Erdee Media Groep - Uitgeverij de Banier

 • Op de foto was het eigenlijk al te zien. Had ze het maar geweten, dan zou alles anders gegaan zijn ...

  Hanna trouwt op jonge leeftijd met Maarten, die ze ontmoet heeft bij de baas van de viswinkel waar ze werkt. Hoewel ze in haar verkeringstijd af en toe merkt dat Maarten haar weinig aandacht geeft, is ze gelukkig met hem. Maar nu ze getrouwd is, ontstaat er spanning tussen hen. Alles moet bij Maarten voorspelbaar zijn en als het eens anders gaat, reageert hij nukkig. Dat heeft negatieve invloed op hun drie kinderen. Om hun oudste zoon, Jeroen, maakt Hanna zich ook zorgen. Hij lijkt in zijn gedrag zo op haar man.
  Ook als de kinderen het huis uit zijn, wordt het er niet beter op. Maarten bekommert zich als pastoraal werker om het leed van andere mensen, maar hij geeft haar nauwelijks aandacht. Hanna voelt zich eenzaam in haar huwelijk. Gelukkig heeft ze veel aan haar vriendin Jet, en aan de gesprekken met Janna en Geertje. Zij kennen een leven met de Heere. En als ze haar nood uitspreekt in gebed, merkt ze dat ze toch niet alleen door het leven hoeft te gaan.

  Geesje Vogelaar-van Mourik heeft tientallen romans en kinderboeken geschreven. In deze roman schrijft ze over het verborgen leed van een vrouw die is gehuwd met een autistische man. Ze weet dit gevoelige thema op herkenbare wijze te verwoorden.

 • Een indrukwekkend verhaal over geloof, hoop
  en liefde onder de tirannie van het Duitse Rijk.
  De jonge Frits van Zanten, chirurg in opleiding,
  is dokter in hart en nieren. Hij is de
  jongste uit een warm doktersgezin op de
  Veluwe. Zijn zus Francien werkt als verpleegster
  en zijn broer eo is piloot.
  Als de oorlog uitbreekt, legt de Duitse
  bezetter zijn regels op, ook aan artsen en
  verpleegsters. Zij komen voor de keus te
  staan: meewerken of kiezen voor de rechteloze
  Joden en andere onderduikers en daarmee
  hun eigen leven op het spel zetten.
  De drie dokterskinderen twijfelen niet. Wat hun ouders hun in de opvoeding
  meegegeven hebben, ligt diep in hen verankerd: je naaste liefhebben,
  ongeacht wie dat is, en God boven alles.
  Voor hen alle drie breekt een tijd vol dreiging en onzekerheid aan. Steeds
  vaker dringt zich de vraag op: zullen ze allen de strijd tegen het onrecht
  overleven?
  De oorlog vraagt het uiterste van de familie Van Zanten, maar wat blij
  is: geloof, hoop en liefde.

 • Opeens hoorde ik een zacht geluid. Het kwam niet uit de hal maar uit de woonkamer! De tuindeuren! schoot het door mij heen. Naar buiten draaiende deuren zijn altijd gemakkelijker te kraken dan voordeuren, had ik weleens gehoord. Als hij maar niet de keuken binnenkwam! Ik was niet opgewassen tegen inbrekers en zeker niet tegen moordenaars. Want dat deze man hier was om ons te vermoorden, daaraan twijfelde ik geen moment.

  Thijs Leeman probeert het verlies van zijn vader te verwerken en komt daarbij tot bizarre ontdekkingen. Die brengen hem bij de vraag wie zijn vader echt was. Had zijn vader een dubbele agenda en twee gezichten? Zo ja, wat was zijn ware gezicht? Vragen waar Thijs een antwoord op wil vinden. De zoektocht brengt hem in groot gevaar. Uiteindelijk vlucht hij samen met zijn moeder de stad uit. Of de problemen daarmee opgelost zijn, is nog maar de vraag.

  Met Dubbele agenda verschijnt de eerste thriller van de hand van Bram van der Horst (1954). De auteur heeft een technische opleiding gevolgd en werkte van 2010 tot zijn pensionering als docent burgerschap en godsdienst op een reformatorische mbo. Van der Horst woont met zijn echtgenote Riet in Kampen en is vader en opa.

empty