Brave New Books

 • Australië bestaat nog maar 226 jaar, maar heeft wel een paar van de oudste voetbalclubs ter wereld. Australië zit vol met dit soort gekkigheden. In "Het is altijd verder dan je denkt" trekt Davied van Berlo als verbaasde reiziger door het continent, op zoek naar de ziel van Australië.
  Iedereen heeft een beeld bij Australië: dat enorme land met die rare beesten. Maar hoe zit het land echt in elkaar? In heel Australië wonen net zoveel mensen als in Nederland en Vlaanderen bij elkaar, maar in een gebied dat 140 keer zo groot is. Wat betekent dat voor de inrichting, voor de cultuur?
  In "Het is altijd verder dan je denkt" leer je Australië kennen langs de route van het reisverslag. Het Australië van het verleden, van nu en van de toekomst komen voorbij, afgewisseld met ontmoetingen en anekdotes. Dit is Australië in een notendop, en met een kleine knipoog.

 • Gesitueerd in Vietnam, is dit het meeslepende verhaal van een familie die te maken krijgt met verlies, ontheemding, honger en angst, maar die ook de kracht heeft om verder te gaan, om gewoon door te gaan in een tijd waarin Vietnam verscheurd was door oorlogen, armoede en verdeeldheid. Koninklijk bloed kon hen niet beschermen tegen de onrust rondom hen, en zij waren niet rijk genoeg om een uitweg te kopen. Gelukkig vonden zij op hun 'oude dag' vrede en tevredenheid. Het verhaal is gebaseerd op interviews met vier familieleden en de memoires van een ander.

 • Heb jij dat weleens? Zo'n moment dat alles klopt. Een onverwachte gebeurtenis en je vindt iets bijzonders, zonder dat je ernaar zocht. Opeens voel je alles intenser en de tijd staat even stil.
  De bijna veertigjarige Max is hier echt nooit mee bezig. Zijn comfortabele leventje kabbelt prettig voort. Geen pieken. Geen dalen. Totdat hij iedereen, en vooral zichzelf, verrast als hij besluit om twee maanden alleen op reis te gaan naar Azië. Zonder specifiek plan, laat staan een uitgestippelde route. Hij gaat gewoon. Max gaat op ontdekkingsreis en hij ontdekt van alles. Over zichzelf en over anderen. Over de liefde en lekker eten. Over accepteren en loslaten. Zijn mooiste ontdekkingen zijn de magische momenten.

 • Ontmoetingen

  Erik Couwenhoven

  `Ontmoetingen / reisverhalen over zee, land en mensen' is een bundeling van reisverhalen over reizen met een zeilboot en een camper, ontroerende en bijzondere ontmoetingen met mensen die de auteur tijdens deze zwerftochten tegenkwam.
  Vele jaren maakte Erik Couwenhoven zeiltochten langs Europese kusten en woonde met zijn vrouw zes jaar op een zeilboot op de Middellandse Zee. Waar ze langs de Turkse, Griekse, Italiaanse en Franse eilanden en kusten zwierven. Na terugkeer in Nederland werd de zeilboot verkocht en woonden ze enige jaren in de Achterhoek. Maar het reizen bleef kriebelen. Met een oude camper trokken ze er weer op uit. Nu over land door (meestal) Zuid-Europa. Vier jaar woonden ze in hun rijdende woning en reisden door Duitsland, Griekenland, Frankrijk, Spanje en Portugal.
  Erik Couwenhoven is schrijver, schilder en reiziger.

 • Tussen Vluchten

  Pim van Wel

  Tussen eind jaren '80 en 2000 maakte Pim van Wel een stuk of tien wat toen nog `verre reizen' heette. Meestal ging de vlucht naar Azië, altijd op de bonnefooi en met de rugzak om, en vaak samen met een reisgenoot. Maar hij maakte ook reizen alleen: naar India, Nepal en Vietnam. Die laatste reizen beschrijft hij in deze 14 verhalen: de soms overweldigende ervaringen, de bijzondere en vaak ongemakkelijke ontmoetingen en de diverse `culture shocks' die hij te verwerken kreeg. De auteur trakteert ons op komische beschrijvingen, melancholieke overpeinzingen en vrolijke zowel als wrange situaties. En dat in een wereld die twintig of meer jaar geleden toch alweer zo anders was dan nu. Een wereld die nog geen smartphone en multimedia kende, een wereld waar Vietnam net de deuren naar het westen op een kier had gezet, waar Nepal nog lang geen aardbeving te wachten stond, en waar India nog niet als vrouwvijandig bekend stond.
  De meeste verhalen schreef Pim van Wel pas in de afgelopen paar jaar. Hierdoor kon hij met meer afstand naar de reiservaringen en zichzelf kijken. In een laatste terugblik komt hij ook tot zijn eigen verrassing tot de slotsom dat hij eigenlijk helemaal geen reiziger is.

 • Op zijn 28ste maakte Borrie een rondreis van bijna zes maanden door Zuid-Amerika. Deze bundel is daar het resultaat van. Reis met deze pas afgestudeerde neerlandicus mee en beleef een avontuur vol quasi-culturele bespiegelingen, hitsige Latina's en oer-Hollandse lamlendigheid.

 • Een waargebeurd verhaal van een jonge reiziger die een enkele reis naar Australië boekte. Wat begon als een droom van elke backpacker die veranderde in een nachtmerrie waarin hij van het ene probleem naar het andere probleem stuit. Van slavendrijvende baantjes in Australië die leidde tot het willen vluchten van de realiteit door op vakantie te gaan naar Sumatra. Waar hij in primitieve gemeenschappen terecht komt die de meest warmhartige personen lijken, blijkt elk licht zijn zwarte schaduw te hebben waarbij complotten, manipulatie en sabotage een rol lijken te spelen. Als de dood tot net aan toe ontsnapt wordt en alle ellende over lijkt te zijn beginnen de echte problemen pas op te duiken.

 • Braziliaanse vrouwen voor beginners is een handig boekje met makkelijk toe te passen tips voor het versieren, daten en voor als je uiteindelijk een Braziliaanse vriendin hebt. En weet je wat deze tips zo bijzonder maken? Het leeuwendeel van deze tips is afkomstig van Braziliaanse vrouwen (en mannen) zelf. Alle adviezen, die mij enorm hebben geholpen, plus mijn persoonlijke en af en toe hilarische ervaringen met Braziliaanse vrouwen heb ik gebundeld in een compacte gids. Vlot geschreven en to the point. Een geschenk voor iedere man die van plan is Braziliaanse vrouwen te ontmoeten.

 • In Obruni Wawu beschrijft Karin Hooiman hoe ze begin jaren negentig een relatie krijgt met de Ghanees Kwame, die op dat moment studeert in Amsterdam. Ze reist met hem naar zijn land en maakt er kennis met zijn moeder Nana, een weduwe die het hoofd net boven water houdt door tweedehands overhemden te verkopen.
  Terug in Nederland vliegen de jaren voorbij; ze krijgen twee kinderen, hun oudste zoon Kofi blijkt zwaar verstandelijk gehandicapt. Wanneer ze tien jaar later opnieuw naar Ghana reizen, moeten ze hem in Nederland achterlaten. Nana begrijpt het wel, toch zou ze haar verre kleinzoon zo graag één keer ontmoeten.
  Een bundel vol rake observaties. Karin Hooiman laat waardeoordelen achterwege en draait daarbij regelmatig de invalshoek om; een Nederlandse blik in de Ghaneze keuken en een Ghaneze kijk op Nederlandse vanzelfsprekendheden.

 • Deadly pirate attacks and a near collision with an oil tanker are just two of the dangers faced by the crews of today's container ships. 'Time Zones, Containers and Three Square Meals a Day', is the story of life on the high seas, where real adventures still exist.

  The author recounts her adventures on the container ship `MV Serenity River in this entertaining narrative travelogue. An unusual trip in a world that is usually hidden from view, and where working and living can become a struggle just because of the constant changing of the clocks. However, lifelong friendships are forged and dolphins play around the ship to the entertainment of everyone on board.

  But what happens when a hurricane force wind suddenly comes up in the middle of the Atlantic Ocean and starts tossing the ship about like mad?

 • Dodelijke aanvallen van piraten en bijna-botsingen met andere schepen zijn maar een paar van de gevaren die zeelui werkzaam op containerschepen vandaag de dag lopen. 'Tussen containers en tijdzones' is het verhaal van het leven aan boord van een vrachtschip waar het avontuur nooit ver weg is.

  In dit onderhoudende vlot geschreven reisverhaal kijkt de schrijver terug op haar avonturen op het containerschip 'MV Serenity River'. Een ongewone reis in een wereld die meestal onzichtbaar blijft en waar het werken en leven moeilijk gemaakt kan worden door zoiets simpels als het verzetten van de tijd. Toch wordt men er vrienden voor het leven en spelen dolfijnen rond het schip, tot vermaak van iedereen aan boord.

  Maar wat gebeurt er als er midden op de Atlantische Oceaan plotseling een orkaan opsteekt die het schip als een plastic speelgoedbootje heen en weer doet slingeren?

  Dit boek is eerder verschenen in het Engels onder de titel 'Time Zones, Containers and Three Square Meals a Day'.

  Maria Staal is auteur en freelance schrijver, gek op architectuur en houdt van reizen met containerschepen.

 • Op het overvolle perron keek ik over de mensen heen naar de plek waar de rails achter de huizen verdwijnen. Naast mij deden de dame in het mantelpakje en de scholier op sportschoenen hetzelfde. Toen de drie gele lampen verschenen wist ik dat het zover was; ik zette mij schrap en wachtte op wat komen ging...de strijd om een zitplaats zou nu snel losbarsten..

  In ,,de strijd der forenzen" worden alledaagse situaties grappig en spannend beschreven, waarbij de lezer regelmatig op het verkeerde been wordt gezet. Hoewel met een dikke knipoog beschreven, zijn de verhalen voor iedereen herkenbaar. Een boek dat heerlijk weg leest!

 • Monique Ruesink woont sinds 2006 in Alicante en kent de Costa Blanca inmiddels als geen ander. Maar als moeder zijnde zag zij dat er veel verschil is tussen vakantie in Nederland en Spanje. Daarom heeft zij een e-book geschreven waarin zij al haar kennis en ervaring van haarzelf en van al het bezoek met kinderen heeft samen gevat. Zo kom je nooit voor een dichte deur te staan met hongerige peuters. En ben je in no-time op de leukste bestemmingen, weet je precies wat je voor je kinderen van de Spaanse kaart bestellen moet en shop je de leukste Spaanse kleding voor je kids! En mocht het dan tóch een keer mis gaan, helpt dit e-book je op weg bij de apotheek of verwijst je naar de juiste tand- en huisarts.

 • Het is eind 1997 als de ervaren zeezeiler Henk Timmerman wordt gevraagd om met zijn zeiljacht naar Griekenland te varen om daar zeiltochten te begeleiden voor zeilers die flottielje willen zeilen. Om dat te kunnen doen moet hij eerst, samen met zijn vriendin, zijn zeiljacht van Nederland naar Griekenland zeilen. Het wordt een adembenemende en barre zeilreis. Op meeslepende wijze doet de auteur verslag van deze door stormen en depressies geteisterde zeiltocht, waarbij hij regelmatig teruggrijpt naar zijn eerdere dramatische ervaringen op zee. Aan het eind van het boek geeft hij bovendien nog praktische informatie over de techniek van het zeezeilen en de daarvoor benodigde uitrusting.
  Een zeilboek dat iedere (aspirant) zeezeiler moet hebben.

 • Wablief?

  Ankie Gijsel

  Het woordenboek Wablief? kunt u gebruiken om de vertaalslag te maken tussen het Vlaams en het Nederlands. Het bevat meer dan 800 woorden en begrippen.
  De samenstellers wonen in Zeeuws-Vlaanderen. Rationeel onderdeel van Nederland. Emotioneel onderdeel van Belgisch Vlaanderen. Daarmee hebben zij de ideale achtergrond om de vertaalslag te maken tussen beide talen. Zodat ook de "Hollanders" begrijpen wat de Vlamingen zeggen. En andersom.

 • Purutamulu

  Teun Erp

  De dorpsgek beschouwt zijn staaroperatie als een wonder en getuigt sedertdien van Gods almacht. Hij voorspelt hoe de heirscharen Gods spoedig de ongelovigen zullen verdrijven. Zijn profetie dreigt uit te komen: er is goud gevonden dus de beschaving rukt op, onherroepelijk. Maar dat is niet de beschaving waar twee dokters van droomden toen zijn het missiehospitaaltje bouwden in het indianendorp, diep in het Amazonewoud.

 • In niemandsland

  Teun Erp

  Tweehonderd mensen op vier vrachtwagens zijn gestrand in het niemandsland tussen de strijdende partijen in een burgeroorlog. Pas na maanden is hulp verwachtbaar, ze moeten zich zelf redden. Dat lukt niet, machtsstrijd maakt elke organisatie onmogelijk.

  Dit verhaal is fictief maar gebaseerd op ware gebeurtenissen.

 • Mijn naam is Stef Lankveld en in 2011 ben ik gefietst vanuit Silvolde, mijn woonplaats, naar Santiago de Compostela. Hiervan heb ik een Ebook gemaakt. Hierin heb ik dagelijks, alles opgeschreven wat ik onderweg tegen kwam en belangrijk vond. Geschiedenis, natuur, cultuur én mensen.
  Hopelijk ondervindt iedere lezer hieraan net zoveel plezier als dat ik het met fietsen heb mogen ondervinden. Buen Camino oftewel een goede weg.

 • Deze rondreis brengt je naar de mooiste plekken in Andalusië. Vanaf het vliegveld in Malaga reis je met een huurauto richting de Sierra Nevada waar je slaapt in één van de witte bergdorpjes. Vervolgens reis je door naar Granada waar je de Alhambra voordat je doorgaat naar Guadix, hier kunt je slapen in een grotwoning. Bezoek een kerk in een moskee in Cordoba, geniet in Sevilla van tapas en ga sherry proeven in Jerez.

  In het holidayscript vind je een volledig uitgewerkte reis. De dag-tot-dag beschrijvingen vertellen je in detail hoe je de reis kunt inrichten, de activiteiten die je kunt ondernemen en aanbevelingen voor de beste accommodaties om tijdens je reis te verblijven.

  Met behulp van het holidayscript plan je een reis door Andalusië voor ongeveer 450 euro per persoon. Wanneer je deze reis via een reisorganisatie boekt kost deze rondreis van 14 dagen je ongeveer 1100 euro per persoon. Door zelf te boeken(en geen extra marge te betalen aan het reisbureau) bespaar je maar liefst 650 euro per persoon.

 • Toffe Ellende (Frank)

  De twee boeken Toffe Ellende zijn een verzameling heerlijke brieven die zijn geschreven door twee broers, Frank en Harm, die elkaar graag op de hoogte hielden van wat ze meemaakten. Ze zijn geschreven in verschillende delen van de wereld en op diverse schepen.
  De broers schreven hun brieven vaak op plekken waar de huidige communicatiemiddelen niet of slecht beschikbaar waren of er waren simpelweg niet veel andere middelen om `thuis' op de hoogte te houden.
  Het zijn verslagen die soms zijn samengevoegd of ingekort maar ze doen allemaal verslag van waargebeurde avonturen en gebeurtenissen. Alles kritisch en vaak met humor en wat bijtende spot.
  Dit deel Toffe Ellende (Frank) speelt zich af van midden jaren negentig tot 2014 en gaan over Frank's tijd als ondernemer en kapitein. De hoekige en onmachtige relatie met personeel, instanties en officiëlen vormt een rode draad. Een deel gaat over de nog steeds aanwezige keiharde corruptie in het Suez kanaal en het fenomeen Piraten in de Rode zee. Daarnaast ook beschrijvingen van exotische eilanden, moord, verwoestende orkanen en zeemans overpeinzingen.

  Lees ook Toffe Ellende (Harm)

 • We zoeken zelf wel wat leuke adresjes op internet, hoort Monique Ruesink wel eens. Vervolgens zitten deze mensen nét op het verkeerde en té dure terras en vergeten zij een bezoek te brengen aan de leukste winkels en het kasteel. En betalen ze minimaal drie keer het aankoopbedrag van dit e-book erbij.

  Waarom je een caña moet bestellen in plaats van een cerveza legt deze local uit in haar e-book. Monique woont sinds 2006 in Alicante en al snel kwam zij erachter, dat hier ontzettend veel te doen is. Maar ook dat de Spanjaarden er een geheel eigen levenswijze op na houden. In haar e-book heeft zij daarom alles beschreven wat je moet weten voordat je een (kort) bezoek gaat brengen aan Alicante aan de Costa Blanca. Het boek heeft maar 38 pagina´s, waardoor je snel over de meest praktische informatie beschikt. Het is overzichtelijk, heeft leuke afbeeldingen, twee kaarten voor een mooie wandeling en leest makkelijk weg. En omdat het op je tablet of telefoon staat, heb je alle informatie altijd bij de hand! Ideaal dus tijdens je citytrip! De echt leuke overnachtingsadressen, restaurants en tips vind je in dit mooie boek!

 • "Het gebeurde in Italië" is een verzameling korte verhalen met treffende en sprekende voorbeelden van het echte dagelijkse Italiaanse leven...

 • Wablief?

  Ankie Gijsel

  Het woordenboek Wablief? kunt u gebruiken om de vertaalslag te maken tussen het Vlaams en het Nederlands. Het bevat meer dan 800 woorden en begrippen.
  De samenstellers wonen in Zeeuws-Vlaanderen. Rationeel onderdeel van Nederland. Emotioneel onderdeel van Belgisch Vlaanderen. Daarmee hebben zij de ideale achtergrond om de vertaalslag te maken tussen beide talen. Zodat ook de "Hollanders" begrijpen wat de Vlamingen zeggen. En andersom.

 • 'We zoeken zelf wel wat leuke adresjes op internet' hoort Monique Ruesink wel eens. Vervolgens zitten deze mensen nét op het verkeerde en té dure terras en vergeten zij een bezoek te brengen aan de leukste winkels en het kasteel. En betalen ze minimaal drie keer het aankoopbedrag van dit ebook erbij. Waarom je een caña moet bestellen in plaats van een cerveza legt deze local uit in haar ebook dat opnieuw uitgebracht is in april 2018.

  Monique woont sinds 2006 in Alicante en al snel kwam zij erachter, dat hier ontzettend veel te doen is. Maar ook dat de Spanjaarden er een geheel eigen levenswijze op na houden. In haar ebook heeft zij daarom alles beschreven wat je moet weten voordat je een (kort) bezoek gaat brengen aan Alicante aan de Costa Blanca. Het boek heeft maar 34 pagina's, waardoor je snel over de meest praktische informatie beschikt. Het is overzichtelijk, heeft leuke afbeeldingen en leest makkelijk weg. En omdat het op je tablet of telefoon staat, heb je alle informatie altijd bij de hand! Ideaal dus tijdens je citytrip! De echt leuke overnachtingsadressen, restaurants en tips vind je in dit mooie ebook!

empty