Carrera

 • Twee jaar lang, iedere week een column. Over maar één man, Charles Aznavour, volgens Matthijs van Nieuwkerk 'de beste zanger die ooit geleefd heeft'. Als een toegewijde missionaris neemt hij ons mee naar het leven en werk van de Franse zanger.

 • Hier

  Ernst Jan Rozendaal

  • Carrera
  • 10 Mei 2012

  De historie van de popgroep Bløf laat zich lezen als een spannend jongensboek. Na vallen en opstaan, eigenwijs en op eigen kracht, veroveren Chris Götte, Paskal Jakobsen, Bas Kennis en Peter Slager in 1998 met hun meeslepende
  ballads en gedragen rock de harten van het Nederlandse publiek. De groep is dan al jarenlang, nog met medeoprichter Henk Tjoonk op drums, mateloos populair in Zeeland.
  Na drie enerverende jaren slaat het noodlot toe. Op 17 maart 2001 verongelukt Chris Götte. Bløf moet opnieuw beginnen. Drummer Norman Bonink versterkt de band. Met het album Blauwe ruis weet de nieuwe formatie een indrukwekkende
  vorm te vinden om het verlies van haar overleden vriend te verwerken. Het succes van Bløf kent daarna geen maat. Het samen met Counting Crows gemaakte 'Holiday in Spain' staat wekenlang op één. Voor Umoja, het duurste
  album uit de Nederlandse popgeschiedenis, speelt Bløf in alle uithoeken van de wereld samen met plaatselijke muzikanten. Het jaarlijks op de Brouwersdam georganiseerde Concert at Sea behoort tot 's lands bekendste popfestivals.
  Hier 20 jaar Bløf is het complete en intieme verhaal van een Zeeuwse popgroep die uitgroeit tot de grootste band van Nederland.

 • Eén op één

  Coen Bom

  • Carrera
  • 1 September 2009

  In 2007 werd Armin van Buuren bij de verkiezingen van s werelds
  honderd beste djs uitgeroepen tot de populairste dj van de
  wereld. Het boek Eén op één volgt Armin in het jaar wat daarop
  volgde. Van Buuren wordt gevolgd tijdens zijn talloze vliegreizen,
  optredens en interviewsessies. Het is de eerste echte inkijk in het
  leven van de populairste dj van het moment.
  Wat gebeurt er nu werkelijk buiten het vele vliegen en de verwachte
  glamour & glitter? Aan het woord komen vrienden,
  ouders en kenners. En ook de manager(s) komen aan het woord:
  hoe is Armin op 1 gekomen? Het boek bevat hiernaast tientallen
  fotos en de levensloop van Armin tot nu toe.

 • Saving Amy

  Daphne Barak

  • Carrera
  • 4 Oktober 2013

  Sinds het fenomenale succes van haar album Back to Black dat in 2006 verscheen, is Amy Winehouse altijd in het nieuws. Niet alleen haar buitengewone talent als artiest staat in de aandacht, maar ook haar privé leven, haar turbulente relatie met de media en haar zeer publieke gevecht met haar verslaving. Documentairemaker Daphne Barak trok voor de documentaire Saving Amy een tijd op met Winehouse en haar familie. Het boek Saving Amy is het verslag van die periode. Niet alleen de strijd van Amy Winehouse om haar eigen demonen te overwinnen komt aan bod, maar ook de realiteit van een gezin dat moet leven en omgaan met verslaving.Saving Amy is gebaseerd op exclusieve interviews, de dagboeken en persoonlijke herinneringen van Daphne Barak tijdens haar omgang met de familie Winehouse in Londen, St. Lucia en andere locaties.

 • Oerend hard

  Jan Colijn

  • Carrera
  • 15 April 2010

  Hemelvaart 1975. Een rockband die zn rebelse teksten in het Achterhoeks dialect het openluchttheater van Lochem in slingert. Een ware revolte binnen de rock achter de dijken. Er gaat een siddering door het publiek, zo wil de overlevering. Muziekminnend Nederland mag dan in de jaren zeventig de reputatie hebben van vooruitstrevend dít is nog nooit vertoond. Met die oerend harde oerknal zet Normaal de nederpop op zn kop. Er zullen nog talloze bands volgen die hun teksten voortaan in hun eigen dialect bezingen. Al zal de naam van Normaal als wegbereider voor muziek in de streektaal voor eeuwig in de annalen van de pophistorie gegrift blijven staan. En dat allemaal onder de bezielende aanvoering van voorman Ben Jolink, bij leven al een legende. Normaal speelt bovendien een prominente rol bij de emancipatie van het platteland. Het lijkt wel of de plattelanders ineens een eigen identiteit hebben gekregen. Mensen die nog nimmer een hooivork in de hand hebben gehad, noemen zich plots boer. Normaal is echter meer dan alleen boerenrock. En Normaal is vooral méér dan een band. Normaal is zichzelf ontstegen en heeft een regelrechte cultstatus. Met alles wat daarbij hoort. Een eigen wereldje, een eigen taal, drie generaties fans. Een fenomeen dat nu al 35 jaar voortduurt. In IK ZEG OEH ! neemt Jan Colijn samen met de bandleden en oudgedienden een duik in de historie van Neerlands meest illustere rockband. Met unieke fotos en veel historisch materiaal.

 • Anglais Armin Only

  Coen Bom

  • Carrera
  • 10 November 2009

  In 2008 werd Armin van
  Buuren bij de verkiezingen
  van 's werelds beste 100
  dj's uitgeroepen tot populairste
  dj van de wereld.
  Het boek Eén op één volgt
  hem in het jaar dat daaraan
  voorafging.
  Van Buuren wordt gevolgd
  tijdens zijn talloze vliegreizen,
  optredens en interviewsessies.
  Het is de eerste inkijk
  in het leven de populairste
  dj van het moment. Wat gebeurt
  er nu werkelijk buiten
  het vele vliegen en alle glitter
  & glamour? Hoe is Armin
  op nummer 1 gekomen? Aan
  het woord komen zijn vrienden,
  ouders en manager(s).
  Met vele exclusieve foto's.

empty