Brave New Books

 • Onvergetelijke liefde

  R.S. Rain

  Sean is een wees en gelooft niet in ware liefde, althans hij heeft de ware nog niet gevonden. Dat verandert wanneer hij Jane tegenkomt. Het is voor Sean gelijk liefde op het eerste gezicht en hij doet er alles aan om Jane te veroveren. Als hij Jane heeft veroverd leert hij pas wat ware liefde is. Ze trouwen en leven gelukkig, maar dat is van korte duur.
  Op een avond krijgen ze een auto ongeluk. Dit verandert het leven van Sean en Jane. Jane lijdt aan geheugenverlies en ze herkent Sean niet meer. Sean raakt depressief en verslaafd aan drank.
  Jason is de arts die Jane behandeld en haar onderzoekt zodat Jane haar geheugen kan terug krijgen. Doordat Jane haar geheugen kwijt is en zich niets meer herinnert, word ze verliefd op Jason.
  Als Jason dit aan Sean vertelt, weet Sean niet hoe hij ermee om moet gaan en besluit uit het leven van Jane te gaan. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, want Sean kan Jane maar niet vergeten.

  Hoe zal dit verder aflopen? Krijgt Sean Jane terug? Krijgt Jane haar geheugen terug? Vinden Sean en Jane de liefde weer in elkaar? Wat gebeurt er met Jason? Om hier achter te komen lees Onvergetelijke Liefde.

 • De Cellodrager

  Mister Jack

  Van armoe naar rijkdom in een handomdraai.
  Van saaie gezapigheid naar doorleefde excentriciteit.
  In een wereld van seks belanden als naïeve maagd.

  Het overkomt Peer allemaal als blijkt dat hij een prijs in de loterij heeft gewonnen. Blijft hij overeind in een totaal andere wereld dan die waar hij al eeuwen veilig in vastgeroest zat? Of gaat hij, net als de meesten, ten onder aan de plotselinge weldaad en aandacht?
  Een grappige, treurige en erotische roman vol met tegenstellingen, met op de achtergrond het prachtige Vinkeveen.

 • Thuis in de Algarve

  Ellen van Herk

  Na haar moeders dood ontdekt de Nederlandse Tessa dat haar vader een Portugees is. Impulsief besluit ze af te reizen naar de Algarve om hem te vinden. Ze komt daar in contact met de Engelse Viv, die op het landgoed van haar vader Jorge woont en via haar komt ze terecht op de schitterende Quinta Esteves in het dorpje Fabrica. Haar komst maakt nogal wat los. Al snel blijkt dat achter de mooie façade heel wat familiegeheimen schuil gaan en dat het leven op de Quinta lang niet zo mooi is als het lijkt. Vrijwel ieder lid van de familie heeft geheimen en door Tessa's komst dreigen er een aantal openbaar te worden. Als zij dan ook nog ontdekt dat een familielid betrokken is bij een ontvoering wordt het pas echt spannend. Tussen al deze verwikkelingen door ontstaat er ook nog iets moois tussen haar en Jorge' oudste zoon, maar wat als zij vertelt dat zij Jorge' dochter is?

 • De Joik is een fantasyroman over een oeroude verbinding tussen walvis en mens. Via een sprookjesachtige vertelling wordt de lezer geconfronteerd met de harde realiteit van de illegale walvisvangst via het leven van een Noors kind dat door toedoen van zijn vader is verbonden met een dwergvinvis door middel van een levensdraad en een kleine Japanner maakt ons bewust van de jaarlijkse slachting op dolfijnen. De lezer krijgt een genuanceerd beeld van uiteenlopende manieren van denken binnen verschillende culturen.
  Het klanklied van de Samen speelt een cruciale rol door een `tapijt van inkeer' voor de mensheid en alle walvissen te zingen en attendeert de lezer op de ethisch onverantwoorde explosieve harpoenpunt die bij de sinds 1986 verboden walvisjacht wordt gebruikt. Door deze prachtige, meeslepende en humorvolle fabel maakt de schrijfster ons bewust van de intelligentie van deze sociale dieren en ons eigen falende respect voor het leven.
  Het mythische verhaal over de draad, zon en aarde, doorweeft het boek.

  'Talent om te schrijven wordt een gave op het moment dat het gedeeld wordt met de wereld en anderen inspireert.' - Drs. Geert Vons, Algemeen directeur Sea Shepherd Nederland

 • Warhoofd

  Georges Terryn

  Een week uit het leven van Alex Verbraeken -alias Warhoofd- en Laura.
  De havenkrant is niet meer wat ze was. Laura zal een bijdrage maken voor de week-endbijlage over de man die onder het pseudoniem Warhoofd al 20 jaar elke dag economische prognoses maakt voor de krant. Alex wordt door de bliksem getroffen wanneer ze hem op een middag tijdens de lunch onderbreekt en hem wil interviewen. Zijn leven wordt van het ene moment op het andere omgegooid en hij kan nauwelijks aan wat de liefde met hem doet. Laura schrikt zo van zijn overweldigende passie dat ze de reportage niet langer wil verderzetten. Maar het Warhoofd laat niet meer los. Ondertussen blijkt het met de krant bergaf te gaan. De lezers zitten allemaal online en de redactie wordt min of meer opgedoekt. Alex, medeoprichter van de uitgeverij grijpt in. Hij wil de organisatie een andere richting uitsturen.

 • Kleine Liefde

  C.R. Christophers

  22-jarige Adina Bowman heeft haar leven lang geprobeerd te bewijzen dat ze zelfstandiger is dan haar geringe lengte en spiersterkte suggereren. Als ze de kans krijgt om zelfstandig te wonen in het boshuis dat ze geërfd heeft, accepteert ze dit zonder aarzeling. Maar als ze het leven redt van iemand die hier in het geheim woonde, lijkt 1,5 m op eens niet zo opmerkelijk meer...

  Toen hij 19 was verliet Nathan zijn groep. Hij hoopte te bewijzen dat hij niemand nodig had om de beesten en reuzen van het bos te overleven. Maar wat eerst zijn laatste gevecht leek wordt opeens een kans waarvan hij niet eens had durven dromen. Meer eten dan hij op kon, een zacht oppervlakte om op te slapen, de liefde van een beeldschone vrouw en nog veel meer. En het enige wat het vereist is het vertrouwen van een van de giganten die hij zijn hele leven ontweken heeft...

 • Een harde noot

  José Vriens

  Magda Teurlings wordt dood aangetroffen in de bibliotheek. In eerste instantie lijkt het op een hartstilstand, maar al snel komt de bevriende huisarts erachter dat er iets heel anders aan de hand is. Ze blijkt om het leven te zijn gebracht. Iedereen die op dat moment aanwezig was wordt verdacht, maar de aandacht gaat vooral uit naar Janos, de Griekse vriend van dochter Naomi. Hij heeft een motief én een strafblad. Naomi kan niet geloven dat haar vriend tot zoiets in staat is. Als ze echter op de computer van haar moeder allerlei belastende e-mails en foto's aantreft, dringt het langzaam tot haar door dat met de dood van haar moeder haar hele leven op losse schroeven komt te staan.

 • De baardaap

  Pater Anthony

  "De leugen is alleen gepast indien die je wat meer oplevert dan de waarheid."
  Harry Hazelkamp werkt als psychiater op de gesloten afdeling van een psychiatrische inrichting. Zijn carrière zit in de lift, hij wordt in de medische wereld bekend door zijn vernieuwende behandelmethode die gestoeld is op het gebruik van psychofarmaca.
  Deze aanpak blijkt een keerzijde te hebben, patiënten worden afhankelijk van de medicijnen en bij de onthouding daarvan doen zich drama's voor. Harry komt in conflict met zijn leidinggevende en nadat binnen een kort tijdsbestek een aantal patiënten zijn overleden laat de directie een justitieel onderzoek starten naar Hazelkamp. Dan begint voor Harry, alias de Baardaap, een reis naar de hel maar ook een zoektocht naar de waarheid.
  /> Het verhaal speelt zich af in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Rode draad door het boek heen is de gevangenschap van geest, lichaam en maatschappij.


  Anthony begon met schrijven in 2008, na een loopbaan waarin hij onder meer actief was als muzikant en producer. "In de studio schilderde ik met muziek en arrangementen. Nu schilder ik met woorden en gedachtekronkels, met evenveel voldoening." De Baardaap is zijn debuut roman.

 • The Image Factory, a graphic design studio owned between Taj Kadar, Zach Valentine and Kaleigh Sloan has always been a peaceful work environment. When Zach decides to hire a new designer, the dynamics in the studio begin to change. Secrets start to get revealed, new relationships begin to form and all under the pressure of delivering for a project that could be the biggest opportunity for the studio. Will they break or will they become stronger?

  Read and connect with your feelings again and again. After all, when you have love you have everything.

 • Sun, sand and waves, three words that summarize what life is like at Sea Glass Beach. The normally quiet village is hosting a surfing festival with the biggest names and brands in the sport. The Kalani siblings; a lawyer and an instructor, and their friends; an investor and a librarian, are surrounded by new visitors, unexpected situations and a tide of emotions as they find themselves as amateur contestants in the world of professional surfing.

 • The Image Factory, a graphic design studio owned between three high-strung designers and best friends, has always been a dynamic, and enjoyable work environment. The arrival of a new web designer with a family secret, will soon turn life in the studio upside down. The personal stories of all the team members will begin to blend, and their deepest secrets will get revealed. All of it while working on a project that could make or break them: can the team handle it... and each other?

 • No guts no glory!

  JR

  No Guts No Glory!

  Na jarenlang waarschuwingssignalen te negeren in haar huwelijk besluit Karen op een dag toch haar man te verlaten en een nieuw leven te beginnen met haar twee zoontjes. Wat bracht haar er toe om toch ineens die scheiding aan te vragen en een onzekere toekomst tegemoet te gaan? Waarom begon haar leven toen ze haar ex verliet?
  Met humor beschrijft Karen haar zoektocht naar zichzelf, het lef om dingen te doen, maar vooral ook over de fouten die ze heeft gemaakt en de eerste onzekere stappen in het vinden van een nieuwe liefde. Ook leert ze de lezer naar zichzelf te kijken en heeft ze tips om een scheiding goed te laten verlopen.

 • Schuld

  José Vriens

  Anke verliest haar beide ouders door een ongeluk tijdens hun vakantie. Vanaf dat moment is zij de eigenaar van een goedlopende drukkerij. Hoewel ze het moeilijk vindt om zonder haar ouders verder te gaan, lukt het haar toch om de zaak draaiende te houden. Er moet echter iemand bij komen om haar taak te verlichten. Die iemand dient zich aan in de persoon van Chiel, een aardige jongeman wiens handen niet verkeerd staan. Er bloeit iets op tussen Anke en hem.

  Haar leven lijkt weer de goede kant op te gaan tot Anke in de papieren van haar vader een schuldbekentenis vindt. Dat is het begin van het einde van haar vaders levenswerk.

 • Verdwaald

  José Vriens

  Kunstenares Fleur Doornslag woont al heel wat jaren bij haar grootmoeder op de boerderij. Als er plannen zijn om naast hun boerderij een groot hotel te bouwen, protesteren zij heftig, helaas met weinig effect.
  Dan duiken er maar liefst twee mannen op in het leven van Fleur. Galeriehouder Justin Mars wil dat Fleur bij hem exposeert, maar hij is tevens de eigenaar van een grote vastgoedfirma. Is zijn motief wel helemaal zuiver?
  Robin Verdonk werkt in het gehate hotel. Hij blijkt echter bijzonder aardig te zijn. Als oma onverwacht komt te over­lijden ontdekt ze het ware karakter van de beide mannen.

 • Geen ontkomen aan

  Paddy Cardol

  De vriendinnen Gwen en Kim besluiten, na een bewogen jaar, samen op vakantie te gaan. Gwen heeft een nare scheiding achter de rug en probeert een nieuw leven op te bouwen met haar kinderen. Kim is weduwe en heeft zichzelf eindelijk weer een beetje op de rails. Al snel komen ze met twee mannen in contact. De aantrekkingskracht zindert tussen hen en de beide meiden zijn behoorlijk overdonderd. Ze gaan echter niet op hun avances in. De gevoelens die de mannen bij hun losmaken, maakt ze angstig en ze zijn hen ook te veeleisend.
  Rafiq en Said, twee dominanten, zijn er van overtuigd dat ze de ware hebben gevonden en doen er alles aan om hen te veroveren. Als Gwen en Kim hen echter resoluut blijven afwijzen, nemen ze hun toevlucht tot een extreem plan. Ze ontvoeren hen naar een oase en gooien hun dominantie dan pas echt in de strijd. Gwen en Kim proberen hen te negeren en er alles aan te doen om te ontsnappen. Ze kunnen echter niet op tegen de aantrekkingskracht en al snel bezwijken ze voor hun woorden en daden. Ze ontdekken alle vier een kant van zichzelf die ze nooit hadden vermoed.

 • Zwart Glas

  Victoria Quinn

  Ik wachtte aan de bar op een vriend toen het gebeurde.

  Toen mijn leven voor altijd veranderde.

  De vrouw waar ik mijn hele leven al naar verlangde, liep naar binnen. Schitterend. Perfect. Foutloos.

  Ik wist dat ik haar moest hebben.

  En aan het eind van de avond, is ze van mij.

  Mijn volgende sub.

  * Bedoeld voor volwassen publiek *

 • Het McFarlane-temperament is het eerste boek uit de tiendelige Chan-Tales reeks dat uitkomt in e-book. Ideale vakantielectuur of voor een ontspannend moment voor jezelf. Deze romantische verhalen met een vleugje pit zijn een must-have voor moderne vrouwen die van een vlotte schrijfstijl houden. Verwacht je niet aan eindeloze, paragraaf lange beschrijvingen, maar levendige conversaties, heftige emoties en zinderende belevenissen. Met de softcover boekjes heeft de schrijfster al een vast lezerspubliek bereikt van tussen de 25 en 75 jaar. Ben jij die romantische ziel die het eerste e-book een kans wil geven?
  Korte inhoud: Lynn Reeves is niet erg opgetogen over de hernieuwde kennismaking met haar vroegere plaaggeest Kyle McFarlane. Tot haar verbijstering wekt hij ditmaal niet enkel ergernis bij haar op. Zijn zoon Dylan verovert moeiteloos haar hart, maar ze lijkt niet van plan om te bezwijken voor de charmes van Kyle.

 • Dit is een must-have voor wie van een vlotte schrijfstijl houdt. Ideale vakantielectuur of een verwenmomentje voor jezelf.
  Het leven van de personages in de Chan-Tales reeks loopt niet altijd over rozen, maar dat maakt dat het geen kartonnen figuren lijken, maar levensechte mensen met tegenslagen en romantische wendingen in hun leven.
  Korte inhoud: Kinderpsychologe Tallys Murphy wordt door selfmade miljonair Justin Cutter ontboden om zijn getraumatiseerd dochtertje terug aan het praten te krijgen. De familie Cutter nestelt zich echter sneller in haar hart dan wenselijk. Zangeres Taylor Yeates op haar beurt heeft zo haar eigen redenen om Justins privédetective Wolf Hanson op afstand te houden. Redenen die alles te maken hebben met haar verleden als dakloze.

 • Zin in een beetje ontspannende lectuur zonder paginalange omschrijvingen van de weersomstandigheden? Dan zijn de vlot geschreven Chan-Tales een must voor jou! Korte romantische verhalen met liefdevol neergepende personages voor een lach, een traan en een voldaan gevoel. Doppel je nu onder in de wereld van de Chan-Tales met het vierde nummer in de reeks.
  Korte inhoud:
  Harrison Sims had nooit verwacht dat zijn leerlinge, Christie Blackwell, ongeoorloofde gevoelens in hem zou doen ontwaken. Elf jaar later kruisen hun paden opnieuw en de aantrekkingskracht vlamt terug op, althans voor Harry. Waarom houdt Christie de boot af terwijl ze hem toch kust zoals alleen zij kan? Wanneer hij haar een rol aanbiedt in een toneelstuk dat hij regisseert, heeft dat verstrekkende gevolgen.

 • Dit boek geeft antwoord op de vraag hoe een jaarrekening van een onderneming (eenmanszaak, maatschap, vof, cv, bv of nv) moet worden gelezen. Wat betekenen bijvoorbeeld de begrippen winst en eigen vermogen? Wat is een voorziening in de jaarrekening? Hoeveel winst mag worden uitgekeerd aan de gerechtigden? Op welk deel van de winst kann iemand aanspraak maken? Hoe financieel gezond is de organisatie eigenlijk? Kunnen bestuurders aansprakelijk worden gesteld als de uitkering van de winst te groot is geweest? Waar wordt dit in de wet geregeld? Dit is slechts een greep uit de behandelde onderwerpen.

  Winst en jaarrekening begrepen is geschreven voor studenten die zich willen verdiepen in de financiën van een onderneming maar niet primair voor een bedrijfseconomische studie hebben gekozen, zoals rechten of bedrijfskundestudenten. Ook bestuurders van ondernemingen en leden van ondernemingsraden worden tot de doelgroep gerekend. Bedrijfseconomische voorkennis is niet nodig.

 • De verhaallijnen in Chan-Tales zijn steeds een leuke mix tussen romantische, pittige, humoristische scènes en scènes met een beetje meer diepgang. Het blijft interessant om personages uit vorige verhalen de revue te zien passeren, zodat je ook op de hoogte blijft van hun levens.
  Korte Inhoud: Wanneer racepiloot Adam Griffin een lichamelijke reactie bij Hunter Kimbal opwekt, blijft deze geschokt achter. Wat hij niet weet is dat hij eigenlijk Adams tweelingzus, Amanda, heeft ontmoet. Amanda op haar beurt is niet van plan om haar opwindend leventje zonder meer op te geven!

 • Onweerstaanbaar

  Sebastian Wouters

  "Onweerstaanbaar" is deel 2 uit de reeks "Ontroostbaar", over de onmogelijke en noodlottige liefde tussen Dirk en Elsie.
  Dit deel verhaalt hoe hun relatie onweerstaanbaar meer fysiek en intiemer wordt; ook al beseffen ze heel goed dat dit nooit goed kan aflopen.
  Tegelijk met hun onophoudelijk "gevecht" om toch wat meer afstand te houden, moet Dirk een uitputtend gevecht leveren om van de knoeiboel die de bank gekocht had een stabiele en goed functionerende toepassing te maken wanneer Elsie die van hem zal moeten overnemen.
  Op het einde van dit deel komt Elsie met een verrassende mededeling die Dirk totaal niet had kunnen zien aankomen, en die alles ingrijpend zal veranderen voor hen beiden.

  De lezer kan des te intenser met Dirk's emoties meeleven door de soundtrack van de songs die voor hem een speciale betekenis hadden.

empty