Lannoo

 • Op reis vertrekken met de fiets Wat beweegt de wereldfietser? Is het zwaar? Is het een ervaring waardoor je verandert? Kan ik het ook? In dit boek geven doorgewinterde fietsers een antwoord op deze en talloze andere vragen. Lees hun boeiende verhalen en doe je voordeel met hun praktische adviezen. De Vlaamse fietsdiva's Nicole Dierckx en Ingrid De Wilde vertellen over hun allermooiste ontmoeting en geven raad over veiligheid. Hoe verdelen zij de taken onderweg? Voor BBC-verslaggever Mark Beaumont is fietsen de meest avontuurlijke en ongecompliceerde manier van leven. Wat neemt hij mee? Schrijver en routeontwikkelaar Ward Van Loock kiest altijd voor landen waarvan hij de taal spreekt. Eric Schuijt is eigenaar van fietsenwinkel De Vakantiefietser in Amsterdam en heeft een slordige 200.000 fietskilometers op de teller staan. Hij weet perfect aan welke eisen de ideale wereldfiets moet voldoen.   Laat je inspireren door de intense belevenissen van deze fietsers. En ontdek dat iedereen het kan. Het maakt niet uit of je voor een jarenlange tocht over de hele aardbol kiest, of eropuit trekt voor een paar Europese weken. De wereld begint om de hoek. Just pedal and go!

 • De reisgids van de 21ste eeuw - Ontdek in deze reisgids wat Londen voor jou te bieden heeft - Stippel met de 360° reisplanner een persoonlijk reisprogramma uit, op basis van je eigen interesses - Verken de stad met realtime gps-ondersteuning en offline kaarten in je smartphone

 • Nieuwe en geactualiseerde editie <a href='http://www.e-boek.org/store/een-geschiedenis-van-belgi-p-168814.html'>Ook verkrijgbaar als e-boek</a> <a href='http://itunes.apple.com/be/book/een-geschiedenis-van-belgie/id469035706?l=nl&mt=11'>Ook verkrijgbaar in de iBookstore</a> In zijn eigen navolgbare stijl schetst Marc Reynebeau een helder en compleet overzicht van een land dat het product werd van zijn eigen geschiedenis, niet meer maar ook niet minder artificieel dan eender welk land. Wat heeft België sinds zijn ontstaan in 1830 betekend? Hoe is de democratie er gegroeid? Welke Belgen hebben bepaald dat België zou worden wat het is? En vooral: wat hebben Belgen zoals u en ik met deze geschiedenis te maken? Voor ieder die meer wil weten over de vaderlandse geschiedenis is dit werk een must. Reynebeau verhaalt niet enkel de macrostructuren en de grote lijnen, maar ook de microsamenleving, de invloed die de kleine man had in de evolutie van België. Hij zoomt in op betekenisvolle details en wisselt af met abstrac

 • De reisgids van de 21ste eeuw - Ontdek in deze reisgids wat Berlijn voor jou te bieden heeft - Stippel met de 360° reisplanner een persoonlijk reisprogramma uit, op basis van je eigen interesses - Verken de stad met realtime gps-ondersteuning en offline kaarten in je smartphone

 • 360° Parijs

  Kristien In-'t-Ven

  • Lannoo
  • 4 Augustus 2015

  De reisgids van de 21ste eeuw - Ontdek in deze reisgids wat Parijs voor jou te bieden heeft - Stippel met de 360° reisplanner een persoonlijk reisprogramma uit, op basis van je eigen interesses - Verken de stad met realtime gps-ondersteuning en offline kaarten in je smartphone In deze gids vind je per wijk een kaart waarop alle besproken adressen zijn aangeduid. De kleuren corresponderen met jouw interesses. De kaartcoördinaten in het boek komen overeen met de wijkkaarten en met de uitneembare overzichts plattegrond. Met de 360° mobiele applicatie kun je ook ter plaatse offline kaarten raadplegen.

 • Ontdek in deze reisgids wat Barcelona voor jou te bieden heeft. Stippel een persoonlijk reisprogramma uit, op basis van je eigen interesses. In deze gids vind je per wijk een kaart waarop alle besproken adressen zijn aangeduid. De kleuren corresponderen met jouw interesses. De kaartcordinaten in het boek komen overeen met de wijkkaarten en met de uitneembare overzichtsplattegrond. Opgelet: als er op de cover van je boek nog een vermelding staat van een digitale planner/app, hou er dan rekening mee dat deze niet meer beschikbaar zijn.

 • De reisgids van de 21ste eeuw - Ontdek in deze reisgids wat New York voor jou te bieden heeft - Stippel met de 360° reisplanner een persoonlijk reisprogramma uit, op basis van je eigen interesses - Verken de stad met realtime gps-ondersteuning en offline kaarten in je smartphone

 • De 3-sterrengids voor een geslaagde citytrip Klein in formaat, groot in kwaliteit De ideale gids voor wie slechts één compacte stadsgids in zijn tas wil stoppen en toch geen enkele bezienswaardigheid of topadres wil missen Met een uitneembare stadsplattegrond Elk hoofdstuk heeft zijn eigen kleur, zo vindt u feilloos de informatie die u zoekt

 • Het verhaal van een mission impossible die werkelijkheid werd Zes gebroken assen, een kapotte versnellingsbak en vijf maal het chassis vernield... Met te weinig water en benzine in de Sahara geholpen worden door een Belgische familie... Ternauwernood ontsnappen aan moordende en plunderende bendes in Nigeria en Noord-Kenia en gered worden van de leeuwen door een blondine in een wildpark van Namibië... Het lijken de perfecte ingrediënten voor een James-Bondverhaal, maar het zijn slechts enkele van de spannende verhalen die twee jonge avonturiers beleefden op hun reis naar Kaapstad in een 'eend' of 'geit' zoals een Citroën 2cv in Nederland en Vlaanderen wordt genoemd. Het verhaal van een mission impossible die werkelijkheid werd.

 • Haal meer uit uw vakantie met de Michelin-sterren! De serie Groene Reisgidsen van Michelin is een beproefde en betrouwbare reisgidsenreeks. Of u nu lekker lang met vakantie gaat of er zomaar even tussenuit trekt, de Groene Reisgids wijst u de weg naar alle bijzonderheden die uw reisbestemming te bieden heeft, op een boeiende, grondige en praktische manier. Door de opdeling in regio's of microregio's ontdekt u meteen wat u moet zien en waar u echt heen moet. Op bladzijde 1 vindt u een overzicht van de regio's uit de gids en op de binnenzijde van het omslag worden de behandelde regio's in kaart gebracht. Toeristische plaatsen en bezienswaardigheden krijgen een duidelijke sterrenquotering. Hierdoor kunt u geen enkele 'topper' missen. *** de reis waard ** een omweg waard * interessant In de adresboekjes vindt u naast praktische informatie en tips voor activiteiten ook logeeradressen en eetgelegenheden voor ieders budget. Met kaarten en plattegronden gebaseerd op de bekende Michelincartografie.

 • Peter Jacobs en Erwin De Decker serveren 100 toppers in Berlijn, met boeiende anekdotes en tips van insiders. <a href='http://www.e-boek.org/store/100-berlijn-p-188598.html'>Ook verkrijgbaar als e-boek</a> <a href='http://itunes.apple.com/be/book/100-x-berlijn/id473209546?l=nl&mt=11'>Ook verkrijgbaar in de iBookstore</a> Berlijn is een stad waar geschiedenis geschreven is. De Brandenburger Tor, het Holocaustmonument en de restanten van de Muur zijn daar de getuigen van. Maar Berlijn is ook een stad die naar de toekomst kijkt met spectaculaire architectuur, groene woonwijken en trendy alternatieve buurten. Berlijn biedt een bruisend nachtleven en een ongelooflijk gamma aan voorstellingen, concerten en musea. Het is een stad voor iedereen: fietsers, technoliefhebbers, zelfs shoppers die bij bio zweren. In 100 x Berlijn leer je de stad van alle kanten kennen. Met de insidertips om te eten, te drinken, te shoppen, te dansen en te slapen wordt je citytrip compleet.

 • Als ik vraag wat ze van de Europese Unie denken, antwoordt de Servi Bojan: "We zijn een opgegeven generatie. We hebben niet alleen de oorlog gekend maar we zijn bovendien vergeten door de collectieve onwetendheid van de Europese Unie. Ze willen ons niet. Vergeet me niet daar in Jeruzalem."
  Sebastien de Fooz vertrok in 2005 op weg naar Jeruzalem met een bezemsteel in de hand en amper 50 euro op zak. In zes maanden tijd liep hij zesduizend kilometer en doorkruiste hij twaalf landen: via Centraal-Europa en het Midden-Oosten naar Isra en Palestina. Of hij zijn eindbestemming ooit zou bereiken, was vanaf het begin onzeker. Hij liet zich immers leiden door het onverwachte en door de spontane hulp van mensen.
  Zijn tocht bracht soms hilarische toestanden mee, soms ergernis, maar vooral ook een andere kijk op drie wereldgodsdiensten: het Christendom, het jodendom en de islam. In een tijd waarin conflicten meer en meer blijken te draaien rond religieuze tegenstellingen, zocht de auteur uit of deze drie godsdiensten ons echt tot verschillende mensen maken. Hij luisterde onderweg naar de uiteenlopende verhalen van talloze mensen. Deze spannende solotocht is echter ook een persoonlijke queeste en toont op indringende wijze hoe persoonlijke angsten overwonnen worden en hoe allerlei maatschappelijke vooroordelen stap voor stap ontkracht worden.
  Journalist en documentairemaker SEBASTIEN DE FOOZ ( 1973) reisde al naar veertig landen, waar hij verschillende reportages maakte. Hij liep vroeger al van Gent naar Santiago de Compostela en van Gent naar Rome. Hij is uitermate geboeid door elke vorm van diep menselijke relaties.

 • Onder het zuiderkruis

  Marc Helsen

  • Lannoo
  • 23 November 2010

  <a href='http://www.e-boek.org/store/onder-het-zuiderkruis-p-187323.html'>Ook verkrijgbaar als e-boek</a> <a href='http://itunes.apple.com/be/book/onder-het-zuiderkruis/id474747875?l=nl&mt=11'>Ook verkrijgbaar in de iBookstore</a> Marc Helsen trekt met het openbaar vervoer dwars door het Afrikaanse continent, van noord naar zuid. Hij reist door Egypte, Soedan, Ethiopië, Kenia, Tanzania, Mozambique en Zimbabwe om uiteindelijk Kaapstad te bereiken. Onderweg laat hij zich verrassen door de ongelofelijke veerkracht, de levensenergie en het optimisme van de Afrikanen. Tussen de plooien van dit onvervalste 'on the road'- verhaal krijg je antwoord op een paar prangende vragen. Hoe werkt de sharia in Soedan? Waar moet je zijn voor de beste mojitos? Hoe zijn de wildparken er na al die jaren oorlog aan toe in Mozambique? En hoe is de situatie, na 12 jaar bewind van Robert Mugabe, in Zimbabwe? Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een praktisch overzicht: de lezer kan in het voetspoor van de auteur op reis vertrekken.

 • Land in zicht

  Thomas Siffer

  • Lannoo
  • 16 November 2012

  ?Dag 958 - Eritrea. 'Ik zal nooit een zeiler zijn. Ik zal helemaal rond de wereld gezeild hebben, stormen en windstiltes getrotseerd, de dood in de ogen gekeken en zelfs de tsunami overleefd hebben, ik zal meer dan drie jaar over de zeven zeeën, langs vergeten atollen en door gebieden met piraten gezworven hebben, en nog zal ik mezelf geen zeiler noemen. Daarvoor vind ik het zeilen te vaak een nachtmerrie. Maar dit hele avontuur zal wel een onwaarschijnlijke droom blijven. Ik zal plaatsen ontdekt hebben waar niemand komen kan en met Els en Luna geleefd hebben in een paradijs waarvan ik niet dacht dat het nog bestond. En ik zal bewezen hebben: als ik het kan, dan kan iedereen het.'

 • Geactualiseerde editie van dit heerlijke boek voor reizigers (én thuisblijvers) <a href='http://www.e-boek.org/store/hoe-word-wereldreiziger-p-213642.html'>Ook verkrijgbaar als e-boek</a> <a href='https://itunes.apple.com/be/book/hoe-word-ik-wereldreiziger/id815066650?l=nl&mt=11'>Ook verkrijgbaar in de iBookstore</a> Avonturiers, globetrotters, maar ook dromers en twijfelaars, opgelet! Dit is een heerlijk leesboek voor reizigers (én thuisblijvers) die dromen van een wereldreis. Vol verhalen van bekende en minder bekende wereldreizigers, zoals Frank van Rijn, Floortje Dessing en Marc Helsen. Ook het interview met Martin Heylen, programmamaker en auteur van Terug naar Siberië, is een streling voor de zintuigen. Lees over de laatste trends in wereldreizen, wie de meeste landen ter wereld bezocht en wat de eigenzinnige Frank van Rijn drijft om steeds maar weer de wereld rond te fietsen. Voorzien van spectaculaire foto-opnamen van wereldreizigers. Met een stappenplan voor de beste voorbereiding: zet de stap van be

 • Blijf thuis (E-boek)

  Patrick De Witte

  • Lannoo
  • 18 Februari 2011

  PPatrick De Witte brombeert over reizen en vakantiebr /Een van de scherpste en grappigste pennen van Vlaanderen over de voor- en achterkant van het toerisme. Met een prettige splinterbom van een boek als resultaat.br /Dodelijk herkenbaar: van de krappe beenruimte in vliegtuigen over de onvermijdelijke 'animatie' in grote hotels tot de gruwelijke souvenirs waar we ons altijd weer door laten verleiden...br /Met illustraties van Kim, cartoonist van De Morgen.br /Geknipt voor wie echt van reizen houdt: vol zelfspot, spits en dwars, en zelfs een tikje weemoedig nu en dan./p

 • Populaire logiesgidsenreeks viert 10e verjaardag Erwin De Decker en Peter Jacobs selecteren meer dan 200 chambres d'hôtes en charmehotelletjes in Frankrijk, gerund door Belgen die het roer durfden om te gooien. Van design tot rustiek en van boerderij tot kasteel. Van in Le Nord tot aan de Côte d'Azur en van Normandië tot in de Pyreneeën.

 • De romantiek van een nieuw begin en de valkuilen van het runnen van een B&B helder uiteengezet Heel wat mensen dromen ervan om in binnen- of buitenland met een bed & breakfast te beginnen. Voor velen lijkt dat de ideale manier om het leven minder jachtig te maken. Maar hoe doe je dat? Dit boek geeft het antwoord op tal van praktische vragen: Is het echt iets voor jou? Wat zijn de regels en de beperkingen? Wat zijn de risico's en hoe ziet het financiële plaatje eruit? Waarop moet je letten als je een huis in het buitenland koopt en vanaf wanneer is mijn zaak rendabel? Naast praktische tips geeft dit boek ook verhalen van Belgen en Nederlanders die de stap reeds gezet hebben en hun positieve en negatieve ervaringen met de lezer delen. Dit boek is een must voor wie droomt van een nieuw leven als uitbater van een b&b. Wie al gestart is, vindt hier praktische informatie en vakantiegangers zullen tal van bijzondere logeeradressen ontdekken. Dit is een boek voor dromers die met beide voeten op de grond willen blijve

 • Keerpunt

  Koenraad De Wolf; Herman Ricour

  • Lannoo
  • 12 November 2012

  Aangrijpende verhalen over hoe Sant'Egidio het leven van twaalf 'gewone' mensen veranderde. <a href='http://www.e-boek.org/store/keerpunt-p-201369.html'>Ook verkrijgbaar als e-boek</a> <a href='https://itunes.apple.com/be/book/keerpunt/id578200727?l=nl&mt=11'>Ook verkrijgbaar in de iBookstore</a> De lekenbeweging Gemeenschap van Sant'Egidio, die in 1968 werd opgericht in Rome, behoort tot de meest dynamische organisaties in de katholieke kerk. Ze telt 70.000 medewerkers in meer dan zeventig landen. De kracht van Sant'Egidio kun je in één woord samenvatten: authenticiteit. Geïnspireerd door het evangelie zetten de medewerkers zich in voor de vele groepen die wegkwijnen in de onderbuik van de samenleving: daklozen, Roma, migranten, mensen die zijn besmet met hiv, bejaarden, kansarme kinderen of gehandicapten. Zij zijn die armen levensecht nabij met concrete daden en bovenal met een groot en warm hart. Daarnaast vervult de beweging wereldwijd een pioniersrol in de interreligieuze dialoog, de vredesbemiddeling en

 • Gentse toeren

  • Lannoo
  • 6 Juni 2012

  Een andere kijk op de stad <a href='http://www.e-boek.org/store/gentse-toeren-p-197134.html'>Ook verkrijgbaar als e-boek</a> <a href='http://itunes.apple.com/be/book/gentse-toeren/id532499865?l=nl&mt=11'>Ook verkrijgbaar in de iBookstore</a> Verrassende wandelingen die de stad op een andere manier laten ontdekken. Originele thema's: een literaire wandeling, wandelingen voor kinderen, een 'sneukelwandeling' langs gezellige restaurantjes... Met tientallen smeuïge verhalen, boeiende anekdotes, en leuke cartoons.

 • 20x Kortrijk

  Sophie Allegaert

  • Lannoo
  • 24 Augustus 2012

  Inspiratie voor een verrassende citytrip kortbij <a href='http://www.e-boek.org/store/logeren-genieten-kortrijk-p-198648.html'>Ook verkrijgbaar als e-boek</a> <a href='http://itunes.apple.com/be/book/20-x-logeren-genieten-in-kortrijk/id552901249?l=nl&mt=11'>Ook verkrijgbaar in de iBookstore</a> Heerlijk logeren, gezellig dineren, en boordevol ideeën om enkele dagen te genieten van Kortrijk. Dat zijn de ingrediënten van deze sfeervolle gids. Kortrijk zoals je haar nog nooit gezien hebt! Kortrijk lééft en doet dat vol overgave. De stad evolueert met een recordsnelheid en hertekent haar skyline met de West-Vlaamse noeste ijver die haar eigen is. Hoog tijd dus om dit Texas van Vlaanderen en haar golden river te herontdekken! Sophie Allegaert leidt je met veel plezier rond langs de bekende en minder bekende plekjes van de stad. Heerlijk shoppen, historisch erfgoed én modern design bezichtigen, tot rust komen in een van de vele wellnessadresjes, genieten van de zon op een van de vele terrasjes of... op het strand,

 • ?100 bons tuyaux donnés par une amoureuse inconditionnelle de New York, complétés dune liste dhôtels et restaurants soigneusement sélectionnés. En résumé, un guide de voyage tout à fait personnel et inhabituel pour un citytrip extraordinairement varié. Suivez votre propre route en vous fiant au jugementéclairé dun connaisseur. Enjoy the trip ! Jacqueline Goossens était partie pour un an à New York en 1980. La vie en décida autrement. Elle tomba littéralement sous le charme de Big Apple et y est restée vivre depuis cette époque. Avec le photographe Bart Michiels, elle a sillonné la villeen quête de ses lieux favoris. New York parle à limagination de tout qui y séjourne ! LEmpire State Building, Central Park, le « Met » Ses atouts sont mondialement reconnus. Dans ce guide, Jacqueline Goossens nous dévoile aussi des endroits moins touristiques et démonte également certains stéréotypes. Laissez-vous surprendre par des quartiers tels le Bronx ou Harlem, enfourchez à loccasion un vélo pour découvrir la ville, découvrez des oasis de verdure tant au centre que le long de lHudson, allez vous promener du côté de la High Line, une ancienne voie ferrée aérienne devenue un poumon vert en plein cur de la cité New York change constamment dans ce guide vous découvrez ce quelle est, mais aussi ce quelle fut et ce quelle pourrait devenir.

 • Wat een specialist verklapt over zijn favoriete bestemming <a href='http://www.e-boek.org/store/100-new-york-p-196720.html'>Ook verkrijgbaar als e-boek</a> <a href='http://itunes.apple.com/be/book/100-x-new-york/id525003192?l=nl&mt=11'>Ook verkrijgbaar in de iBookstore</a> New York spreekt tot de verbeelding van iedere citytripper! De Empire State Building, Central Park, het 'Met'... Haar troeven zijn wereldvermaard. In deze gids toont Jacqueline Goossens je ook de minder bekende kantjes van de stad en doorbreekt ze stereotypen. Laat je verrassen door buurten als The Bronx of Harlem, neem eens de fiets om de stad te verkennen, ontdek groene oases in de stad of aan de Hudson, ga wandelen op de High Line, een oud spoorwegviaduct dat is omgetoverd tot een groene long midden in de stad... New York verandert voortdurend - in deze gids ontdek je wat er is, maar ook wat was en hoe de stad kan evolueren.

 • Een intiem portret van China door een Vlaamse en Chinese auteur <a href='http://www.e-boek.org/store/elke-rivier-schijnt-een-maan-p-196957.html'>Ook verkrijgbaar als e-boek</a> <a href='http://itunes.apple.com/be/book/in-elke-rivier-schijnt-een/id529791924?l=nl&mt=11'>Ook verkrijgbaar in de iBookstore</a> Een 'dubbele' kijk op het moderne China én een verhaal van een vriendschap die culturele grenzen overschrijdt. Begin jaren 1990 reist journaliste Veerle De Vos naar Wuhan, een stad aan de Yangtze, om er Engels te doceren. Ze komt terecht in een harde maatschappij waar het verleden verboden is en het heden verwarrend. Haar ontluikende vriendschap met een Chinese collega Zhang Luwei geeft haar de sleutel in handen om dit complexe land te ontcijferen. Hoe meer ze over haar levensverhaal te weten komt, hoe beter de puzzelstukken in elkaar vallen. Ze worden vriendinnen voor het leven. De twee levensverhalen worden om elkaar heen gevlochten en geven de lezer beetje bij beetje meer inzicht in hoe de Chinese maatsch

empty