Uitgeverij de Streekroman

 • Na zestien jaar keert Anja Koenders terug naar haar geboortedorp Aalten. Ze heeft definitief een punt gezet achter haar turbulente relatie met Bram. In de Achterhoek hoopt ze rust te vinden. De koele houding van haar zus verwart haar en zet hun relatie onder druk. Waarom reageert ze zo afstandelijk? Wat verbergt zij?
  Een nieuwe baan en een plotselinge dood vergroten haar verwarring.
  Had Anja die nieuwe start wel in Aalten moeten maken?

  Gerda Geven en Marjon Hoeks (beiden geboren op 31 januari 1960)
  Deze nieuwe schrijverstweeling brengt het Nederlandse platteland en de mensen die hier wonen en werken voor het voetlicht. Met veel liefde voor de Achterhoek schrijven ze levensechte, romantische romans met een vleugje thriller.
  /> Geven en Hoeks ontmoette elkaar in juni 1999. Hun vriendschap werd hechter en samen schrijven aan één boek gaat bijna vanzelf.
  De schrijfsters willen de Nederlandse streek- en familieroman nieuw leven inblazen.

  "levendig geschreven", Annie van den Boom
  "ik herkende de Achterhoek", mevrouw Weijers
  "voelde het verdriet van haar zus", Constance Melissen

 • De eerste maanden na Anja Koenders terugkeer naar haar geboortedorp Aalten verlopen turbulent. Gelukkig komt er al snel een nieuwe man in haar leven, maar het verleden achtervolgt haar hardnekkig. Ex Bram, een echte flierefluiter, accepteert het bruuske einde van hun relatie niet zonder slag of stoot. Dit zorgt voor veel druk op de prille liefde tussen Anja en Sjeng.
  Nieuwe buren op De Haart geven Anja nog meer reden tot zorg. Een kind lijkt de dupe te worden van de problemen van haar jonge moeder. Welke hulp is nodig? Wie kan die geven? En komt die helpende hand op tijd?

  Lezeressen over Een nieuwe start, deel 1 van de Anja Koenders-trilogie:
  Herkenbaar hoe de mensen reageren (...) in de Achterhoek. Mooi zoals jullie de Achterhoeker neerzetten. (Liesbeth Nijman)
  Erg leuk om te lezen: vleugje thriller, nare dingetjes, familiegedoetjes, Wiedergutmachung en de mix met het streekgebeuren. (H. ten Zijthoff)
  Over mijn geboortedorp Aalten en erg boeiend! (Mevrouw Palm)

  Gerda Geven en Marjon Hoeks (beiden geboren op 31 januari 1960)
  Een schrijverstweeling die de Nederlandse streek- en familieroman nieuw leven inblaast. De auteurs schrijven over het moderne Nederlandse platteland en de mensen die hier wonen en werken. Met veel liefde voor de Achterhoek vertellen ze realistische verhalen over de schrijnende werkelijkheid in het dagelijks leven.
  Geven en Hoeks ontmoetten elkaar in juni 1999. Hun vriendschap werd hechter en samen schrijven aan één boek gaat bijna vanzelf.

 • Als haar neef Martin het slachtoffer wordt van pesterijen, wil Anja hem te hulp schieten. Of is het beter om hem, zoals haar zus Mieke meent, de ruimte te geven zelf een oplossing te zoeken voor dit probleem? Totdat het pesten escaleert en Anja besluit in te grijpen. Dat heeft ernstige consequenties voor de pestkop en zijn ouders. Tot Anja's verbijstering keert een hele gemeenschap zich tegen het gezin. Wat kan zij doen?

  Lezeressen over Een nieuwe start en De belofte, deel 1 en 2 van de Anja Koenders-trilogie:
  "Herkenbaar hoe de mensen reageren (...) in de Achterhoek. Mooi zoals jullie de Achterhoeker neerzetten." (Liesbeth Nijman)
  "Wat een heerlijk boek om te lezen! Ik kon het bijna niet wegleggen. Het liefst las ik het in één keer uit." (René Lensink over Een nieuwe start)
  "Heerlijke romans om te lezen. Bedankt voor een paar dagen leesplezier." (Tineke den Boer)

  En Evelien Heuvels-Ten Haaken, lid lezeressenpanel, over Voor altijd:
  "Verfrissend om een keer een breder verhaal over pesten te lezen; over wat het betekent voor de ouders van de pestkop en wat het doet met een gemeenschap."

  Gerda Geven en Marjon Hoeks (beiden geboren op 31 januari 1960)
  Een schrijverstweeling die de Nederlandse streek- en familieroman nieuw leven inblaast. De auteurs schrijven over het moderne Nederlandse platteland en de mensen die hier wonen en werken. Met veel liefde voor de Achterhoek vertellen ze realistische verhalen over de schrijnende werkelijkheid in het dagelijks leven.
  Geven en Hoeks ontmoetten elkaar in juni 1999. Hun vriendschap werd hechter en samen schrijven aan één boek gaat bijna vanzelf.
  De eerste twee delen van de trilogie - Een nieuwe start en De belofte - zijn enthousiast ontvangen door liefhebsters van het genre. "Eindelijk een nieuwe generatie schrijfsters van streekromans!"

 • Winter 1904. De bewoners van de Belt komen in opstand om te voorko¬men dat hun route over het ijs naar Zwartsluis door een vrachtschip wordt opgebroken. De woede over het gezag dat hun belangen verkwanselt voor geld en aanzien is groot. Siem, 25 jaar oud, neemt het voortouw en leidt de opstand. Anderen volgen hem. Samen weten ze het gezag tot rede te bren¬gen. De vreugde hierover is groot en leidt bij menigeen tot een gevoel van euforie. Maar de feestvreugde is van korte duur. Siem, Roelofje, Aaltje en Mensje worden geconfronteerd met de gevolgen van hun soms ondoor¬dachte handelen. Zij allen zien zich genoodzaakt om - gewoontegetrouw - een levenspad te volgen dat zij voor zichzelf niet hebben uitgestippeld.
  />
  Vijfentwintig jaar later
  Winter 1929. Enkele van de jonge opstandelingen van toen worden op-nieuw met elkaar én met hun kinderen geconfronteerd. De keurslijven waarin zij destijds gedwongen werden, blijken op drijfzand gebouwd. Leu¬gens uit een ver verleden worden na lange tijd uitgesproken en leiden tot nieuwe vetes. Uiteindelijk leren zij allen dat de tijd weliswaar niet alle won¬den heelt, maar dat zij bij wie zich daarvoor openstelt wel de pijn verzacht.

  Doortje Stam (1957)
  Doortje woont in het mooie Belt Schutsloot in de Kop van Overijssel. Zij schrijft, leest, breit, wan¬delt en fotografeert. Soms vallen het schrijven en de fotografie samen en vormen een nieuwe een-heid. Gewoontegetrouw is haar eerste streekroman.

  Eerdere publicaties van Doortje Stam:
  De geheimen van Boom Beuk, een voorleesboek voor peuters en kleuters.
  Tussen tijden van vlaggen, een verhaal in de bundel Historische verhalen.
  Hoe ver zal ik gaan, een verhaal in de bundel Betje Wolff en de Vlissingse vaandrig.

empty