Filter
Formaten
Prijs
PR & voorlichting
-
We willen met zijn allen minder files en meer open ruimte, bewegingsvrijheid en rust... En iedereen is voor groene energie. Maar niemand wil die windmolen in zijn achtertuin. Het niet-in-mijn-achtertuin- of NIMBY-syndroom heeft ons in de tang: projecten sneuvelen of verzanden in een loopgravenoorlog tussen burgers, bedrijven en overheden. En dat alles is de schuld van de buurman. Maar kijken bedrijven en overheden niet te gemakkelijk neer op hun `zure buren'? Zien ze zichzelf wel genoeg als de buur van de burger? Dit boek gaat op zoek naar handvatten om de impasse te doorbreken. Zonder mirakels of wonderoplossingen. Omdat die simpelweg niet bestaan. Wel helpt het je te navigeren doorheen een complex stakeholderlandschap. Hoe kun je je omgeving beter begrijpen en betrekken? Hoe breng je rust in een discours dat door emoties wordt gedomineerd? Is lobbyen een vies werkwoord of heeft het wel degelijk zijn plaats? Met als hamvraag: hoe bouw je aan vertrouwen in elkaars achtertuin? Buurman, wat doet u nu? is verhalend, vol voorbeelden uit bekende dossiers en anekdotes uit de beroepspraktijk van Annik Dirkx en Joris Bulteel. En verhelderend, omdat beide auteurs de omgang met stakeholders door een andere bril bekijken. Joris Bulteel is medestichter en partner van het strategisch communicatiebureau Whyte Corporate Affairs, marktleider in België. Al meer dan twintig jaar adviseert hij ondernemingen en projecten op het vlak van public affairs, stakeholdermanagement en crisiscommunicatie. Annik Dirkx startte haar loopbaan als journalist bij persagentschap Belga. Ze schakelde daarna over naar een corporate communicatiefunctie bij het Havenbedrijf van Antwerpen. In die rol was ze mee verantwoordelijk voor de uitbouw van het maatschappelijk draagvlak voor de havenactiviteiten. Sinds 2019 werkt ze als woordvoerder bij Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding.
-
Webcare is het uitvoeren en monitoren van online interacties met klanten en andere relaties van een organisatie via social media, met als doel het vergroten van de klanttevredenheid, het versterken van de reputatie en het stimuleren van de verkopen. Webcare is een begrip geworden bij klanten en organisaties. Het gebruik ervan is echter niet zonder risico's. Elke reactie wordt zeer snel verspreid. Een enkel verkeerd woord kan veel reputatieschade toebrengen. In de social media zijn niet alleen klanten van een organisatie aanwezig, maar ook andere relaties. De rol die iemand vervult kan snel veranderen: zó gedraagt iemand zich nog als klant, zó is het iemand die de rol van influencer aanneemt. Iedereen kijkt mee en oefent invloed uit op de organisatie en haar relaties. Dit maakt van webcare een breed begrip en een tool voor relatiemanagement.
In het boek Webcare. Een tool voor relatiemanagement introduceert Renée van Zijl het begrip webcare. Zij legt uit wat de doelen zijn, welke drie vormen van webcare onderscheiden worden en welke socialmediakanalen ingezet worden. In het tweede deel van het boek komen aan de orde het organiseren, monitoren, evalueren van webcare en het reageren op berichten. De auteur besteedt veel aandacht aan technieken en strategieën voor het correct formuleren van een webcarebericht. Er zijn links opgenomen naar video's, die deelonderwerpen toelichten. -
Issuesmanagement
Ferdinand Helmann, Frank Korver
- Boom
- Merk en reputatie
- 4 September 2014
- 9789462740723
Organisaties worden regelmatig geconfronteerd met issues die schadelijk kunnen zijn voor bedrijfsvoering en reputatie. Vaak wordt dan pijnlijk duidelijk hoe weinig gevoel organisaties hebben bij wat er speelt in de samenleving. Hoe herken je als organisatie welke discussies relevant zijn en welke kansen of bedreigingen eruit voort komen? Hoe bereid je je voor op turbulentie in de media en de publieke opinie en hoe krijg je meer grip op dat proces?
Het tijdig herkennen en managen van relevante issues is van levensbelang geworden. Issuemanagement, een stappenplan geeft hier praktische handvatten voor. Dit krijgt vorm in een vijf stappenbenadering: issue-identificatie, arena-analyse, strategieontwikkeling, implementatie en evaluatie.
Frank Krver en Ferdinand Helmann hebben vanuit hun adviespraktijk bij respectievelijk GKSV en Porter Novelli veel ervaring met het meer strategisch benaderen van issues en het adviseren daarover van directies en communicatieprofessionals. -
Wat betekent het gebruik van sociale media nu precies voor je bedrijf? Hoe voorkom je sociale-media-missers waardoor je bedrijf reputatieschade oploopt? Wat zijn de dos en donts? Code Sociale Media helpt 'missers' te voorkomen.
Sociale media nemen een enorme vlucht, zowel in het privéverkeer als zakelijke leven. Zorg dus dat je als verantwoordelijke in een bedrijf op de hoogte bent van de mogelijkheden, de kansen ervan maar óók van de gevaren en risicos.
Stel duidelijke richtlijnen op voor je medewerkers. Zorg dat je goed bent toegerust zodat je in staat bent een effectieve sociale-mediastrategie uit te stippelen waarmee je het vertrouwen en de loyaliteit van zowel je klanten als je werknemers waarborgt en aldus de toekomst van je bedrijf. Code Sociale Media laat aan de hand van veel voorbeelden zien hoe dat in zijn werk gaat.
Voor werkgevers én werknemers.