Brave New Books

 • Het hol van de rat

  Kim Verheugen

  Stel je voor: je bent samen met acht andere mensen gegijzeld. Ieder heeft zijn of haar achtergrond... gay, zwaar gelovig of gothic, ze hebben weinig met elkaar gemeen. Eén is er al dood en het is niet ondenkbaar dat er snel iemand volgt... of nog een. Hoe lang duurt het voor je de groep loslaat en gaat vechten voor jezelf? Wat maakt dat je alle remmen vergeet en desnoods verandert in een beest om je eigen hachje te redden? Wat is een mensenleven waard als dat van jou op het spel staat? En hoe ga je het gevecht aan tegen de moordlustige ratten als de enige uitgang het raam is ...
  Dit is hun realiteit als ze in een leegstaande fabriek wakker worden en ontwaken in een nachtmerrie. Ze kennen elkaar niet en dat is ook niet wat ze willen. Er zal wel een vorm van redding komen. Toch? Krijgen ze de kans en de tijd om zichzelf te redden of is dat onmogelijk in het hol van de rat?

 • Oog om oog, tand om tand

  M.D.

  Sommige daders laten hun slachtoffers bewust lijden.
  Wat nou als een slachtoffer een dader laat lijden?

  Met dit boekje word je meegenomen in de wraakacties van mensen,
  wiens leven is getekend door misdaden van anderen.

  Oog om oog, tand om tand,
  pas maar op met wat je een ander aandoet... teruggepakt worden kan.

 • Als Bram van Lents jr. een verzoek krijgt om met een experimenteel aangedreven boot aan een race deel te nemen, neemt hij deze uitdaging aan. Daar zijn bank zich terugtrekt van dit project zet hij zijn eigen werf op het spel om toch mee te kunnen doen. Onderweg gebeuren er vreemde dingen die hij niet kan verklaren. Er verdwijnt een crewlid en daarna vallen alle instrumenten, die hij nodig heeft, uit. Sabotage of toeval? Als er dan een zware storm losbarst is een ongeluk onvermijdelijk. Maar wat hij dan beleeft blijft voor hem een raadsel, zeker als later blijkt dat hij alles in een coma heeft beleefd. Maar waarom heeft hij dan die vreemde dromen? En waarom heeft zijn navigator hetzelfde beleefd en waren beiden een liefdespaar in die 'comadroom'? Ook zij heeft last van die vreemde dromen. En wat heeft dat verdwenen crewlid ermee te maken? Samen proberen zij het raadsel te ontwarren. Als dan ook in het werkelijke leven hun liefde opbloeit besluiten zij als huwelijksreis het traject van de race over te doen. Tot hun schrik gebeuren er weer vreemde dingen. Een roman met een zeer mysterieus tintje.

 • Mail uit het verleden

  Fanny de Roy

  Ze probeerde niet te gillen, maar de pijn was te erg. Ze schreeuwde het uit en zag hem genieten van haar angst en pijn. Geen levende ziel zou dit moeten meemaken. Het enige dat haar op de been hield was de hoop dat ze gered werd. ze wist immers dat het kon. Ze was er getuige van hoe zijn vorig slachtoffer gered werd door de politie door een tip van een vrouw die een mail uit het verleden had gekregen. Zou ze nog eens zo n mail krijgen en haar red-den? Of was al de pijn die ze doorstond voor niks? Zal recherche Jack Palmer haar op tijd vinden?

 • Gezocht: held

  Paul Kater

  Als Sebastiaan Veldert vreemd licht in zijn kelder ziet weet hij niet wat hem te wachten staat.
  Een bizarre reis naar een andere planeet en een onbekend ras wiens planeet bezet wordt door een nog vreemder ras zijn enkel het begin van een ongelofelijk avontuur. Sebastiaan's stoutste dromen halen het niet bij wat hem allemaal te wachten staat.

 • Schaduw van de tijd

  Jen Minkman

  Hannah is helemaal klaar voor een heerlijk rustige zomer na haar eerste
  werkjaar op een middelbare school. Samen met haar broer Ben gaat ze
  naar het vakantiehuisje van hun moeder in Arizona. Daar loopt ze Josh,
  de oude jeugdvriend van Ben, na jaren weer tegen het lijf. De kleine jongen
  uit het Navajo-reservaat is plotseling niet zo klein meer, en Hannah
  voelt meer voor de volwassen Josh dan alleen maar vriendschap.
  Maar al snel is het gedaan met de rust. Nacht na nacht wordt Hannah geplaagd
  door vreemde nachtmerries over het verleden van de Navajo's en
  griezelige schimmen die haar achtervolgen. De schaduwen komen steeds
  dichterbij... en waarom komt Josh ook steeds in haar dromen voor?

  Soms is het verleden nog niet echt voorbij.

 • Rode pijn

  Marinka van Deursen

  'Wanneer je je ogen sluit en de duisternis je vangt maar de strepen en stippen licht die je voor het sluiten van je ogen kon zien nog bij je blijven, zodat de duisternis je niet in een keer kan opnemen.'
  Nora Wilson wordt ontvoerd door de beruchte moordenaar Owen. Hij houdt haar gevangen in zijn ondergrondse bunker diep in het bos. Ze ziet hoe koudbloedig hij is wanneer hij een moord pleegt voor haar ogen.
  Alles aan hem doet haar denken aan de moord op haar ouders, die ze een jaar geleden heeft zien gebeuren.
  Owen lijkt vastbesloten om haar niet uit het oog te verliezen en dus moet ze haar angst en goedheid aan de kant zetten om hem te overwinnen, maar is dat wel wat ze wil?
  Een verhaal over liefde, moord en verraad. Iedereen heeft goed en slecht in zich maar waar we naar handelen is een keuze. Of iemand die keuze later nog kan veranderen moet nog blijken.

 • Jasper op Jupiter

  F. Harrewar

  Jasper Welling woont met zijn ouders in een huis langs de weg in het dorp Nuberin. Jasper heeft een geheim: soms is hij proefpersoon voor de meest bizarre uitvindingen van professor Flop.
  Jasper mag een tijdmachine testen. Hij belandt in het jaar 3000. Al snel komt hij erachter dat hij een groot stuk geschiedenis is. Er zijn helaas ook mensen die minder blij zijn met hem. Ze zijn bang voor hem, ze willen hem dood, gevangen nemen of, de mensen die wel blij zijn met hem, gewoon voor bij de verzameling.
  Gelukkig komt hij Fenny tegen. Samen met haar broertje Zolany en haar ouders gaat hij naar Jupiter. Samen met Fenny s vrienden bezoeken ze de Rode Vlek. Ze worden opgeslokt door de Rode Vlek en aan de andere kant weer uitgespuugd. Dit is het gebied van de Kayamants, het resultaat van het project "Dierengedachten".
  In eerste instantie willen ze meteen weer teruggaan, maar Zolany wordt ontvoerd door één van de Kayamants.
  Elsa, een vriendin van Fenny, heeft een handtas vol handige spulletjes. Ze besluiten Zolany te gaan redden

 • De bijna dertienjarige Fleur brengt haar zomervakantie door bij een excentrieke tante in Roemenie. Daar ontmoet ze veel bijzondere mensen, waaronder Florin, een complexe jongen met een duistere achtergrond. Zijn vader, een zeer donker onaangenaam figuur, ontvoert Fleur waardoor ze in een vreemde surrealistische wereld beland. Hier leert ze dat er een duister onverwoestbaar boek bestaat, wat zowel goed als kwaad in bezit wil hebben of houden. Aan Fleur de taak om het boek veilig te stellen en uit de verkeerde handen te houden.

 • De ogen van de Moeder

  W.M. Caers

  Als een zwerver met zijn kind bezwijkt, vangt een bordeelhoudster hen tegen wil en dank op. Maar wie is de man? En waar is de moeder van het kind?

  Het afsluitende deel van 'De ogen van de Wolf'.

 • Een jonge vrouw ontmoet na tien jaar weer de man die ze als kind heeft gehaat. Als ze probeert uit te zoeken wat de man met de wolvenogen van haar wil, blijkt dat ze in een web van intriges terecht is gekomen. Haar zoektocht naar antwoorden brengt haar uiteindelijk overzee en sleurt haar mee in een episch gevecht tussen een tiran en de laatste telg uit een roemrucht geslacht.

 • Govert Drijver is journalist en columnist bij de Kennemer Courant. Zijn pen is even scherp als zijn libido groot is.
  Voor zijn werk jaagt hij op corrupte ambtenaren en politici en in zijn vrije tijd onderhoudt hij gecompliceerde relaties met al dan niet getrouwde vrouwen.
  Voor zijn gewelddadige dood kan dus even goed het wraakzuchtige mikpunt van een van zijn artikelen als een teleurgestelde vriendin of haar woedende partner verantwoordelijk zijn.
  Politie-inspecteur Daaf Goeman weet aanvankelijk niet in welke richting hij moet zoeken en ziet intussen ook nog eens zijn eigen liefdesleven ontsporen.
  Als er nòg twee doden vallen komt het Haarlemse stadhuis steeds nadrukkelijker in beeld. Daar heersen haat en nijd en hebben zich de laatste jaren uiterst laakbare dingen afgespeeld.
  Ook van Goos van Nimwegen: Bijvangst (2013)
  Leeskost.nl: `Met vaart geschreven politieke thriller.'

 • Kotjil

  Willem-Ewoud Modderman

  Zij bleek als geheimagente voor Israël te werken.

  Een geheim dat alleen bij haar moeder, mijn oma bekend was. En waar ik, dankzij de oneindige mogelijkheden van het internet, achter kwam toen ik die verdwenen tante besloot op te sporen.
  Vanuit mijn bureaustoel, via de digitale snelweg, was ik er op uit getrokken, kriskras door Europa, naar Israël, door naar Zuid-Amerika en weer terug. Ik stuitte op onwil, gesloten deuren, gekmakend beleefde maar besliste afwijzingen. Maar ook op spanning en avontuur: een geheime bankrekening in Zwitserland, plotselinge beelden van mijn tante in een spionagedocumentaire, ontmoetingen met oude vrienden van Kotjil. En op haar zoon, Michael, die als wees in Duitsland bleek te wonen, en niets van een familie in Nederland afwist

  Na mijn reis van ruim acht jaar weet ik één ding zeker: het internet is een krachtig, verslavend, behulpzaam én verbindend medium.

  Willem-Ewoud Modderman, Arnhem 1954, is de kleinzoon van Madelon Székely-Lulofs, de Nederlands-Indische schrijfster van romans als Rubber, Koelie en De Hongertocht.

 • Blinde woede

  Wim Netten

  Het boek waarin de jeugd van een jong meisje beschreven wordt op weg naar volwassenheid beschrijft haar leven in de jaren 1965 tot 1971.
  In Haarlem en Tilburg speelt het verhaal zich grotendeels af. Lezers uit deze tijd zullen bij de genoemde locaties zeker in herinnering nog kennen. Het boekje omschrijft de moeilijke ontwikkeling van meisje naar vrouw en alle daarbij komende ontwikkelingen.

  Enkele moorden worden zonder noemenswaardig onderzoek afgedaan als een rampzalig ongeval. De vraag is zal ze toch gepakt worden voor de andere moorden?

  Veel leesplezier.

  Wim Netten
  Boxtel

 • Als de verwende diplomatendochter Willemijn van Wilnes samen met haar buurjongen op Malta verdwijnt, vraagt haar oma voormalig bodyguard Matt Donkers om hulp. Die neemt met tegenzin de opdracht aan en gaat met zijn neef Leonardu op zoek naar de twee weglopers. Al gauw vinden ze een spoor van de buurjongen, maar Willemijn lijkt letterlijk van de aardbodem verdwenen. Dan krijgt Matt hulp uit onverwachte hoek van een onbekende dame en ontdekt hij de toegang tot een verloren wereld. Matt schrikt als hij dezelfde vrouw terugziet op een oud schilderij van zijn tante. Maar wat heeft zijn familie met deze vreemde gebeurtenissen te maken? En wat weet zijn neef af van de verdwijning van Willemijn?  Marguerite de Ruijter is journaliste en redacteur.In 2014 verscheen haar debuut: Roem en ambitie over twee popsterren (broers) en hun strijd met de sociale media. Ook werkte ze mee aan de verhalenbundel "Te Gek voor Woorden" van Oostland Literair (2015), waarvoor ze tevens de eindredactie verzorgde.

 • Maanwees

  Simone van der Steeg

  Elke zomer gaat Noa samen met haar ouders, zus en broertje naar dezelfde camping, waar ze ieder jaar dezelfde vrienden treft. Omdat ze zich thuis vaak eenzaam voelt, kijkt ze elk jaar weer ontzettend uit naar de zomervakantie, net als dit jaar.
  Eenmaal op de camping aangekomen, merkt Noa dat het dit jaar anders zal worden dan de voorgaande jaren. Haar vriend Stanley gedraagt zich merkwaardig en wil haar niet in vertrouwen nemen. Al snel ontdekt ze wat de oorzaak van zijn gedrag is, maar er is meer aan de hand. Wie zijn bijvoorbeeld die nieuwe jongens waar Stanley ineens mee omgaat? Alle vragen die dit oproept bij Noa verdwijnen echter naar de achtergrond wanneer er iets vreselijks gebeurt: het eiland waar ze verblijven wordt geteisterd door wilde dieren die het voorzien hebben op de bewoners en vakantiegangers. Met elk slachtoffer dat er valt, wijst iedereen in de richting van deze beesten. Noa zal echter snel ontdekken dat er reden is om te vermoeden dat er mensen achter deze brute moorden zitten. Mensen die Noa maar al te goed kentâEUR¦
  Simone van der Steeg (1990) is de schrijfster van de Chronister trilogie, waarvan het laatste deel in 2013 verscheen. Maanwees is haar vierde boek.

 • Als Helen na de dood van haar man alleen achterblijft met haar zoon, gelooft ze niet dat ze ooit nog gelukkig zal worden. Maar dan komt Sten in haar leven en lijkt er toch weer hoop te gloren. Ondanks de moeilijkheden die het stel ervaart met de ex van Sten, die hem de wiegendood van hun dochtertje verwijt. Wanneer blijkt dat de zoons van Sten maar moeilijk overweg kunnen met Helens zoon, besluiten ze dat de `mannen' een keer samen zullen gaan kamperen om de onderlinge band te versterken. Maar al op de eerste dag van hun uitstapje, raakt een van de jongens zwaargewond. Niemand weet wat er gebeurd is, ook het slachtoffer zelf niet. De verdenkingen over en weer zijn niet van de lucht. En wat weet de beste vriend van de zoon van Helen, die quasi-toevallig op hetzelfde moment op dezelfde plek was? In zijn streven zijn zoons te beschermen, haalt Sten zich niet alleen de woede van Helen op de hals, maar ook die van zijn ex. Dan komt het slachtoffer met een bekentenis en staat voor iedereen de wereld op zijn kop. Niet in de laatste plaats voor Sten.

 • n Enschede wordt een oude vrouw dood in haar huis aangetroffen en de aankomend journaliste Ellen moet hierover verslag doen. Maar wat heeft dit te maken met de student die een ernstig ongeluk heeft gehad?
  Met gevaar voor haar eigen veiligheid gaat Ellen op zoek. Gelukkig is er de jonge agent Mert, die een oogje in het zeil houdt.
  Het onderzoek gaat terug naar de tijd van de Enschedese textielbeat.

 • Habsburger Fiasco

  Iwan Solo

  Een seriemoordenaar houd huis in een afbraakbuurt op een afschuwwekkende wijze. Een uitgerangeerde rechercheur en zijn liefje zijn uit op de uitgeloofde beloning en beleven onderweg naar de ontknoping de meest ranzige en lustopwekkende avonturen.

 • Medium Ben verloor zijn beste vrienden en de liefde van zijn leven in de strijd met Anna en heeft gezworen nooit meer terug te keren naar Nederland. Toch is het haar lokroep die hem uiteindelijk terugbrengt naar zijn geboortedorp en de vervloekte kroeg Het Hikkende Hert.
  Hij wordt bijgestaan door het verliefde stel Sven en Cassie. Zijn de twee jongelingen klaar voor de bloeddorst die hen te wachten staat? En wat is de rol van Egbert, de nieuwe eigenaar van de kroeg, in dit alles?
  Er wacht hen een ongelijke strijd met het ergste kwaad. Zijn ze bereid de rekening daarvoor te betalen?
  Dit is niet zomaar een verhaal over wraakzucht... Dit is De Wraak van Anna 2.

 • Dominique Degryse, een uiterst capabele, integere en vrij jonge alleenstaande Antwerpse politie rechercheur, samenlevend met zijn geliefde oude kater Snorretje, wist vrijwel niets over zijn prille jeugdjaren. Door een Cold Case zaak werd hij gedompeld in zijn eigen familiale diaspora die ver voor onze tijdrekening was begonnen. Op het gigantische Antwerpse kerkhof 'Schoonselhof' vindt Dom een oeroud mysterieus graf waarin zich een een vierduizend jaar oud perkament uit mensenhuid, bevindt. Dom ontdekte later dat de huidige wereldgebeurtenissen ervan afhankelijk zijn. Zijn oeverloos gevecht tegen de ijzingwekkende figuur, de Grim Reaper (Magere Hein) bracht hem de geheimen terug en hij ontdekte dat hij een ééneiige tweeling was. Zijn zoektocht bracht hem naar duistere spokende kerkhoven en diepste diepten van oceanen. Zal Dom, samen met zijn twee beste vrienden, politie inspecteur Willy Lemmens en schouwarts 'Doc' erin slagen de Rite te voltrekken om de ramp die de wereld wacht, teniet te kunnen doen?

 • Dominique Degryse, een uiterst capabele, integere en vrij jonge alleenstaande Antwerpse politie rechercheur, samenlevend met zijn geliefde oude kater Snorretje, wist vrijwel niets over zijn prille jeugdjaren. Door een Cold Case zaak werd hij gedompeld in zijn eigen familiale diaspora die ver voor onze tijdrekening was begonnen. Op het gigantische Antwerpse kerkhof 'Schoonselhof' vindt Dom een oeroud mysterieus graf waarin zich een een vierduizend jaar oud perkament uit mensenhuid, bevindt. Dom ontdekte later dat de huidige wereldgebeurtenissen ervan afhankelijk zijn. Zijn oeverloos gevecht tegen de ijzingwekkende figuur, de Grim Reaper (Magere Hein) bracht hem de geheimen terug en hij ontdekte dat hij een ééneiige tweeling was. Zijn zoektocht bracht hem naar duistere spokende kerkhoven en diepste diepten van oceanen. Zal Dom, samen met zijn twee beste vrienden, politie inspecteur Willy Lemmens en schouwarts 'Doc' erin slagen de Rite te voltrekken om de ramp die de wereld wacht, teniet te kunnen doen?

 • Anglais Bloodaholic

  R.J. Meulens

  Months had passed since Dorian encountered peace. He found it with Elizabeth, the only person that taught him, love. The only thing he wanted was to marry her. Unfortunately, nothing lasts forever. Unexpectedly, a person from his past came to his life, offering him the one thing he did not have. A chance to be with Elizabeth forever. Tempted and in despair, Dorian accepted the gift that later became his curse. Turning him into an unsatisfied killer, bringing death to everyone and leaving nothing but a trail of blood. But, in all that madness, a secret will be revealed and a much darker truth will surface. Something that will turn the threat to Dorian himself. Leaving his faith and Elizabeth's in an epic ending.

 • " `Het Zwaluwnest' is een uniek gelegen herberg in een dichtbegroeid bos. Je kan er eindeloze wandelingen maken in de ongerepte natuur, en onthaasten in een familiale sfeer. 's Avonds hoor je de wolven zingen."
  Dat is wat de folder zegt. De sympathieke uitbaters, de aantrekkelijke verblijfsformule en een mysterieuze bosnimf doen de rest.
  Maar die bosnimf draagt een groot emotioneel litteken met zich mee, dat hevig ontsteekt wanneer ze een van de gasten herkent. Het ontspannende verblijf van de gasten neemt even grillige kronkels aan als de vreemde begroeiing in het bos. De waarheid wringt zich in het gezelschap als een knetterende onweerswolk. Maar de natuur geeft haar geheimen nooit helemaal prijs.

empty