Godijn Publishing

 • Wendigo

  Mark Groenen

  Eindhoven is gehuld in een winters wit tapijt na de hevigste sneeuwval sinds jaren. De treinen rijden niet, de wegen zijn onbegaanbaar en alle colleges zijn geschrapt. Het weerhoudt de studenten Boris en Pjotr er niet van om het weer te trotseren en de warme kroegen van het Stratumseind te bezoeken.
  Die avond eindigt Boris in een plas bloed, dat uit zijn steekwonden gutst en de sneeuw rood kleurt. De daders laten hem voor dood achter. Hulp komt uit onverwachte hoek, in het duister van de nacht verschijnt de Wendigo aan Boris. Hij krijgt de kans om zich te wreken, maar niet voor niets.
  Boris krijgt zijn wraak. Is de prijs die hij betaalt het waard?

 • Maalstroom

  Anja Maas

  Binnen enkele minuten verandert het leven van Karin Buitendijk in een nachtmerrie. Haar driejarige dochtertje Kayla is volledig opgelost in het niets, samen met haar speelkleed en haar twee lievelingsknuffels. De politie stelt een diepgaand onderzoek in, maar kan geen enkele aanwijzing vinden.
  Twee jaar na de vermissing komt Karin tot een schrikbarende ontdekking. De knuffels, die samen met Kayla zijn verdwenen, ziet ze tussen de andere knuffels aan het voeteneind van Kayla's bedje staan. Ook de schoentjes, die Kayla droeg tijdens haar verdwijning, ziet ze in haar kast staan.
  John, haar ex-man, en Evert, haar beste vriend, maken zich ernstig zorgen om haar geestelijke gesteldheid en dringen aan op psychische hulp. Na enig aarzelen neemt Karin de raad aan. Ondanks therapie en pillen, die haar suf maken, volgen onverklaarbare zaken elkaar onverminderd op.
  Karin hoort Kayla roepen en praten met haar pluchen vriendjes. Niemand gelooft Karin. Ze zakt steeds verder weg en verandert in een angstig, verward wrak. Ze wantrouwt iedereen. De mensen om haar heen lijken allemaal iets van haar te willen en gedragen zich ronduit eigenaardig.

  De stroom aan verwikkelingen stopt niet. Karin wil maar één ding, dat deze sinistere puzzel wordt opgelost...

 • 4 thrillers in 1


  David & Sara | Miriam Lucia
  Christa komt op een koude winteravond het van huis weggelopen jongetje David tegen. Ze zet alles op alles om hem en ook zijn zusje Sara te redden uit een erbarmelijke thuissituatie. Doet zij dit voor de kinderen, of ook om haar persoonlijke verlies een plaats te geven? Ze krijgt hulp van haar beste vriendin Esther en collega Pim, maar brengt hen daarmee wel in gevaar.

  Noorderlichtvrouw | Luc Vos
  Een ijskoud avontuur in Noorwegen. Twee vriendinnen, op weg naar het Noorderlicht. Alleen. Op een boot met een man. Hij is een beetje vreemd. Is hij te vertrouwen? Zullen ze het Noorderlicht zien, zoals gepland? In ieder geval verloopt de reis heel anders dan verwacht. En het is ijs- en ijskoud.

  Altijd rustig blijven | Annemarie Ros
  Wat doet een 18-jarig meisje als ze ineens aandacht krijgt van een oudere jongen, terwijl haar leeftijdsgenoten haar links laten liggen? Wat er ook gebeurt, ze moet altijd rustig blijven, heeft ze van haar vader geleerd. Maar lukt dat haar als iedereen haar in de steek lijkt te laten?

  Het Boek | Jacob Dens
  Een ongelezen boek, een verborgen hartstocht en een psychiatrisch verleden: op Davids levenspad smelten die drie elementen samen tot een toxisch brouwsel. David strijdt voor zijn ziel in een weekend waarin de lijnen tussen schrift, psychose en realiteit steeds moeilijker te onderscheiden blijken.

 • Onbegrensd

  Anja Maas

  Rechercheur Sylvia Pronk is op vakantie in Zuid-Frankrijk. Haar verlof wordt verstoord door de onrustbarende verdwijning van Francine Huibregts die met haar gezin een paar huizen verderop verblijft. De Franse rechercheur Ludovic Lebon, die de zaak leidt, verbiedt Sylvia zich ermee te bemoeien. Dat houdt haar echter niet tegen.
  In Nederland vindt een wandelaar een verminkt lichaam in de duinen bij Hargen aan Zee. Sylvia krijgt de zaak en constateert tot haar verbijstering dat de moord gelinkt is aan de vermissing in Frankrijk. Samen met haar politiepartner Tim Maassen betreedt ze een voor hen verrassende wereld, waarin ze zich met verve vastbijt. De hoeveelheid aanwijzingen die zowel in Frankrijk als in Nederland gevonden worden, vraagt om een nauwe samenwerking met de Franse recherche.
  Een nieuwe brute moordaanslag verandert de tactiek van het rechercheteam. Sylvia moet onverwachte grenzen over om de moordenaar de grijpen.

 • Harde les

  Mark de Groot

  "Michael staart in het duister. Zijn verleden staart terug, in al zijn grauwe glorie".

  Michael Smit heeft een donker verleden en hij heeft zich voorgenomen om niemand hier ooit iets over te vertellen. Totdat zijn zoon dezelfde fouten dreigt te maken die Michael maakte. Om Jayden op het rechte pad te houden, ziet hij geen andere uitweg dan hem te confronteren met de waarheid. Kan Michael zijn zoon redden door zijn diepste geheim met hem te delen?

  Kun je als vader je eigen zoon verlossen van een bloedzonde?

 • Krassen op aarde

  Paul Thuis

  "De militair smakt op de grond en het parachutedoek dwarrelt over zijn lichaam. De brandende heli komt vlak naast hem tot stilstand en zijn parachute vat vlam".

  Laat dit aan niemand lezen.


  Militair commando Jules Hanson gaat op zoek naar de oorzaak van de helikoptercrash in Afghanistan, nadat hij 's avonds laat een urgent e-mailtje van zijn beste vriend John ontvangt. Jules komt, samen met zijn vriendin Carey, terecht in een wereld van corruptie, moord en belangenverstrengeling. Tegen het decor van een militaire missie en de bezuinigingen bij defensie spelen werkelijkheid en illusie van computergames door elkaar.
  Gevoel van gerechtigheid speelt op en voordat Jules het weet, zit hij tot aan zijn nek in een politiek en militair steekspel. In de jacht naar de waarheid, krijgt Jules hulp uit onverwachte hoek...

  Integriteit versus loyaliteit, een moreel dilemma in een militaire setting.

 • Nadat de 17 jarige Eva samen met haar ouders naar Noorwegen emigreert, lijkt het tij eindelijk te keren en ligt een gelukkig leven in het verschiet. Tot haar vader plotseling verdwijnt en de vraag zich opdringt of ontsnappen aan haar donkere verleden überhaupt wel mogelijk is ...

  *

  "De schittering van sneeuw is een schitterend verhaal. Het bevat een flinke dosis psychologie. Sommige delen waren best heftig, vooral die over het pesten.
  Het verhaal zit goed in elkaar en is knap geschreven."
  Ronald van Assen - Auteur en jurylid schrijfwedstrijd `Zwarte sneeuw' van Godijn Publishing

  "Top verhaal, spannende opbouw, echt YA-thriller door de vertellende manier van schrijven.
  Toffe zin: `Het gaat spoedig sneeuwen. De sneeuw verbergt alles.'"
  /> Alexander Roessen - Thrillers and More

 • Wat zou je doen als je wakker wordt in een kist? Zou je schreeuwen, huilen of jezelf een weg naar buiten proberen te klauwen? De geliefde meester Peter wordt onverwachts met deze vraag geconfronteerd. Er begint een race tegen de klok waarin hij alles op alles zet om te ontsnappen. Toch blijkt er maar een sleutel tot zijn bevrijding te zijn. Zal hij hem vinden?

  Maartje Cooijman trekt de lezer met Als het licht verdwijnt een bloedstollend en benauwend avontuur in. Waan je in een labyrint vol mysteriën, waar de verkeerde afslag het einde kan betekenen. Een verhaal dat je op het puntje van je stoel houdt.

  *

  "Dit is toch je ergste nachtmerrie! Een heel heftig verhaal."
  Elly Godijn - Auteur en uitgever

  *

  "Een beklemmend verhaal met een beklemmend thema."
  Alexander Roessen - Thrillers and More

 • Verkapt

  Janneke Bazelmans

  VERKAPT
  een studente
  een aap
  hun strijd

  Ze liep stage bij een palmoliebedrijf in het hart van Borneo. Totdat het te gevaarlijk werd.
  De Nederlandse studente Nora krijgt de kans stage te lopen bij een palmoliebedrijf midden in het regenwoud. Vol overgave stort ze zich op haar opdracht: een school oprichten voor de lokale Dayakbevolking. De voormalige koppensnellers willen niets van haar behulpzaamheid weten. En daar hebben ze een reden voor.

  In Verkapt neemt Janneke Bazelmans de lezer mee naar de binnenlanden van het hedendaagse Indonesisch Borneo waar de mystieke sfeer en de rauwe randen van de werkelijkheid naadloos in elkaar overgaan.

 • Beet

  Marc Kerkhofs

  George is onderhoudsman op een carwash. Op een avond, als hij moet overwerken, ontdekt hij een vreemd schepsel in de waterput. Zonder dat hij het wil, hecht het dier zich aan hem en met gemengde gevoelens aanvaardt George die vriendschap. Zijn vrouw Diana ontfermt zich over het wezen en bekommert zich niet om de herhaaldelijke waarschuwingen van haar man. Als boerendochter weet ze hoe ze moet omgaan met dieren.
  Dat de vreemde indringer hun hele wereld op zijn kop zet, beseft George pas wanneer het te laat is.

  BEET is een roman over het onbekende en vervreemding. Over vastgeroeste gewoontes en de angst om te verliezen.

 • Een goed geschreven thriller met sterke personages en een spannend plot.'
  Linda Jansma, thrillerauteur

  Vier jaar nadat Vera uit de achtertuin van haar ouders spoorloos verdwijnt, raakt er opnieuw een meisje vermist. Tegelijkertijd wordteen ander ontvoerd meisje teruggevonden. Esmee, de moeder vanVera, is ervan overtuigd dat er een verband bestaat tussen de verdwijningen. Ten einde raad wendt ze zich tot een dubieuze onderzoeksjournalist, die meer over de vermissing van Vera en de andere meisjes lijkt te weten. Is hij te vertrouwen? En kan hij, zoals hij beweert, Vera terug naar huis brengen?

  Jacqueline Coppens (1955) behoorde met haar thrillerdebuut Evenwicht tot de drie kanshebbers voor de Coffee Company Book Award. Ze ontving nominaties en prijzen voor haar korte thrillerverhalen en publiceerde in diverse bundels. Voor de Boekenkrant en Hebban.nl recenseert ze thrillers, is columnist/schrijver bij Diabc en heeft een eigen tekstbureau. www.jacquelinecoppens.nl

  De pers over 'EVENWICHT':
  'Een vlotte thriller vol suspense, met goede dialogen
  en goed gedoseerde spanning.'
  Mirjam Scholten, Biblion

  'Het is bloedspannend... Prachtig debuut!'
  Karin Meinen, Samenlezenisleuker

  'Nauwkeurig uitgewerkt en met een heerlijke dosis spanning.
  Een prima debuut dat zeker navolging verdient!'
  Wendy Wenning, www.vrouwenthrillers.nl

empty