Brave New Books

 • Arco vertelt

  Arco Kats

  De wereld kent veel situaties die gebruikt kunnen worden om lessen uit te leren voor persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en ondernemersgeest. Arco Kats vertaalt de dagelijkse dingen in korte verhalen met een boodschap.

  Dit boek bevat een aantal van zijn columns die eerder als blog op zijn website verschenen. Soms grappig, soms theoretisch maar altijd vlot geschreven. De knipoog en de luchtigheid van het schrijven doet niets af aan de pittige lessen die er onder liggen.

 • Dit is een gids om oneindige mogelijkheden en transformatie te genereren voor jou, je bedrijf en de wereld.
  Dit boek is anders, in die zin dat het geschreven is voor mensen die WETEN dat iets anders mogelijk moet zijn, maar niet weten hoe dit ANDERE te (be)grijpen en te realiseren. Dit boek geeft je een aantal PRAKTISCHE processen, die, als je ze toepast, alles kunnen transformeren.
  Door je weer met je hart te verbinden, open je deuren naar wat er ook maar mogelijk is in deze wereld, omdat het je toegang geeft tot je (ge)weten. Het verhoogt je gewaarzijn en je bewustzijn. Het laat je toe alles in te sluiten en niets te veroordelen.
  Ik ben geen goeroe. Alleen jij weet wat waar is voor jou door je met je hart te verbinden. Ik nodig je uit om SAMEN met mij op ontdekkingstocht te gaan en je hart te reanimeren. Om je hartkwartier weer tot hoofdkwartier te maken van je leven en de visie van je hart te laten primeren over die van je verstand.
  De tijd van het lineaire denken en innoveren is eindelijk voorbij. De leer- (of afleer) curve is nu exponentieel, en wordt een creatieve curve.

 • Dit boek is geschreven ter nagedachtenis aan
  mijn oudste broer Willem Vermarke (Gravemaker).
  Geboren te IJmuiden 11 januari 1947
  en overleden op 25 juni 2015.
  Hij was de eigenaar van de Botterbar
  te Zoutelande van 1994 t/m 2006.

  Ik Jack Gravemaker, de jongste broer,
  is de schrijver van dit boek.
  Geboren te IJmuiden op
  4 november 1950.

 • Als ik als zestienjarige in een ontzettend diep dal val, voel ik mij mislukt en komt er niets meer uit mijn handen. Ik schaam me en probeer te doen alsof er niets aan de hand is, maar uiteindelijk word ik verplicht het tegenovergestelde te erkennen. Er volgt een periode waarin ik niets meer zeker weet, maar waarin ik ook veel leer over mezelf en over de mensen om mij heen. Zoveel dat ik het gevoel heb dat op te moeten schrijven. In eerste instantie voor mijzelf, maar later wellicht ook voor anderen. Als ik om mij heen kijk, zie ik namelijk veel mensen die tegen dezelfde zaken aanlopen, als waar ik tegenaan loop. Het resultaat is een boek waarin ik al mijn lessen verwerk. Het is een boek over een zoektocht naar passie, persoonlijkheid en de weg naar geluk.
  Want uiteindelijk zijn we volgens mij allemaal op zoek naar hetzelfde: een gelukkig en succesvol leven. Ik ben ervan overtuigd dat we deze zaken in eigen hand hebben als we de juiste weg maar volgen. In dit boek val ik, sta ik op en ga ik op zoek naar deze weg. Ik klim uit mijn dal en neem je mee in mijn zoektocht. Na het lezen van dit boek weet je wie ik ben, wat ik heb geleerd en hoe ik mijn weg voor me zie.

 • Goedgehumeurd en vol positieve verwachtingen op maandag naar het werk gaan, ontspannen met de collega's omgaan, succesverhalen schrijven en het gevoel hebben dat je meehelpt het verschil te maken - dat moet geen droom blijven.

  Patrick Vergult begeleidt je aan de hand van tien kernvragen op een ontdekkingsreis naar jouw `waarom'. Ontdek waarom je werkelijk werkt. Dankzij onmiddellijk omzetbare, praktijkgerichte tips kan je vanaf vandaag al meer voldoening aan je werk beleven.
   
  Je ervaart onder andere:

  Welke drie fundamentele waarden voor jouw succes belangrijk zijn.
  Welke drie geheimen je helpen om blijvend succes te oogsten.
  Welke twee vaardigheden alle deuren voor je openen.
  Hoe je jezelf (en anderen) kunt motiveren.
  En veel meer!

  WANT ... "De onderneming bent JIJ"
  Haal nu jouw exemplaar van "De onderneming ben JIJ"

 • Veel mannen hebben behoefte aan meer bewustzijn en inzicht in hun rol als man in de huidige samenleving. Wat is hun mannelijke identiteit en in wat verschillen zij nou écht van de vrouw?

  Een jongen ontwikkelt zich niet vanzelf naar autonome man. Voor die reis is de identificatie met een vader of andere mannen essentieel. Bij afwezigheid van deze steun wordt jongens niet geleerd hoe om te gaan met gevoelens, spanningen en angsten. Een mannelijk overlevingsinstinct is dan om gevoelens te negeren en het leven te benaderen vanuit het hoofd. Mannen gaan discussiëren, oplossen, oordelen en denken in winnen of verliezen.

  De uitdaging van de man is om in zijn lijf af te dalen, contact te maken met zijn lichaam en zo zijn aanwezigheid in het moment te vergroten. Met mannelijk bewustzijn kan hij ontspannen en het leven doorvoelen in plaats van beschouwen.

  Wil jij ook in mannelijk bewustzijn je mannelijke én vrouwelijke eigenschappen omarmen en thuiskomen in jezelf? Wil jij ook je missie op deze aarde uitdragen, veiligheid bieden en richting nemen? Anthony legt helder uit wat mannen eigenlijk al weten maar vaak van weglopen. Dan begrijp je eindelijk waarom mannen doen wat ze doen.

 • Vrouwtjes Verleiden:
  Tips en Technieken van Topversierders

  'Een hartveroverende levensles voor mannen'-Don Juan Magazine
  'Meesterlijke inzichten van een man die het weten kan'-Piet ("de Paal") Passie
  'Het ideale cadeau voor iedereen die de liefde serieus neemt'-Maandblad De Getrouwde Vrouw
  'Ik geef dit boek aan al mijn vriendinnen voor Valentijnsdag'-Jim
  'Ook vrouwen kunnen hier veel van leren'-Weekblad Daisy

  Dit unieke boek is zo ingericht dat je vanzelf een meester wordt in het versieren. Van hoofdstuk tot hoofdstuk wordt je opgeleid tot Don Juan. Wie de wijze lessen in dit werk één voor één toepast kan niet anders dan een topversierder worden.

  Wat is de Kacheltechniek?
  Waarom is de Blokkendoostechniek zo effectief?
  Hoe versier je vrouwelijke professoren?
  Hoe verleid je lekkere wijfjes als je ziek bent?

  Dit unieke boekwerk komt bovendien met een unieke GARANTIE!

  De auteur GARANDEERT dat jij dit boek uit hebt als je het uit hebt! Maar dat niet alleen! Hij garandeert dat je de vrouw van je dromen zult ontmoeten in je dromen! EN hij garandeert dat er nog andere bezigheden in het leven zijn als het versieren toch niet lukt!

 • De stad is het product van een lange reeks veranderingen. We weten dat de beïnvloeding van de externe omgeving op ons gedrag groot is. Daar is veel onderzoek naar gedaan. Het grootste probleem is vermoedelijk de onafwendbaarheid. Televisie, radio en pc kan je uitzetten en de krant wegleggen maar voor de overdaad aan informatie die opgesloten ligt in de stedelijke dynamiek kan de stedeling zich niet afsluiten.
  Vanuit zijn omzwervingen langs de kunsten, management, filosofie en biografie heeft Erik Uitenbogaard (1956) een existentiële zakspiegel ontworpen die nu al zo n jaar of tien zonder beschadiging blijft werken. Die zakspiegel laat een balans zien voor onze beide hersenheften en maakt gebruik van de trias routine, ontwikkeling en expressie. Op de hoekpunten staan bezinning, visie en energie. Wie de tijd neemt deze zakspiegel te doorgronden zal ontdekken hoe eenvoudig het is om er behulpzame beelden in te zien.

  De tekst is eerder gepubliceerd in het boek "ONT-", uitgegeven door ASOM (ISBN: 9789460960031)

 • Op zoek naar een nieuwe baan. Dat klinkt gemakkelijker dan het is, althans voor een grote groep mensen. Solliciteren is namelijk jezelf verkopen.

  Het boek Alles over Solliciteren is gebaseerd op de praktijkervaring van een Recruiter (Matthijs Visscher). Sinds 2004 is hij werkzaam als Recruiter voor Aatop ICT (Werving & Selectiebureau), onderdeel van Aatop Personeelsintermediair. Het boek is voorzien van voorbeelden uit de praktijk.

  In sommige sollicitatieboeken wordt geschreven over onderwerpen als: hoe voer je een goed sollicitatiegesprek, hoe ziet een goed CV eruit, etcetera. Deze dingen worden in Alles over Solliciteren ook beschreven, maar solliciteren is veel meer dan dat. Een passende baan heeft immers te maken met je eigen persoonlijkheid. In dit boek wordt daar op in gegaan en worden tips en adviezen gegeven.

 • Zonder werk en nu? Je bent op zoek naar een nieuwe baan. De meeste sollicitanten staan er alleen voor. Toch hoeft dat niet. Trek de stoute schoenen aan! Vraag iemand uit je omgeving om jouw Sollicitatie-Buddy te worden. Dit doe-het-zelf boek is voor hem of haar bestemd. Hierin staan inzichten uit de wetenschap en onze praktijkervaring van de afgelopen 10 jaar.

  De schrijvers van dit boek, Akkie Muller en Freek Sanders hebben een droom: â Elke werkloze een eigen Sollicitatie-Buddy, dat is onze droom. Onze eigen S-Buddyâ s begeleiden hun sollicitanten al jaren op deze manier. Bijna 70% van de mensen die zo geholpen worden vindt 4 tot 6 maanden sneller een baan dan werklozen zonder een S-Buddy. Onze kandidaten worden blij van een eigen S-Buddy. En dat gunnen we jou dus ook.⠝.

  Huub van Zwieten, Droombaangoeroe en oprichter/eigenaar van Talent First:
  â Thank God it ́s Monday⠝ geldt ook voor sollicitanten. Solliciteren met een Buddy geeft je de nodige energie om dat te doen wat nodig is om niet alleen sneller, maar vooral ook inspirerender van je passie je werk te maken.

 • Naast haar persoonlijke belevenissen, geeft Marieke in deze Sollicitatiekroniek sollicitatietips en handreikingen om het solliciteren handig aan te pakken. Met dit boek leer je sollicitatiebrieven schrijven, een goede CV opbouwen en handig vacatures zoeken. Ook helpt Marieke je om je werkloze periode zinvol in te vullen. Hoewel Marieke alleen ervaring heeft met solliciteren binnen het voortgezet onderwijs, zijn de principes van dit boek ook van toepassing voor solliciteren binnen het MBO en ook (deels) binnen het primair onderwijs. Het boek is dan ook bedoeld voor iedereen die een baan zoekt in het (voortgezet) onderwijs.

 • Chanelfa Eetgerink zag tijdens haar studentenperiode dat veel studenten moeite hebben met het vinden van een stageplek of baan. Voor bedrijven bleek het even lastig om de juiste stagiaire te vinden en besloot haar onderneming te starten. Om studenten te helpen geeft zij tips en adviezen vrij hoe de student anno nu, het solliciteren aan zou kunnen pakken. De werkgever zit tegenwoordig achter sociale media en met de juiste tips kunnen studenten gemakkelijk op eigen kracht een geschikte stageplek of baan vinden.

 • Dit boek gaat over het beroep van croupier Franse roulette. Een croupier Franse roulette oefent zijn beroep uit in een casino: een gelegenheid waar spelers diverse kansspelen kunnen beoefenen. In dit boek worden een aantal centrale thema's besproken waar de croupier Franse roulette mee te maken krijgt zoals hoe de inzetten worden geplaatst, hoe de betalingen worden gedaan en aan welke speltechnische regels de croupier Franse roulette zich moet houden. Ook komen de gedragingen van de spelers aan de orde en ook hoe de scholing verloopt om croupier Franse roulette te worden.
  Door de thematische beschrijving te doen van de werkzaamheid van deze medewerker wordt een bijdrage geleverd in de kennis, inzichten, technieken en vaardigheden die men heeft opgedaan rond deze functie. De beschrijving is gebaseerd op een grote diversiteit aan bronnen, zoals geschreven en gedrukte bronnen, interviews, fotoarchief et cetera.

 • Deze serie boeken beschrijft hoe medewerkers in organisaties hun functie, dat wil zeggen de uitoefening van hun beroep beleven. Dit gebeurt door nauwkeurige functiebeschrijvingen te geven. Dit keer van een wachtmeester mortier. Het maken van beschrijvingen van de binnenkant van functies is een vorm van kwalitatief onderzoek. Dit draagt bij aan de humanisering van arbeid doordat zicht wordt gegeven op de rijkdom aan informatie achter de schermen over beroepen die op allerlei plekken uitgeoefend worden.

 • Dit boek bevat een beschrijving van het Zeil- en Vaarinstituut Holland (ZVIH) die tientallen jaren actief is geweest, vanaf 1944 tot ongeveer 1994. Vandaag de dag bestaat de organisatie niet meer. De beschrijving geeft de situatie weer van rond 1980. Het bevat een samenhangende opsomming van alles wat men kon aantreffen bij deze organisatie. Nog niet eerder is er een dergelijke beschrijving gedaan. Het geeft een beeld van een organisatie die voor een belangrijk deel is opgebouwd uit een non-monetaire structuur.

 • In dit boek wordt een beschrijving gegeven van het vrijwilligerswerk van een hospitalier Notre Dame de Lourdes. Een hospitalier is een zorgvrijwilliger die zich - als een soort suppoost - inzet voor de zieke medemens te Lourdes. De gezelschappen die Lourdes aandoen worden door de hospitalier begeleid.
  Zo worden centrale thema's besproken die uit de dataverzameling naar voren zijn gekomen. Zoals de werkzaamheden bij de grot, bij de sacramentsprocessie, bij de pontificale internationale hoogmis, bij de ziekencentra, bij de baden, bij de lichtprocessie, bij het treinstation van Lourdes en bij de luchthaven.
  De beschrijving is gebaseerd op een grote diversiteit aan bronnen, zoals geschreven en gedrukte bronnen, interviews en fotoarchieven.

 • In dit boek wordt een beschrijving gegeven van de binnenkant van de functie van een consultant van een outplacementbureau. Er worden een aantal centrale thema's besproken die uit de dataverzameling naar voren komen, namelijk de volgende werkzaamheden:
  o De diensten bij de instroom van cliënten in een organisatie
  o De diensten bij de doorstroom van cliënten in een organisatie
  o De diensten bij de uitstroom van cliënten uit een organisatie
  o De diensten bij burn-out begeleiding
  o De diensten bij trainingen van cliënten
  o De diensten bij het afnemen van psychologische testen
  o Hoe outplacementconsultant te worden
  De beschrijving is gebaseerd op een grote diversiteit aan bronnen, zoals geschreven en gedrukte bronnen, interviews, fotoarchief et cetera. Na de thematische beschrijving van de functie van een consultant in een outplacementbureau volgt een hoofdstuk waar een theoretische verdieping plaatsvindt door het stellen van een aantal reflectievragen.

 • Je komt ze tegenwoordig vaker tegen: mensen die te maken hebben met burn-out.
  Maar wat is dat nu eigenlijk zo'n burn-out? Wat doet het met een mens, en wat kan jij er tegen doen?

  Dit boek beschrijft op ludieke wijze hoe je als gemotiveerde werknemer in zo'n burn-out kan terechtkomen.

  Ontdek de fantastische anekdotes en de signalen die je kunnen helpen burn-out te herkennen en kom ook meer te weten over hoe je er uiteindelijk veel beter van kan worden.

  De auteur werkte jaren als verkoper bij verschillende IT bedrijven. Een tijd geleden werd hij geveld door een burn-out. Hij ging samen met arts en psycholoog op zoek naar de oorzaken en ontdekte dat zijn jarenlange zin voor perfectionisme mee aan de basis lag van de burn-out. Zijn ervaringen heeft hij op een heel spontane manier neergeschreven, terug te vinden in deze "handleiding voor burn-out".

 • Het Magische Verhaal van Frederick van Rensselaer Dey (1861-1922) verscheen voor het eerst in 1900 in `Success Magazine'. Het werd een wereldwijde sensatie en er volgden vele herdrukken.

  Er wordt namelijk gezegd dat veel mensen die dit verhaal lezen of horen, vrijwel direct in meer fortuinlijke omstandigheden terecht komen. Om er achter te komen of dit ook voor u het geval is, hoeft u slechts de proef op de som te nemen.

  Dit kleine boekje bestaat uit twee delen. Deel één onthult hoe het magische verhaal werd gevonden door een noodlijdende kunstenaar, genaamd Sturtevant. Iedereen aan wie hij het verhaal vertelde , floreerde. Het leek de levens van mensen ten goede te veranderen... als bij toverslag.

  /> Deel twee is het magische verhaal zelf, zoals gevonden door Sturtevant.

 • Ik mag je weliswaar niet kennen, maar toch weet ik iets over jou. Ik durf te wedden dat je CONSTANT vast zit in je eigen hoofd. Je kent het wel; denken, stressen, flippen etc. Je mag dit noemen wat je maar wilt - ik noem het "verloren in je eigen gedachten." En waarom?

  99% van onze gedachten zijn namelijk nutteloos. William James, eens prominent psycholoog in Amerika, en een van grondleggers van de filosofische stroming Pragmatisme, zei het al:

  "A great many people think they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."

  Het Pragmatisme ziet het brein als gereedschap dat in je voordeel werkt; je hoort niet belemmert te worden door je brein.

  In tegenstelling tot wat velen geloven kan je CONTROLE over je geest krijgen met genoeg oefening. Ik heb het zelf gedaan. En in Denk Praktisch! deel ik exact hoe ik dit heb bereikt. Het is geschreven op een vlotte manier en je kunt het meteen gebruiken om je denkwijze te verbeteren.

  Bovendien schreef ik dit compacte boek op een manier zodat je het meer dan één keer kan lezen. En ik hoop dat dit boek als een anker voor je kan zijn, waarnaar je in de moeilijkere periodes grijpt.

  Verander je gedachten, verander je leven.

empty