Brave New Books

 • Vincent Ging Naar Drenthe En Vond Zijn Bestemming Nieuw

  Vincent van Gogh woont en werkt in het najaar van 1883 drie maanden in Drenthe. Hij heeft in die periode 23 brieven geschreven. Dat is alles wat we over Vincent in die periode weten. Maar wat heeft hij gedaan? Wie heeft hij gesproken? Wat heeft hem bezig gehouden? In dit boek lees je mogelijke antwoorden op die vragen. Niet als een verslag óver, maar als een verhaal vertelt dóór Vincent zelf aan jou de geïnteresseerde luisteraar. De opzet is dus geheel anders dan de standaard boeken over Vincent van Gogh.
  Het begint met het afscheid van Den Haag en Sien, zijn vriendin en de reis naar Drenthe. In dit verhaal komt ook zijn obsessie om zijn broer Theo ook naar Drenthe te laten komen sterk naar voren. Een obsessie ontstaan door de eenzaamheid die hij ervaarde in Drenthe. En uiteindelijk zijn vertrek uit die provincie. Hij gaat naar zijn ouders in Nuenen.
  Dan maken we een sprong in de tijd naar 2019 als een jongetje die ook Vincent heet, ook de reis van Den Haag via Hoogeveen naar Nieuw-Amsterdam maakt en daar het Van Gogh Huis bezoekt. Hij reist zijn beroemde naamgenoot achterna.

 • Hoe ontstaat een thriller? Hoe schrijf je een meeslepend misdaadverhaal dat lezers urenlang geboeid zal houden? Iemand die daarover veel kan vertellen is M.P.O. Books. 'Schrijven is... een afgesloten huis' is de ontstaansgeschiedenis van zijn thriller 'Een afgesloten huis' (2013). Terwijl de meeste schrijfboeken over de theorie gaan, laat Books zien hoe die theorie door hem in de praktijk wordt gebracht en hoe daaruit een misdaadroman ontstaat. Dit doet hij aan de hand van verschillende thema's, zoals 'schrijven is studeren', 'schrijven is jongleren' en 'schrijven is frustrerend'. Hij komt daarbij met een groot aantal praktische tips, beschrijft twintig specifieke verhaaltechnieken en benoemt de vijf niveaus waarop je een verhaal kunt beoordelen. Daarnaast komt hij met boeiende anekdotes over het boekenvak en geeft hij aan hoe je een boek promoot. Beslist een aanrader voor mensen met schrijfambities én voor de fans van zijn boeken.

  M.P.O. Books debuteerde als thrillerauteur in 2004, maar schrijft al een kwart eeuw. Zijn gratis e-book 'Dodelijke hobby' werd al meer dan 150.000 keer gedownload. Meer informatie op www.mpobooks.nl.

 • Henk

  Martin Groenewold

  Voor Henk Westbroek (Utrecht, 1952) is het woord 'duizendpoot' uitgevonden. De zanger van Het Goede Doel, schrijver van popklassiekers als België (Is er leven op Pluto...?), Vriendschap en de solohit Zelfs je naam is mooi, werkte als afgestudeerd socioloog bij het Nederlands Instituut voor Sociaal Seksuologisch Onderzoek, presenteerde jarenlang het populairste radioprogramma op 3FM (Denk aan Henk), stond aan de basis van de politieke partijen Leefbaar Utrecht en Leefbaar Nederland én werd door Pim Fortuyn gezien als diens ideale tweede man. Als uitbater van het Utrechtse rockcafé Stairway to Heaven werd Westbroek bovendien één van de beroemdste horecaondernemers van Nederland. Henks cynisme en droge humor zijn geliefd en gevreesd. Want vriend en vijand weten: Henk is niet bang om stelling te nemen. Dit boek, opgetekend door journalist Martin Groenewold, is daarvan het ultieme bewijs. Het vertelt het complete levensverhaal van Henk Westbroek in diens eigen woorden. Zonder schroom, uitgesproken, dwars en geestig.

 • Open & Bloot

  Harmen J Pordon

  Wat doe je als je al een aantal jaren een blog over naturisme schrijft en je opeens beseft dat niet iedereen blogs leest? Of ze überhaupt weet te vinden?

  Ik bundel de eerste 25 delen als boek, is wat Harmen besloot. In dit boek neemt hij je mee in zijn wereld als naturist. Hoe dat zijn leven beïnvloed en de keuzes die hij maakt. Hoe z'n vrouw in no time ook naturist werd, hoe ze het toepassen in de opvoeding van hun kinderen en persoonlijke ervaringen van stranden, campings en zwembaden.

  Hij behandeld hoe blootgewoon het is om je kleren uit te trekken en hoe bevrijdend dat kan zijn. Wat het met je zelfbeeld en zelfvertrouwen doet, maar ook dat naturisme meer is dan alleen je kleren uittrekken. Respect voor mens, dier en natuur zijn de basis van het naturisme en ook die worden besproken. Buiten het naturisme om neemt hij je ook nog mee in zijn persoonlijke leven. Zijn ziekenhuisopname in 2018, de depressie van z'n vrouw Santana en de geboorte van hun jongste kind Jordynn. Open & Bloot doet wat de titel doet vermoeden. Het geeft een ongefilterde kijk op het leven van een naturistisch gezin. Simpel verwoord, taboe doorbrekend en afrekenend met vooroordelen.

  Veel leesplezier

 • Zou je graag eens een echt olieverfschilderij maken? Maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Dan is deze korte cursus iets voor jou.

  Op een eenvoudige manier worden de basistechnieken besproken die je als beginner wil kennen. Je krijgt een volledige lijst van benodigdheden met uitleg hoe je ze gebruikt. Heel duidelijk legt het boek je stap-voor-stap uit wat je moet doen. Zo zit je snel en vol vertrouwen achter je schildersezel. Je leert verf en medium kiezen, een kleurpalet maken, hoe een ondertekening zetten, wanneer vernissen en zo meer.

  Schilderen is voor Liesbet Vandenberghe een hobby en een passie. Ze is autodidact op het vlak van schilderen. Dit wil zeggen dat ze heel veel filmpjes op YouTube over olieverfschilderen bekeken heeft. Ze weet dan ook precies tegen welke struikelstenen een startende amateur aanloopt. Je vindt de olieverfschilderijen en foto's van deze Leuvense terug op Instagram onder @art_by_LVB. Haar schilderijen werden ook verspreid via I Love Leuven.

  Ze haalde diploma's geschiedenis (KU Leuven) en marketing (Monash University Melbourne). Ze werkte 12 jaar als marketingconsultant en 4 jaar als ambtenaar in toerisme.

 • Met dit boek heb ik in het bijzonder het Van Gogh Museum een aanzet tot meer onderzoek willen geven. Punten van kritiek moeten niet te letterlijk opgevat worden maar zijn meer een vorm van feedback.
  Deze ontdekkingstocht is begonnen op het moment, jaren geleden, dat iemand naar me toekwam met het verhaal dat een familielid van haar tien werken van Van Gogh op zolder had staan, ooit geruild met mevrouw Van Gogh tegen meubilair.
  Je weet nooit hoe schilderijen via contacten ergens terecht kunnen komen, het kan soms raar lopen, dat kun je moeilijk helemaal exact via een verzameling brieven nagaan, bovendien kan er vroeg of laat altijd weer nieuw bewijs gevonden worden.

 • Plato, dienaar van Ananke Nieuw

  In dit boek beschrijft de auteur zijn enerverende ontdekkingsreis door de dialoog 'Timaeus' van Plato, waarin hij, verborgen in een irrationele brij van onmogelijke zinnen, allerlei losse rationele brokjes Plato ontdekte. Deze dialoog bleek een goudmijn te zijn met zijgangen naar dertien andere dialogen vol stijljuwelen, overdekt met het stof van eeuwen. In dialogen geeft deze 'Plato van de `Timaeus'' aan dat zijn irrationele theorie over de twee werelden met ideeën als werkelijk bestaande wezens in een hogere wereld tegenover een minderwaardige zintuiglijke wereld, onzinnig was. Onze prachtige wereld zonder God of goden wordt geregeerd door Ananke, de keiharde onvermijdelijkheid. Ieder mens moet zelf zijn normen bepalen om samen met anderen haar dreiging te bezweren. Deze nieuwe realistische filosofie bleek gecodeerd achter absurditeiten verborgen te zijn in de kluis van de dialogen, uit angst voor de moorddadige machthebbers van het stervende Athene. De niet bestaande Plato van de twee werelden, door ons pseudo-Plato genoemd, is wel de Plato die nog steeds overal aan u wordt voorgeschoteld. De ware Plato is in dit boek nu nog `onze' Plato. De bedoeling is dat het uw Plato wordt.

 • NINA'S COMING OUT IN
  VROUWENCAFE MARIETJE.

  De uitbaatster van Vrouwencafe Marietje heeft een deel van alle gebeurtenissen uit dit cafe gebundeld. Dit omdat veel voormalige klanten enthousiaste verhalen hadden over deze tijd. Zij vond dat deze verhalen niet verloren moesten gaan. Namen zijn veranderd maar diegenen waar de verhalen over gaan zouden best wel eens bepaalde situaties kunnen herkennen. De rode draad in het verhaal is Nina. Nina is een jonge vrouw die in dit cafe haar "coming out" beleeft. Nina staat voor alle vrouwen die ook ooit Vrouwencafe Marietje als plekje voor hun coming out hebben gezien.

 • In 1903, toen Piet Mondriaan 31 jaar was, maakte hij een bootreis naar Spanje. Na Mondriaans dood zijn documenten gevonden waaruit blijkt dat iemand hem vergezeld heeft, een zekere Frans Bodenheim.
  Frans Bodenheim studeerde in Delft. Hij zat in de redactie van het Studenten-weekblad en heeft teksten geschreven. Cees Rutgers las die teksten. Hij verdiepte zich in de schrijvers en filosofen tot wie Frans Bodenheim zich aangetrokken voelde. Daarnaast bestudeerde hij teksten van Mondriaan en las hij interviews met de beroemde kunstenaar.
  Na uitvoerig onderzoek kan Rutgers niet anders concluderen dan dat Frans Bodenheim een sturende invloed heeft uitgeoefend op Mondriaan persoonlijk en op de totstandkoming van Mondriaans nieuwe kunst.
  Deze conclusie verwerkte hij in een roman.
  Mondriaan groeide op in een streng godsdienstig milieu waarin alles aan god gewijd moest zijn, ook kunst. Onder invloed van Frans Bodenheim veranderde Mondriaan zijn godsbeeld.
  God is geen macht boven ons, geen kracht die op ons neerdrukt. God is een bevrijdende kracht die in ons is en die van binnen naar buiten werkt. Aan die nieuwe god wijdde Mondriaan zijn nieuwe kunst.

 • Mijn naam is Wesley Glasmacher. Ik ben een zogenaamde instagram influencer. Doordat ik meer dan 65 duizend volgers heb, ben ik interessant voor bedrijven en reis ik de hele wereld rond om hun locaties en brands te promoten. Alleen al in de eerste 6 maanden van 2017 vloog ik maar liefst 6 keer naar een bestemming. Denk hierbij aan Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Italië en Oostenrijk. Naast het promoten van locaties werk ik ook nauw samen met verschillende brands. Het adviseren van deze bedrijven behoort tot mijn werkzaamheden. Hoe zet je een campagne op en nog belangrijker, wie en wat kun je daarvoor gebruiken? Daarbij geef ik ook workshops door het hele land. Maar hoe is dit allemaal begonnen? Wat heb ik ervoor moeten doen? Wat heeft het me gekost en wat heeft het me uiteindelijk opgeleverd? Over dat laatste kan ik kort zijn. Vrijheid! Gaan en staan waar ik wil. Werken voor mijzelf. Geld verdienen door mijn creativiteit te gebruiken. Dit heeft ook een keerzijde. Ik moet constant scherp zijn en vernieuwend blijven. Doorgaan waar anderen zijn blijven staan. Dat is best zwaar maar doordat ik scherp en alert blijf gaan er deuren open die voor anderen gesloten blijven. In 2012 r

 • Plato, dienaar van Ananke Nieuw

  In dit boek beschrijft de auteur zijn enerverende ontdekkingsreis door de dialoog 'Timaeus' van Plato, waarin hij, verborgen in een irrationele brij van onmogelijke zinnen, allerlei losse rationele brokjes Plato ontdekte. Deze dialoog bleek een goudmijn te zijn met zijgangen naar dertien andere dialogen vol stijljuwelen, overdekt met het stof van eeuwen. In dialogen geeft deze 'Plato van de `Timaeus'' aan dat zijn irrationele theorie over de twee werelden met ideeën als werkelijk bestaande wezens in een hogere wereld tegenover een minderwaardige zintuiglijke wereld, onzinnig was. Onze prachtige wereld zonder God of goden wordt geregeerd door Ananke, de keiharde onvermijdelijkheid. Ieder mens moet zelf zijn normen bepalen om samen met anderen haar dreiging te bezweren. Deze nieuwe realistische filosofie bleek gecodeerd achter absurditeiten verborgen te zijn in de kluis van de dialogen, uit angst voor de moorddadige machthebbers van het stervende Athene. De niet bestaande Plato van de twee werelden, door ons pseudo-Plato genoemd, is wel de Plato die nog steeds overal aan u wordt voorgeschoteld. De ware Plato is in dit boek nu nog `onze' Plato. De bedoeling is dat het uw Plato wordt.

empty