen of te kunnen doen wat je denkt dat de ander goed doet. Op de duur dreig je je 'hart', je bekommernis en de zin in je werk te verliezen. Zorgen zonder je hart te verliezen helpt te ontdekken wat te doen wanneer je voor die moeilijke keuzes staat, hoe je dilemma's en twijfels bespreekbaar maakt en hoe je jezelf daarin oefent. Want in dialoog gaan met collega's, met zorgontvangers en hun naasten, kan helder stellen wat er echt toe doet.
Dit is een boek dat korte metten maakt met alle diëten. Het laat je zien hoe je gezond gewicht kunt verliezen zonder dieet! Derhalve heeft dit boek GEEN methode, programma, systeem, of hoe ze het dieet ook prachtig verpakken om het woord dieet niet te hoeven gebruiken. Dit boek bevat ook geen recepten, want als je weet wat echt gezond eten is, dan kun je je eigen recepten heel eenvoudig maken. Als je dit boek hebt gelezen, volg je NOOIT meer een dieet!
Als gediplomeerd erkend orthomoleculair therapeut en gediplomeerd voedingsdeskundige met de specialisatie vrouwen van 45+, kan ik het beste uit twee werelden halen. Dit gecombineerd met mijn achtergrond in een groot academisch ziekenhuis, een dosis gedrevenheid en passie voor echt gezond eten en gezond leven, kan ik jou met mijn boeken helpen in niet alleen blijvend gewichtsverlies, maar in met name in gezond, slank en mooi ouder worden.
WAT IS PSYCHOSE WEL EN NIET?
WAT MAAK JE EIGENLIJK DOOR?
EN HOE KOMEN WE ER SAMEN UIT? Psychotische ervaringen gaan gepaard met verwarring en onbegrip. Niet alleen kamp je met lastige belevingen. Vaak moet je ook opboksen tegen misvattingen vanuit de samenleving en de hulpverlening. Onze denkbeelden over de oorzaken, gevolgen en behandeling van psychose zijn dan ook aan vernieuwing toe. Een gedeeld goed begrip is de eerste stap naar herstel. Psychose begrijpen in 33 vragen beantwoordt de grote vragen en onderzoekt de misverstanden rond psychose. Daarmee levert het voor het eerst een volledig, hoopvol beeld op van alle aspecten van omgaan met psychose, van crisis tot herstel: voor getroffenen zelf, voor naasten en voor hulpverleners.
Waarom ontwikkelt iemand juist een paniekstoornis?
Hebben vrouwen echt meer last van paniek dan mannen?
Hoe kun je paniekaanvallen uitlokken of erger maken?
Wat leert onderzoek ons over de aanpak van paniek? Een op de vier krijgt ooit een paniekaanval. Een op de dertig heeft er jarenlang last van en ontwikkelt een paniekstoornis. Zo komt een paniekstoornis dus ongeveer even vaak voor als een maagzweer. Mensen met paniekklachten zoeken naar allerlei oplossingen, maar komen vaak op de verkeerde plaatsen terecht, waardoor ze verstoken blijven van de juiste hulp, terwijl die wel degelijk bestaat. Het resultaat: aanhoudende klachten. Een beter begrip van het fenomeen paniek kan dat voorkomen. Dit boek, dat put uit jarenlange ervaring met patiënten en onderzoek, geeft je een kijkje in de spreekkamer en in het laboratorium, en ontkracht hardnekkige mythes en misverstanden.
Dit is een boek dat korte metten maakt met alle diëten. Het laat je zien hoe je gezond gewicht kunt verliezen zonder dieet! Derhalve heeft dit boek GEEN methode, programma, systeem, of hoe ze het dieet ook prachtig verpakken om het woord dieet niet te hoeven gebruiken. Dit boek bevat ook geen recepten, want als je weet wat echt gezond eten is, dan kun je je eigen recepten heel eenvoudig maken. Als je dit boek hebt gelezen, volg je NOOIT meer een dieet!
Als gediplomeerd erkend orthomoleculair therapeut en gediplomeerd voedingsdeskundige met de specialisatie vrouwen van 45+, kan ik het beste uit twee werelden halen. Dit gecombineerd met mijn achtergrond in een groot academisch ziekenhuis, een dosis gedrevenheid en passie voor echt gezond eten en gezond leven, kan ik jou met mijn boeken helpen in niet alleen blijvend gewichtsverlies, maar in met name in gezond, slank en mooi ouder worden.