Brave New Books

 • A story about a lonesome Spice Grocer who gets the opportunity to go on a journey to find out about spices first hand. However once aboard and on his way, his ship gets attacked by pirates. Pirates who give him the choice to either die or become one of them. He chooses the latter and is now forced to sail the seas and it dangers with them. However the world of pirates is full of twists and he will find out where he starts he might not end up at.

 • Cannes, juni 1882. De 15-jarige Maxime wordt ontvoerd en naar zijn echte moeder gebracht: Charlotte, zus van de Belgische koning Leopold II, ooit Keizerin van Mexico. Ze wordt nu gevangen gehouden in het kasteel van Boechout bij Meise...

  De reis naar België verloopt allerminst rimpelloos. Onderweg komt Maxime te weten dat Charlotte niet meer bij haar volle verstand zou zijn. De ontmoeting met "Zotte Charlotte" brengt de jongen danig uit zijn evenwicht. De verwarring wordt nog groter als het dienstmeisje Marguerite, op wie Maxime hevig verliefd wordt, haar versie van de feiten geeft.

  In deze heerlijk romantische historische thriller, oorspronkelijk verschenen als jeugdroman, zijn waarheid en leugen niet van elkaar te scheiden. Het verhaal overspant een heel mensenleven, en weet de sfeer van de late negentiende eeuw en de waanzin van Charlotte treffend te vatten.

 • Watervolk

  Daniëlle Sier

  'De Mythe van het wapen van Volendam.'
  Noord Holland, tweede helft 15e eeuw, de eerste bewoners hebben zich gevestigd op de dam die later wereldberoemd zal worden onder de naam: "Volendam".
  Lijst Tymansz is gelukkig met haar eenvoudige leven aan het water nabij de Vollendam. Aan haar zorgeloze bestaan komt plotseling een einde als haar moeder overlijdt. Lijst moet op jonge leeftijd als een moeder worden voor het gezin. Ondanks alle tegenslag wordt Lijst hevig verliefd, een liefde die haar leven weer een andere wending geeft.
  Op een drukkende, warme dag ontmoet ze een indrukwekkend gitzwart veulen, waarvan niemand weet van wie het is. Het dier is bijzonder mooi en vriendelijk, tot haar grote verbazing ziet ze hem op machtige wijze in de zee verdwijnen.
  Haar adem stokte haar in de keel. 'Godallemachtig!' fluisterde Lijst ademloos.
  Daar stond hij als een God die was opgerezen uit de zee, het water sloeg om zijn krachtige benen, hij was zo zwart als de nacht en stond precies op haar geliefde ontmoetingsplaats. Ze slikte haar droge keel weg en werd getroffen door droefheid, de plaats waar zoveel herinneringen lagen, de goede en slechte.

 • Voordat de huidige mens geschapen werd, leefden er zeven verschillende mensachtigen op deze aarde. Vijf daarvan waren gedoemd tot uitsterven. Voor de overige twee, de Homo Sapiens Idaltu en de zevende soort, die slechts als een mythe in onze herinneringen leeft, werd een reddingsplan opgezet. Een reddingsplan vanuit een ver verleden met een overweldigende invloed op het leven van de achttien jaar oude Gabriëlla Anzoma, geboren in het jaar 2000 na Christus.

  Ontvoerd naar een periode in de menselijke geschiedenis zo'n 100.000 jaar vóór de geboorte van Christus, moet ze in eerste instantie in haar eentje zien te overleven in een desolate savanne. Op het moment dat de jonge vrouw zich realiseert waar en vooral wanneer ze zich bevindt, wordt ze gevonden door een prehistorische jager...

 • Bodyham

  Henk van Valen

  In de zomer van 1483 verdwijnen twee jonge prinsen, zonen van Edward IV, op onverklaarbare wijze uit de Tower. Niemand weet wat hen overkomen is.
  Begin november van dat jaar, tijdens het beleg van Bodyham, dreigt zich in het Kasteel van Bodyham een soortgelijke verdwijning voor te doen. Angus Briar, die zich in opdracht van koning Richard III in het belegerde kasteel bevindt, wil er alles aan doen dit te voorkomen.
  Voordien leiden enkele raadselachtige voorvallen, waaronder een dodelijk ongeluk en een mysterieuze moord, de aandacht af van pogingen om de in Bodyham verborgen staatskas te roven. Niet zonder gevaar gaat Angus, geholpen door de jonge kasteelknecht Jesse, op onderzoek uit en komt daarbij zelf onder verdenking. Eenmaal opgesloten is Angus, meer nog dan voorheen, afhankelijk van de hulp van Jesse.
  Tijdens het beleg wordt duidelijk wat er met de prinsen gebeurd is, maar het gevaar is daarmee niet geweken.

 • Ouzo 44 Ouzo

  Angelos Avgoustidis

  `Ouzo 44 Ouzo' is een road story van drie dagen, die zich afspeelt in Noord-Griekenland aan de vooravond van de parlementsverkiezingen van 1958. Avgoustínos, een kleine drankproducent uit Thessaloniki, en Aristotélis, zijn chauffeur, rijden rond door de steden en dorpen van Grieks Macedonië en verkopen ouzo, wijn en andere drank. Zij rijden in een oude vrachtwagen, een Dodge met het stuur rechts, een erfstuk van het Britse leger. De Koude Oorlog is op zijn hoogtepunt en Griekenland heeft zich nog niet hersteld van de verloren oorlog tegen de Turken in 1922, de Duitse Bezetting van 1941-44 en de Burgeroorlog van 1946-49. De persoonlijke verhalen van Avgoustínos, Aristotélis en hun klanten zijn stukken uit de puzzel van de geschiedenis van het moderne Griekenland.

 • In de week van 5 september 1944 nemen zo'n 60.000 NSB'ers de benen. In de stoet een gezin uit Oegstgeest. De broers, 12 en 14 jaar, verliezen elkaar in Duitsland uit het oog. In 2017 reist Nicolline van der Spek het gezin achterna. Ze komt terecht op een boerderij onder Hamburg. Anders dan haar vader, de jongste broer, die al jaren dementeert, hebben de tachtigers op het Duitse erf een geheugen van staal.


  DOLLE DINSDAG I Een historische roadtrip


  Nicolline van der Spek (1965) is freelance journalist. Haar debuut DOLLE DINSDAG is losjes gebaseerd op een waargebeurde familiegeschiedenis.

 • Duitsland, 1943. De nazi-moordfabrieken draaien op volle toeren. De zesjarige Nina leidt samen met haar grote Joodse gezin een teruggetrokken bestaan op een afgelegen boerderij nabij Berlijn. Hun toekomst lijkt veilig, totdat op een koude winternacht de auto van een naziofficier vlak bij hun huis uitvalt.

  Frankrijk, 1967. Nina is de enige van haar gezin die Auschwitz overleefd heeft. Ze is dertig en getrouwd, maar wanneer haar man erachter komt dat ze geen kinderen kan krijgen, valt het huwelijk uit elkaar. Nina tuimelt in een zware depressie. Een poging om eruit te klauteren, brengt haar in het plaatselijke rusthuis, waar ze als verpleegster wordt aangenomen. Al snel ontmoet ze daar een geheimzinnige oude man in een rolstoel. Wie is hij en wat probeert hij te verbergen?

 • De Gouden Eeuw, 1639. Dirk is helemaal opgewonden. Gister is hij zes jaar geworden en nu mag hij eindelijk klusjes doen om mee te helpen brood op de plank te krijgen. Maar op de eerste dag gaat het al fout. Een timmerman bezorgt hem een afzichtelijk litteken. Zo afzichtelijk, dat zelfs zijn beste vriend niets meer met hem te maken wil hebben. Als hij dan ook nog getuige is van een wreed spel, weet hij zeker dat mensen vreselijke wezens zijn.
  Met zijn denkbeeldige vriend Kwispel zwerft Dirk eenzaam door de straten van Amsterdam. Kinderen pesten hem en grote mensen jagen hem weg, maar ondanks dat brandt diep van binnen een enorm verlangen naar een echte vriend. Dirk is er echter van overtuigd dat hij die door zijn litteken nooit meer zal krijgen. Lukt het de bekende schilder Rembrandt hem op andere gedachten te brengen?

  Een ontroerend verhaal voor jong en oud.

empty