Zilverspoor

 • Chesnek B.V.

  Peter Schaap

  Een kosmische thriller

  Szachs' planeet: een paradijselijk oord aan de rand van de CENTRON-beschaving.

  Voorspoed: de planeet waar het gouvernement van de CENTRON zetelt en waar grote corporaties de wetten maken en omzeilen.

  Nieuw-Mars: een wereld waar vakbonden een anarchistisch schrikbewind uitoefenen.

  Terra, de oude aarde, een kaapkolonie die niets van de CENTRON moet hebben. Een wereld waar het gerucht belangrijker en winstgevender is dan de waarheid.

  Stefan Chesnek, een privé speurder en jonge rentenier die op de vlucht is voor zijn verleden, verliest zijn gehele bezit aan Terraanse Staatspiraten. Noodgedwongen moet hij een opdracht aannemen, die hem al snel in conflict brengt met de grootmachten uit de kosmos. Hij moet op zoek naar de waarheid in een galactisch rijk dat korte metten maakt met winnaars en verliezers, en waarin de grauwe massa niet langer grauw is, maar kleurrijk en machtig. Wie manipuleert het gerucht dat dit universum bedreigt?

 • Roborecht

  Django Mathijsen

  Roborecht

  De panter zette zich schrap en sprong. Vlak voor me kwam hij neer. Zijn grote ogen keken me aan alsof hij uitgehongerd was.

  Ik richtte de lasers weer op zijn ogen.

  Hij veerde in, spande zijn lichaam, veerde op en...

  ...dook op me af.

  Ik liet me op de grond vallen en voelde de klauwen van het beest tegen mijn linkerarm.

  Het geluid van brekend glas. De roofkat brulde. Glasscherven regenden op me neer.

  Ik rolde naar het bed, kneep mijn ogen dicht en maakte me klein.

  In de nabije toekomst zijn robots en andere vormen van kunstmatige intelligentie al zover ontwikkeld dat we er dagelijks mee omgaan. Robots nemen saaie, vuile en gevaarlijke klusjes over en worden gebruikt als hulpmiddelen, speelgoed en vermaak. Er zijn mensen voor wie dat een doorn in het oog is. Ze vinden dat die robots misbruikt worden en burgerrechten moeten krijgen. Sommige actievoerders zijn zelfs bereid hun boodschap kracht bij te zetten met geweld.

  Een programmeur van kunstmatige intelligentie wordt er tijdens het werken aan zijn promotieopdracht ten onrechte van verdacht zo'n terrorist te zijn. Hij raakt alles kwijt en moet onderduiken. Vastbesloten om zijn onschuld te bewijzen, moet hij lang genoeg uit handen van de politie en terroristen blijven om de volgende grote aanslag te voorkomen.

empty