Brave New Books

 • Kotjil

  Willem-Ewoud Modderman

  Zij bleek als geheimagente voor Israël te werken.

  Een geheim dat alleen bij haar moeder, mijn oma bekend was. En waar ik, dankzij de oneindige mogelijkheden van het internet, achter kwam toen ik die verdwenen tante besloot op te sporen.
  Vanuit mijn bureaustoel, via de digitale snelweg, was ik er op uit getrokken, kriskras door Europa, naar Israël, door naar Zuid-Amerika en weer terug. Ik stuitte op onwil, gesloten deuren, gekmakend beleefde maar besliste afwijzingen. Maar ook op spanning en avontuur: een geheime bankrekening in Zwitserland, plotselinge beelden van mijn tante in een spionagedocumentaire, ontmoetingen met oude vrienden van Kotjil. En op haar zoon, Michael, die als wees in Duitsland bleek te wonen, en niets van een familie in Nederland afwist

  Na mijn reis van ruim acht jaar weet ik één ding zeker: het internet is een krachtig, verslavend, behulpzaam én verbindend medium.

  Willem-Ewoud Modderman, Arnhem 1954, is de kleinzoon van Madelon Székely-Lulofs, de Nederlands-Indische schrijfster van romans als Rubber, Koelie en De Hongertocht.

empty