Odyssee Reisgidsen VOF

 • e-book
  Ontdekt Kefaloniá en Ithaka

  Kefaloniá is in veel opzichten het aantrekkelijkste Ionische eiland. Het is voor een groot deel door bergen bedekt, heeft een aantal fraaie stranden die de grillige rotskust openbreken, is groot genoeg om een of twee weken rond te toeren en kent nog geen massatoerisme. Het is gezegend met het prachtig gelegen Ássos, enkele antieke opgravingen en intrigerende grotten.
  Itháka is het eiland van Odysseus, de held uit de antieke avonturenroman Odyssee van Homerus. Vele archeologen hebben met de Odyssee in de hand het eiland afgespeurd en verrassende overeenkomsten gevonden, dan wel bijzondere vondsten gedaan die moeten bewijzen dat Itháka het koninkrijk van Odysseus was.

  Deze Odyssee Reisgids biedt:

  o Accurate beschrijving van bekende en onbekende bezienswaardigheden
  o Heldere lay-out die het uitstippelen van een eigen tocht vergemakkelijkt
  o Duidelijke kaarten en sprekende kleurenfoto's
  o Veel aandacht voor natuur en milieu
  o Relevante informatie over cultuur, geschiedenis en maatschappij
  o Tips voor horeca en overnachtingsmogelijkheden

 • Sámos - E-book
  Sámos behoort met zijn bergachtig karakter, mooie stranden en weelderige vegetatie tot de mooiste Griekse eilanden in de Egeïsche Zee. Het eiland maakt geen knieval voor het massatoerisme en is nog steeds een van de meest authentieke eilanden.
  Het groene karakter en de vele paden trekken veel wandelaars aan. De lokale wijnen zijn van prima kwaliteit. Het eiland herbergt culturele schatten uit de antieke oudheid en het Byzantijnse Rijk. Kloosters en kastelen geven hun geheimen prijs. Gastvrijheid staat op Sámos hoog in het vaandel en ook dat maakt het een aantrekkelijke bestemming.

  Deze Odyssee Reisgids biedt:
  * Inspirerende beschrijving van alle bezienswaardigheden
  * Tips voor horeca onderweg en mooie stranden
  * Veel aandacht voor natuur, cultuur en geschiedenis
  * Overzichtskaarten en foto's
  * Suggesties voor wandelingen

 • Groene Havenstad vol kunst en cultuur - e-book
  Deze gids laat je kennismaken met de mooiste moderne
  stad van Nederland: Rotterdam. Zeven thematische
  hoofdstukken leiden je langs alle mooie, interessante en
  hippe plekken van de stad. De mix van oud en nieuw,
  gewaagde architectuur, onverwacht groene plekken,
  binnen- en buitenhavens en inspirerende musea maken
  de faam van Rotterdam waar: 'niet lullen, maar poetsen'.
  De gids is prima te gebruiken als wandel- of fietsgids.

  Deze Odyssee Reisgids biedt:
  - Bekende en onbekende bezienswaardigheden
  - Heldere, kleurrijke lay-out die het uitstippelen van
  een eigen tocht vergemakkelijkt
  - Duidelijke kaarten en sprekende kleurenfoto's
  - Relevante informatie over cultuur, geschiedenis en
  maatschappij
  - Tips voor horeca en overnachtingsmogelijkheden

 • Zeeland - e-book
  Blonde duinen, verstilde dorpen en zilte natuur

  De eeuwenlange strijd tegen het water heeft zijn stempel gedrukt op de geschiedenis, het landschap en de bewoners van Zeeland. De weidsheid van de Zeeuwse delta met zijn vele binnendijken, 'natte' natuurgebieden en brede stranden is fascinerend. Middelburg, Vlissingen, Veere, Zierikzee, Goes en Hulst zijn rijk aan monumenten, karakteristieke straatjes, intrigerende musea, authentieke visrestaurants en levendige marktpleinen.
  Deze gids neemt de reiziger mee naar de Zeeuwse eilanden, de monumentale steden en verstilde dorpen, de blonde duinen en zware dijken, naar de zilte natuur, naar
  het zoete en zoute water, naar 'Zee-Land'.

  Deze Odyssee Reisgids biedt:
  - Bekende en minder bekende bezienswaardigheden
  - Heldere, kleurrijke lay-out
  - Veel aandacht voor natuur en milieu
  - Informatie over fietsen, wandelen en vervoer
  - Achtergronden bij cultuur, geschiedenis en maatschappij

 • Lefkáda wordt aan alle kanten omgeven door de diepblauwe Ionische Zee en heeft een prachtige kustlijn. Olijfgaarden, eiken- en dennenbossen, struiken en graanvelden bedekken het eiland. In het voorjaar en de vroege herfst kleuren bloemen het eiland.
  De hoofdstad heeft een historisch centrum en interessante musea. De fraaie stranden aan de westkust zijn de grootste troef van het eiland. In het bergachtige binnenland liggen kloosters en dorpen verscholen in een tijdloos decor. Het is er goed wandelen, surfen, kitesurfen en paragliden. Trekvogels strijken neer in de lagunes en zoutpannen. De antieke oudheid heeft er haar sporen achtergelaten. Kortom, Lefkáda verenigt alles wat Griekenland zo aantrekkelijk maakt.

 • Praag wordt omringd door de regio Bohemen. Het groene, glooiende hart van Bohemen wordt doorsneden wordt door o.a. de Vltava (Moldau). Het Bohemer Woud en het Reuzengebergte lenen zich in zomer en winter uitstekend voor actieve vakanties.
  Karlovy Vary is een lommerrijk kuuroord. Kutná Hora (het 'kleine Praag') heeft een prachtig centrum én een sinister knekelhuis. Ceský Krumlov is geliefd met zijn roze gekleurde kerken, fresco's en paleizen. In de groene heuvels liggen talrijke stadjes verborgen met prachtige pleinen zoals Domazlice, Cheb en Litomerice.

  Deze Odyssee Reisgids biedt:
  * uitgebreide beschrijvingen van kastelen, musea en stadscentra
  * veel aandacht voor natuur en 'buiten'-activiteiten (zoals wandelen en skiën)
  * foto's, kaarten en kaderteksten over geschiedenis en cultuur
  * praktische informatie over horeca, overnachtingen en openbaar vervoer

 • Wandelen in Gent - E-book

  Gent groeit en verandert. En er zijn nog zoveel plekken die je nog niet hebt ontdekt. In deze gids vind je zes verrassende wandelingen door deze bruisende stad.
  Gent is rijk is aan indrukwekkende monumenten, aangename musea, middeleeuwse straten, gezellige pleinen, levendige cafés en uitstekende restaurants. Maar er valt ook veel natuur te ontdekken. De Leie en de Schelde maken een grote boog door het centrum en bieden fraaie stadsgezichten. Gent is ook de stad van de festivals. De Gentse Feesten, een tiendaags cultureel volksfeest met muziek en theater, zijn bekend tot ver over de grenzen.
  Waar deze gids je ook brengt, overal zijn er verhalen die boeien en verbazen.

  Deze Odyssee Reisgids biedt:
  * Duidelijke routebeschrijvingen
  * Wandelkaarten en sprekende kleurenfoto's
  * Tips voor gezellige horeca onderweg
  * Relevante informatie over geschiedenis en cultuur

 • Praag - E-book

  Praag is een magische stad. Dat zie je als bezoeker meteen. Maar Praag wordt mooier en gaat ook pas echt leven als de onbekende plekjes ontdekt worden. De stad komt tot leven door de verhalen van de mensen die zoveel aan de stad bijgedragen hebben. Over Mozart die kort voor de première van Don Giovanni in het bijzijn van Casanova de laatste noten noteert. Václav Havel die op vreedzame wijze het dictatoriale bewind op de knieën dwingt. De hedendaagse kunstenaar David erný die telkens weer de gezagsdragers en de bevolking weet te verontrusten met zijn kunstwerken.
  De rijke geschiedenis van Praag en de talloze culturele hoogtepunten komen aan bod tijdens drie wandelingen door Praag.

  Drie wandelingen met routekaarten en tips
  Staré Msto en Nové Msto
  Josefov
  Malá Strana (Kleine Zijde)

 • Madrid - E-book
  Madrid is bruisend, maar ademt tegelijkertijd historie. Velázquez, Goya, Picasso en Cervantes lieten hier hun sporen achter. De architectuur van het Habsburgse Madrid rondom Plaza Mayor gaat samen met de indrukwekkende stadspoorten en paleizen die onder de Bourbons verschenen. Maar ook de bloedige Spaanse Burgeroorlog waarin dictator Franco de macht greep, tekent de stad.
  De wijken van Madrid zijn divers van karakter: de een traditioneel, de ander vitaal en modern. Toch hebben ze allemaal één ding gemeen: eten en drinken kan er op elke straathoek. Bevolkt door Madrilenen die vrolijkheid en ernst op kunstige wijzen mengen en hun opvattingen
  willen delen.

  Deze Odyssee reisgids biedt o.a.
  - Bekende en minder bekende bezienswaardigheden
  - Geschiedenis, cultuur en maatschappij
  - Tips voor horeca en overnachtingsmogelijkheden
  - Dagtochten naar o.a. El Escorial, Toledo en Segovia
  - Veel sprekende foto's en duidelijke kaarten

 • Bogotá - E-book
  Koloniale charme in de Andes
  Deze Odyssee gids neemt je mee naar het centrum van Bogotá, dat een diversiteit aan interessante musea, kerken en pleinen biedt. Het koloniale en kleurrijke straatbeeld staat in schril contrast met de moderne hoogbouw. Vanuit het centrum wordt de stad in een logische volgorde beschreven, richting het chique noorden en naar het westen, waar het stadspark Parque
  Metropolitano Simón Bolívar zich schuilhoudt. De metropool laat zich goed te voet verkennen, maar de lezer zal geregeld een taxi of fiets moeten nemen om meer te ontdekken. Ook buiten Bogotá worden bezienswaardigheden beschreven die absoluut de moeite waard zijn, zoals de zoutkathedraal van Zipaquirá en het mysterieuze meer van Guatavita.

  Deze gids biedt:
  /> - Accurate beschrijving van de bezienswaardigheden
  - Duidelijke kaart en sprekende kleurenfoto's
  - Suggesties voor fiets- en wandeltocht
  - Relevante informatie over cultuur, geschiedenis en maatschappij

 • Duurzame Ardennen - E-book
  De Belgische Ardennen zijn rijk aan indrukwekkende rotsformaties, slaperige dorpen, woeste rivieren en steile hellingen. De Ardennen zijn het groene hart van Wallonië. De heuvels en valleien vormen een ideaal gebied voor actieve vakantiegangers. Vanuit alle dorpen lopen talrijke wandelwegen de heuvels in. Ook voor fietsers en mountainbikers zijn er speciale routes uitgezet. Kajakkers kunnen terecht in de rivieren de Lesse, Ourthe, Amblève en Semois. Behalve sportieve activiteiten biedt de regio ook culinaire genoegens.
  De laatste jaren hebben zich tal van duurzame initiatieven in de Ardennen ontwikkeld, van boerderijkaas tot ambachtelijk gebrouwen bier en van boerenmarkten tot eco-winkels.
  Deze Odyssee Reisgids biedt:

  wandel- en fietssuggesties
  duurzame initiatieven, activiteiten, attracties en erfgoed
  praktische informatie
  horeca met lokale en duurzame producten

 • Duurzaam Limburg (B) - E-book
  Duurzaamheid heeft al lang ingang gevonden in de toeristische sector en de lokale economie van Belgisch Limburg. Voor de term 'duurzaam' opgang maakte, waren de Limburgers al aan de slag hiermee. Ze maken daarbij gebruik van lokale producten, tonen respect voor de natuur, genieten van het Limburgs groen en de purperen heide, toveren culinair met het vele fruit ... en verliezen daarnaast de gastvrijheid niet uit het oog.
  De Limburgse talenten werden ontdekt door bezoekers toen het fietsroutenetwerk werd 'uitgevonden'. Bezoekers leerden de specialiteiten van Limburg kennen en waarderen. Het natuurschoon verbaast, de kastelenrijkdom maakt indruk, steden zijn op mensenmaat en bovenal wordt de rust gewaardeerd.

  Treffende informatie over onder andere:
  - fiets- en wandelnetwerk
  - duurzame initiatieven, activiteiten, attracties en erfgoed
  - overnachten en eten & drinken
  - horeca en bedrijven met duurzame producten

 • Het brandpunt waar jodendom, christendom en de islam samenkomen en met elkaar botsen. Abraham, David, Jezus en Mohammed zouden hier hebben rondgewandeld. Een opeenhoping van markten, tempels, kerken, ruïnes, graftombes, moskeeën en synagogen.

 • Orkney - E-book

  Ten noordoosten van het Schotse vasteland ligt Orkney, een vruchtbare, groene archipel van zo'n zeventig eilanden en eilandjes. Wie de eilanden bezoekt wordt getroffen door de rust, de groene heuvels, de krijsende vogels op de kliffen, de verlaten baaien met brede zandstranden en het typische Schotse weer.
  Vroegere eilandbewoners richtten vijfduizend jaar geleden monumentale bouwwerken in de vorm van imposante steencirkels, mysterieuze heiligdommen, afgelegen grafheuvels op en lieten en complete nederzettingen achter. Vandaar dat de eilandengroep ook het 'Het Egypte
  van het Noorden' wordt genoemd.

 • Tallinn - E-book

  Met deze Odyssee-stadsgids Tallinn ontdek je de stad in al haar facetten. Odyssee-gidsen kenmerken zich immers door een eigentijdse beschrijving. Natuurlijk: kerken, gildehuizen en musea komen uitgebreid aan bod, maar ook nieuwbouwwijken, een afgelegen gerenoveerde Sovjet marinebasis en achterafstraatjes passeren de revue. Odyssee beschrijft Tallinn niet als een openluchtmuseum, maar als een fascinerende plek waar heden, verleden en toekomst samenkomen.
  Uiteraard is het belangrijkste deel van de gids de beschrijving van de stad. Met het reisdeel ontvang je - als je daarvoor gekozen hebt - ook praktische informatie over het reizen, overnachtingsmogelijkheden en eten en drinken.

 • Zuid-Sinaï en de Rode Zeekust - E-book

  Zuid-Sinaï en de Rode-Zeekust worden geroemd om hun prachtig gevarieerde woestijnen, het rijke
  onderwaterleven en de bijzondere flora en fauna in het hooggebergte. Zonliefhebbers zweren bij de Rode Zeekust; christenen en moslims bij de vele heilige plaatsen die er te vinden zijn. Ook in politiek opzicht is dit gebied gewild. Fransen, Engelsen en Israëli's hebben het op verschillende momenten - en met uiteenlopende motieven - begeerd. Uiteindelijk is het in Egyptische handen gekomen en zijn de kusten van Zuid-Sinaï deels geschikt gemaakt voor het massatoerisme.
  Maar - gelukkig - is het gebied nog steeds zo bijzonder omdat de bedoeïenen, met hun geschiedenis die duizenden jaren terug gaat, nadrukkelijk aanwezig zijn. En dat zijn ze ook in deze Odyssee Reisgids, die veel aandacht besteedt aan verleden en heden van de bedoeïenen, hun cultuur en hun huidige, vaak benarde maatschappelijke positie.

 • Wales - E-book
  Land vol verrassingen

  Een rots ergens in een landschap, een vreemd gevormd reliëf, een kasteelruïne, een kolk in een rivier, een heuveltop... of er is wel een legende aan verbonden. Wales is rijk aan legendes. Tijdens je verblijf in Wales creëer je je eigen legende, geïnspireerd door prachtige landschappen, de rust, de taal die vraagtekens oproept, de gast vrije bewoners, de lokale gastronomie, de geschiedenis die zich verrassend aandient en de talloze mythes in al hun variaties.

  Deze Odyssee Reisgids biedt:
  * Inspirerende beschrijving van alle bezienswaardigheden
  * Tips voor gastronomische verrassingen onderweg
  * Veel aandacht voor natuur, cultuur en geschiedenis
  * Suggesties voor wandelingen, fietstochten en andere buitenactiviteiten

 • e-book
  Al het moois van Griekenland inéén

  Alles wat Griekenland aantrekkelijk maakt, is terug te vinden op Náxos, Páros en Antíparos: van mythologie en oude beschavingen tot weelderig groen en ruige rotsen. De witte dorpen met vierkante huizen en hun gekleurde luiken in de steegjes steken daar prachtig bij af. Het relatief groene Náxos maakt indruk met zijn Venetiaanse torens en schitterende valleien. Páros verrast met de opmerkelijke combinatie van maar liefst 62 stranden en minstens zoveel kerken. Op Antíparos ten slotte kun je op een van de rustige stranden bijkomen van de kosmopolitische buureilanden.

  In deze Odyssee Reisgids:
  * Veel aandacht voor natuur en stranden
  * Venetiaanse architectuur en antieke opgravingen
  * Tips voor horeca en overnachtingen
  * Duidelijke kaarten en sprekende kleurenfoto's
  * Informatie over bus- en bootverbindingen

 • Steden, natuurparken en tradities

  Voor kenners is Albanië al een aantal jaren een 'geheimtip': een onbekend land met mooie zandstranden, bergen, meren, wilde rivieren, natuurparken, archeologische opgravingen, Ottomaanse stadjes en een bruisend uitgaansleven in de hoofdstad Tirana.
  Shkodra heeft een Ottomaans centrum, Italiaanse architectuur in zachte pasteltinten, oude kerken en het beroemde Marubi Fotomuseum. De Albanese Alpen waren eeuwenlang geïsoleerd maar zijn nu ontdekt door wandelaars en bergbeklimmers. In Noordoost-Albanië liggen natuurreservaten, stadjes, kulla's (stenen forten) en de Korab, de hoogste berg van het land. De kuststreek bestaat uit stranden afgewisseld met vogelreservaten en lagunes.

  Deze Odyssee Reisgids biedt:
  * Inspirerende beschrijving van bezienswaardigheden
  * Praktische tips voor onderweg
  * Veel aandacht voor natuur, cultuur en geschiedenis
  * Suggesties voor wandelingen en fietstochten

 • e-book
  Witte stranden, authentieke dorpen en olijfbossen

  De Odyssee Reisgids Corfu (Korfoe) laat je kennismaken met een eiland vol groene valleien, eindeloze stranden, fraaie paleizen, verborgen kloosters en schilderachtige dorpen. Kérkira, de monumentale hoofdstad, is een mix van Venetiaanse, Britse Franse en moderne Griekse invloeden. De stad is rijk aan forten, musea, kerken en herinneringen aan het antieke Corfu.
  Corfu een groen eiland en biedt wandel- en fietsliefhebbers voldoende uitdagingen. Het rustige binnenland biedt onverwachte ontmoetingen met eilandbewoners die bezoekers gastvrij verwelkomen in een traditioneel kafenío of taveerne waar traditionele gerechten nog niet verdrongen zijn door fastfood.

  Deze Odyssee Reisgids biedt:
  * Accurate beschrijving van bekende en onbekende bezienswaardigheden
  *Heldere lay-out die het uitstippelen van een eigen tocht vergemakkelijkt
  /> * Duidelijke kaarten en sprekende kleurenfoto's
  * Concrete informatie over fietsen, wandelen en openbaar vervoer
  * Relevante informatie over cultuur, geschiedenis en maatschappij
  * Tips voor horeca en overnachtingsmogelijkheden

 • Bruisende metropool

  Tirana is ideaal voor een stedentrip. Overnachtingen en maaltijden zijn goed en goedkoop, de bewoners meer dan gastvrij.
  De stad heeft zich in relatief korte tijd ontwikkeld van een geïsoleerde en saaie Europese hoofdstad tot een bruisende metropool. Tirana heeft een centrum met een Ottomaanse moskee en kleurrijke klassieke panden rondom. De binnenstad heeft een Italiaanse uitstraling, met terrassen, parken, levendige markten en winkeltjes.
  De brede en met schaduwrijke platanen omzoomde Martelaren van de Natie Boulevard die dwars door de stad loopt biedt een kennismaking met Italiaanse, communistische en moderne architectuur. In het zuiden van de stad is de voormalige hermetisch afgesloten woonwijk voor leden van de communistische partij Blloku een nieuw uitgaanscentrum geworden.
  Tirana heeft enkele goede musea en een rijk cultureel leven en ligt in een schitterende omgeving met bergen en meren en middeleeuwse forten.

 • Blues & Civil Rights
  Traveling through Mississippi with this guide, you will experience the past, present and future of the blues in museums, at historical sites, at festivals and in juke joints. The deep scars of slavery, racism, segregation and the Black resistance against it can be seen in many places, and is documented in many moving museums.
  The guide also leads you to the white sands of the Gulf Coast, along the mighty Mississippi River, to the cotton fields of the Delta and the hills in Northern Mississippi.
  New Orleans, Louisiana and Memphis, Tennessee are also
  featured - all cities associated with both the blues and
  the civil rights movement of Mississippi.

  This Odyssee Travel Guide offers:
  - Accurate descriptions of known and unknown sights
  - Bright, colorful layout that makes it easy to plan
  your route
  - Nine maps, color photos and a detailed index
  - Relevant information about history and society
  - Recommendations for live music, festivals, food and
  hotels
  - References to useful websites and apps

 • e-book
  De bloem van het Oosten

  Zákinthos, gelegen voor de Griekse westkust, combineert prachtige natuur met vriendelijke dorpen, woeste bergen en goudgele stranden. In het bergachtige noordwesten bevolken schapenkuddes de hellingen. In dorpen hangt de zoete geur van verse honing en in afgelegen kloosters lijkt het leven stil te staan. In Zákinthos-stad liggen musea, kerken, pleinen en de Venetiaanse burcht op loopafstand. Het groene landschap nodigt uit tot wandel- en fietstochten.

  Deze Odyssee Reisgids biedt:
  o Accurate beschrijving van bekende en onbekende bezienswaardigheden
  o Heldere lay-out die het uitstippelen van een eigen tocht vergemakkelijkt
  o Duidelijke kaarten en sprekende kleurenfoto's
  o Veel aandacht voor natuur en milieu
  o Relevante informatie over cultuur, geschiedenis en maatschappij
  o Tips voor horeca en overnachtingsmogelijkheden

 • Wandelen over de Godenweg - E-book

  Een goddelijke wandeling van Bologna naar Florence
  De 117 km lange Godenweg is een verrassende wandeltocht door een prachtig, afwisselend landschap met een interessante geschiedenis en mooie bergdorpen. Wandelend over karrensporen, bospaden en rotsen geniet je dagenlang van het heuvelachtige landschap, kloosters, kastelen, verse pastagerechten en goede wijnen. De inwoners van de bergdorpen waar de Godenweg door heen loopt zijn trots op hun regio en delen die graag met de wandelaar.
  Deze gids geeft voor elke wandeldag alle informatie waarmee je uit de voeten kunt en beschrijft de vele verrassende bezienswaardigheden die je onderweg tegen komt.

  Deze Odyssee wandelgids biedt:
  · Gedetailleerde routebeschrijving
  · Beschrijvingen van bezienswaardigheden
  · Uitgebreide informatie over horeca en accommodaties
  · Aanvullende informatie over dagtochten
  · Sprekende foto's en duidelijke overzichtskaarten

empty