Brave New Books

 • Gezocht: held

  Paul Kater

  Als Sebastiaan Veldert vreemd licht in zijn kelder ziet weet hij niet wat hem te wachten staat.
  Een bizarre reis naar een andere planeet en een onbekend ras wiens planeet bezet wordt door een nog vreemder ras zijn enkel het begin van een ongelofelijk avontuur. Sebastiaan's stoutste dromen halen het niet bij wat hem allemaal te wachten staat.

 • Anglais Veritas

  Jean Dewaerheid

  "Der Vitruvianische Mensch" by Ulrike Bolenz is a modern version of "The Vitruvian Man", the famous drawing by Leonardo da Vinci.
  It depicts a man in two superimposed positions with his arms and legs apart and inscribed in a circle and square.

  This novel refers to the expression squaring the circle, a metaphor for trying to do the impossible. The quadrature of the circle stands here for science, fiction, progress, avangardisme, ... but refers at the same time to the clock with several dates such as 02.12.1804 (coronation Napoleon), 1914 (start of WW1) , 11.09.2001 (nine eleven), 16.04.2006 (mp3-murder Brussels Central Station), ...

  A sexagenarian discovers he has been chosen to heal the World. After reflexion, he decides to accept the challenge. While travelling into space and time, he realises he's getting younger...

 • Driveby Cosmos

  André Slabber

  De lange reis die Deviant samen met Delta maakt in zijn droomauto is gevuld met opmerkelijke bezoeken, tegenstanders, en mogelijkheden tot helpen. Zo wordt een etentje op een andere planeet ineens wel heel onthullend, ontmoet het paar een ras dat de grens tussen realiteit en virtualiteit bewoont, helpen ze her en der aliens met het oplossen van vraagstukken die om creativiteit vragen, en ook blijken Delta's ongewone vaardigheden en de speciale features van hun vervoermiddel keer op keer handig van pas te komen. En in de goede trend van "It ain't over when it's over" zit er uiteraard een fraai open einde aan dit debuut!

 • Deel 4

  Als E. Vil aan koning Langhaar voorstelt om een vakantieresort van Planeet Ur te maken, stuurt de konijnenkoning hem boos weg. E. Vil laat het er niet bij zitten. Hij vliegt naar Planeet Lupo om een deal te maken met de wolvenkoning Lupus. Hij vraagt Lupus om de konijnen van Planeet Ur te halen, zodat hij van de lege huizen vakantiewoningen kan maken. Gelukkig komen de konijnen er op tijd achter en een klein dapper groepje reist naar de ijskoude planeet Lupo om de wolven tegen te houden.

empty