Uitgeverij Tobi Vroegh

 • Op een meteoriet in een ring van Saturnus is de eigenaardige substantie 'azul' ontdekt. Een injectie hiermee voorziet proefpersonen van een blauwe huid én een fantastische boost aan energie en intelligentie.
  Een geweldige toekomst lijkt in het vooruitzicht. De mensen die zich laten injecteren worden 'azulers' genoemd en vormen een snelgroeiende gemeenschap. Er ontstaan echter conflicten met de overige aardbewoners, die geen injectie willen.

  Professor Alfon Zegrius zet een expeditie op naar een verre planeet die maar liefst 100 jaar zal duren. Het gaat goed tot Zegrius in jaar 69 vreemd en psychotisch gedrag begint te vertonen. Als de oude professor in verwarde toestand vernielingen aanricht, vervangt de bezorgde bemanning hem door een andere 'ingevroren' geleerde.

  Alfon Zegrius startte de expeditie om de mensheid een nieuwe kans te geven. Na zijn psychose en detentie twijfelt hij, meer dan ooit, of de mensheid dit wel verdient. In het geheim werkt hij aan een plan om de reis van de Elan te saboteren.

  De vlucht van de Elan gaat over goede bedoelingen en het krijgen van een nieuwe kans. Timo Hendriks heeft talent voor dialogen, zodat de kleurrijke bemanningsleden echt tot leven komen.

  Timo Hendriks (1985, Rotterdam) schrijft korte verhalen en columns. Hij ontwierp animaties en computerspellen. Ondanks twee psychoses rond 2005 kon jij zijn opleiding Communicatie & Multimedia Design afronden.
  Momenteel werkt hij als ervaringswerker in een ambulant team van GGZ Delfland en begeleidt mensen met psychosegevoeligheid. Bovendien bereidt hij een nieuwe sf-roman voor, een thriller.

empty