Nijgh & Van Ditmar

 • De grote Kleyn

  Onno Kleyn

  Essentiële kennis voor alle eters, koks en kokers van Nederland, dat is De grote Kleyn. Culinair compendium. Een dikke bijbel barstensvol informatie over ingrediënten en technieken, maar ook over smaken, achtergronden, historie, landenkeukens en etiquette. En dat genoteerd zoals alleen Onno Kleyn dat kan, op een no-nonsensemanier en met een bemoedigende dosis ironie. Fabels worden ontmaskerd, vooroordelen onderuitgehaald. Anekdotes, kaders en 125 recepten met wijnadviezen maken het boek af.

  Kleyn geldt al zeer lang als de man met de grootste culinaire kennis van ons land en is een waardige opvolger van Johannes van Dam. Vele jaren werkte hij aan zijn nu verschijnende magnum opus over de cultuur van eten en smaak.

  `Onno schrijft zoals ik zou willen schrijven en weet alles wat ik nog zou willen weten.' - Yvette van Boven
  `Veel beter [...] krijgt u het niet in Nederland. Laat daar geen discussie over bestaan.' - NRC
  `Een genot én een must voor elke kookliefhebber.' - Trouw
  `Prachtig, zo'n boek [...] waar je vele jaren vondsten in zult doen.' - De Standaard

  Onno Kleyn is al 28 jaar culinair en wijnjournalist. Hij heeft vaste rubrieken in de Volkskrant en publiceerde zo'n 40 boeken, vooral over Italië, Frankrijk en wijn. In 2011 startte hij met de Academie Culinair Schrijven, waar hij aankomende culinaire talenten begeleidt. Ook geeft hij colleges over culinaire geschiedenis.

 • Alice Waters zette met haar revolutionaire filosofie, die zij sinds de jaren zestig van de vorige eeuw verkondigt en waarbij het gebruik van verse, lokale en seizoensproducten centraal staat, een beweging in gang die vandaag de dag nog altijd vele internationale chef-koks inspireert.
  In De kunst van simpel koken neemt Waters je bij de hand en leert je alles over haar manier van koken. De meer dan 250 recepten zijn eenvoudig, subtiel en rustiek. Van de lekkerste salades tot taarten en ovengerechten. Alles draait om smaak en om het gebruik van goede producten. Kook volgens de volgende simpele maar belangrijke basisrichtlijnen:

  Eet lokale en duurzame seizoensproducten
  Eet uit eigen tuin
  Conserveer, composteer en hergebruik
  Kook en eet samen
  Eten is bijzonder

 • Italië

  Onno Kleyn

  Zomaar een jaar in Toscane, midden tussen de olijfbomen en de cipressen, dat is waar Onno Kleyns Italiaanse avonturen begonnen. Daar, in een piepklein middeleeuws dorp hing hij zijn klassieke-zangerslier aan de wilgen, daar koos hij voor het pad van het schrijven over eten en wijn.
  In dit boek mengt Onno Kleyn op zijn kenmerkend kruidige manier belevenissen met diepgravende informatie, verhaalt hij over gebruiken en achtergronden, over kooktechnieken en historie, in Toscane en de rest van de Italiaanse laars. En dan zijn er nog de meer dan honderdvijftig recepten om zelf te ervaren hoe authentiek Italië smaakt. Dit is een kookboek om te lezen, smakkend heerlijk, meeslepend lekker!

 • `Beste Johannes, nog nooit heb ik ongepelde cashewnoten gezien: hebben ze geen dop?
  `Ik heb engelwortelpoeder nodig voor een Iraans gerecht. Wat is het en waar zou ik het kunnen krijgen?
  `Moet je rabarber eerst schillen voor je hem gaat bereiden?
  `Weet u waar de naam palingworst vandaan komt? Zit er echt paling in?
  `Wat is gezonder, een boterham met boter of een boterham met mayonaise?
  In Beste Johannes beantwoordt Johannes van Dam honderden vragen van de lezers van Het Parool, van trucs in de keuken tot tips voor de tafel, van wetenswaardigheden over exotische ingrediënten tot dieetadviezen.
  In deze toegankelijk ingerichte bundel zijn zon 250 vragen met hun antwoorden gebundeld, vragen en vooral antwoorden die beklijven en waar ieder zijn voordeel mee kan doen.
  Van arretjescake tot zilveruitje: onmisbare culinaire adviezen

empty