Haystack, Uitgeverij

 • Hoe vind je de juiste medewerker voor de baan? Selecteer het talent dat je zoekt door de juiste vragen te stellen.

  Het vinden van de juiste medewerkers is een van je lastigste taken. Hoe weet je zeker of de kandidaat die tegenover je zit bij de functie en jullie cultuur past? Als je de vragen in dit boek gebruikt, weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

  Lees niet alleen hoe je je voorbereidt op een selectiegesprek maar ook hoe een gedegen recruitmentstrategie bijdraagt aan het aannemen van de juiste medewerkers. Maak kennis met de STARR-?methode en en profiteer van alle voorbeeldvragen en checklists om je kans op een succesvol gesprek te maximaliseren.

  Recruitmentgoeroe Gusta Timmermans heeft jarenlange ervaring als hoofd recruitment bij ING en als mede-eigenaar van een wervings- en selectiebureau. Ze is voorzitter van Recruiters United, het onafhankelijke netwerk voor recruitment- en arbeidsmarktprofessionals in Nederland.

 • Je zoekt een stagiaire, maar waar vind je deze? Hoe kom je erachter of de student die zich aanmeldt enthousiast en capabel is? En hoe voorkom je dat de begeleiding een dagtaak wordt? Dit boek geeft de antwoorden op alle vragen over stages en stagiaires.

  Werken met stagiaires is de beste manier om jong talent te werven. Maar veel organisaties benutten niet alle kansen om studenten succesvol in te zetten. Het grote stageboek voor werkgevers laat zien hoe je interessanter wordt voor studenten en ze beter begeleid. Het boek beschrijft alle stappen van het stageproces, met veel praktische voorbeelden en stappenplannen. Download gratis de belangrijkste checklists uit het boek.

  Maarten Brand is stage-expert en oprichter en projectleider van Stagebureau Connectie. Hij adviseert en traint werkgevers en opleidingen om ervoor te zorgen dat elke stage een succes is voor stagiaire en werkgever.

 • Het behouden van talent is van levensbelang voor elke organisatie. Kies daarom voor een gestructureerd exit-beleid waarmee je het vertrek van talentvolle medewerkers kunt voorkomen.

  Elke organisatie heeft te maken met ongewenst vertrek van medewerkers. Je kunt dit verloop echter beperken als je weet waarom talentvolle medewerkers vertrekken. Dit is mogelijk met een gestructureerd exitinformatiebeleid met goede exitgesprekken. Zo kun je ontdekken wat er beter kan en maatregelen nemen om je te ontwikkelen tot een aantrekkelijke werkgever.

  In dit boek worden alle facetten van (ongewenst) personeelsverloop beschreven. Wat zijn de kosten van verloop, welke signalen wijzen op toekomstig verloop en welke redenen hebben medewerkers om te vertrekken? Met de adviezen en tools in dit boek heb je alles in handen om het beleid te ontwikkelen waarmee je het ongewenste verloop in je organisatie tot een minimum kunt beperken. Ga vandaag nog aan de slag met het vijfstappenplan om talent te ontwikkelen en te behouden.

empty