Brave New Books

 • Het hol van de rat

  Kim Verheugen

  Stel je voor: je bent samen met acht andere mensen gegijzeld. Ieder heeft zijn of haar achtergrond... gay, zwaar gelovig of gothic, ze hebben weinig met elkaar gemeen. Eén is er al dood en het is niet ondenkbaar dat er snel iemand volgt... of nog een. Hoe lang duurt het voor je de groep loslaat en gaat vechten voor jezelf? Wat maakt dat je alle remmen vergeet en desnoods verandert in een beest om je eigen hachje te redden? Wat is een mensenleven waard als dat van jou op het spel staat? En hoe ga je het gevecht aan tegen de moordlustige ratten als de enige uitgang het raam is ...
  Dit is hun realiteit als ze in een leegstaande fabriek wakker worden en ontwaken in een nachtmerrie. Ze kennen elkaar niet en dat is ook niet wat ze willen. Er zal wel een vorm van redding komen. Toch? Krijgen ze de kans en de tijd om zichzelf te redden of is dat onmogelijk in het hol van de rat?

 • Mail uit het verleden

  Fanny de Roy

  Ze probeerde niet te gillen, maar de pijn was te erg. Ze schreeuwde het uit en zag hem genieten van haar angst en pijn. Geen levende ziel zou dit moeten meemaken. Het enige dat haar op de been hield was de hoop dat ze gered werd. ze wist immers dat het kon. Ze was er getuige van hoe zijn vorig slachtoffer gered werd door de politie door een tip van een vrouw die een mail uit het verleden had gekregen. Zou ze nog eens zo n mail krijgen en haar red-den? Of was al de pijn die ze doorstond voor niks? Zal recherche Jack Palmer haar op tijd vinden?

 • Rode pijn

  Marinka van Deursen

  'Wanneer je je ogen sluit en de duisternis je vangt maar de strepen en stippen licht die je voor het sluiten van je ogen kon zien nog bij je blijven, zodat de duisternis je niet in een keer kan opnemen.'
  Nora Wilson wordt ontvoerd door de beruchte moordenaar Owen. Hij houdt haar gevangen in zijn ondergrondse bunker diep in het bos. Ze ziet hoe koudbloedig hij is wanneer hij een moord pleegt voor haar ogen.
  Alles aan hem doet haar denken aan de moord op haar ouders, die ze een jaar geleden heeft zien gebeuren.
  Owen lijkt vastbesloten om haar niet uit het oog te verliezen en dus moet ze haar angst en goedheid aan de kant zetten om hem te overwinnen, maar is dat wel wat ze wil?
  Een verhaal over liefde, moord en verraad. Iedereen heeft goed en slecht in zich maar waar we naar handelen is een keuze. Of iemand die keuze later nog kan veranderen moet nog blijken.

 • Blinde woede

  Wim Netten

  Het boek waarin de jeugd van een jong meisje beschreven wordt op weg naar volwassenheid beschrijft haar leven in de jaren 1965 tot 1971.
  In Haarlem en Tilburg speelt het verhaal zich grotendeels af. Lezers uit deze tijd zullen bij de genoemde locaties zeker in herinnering nog kennen. Het boekje omschrijft de moeilijke ontwikkeling van meisje naar vrouw en alle daarbij komende ontwikkelingen.

  Enkele moorden worden zonder noemenswaardig onderzoek afgedaan als een rampzalig ongeval. De vraag is zal ze toch gepakt worden voor de andere moorden?

  Veel leesplezier.

  Wim Netten
  Boxtel

 • Als Helen na de dood van haar man alleen achterblijft met haar zoon, gelooft ze niet dat ze ooit nog gelukkig zal worden. Maar dan komt Sten in haar leven en lijkt er toch weer hoop te gloren. Ondanks de moeilijkheden die het stel ervaart met de ex van Sten, die hem de wiegendood van hun dochtertje verwijt. Wanneer blijkt dat de zoons van Sten maar moeilijk overweg kunnen met Helens zoon, besluiten ze dat de `mannen' een keer samen zullen gaan kamperen om de onderlinge band te versterken. Maar al op de eerste dag van hun uitstapje, raakt een van de jongens zwaargewond. Niemand weet wat er gebeurd is, ook het slachtoffer zelf niet. De verdenkingen over en weer zijn niet van de lucht. En wat weet de beste vriend van de zoon van Helen, die quasi-toevallig op hetzelfde moment op dezelfde plek was? In zijn streven zijn zoons te beschermen, haalt Sten zich niet alleen de woede van Helen op de hals, maar ook die van zijn ex. Dan komt het slachtoffer met een bekentenis en staat voor iedereen de wereld op zijn kop. Niet in de laatste plaats voor Sten.

 • Anglais Bloodaholic

  R.J. Meulens

  Months had passed since Dorian encountered peace. He found it with Elizabeth, the only person that taught him, love. The only thing he wanted was to marry her. Unfortunately, nothing lasts forever. Unexpectedly, a person from his past came to his life, offering him the one thing he did not have. A chance to be with Elizabeth forever. Tempted and in despair, Dorian accepted the gift that later became his curse. Turning him into an unsatisfied killer, bringing death to everyone and leaving nothing but a trail of blood. But, in all that madness, a secret will be revealed and a much darker truth will surface. Something that will turn the threat to Dorian himself. Leaving his faith and Elizabeth's in an epic ending.

 • " `Het Zwaluwnest' is een uniek gelegen herberg in een dichtbegroeid bos. Je kan er eindeloze wandelingen maken in de ongerepte natuur, en onthaasten in een familiale sfeer. 's Avonds hoor je de wolven zingen."
  Dat is wat de folder zegt. De sympathieke uitbaters, de aantrekkelijke verblijfsformule en een mysterieuze bosnimf doen de rest.
  Maar die bosnimf draagt een groot emotioneel litteken met zich mee, dat hevig ontsteekt wanneer ze een van de gasten herkent. Het ontspannende verblijf van de gasten neemt even grillige kronkels aan als de vreemde begroeiing in het bos. De waarheid wringt zich in het gezelschap als een knetterende onweerswolk. Maar de natuur geeft haar geheimen nooit helemaal prijs.

 • Verraad

  Wouter Helders

  Van de winnaar van de Hebban Thriller Debuutprijs!

  De Vlaamse Sofie Lafleur werkt als oorlogsverslaggeefster in Mali als ze sergeant David Morgenstern, een Nederlandse commando, ontmoet. Een mortieraanval op de basis van de Nederlandse troepen die ze ternauwernood overleven, brengt hen dichter bij elkaar. Sofie is pas net terug in België als David tijdens een aanslag op een patrouille levensgevaarlijk gewond raakt.

  Een paar dagen later ontvangt Sofie een raadselachtige foto van een anonieme afzender. Een van de mannen die erop staat herkent ze onmiddellijk: Chris Hurkman, de CEO van Hurkman & De Graaff, een door schandalen geplaagd Nederlands mijnbouwbedrijf waarmee ze nog een appeltje te schillen heeft.

  Gedreven door het verlangen wraak te nemen op de man die haar twee jaar eerder heeft verraden, besluit Sofie in de zaak te duiken. Ze komt er snel achter dat iets niet klopt. Als David kort daarna uit het niets contact met haar opneemt, omdat hij een van zijn omgekomen collega's denkt herkend te hebben op straat en haar hulp inroept, komen ze samen een levensgevaarlijke samenzwering op het spoor.

  Al snel beginnen de hoofdrolspelers als dominosteentjes om te vallen.

 • Erotische thriller over een beursgenoteerde jachtenbouwer.
  Taiphun Yachts gaat langzaam ten onder. Na een mega deal met een Amerikaan, die handelt voor een Irakese investeerder, gloort er hoop. Maar het is de Irakezen om iets anders te doen. In Savona aan de Ligurische kust speelt de Taiphun Barca werf een sleutelrol. Mooi weer en lekker eten zijn kenmerken van deze Italiaanse regio. Maar ook de criminaliteit draait er op volle toeren.
  Corporate Secretary Peet Gallo, die in Italië altijd met zijn echte voornaam Pietro wordt aangesproken, heeft een plan om Taiphun te redden. Peet komt vanuit zijn gemakkelijke bureaustoel terecht in een wereld van chantage, fraude en pedofilie. Zijn dagelijks leven tussen bestuurders en commissarissen van een beursgenoteerde vennootschap speelt zich steeds meer af in de krochten van de georganiseerde misdaad. Geweld en bedrog achtervolgen hem en hij wordt uiteindelijk gedwongen om mee te doen. Peet gaat de strijd aan met dezelfde wapens als zijn opponenten. Soms gaat het er hard aan toe, maar ook aan de geneugten des levens is geen gebrek. Mooie vrouwen en lekker Italiaans eten vormen het cement tussen de stenen van Peet's leven.

 • Rowena wordt door haar oom bedreigd. Ze vlucht een café in als hij voor haar woning staat. Namba en Rita, de eigenaars van het café, nemen haar in bescherming en bieden haar aan om bij hen te komen wonen.

  Voor Rowena breekt een fijne tijd aan. Haar foute oom valt haar niet meer lastig en ze wordt verliefd op Robert.

  Haar vreugde kent geen grenzen wanneer Namba en Rita haar meevragen op een vakantie naar Mongolië waar een steenrijke oom van Namba woont. Maar als ze daar eenmaal is, komt ze erachter dat Namba en Rita niet de weldoeners zijn die haar zo liefdevol in huis hebben genomen.

  De vakantie waar ze zich zo op had verheugd, mondt uit in een hel. Ze wordt beschuldigd van moord op de oom van Namba en belandt in de gevangenis waar ze wordt mishandeld en verkracht.

  Door een list weet ze daaruit te ontsnappen. Samen met een medegevangene gaat ze op zoek naar Namba en Rita die haar voor dood in Mongolië hebben achtergelaten.

 • Na het overlijden van haar vader keert Lieke terug naar haar geboortedorp. Als het dorp vervolgens opgeschrikt wordt door meerdere moorden, begint het erop te lijken dat er een link is met Lieke. Ze moet de confrontatie met haar verleden aangaan om achter de waarheid te komen. Maar al gauw is ook zij haar leven niet meer zeker.

 • Gevlinderd

  Alexander Olbrechts

  In Gevlinderd treffen gruwelijke moorden en persoonlijke drama's de gynaecologe Lydia Muysen. Aan haar turbulent verleden heeft Lydia - Lys voor de vrienden - een zware depressie en een alcoholverslaving overgehouden. Tijdens de sessies met haar therapeut verhaalt Lys over haar verleden en probeert ze op haar eigen manier deze ingrijpende gebeurtenissen te verwerken.

  Lys groeide op in een disfunctioneel gezin en haar kinderjaren werden gekleurd door de afwezigheid van haar vader, maar ook door de ziekte en het overlijden van haar geliefde broer Gabriel. De tweede grote tegenslag was de ontdekking dat ze onvruchtbaar is en dat haar man Richard Duquesne in de nasleep hiervan een kind bij zijn secretaresse heeft verwekt.

  Tot overmaat van ramp ontdekt Lys dat ze zich in het epicentrum bevindt van het onbekende plan van een gruwelijke seriemoordenaar die vrouwen genitaal verminkt en een grote, tropische vlinder op hun vagina speldt. De moordenaar laat bij elk nieuw lichaam de afgesneden delen van het vorige slachtoffer achter, vormgegeven als een morbide vlinderkarikatuur. Zal Lys zich uit deze penibele toestand weten te redden of wordt ze het volgende slachtoffer?

 • De vakantie van Saar neemt een onverwachte wending wanneer ze haar hotel noodgedwongen inruilt voor een verblijf in een imposante villa.
  Een gesloten maar erg zorgzame man blijkt haar enige vaste waarde en Saar bereidt zich voor op een groeiende vriendschap.
  Maar Saar is wat lui, en behoorlijk naïef, en die lieve man vertoont enkele zeer vreemde trekjes.

  Stilaan raakt Saar verstrikt in een intense confrontatie, vooral met zichzelf.

 • Psychologe Rachel heeft een bestseller geschreven. "Drijfzand", een roman gebaseerd op de lotgevallen van haar hartsvriendin Judith. Hierdoor is haar leven compleet veranderd. Op één belangrijk element na: de vriendschap tussen haar en Judith is nog steeds heel hecht.
  Op een avond besluit ze in een zeer melige bui en met de nodige wijn achter de kiezen haar vrijgezellenbestaan wat meer kleur te geven en plaatst met de hulp van Judith een tamelijk uitdagend profiel op een datingsite.
  Het resultaat van deze half als grap bedoelde actie overtreft haar stoutste verwachtingen. Honderden mannen bieden zich aan. Maar meer dan stof voor eventueel een nieuw boek is het niet.
  Tot Michiel zich aanmeldt.

 • Zou ik de controle weer overnemen? Net toen mijn natte vinger haar trillende clitoris bereikte, draaide Veronique zich om, greep mijn bekken vast en verwisselde ons van plaats. Het leken wel de selectieproeven van een Russische danswedstrijd.
  Jonas is verslaafd. Aan seks. En aan de gedachte dat hij iedere vrouw kan krijgen. De vijftien jaar oudere Veronique is zijn grootste overwinning. Maar wat wil zij echt?
  Een boek over seks, pornografie, macht en de verdorvenheid van iedere mens. Zonder uitzondering.

 • Gill Janssen has an awful dream one night. She hears voices, sees a bluish light, and smells an antiseptic odour. She awakes as her friend Joanna comes to tell her that someone has broken in to the shop. It s one of the first strange events she encounters. Her former professor David Glensor is in a coma. The police consider it a murder case, and Vicky Marshall, his assistant, is the main suspect.

  Gill is suffering from memory loss. She can t remember events from her teenage years, and thinks that her own father, who left the Netherlands shortly after World War II with her mother, has something to do with it. She repeatedly dreams about her father and two German soldiers, which distresses her enormously.

  Inspector Jack Dafoe investigates the break-in. Gill tells him about the gap in her memory. He advises her to go see his friend John Edwards, a regression therapist, and asks her if he can make an appointment for her. She agrees, and then discovers the awful truth.

 • Fatale overdracht

  Céline Berton

  Ze hoorde hoe hij dichterbij kwam. Ze kon hem bijna voelen. Het besef van haar eigen kwetsbaarheid werd nog uitvergroot. "Raak me niet aan", fluisterde Louise. Ze sloeg haar armen beschermend om zich heen. "Raak me alsjeblieft niet aan, ze hebben mijn kleren afgenomen."
  Louise Ter Bos is psychologe in een groepspraktijk. Haar onzekerheid is haar grootste struikelblok, zowel professioneel als in haar privéleven. Brecht, één van haar cliënten, doet haar nog meer aan zichzelf twijfelen. Is het weerstand of speelt hij met haar? Louise zoekt ondersteuning, maar dan slaat het noodlot toe.

  Fatale overdracht is een meeslepende thriller die zich bijna volledig afspeelt tegen het bij momenten grauwe decor van de kuststad Oostende.

 • Greenfields

  Christine Bols

  In het onooglijke dorpje Monroe in de staat Oregon wordt het zwaar verminkte lijk gevonden van Dorothy Stewart, een vrouwelijke kinderarts. Tim Sackley en Jude McCool beginnen met het onderzoek, maar stuiten al snel op onverklaarbare zaken. Enkele dagen later staan ze voor een tweede raadsel. Aan de oever van de rivier spoelt het lichaam aan van een jong meisje dat al meerdere dagen vermist was. Moord? Zelfmoord? Een ongeval? Een derde dode maakt de zaak compleet onontwarbaar. De inspecteurs tasten in het duister en werken bijna de klok rond om de dader zo snel mogelijk te vatten. Een ding staat vast: de rode draad doorheen al deze verschrikkingen is de vakantieboerderij Greenfields. Midden in het onderzoek wordt Tim Sackley door zijn directe chef op non-actief gezet en moet hij werkeloos toekijken hoe Jude dit hele mysterie met een andere partner ontrafelt. Greenfields is het derde boek in de serie met Tim Sackley en Jude McCool, inspecteurs bij het politiekorps van Corvallis, Oregon.

 • ''De Victoria 1817" is geschreven door auteur Alexander Kastelijn en is een vervolg op de eerdere versie ''De Victoria 1814''. Het boek gaat over een schip die vanuit Engeland naar een nog onbekend eiland vertrekt wat niet op de kaart staat beschreven. Alleen James is er ooit eerder geweest en de bemanning van het nieuwe schip ''De Victoria 1817'' staan voor een grote uitdaging aldaar aangekomen!

 • De band Blueset, bestaande uit 2 mannen en 4 vrouwen, speelde gedurende de wintermaanden van 1972-1973 in een hotel in Dubai. Binnen de groep waren er spanningen, voortkomend uit jaloezie en afgunst, die het samenwerken moeilijk maakte. Helen, de basgitariste, was ongewild het doel waar alle pijlen op gericht werden. Ze was een goede muzikant en een aantrekkelijke verschijning waardoor ze veel aandacht kreeg van vooral het mannelijke publiek. Toen het samenwerken echt onaangenaam werd wilde ze niet meer mee naar Dubai. Echter, het contract waarop de aanwezigheid van de vrouwen was vastgelegd, dwong haar om mee te gaan.
  Volkomen onvoorbereid werden de muzikanten in het Arabische avontuur gestort. Van Dubai had nog niemand gehoord. Het enige wat ze wisten was dat het een steenrijk oliestaatje was, ergens in het Midden-Oosten, vol met op seks beluste sjeiks. Vanaf de eerste dag werd er intensief jacht gemaakt op de vrouwen wat soms komisch was en naar het eind toe dramatisch.
  Helen kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf.

 • In 513 v.C. spoelt een geheimzinnig echtpaar aan op de Ierse kust en veroorzaakt daar de nodige onrust.
  Vijfentwintig eeuwen later worden in Waalstad binnen enkele weken twaalf criminelen op onverklaarbare en gruwelijke wijze vermoord. Er ontstaat een enorme sociale onrust: in het hele land nemen burgers het recht in eigen hand en maken jacht op criminelen.
  Tegelijkertijd is in Ierland de IRA in het bezit gekomen van een eeuwenoud document waarmee ze op het spoor zijn gekomen van 'het ultieme biologische wapen' uit een ver verleden.
  Erik Rood, 'speciaal medewerker' van Binnenlandse Zaken krijgt de opdracht om de moorden op te lossen.
  Een flinterdun spoor voert hem naar een ouder echtpaar, dat een teruggetrokken leven in Waalstad lijkt te leiden...

 • Anglais Faded trust

  Jason A. Joseph

  Everything seems peaceful in the small town of Wellington. However, when seven year old Ashlyn Anderson goes missing suddenly, the town is put on guard. When her remains are found and it s reported as a homicide, the people get frightened. Who could have taken Ashlyn? Why would they do such a gruesome crime?

  In this heart-pounding story about a killer s desire to collect friends, the parents of Wellington are searching for a person who leaves no clues. However, one crucial mistake leads the authorities on a trail they never expected to follow.

 • Een zieke geest

  Willem Gerards

  In bloedheet Miami waart een zieke geest rond. De moord op een privédective Peter Fromm brengt voor rechercheur Rosco DeVille en zijn team een smerig zaakje aan de oppervlakte. Want waarom werd Fromm vermoord en wat is nu de eigenlijke doodsoorzaak?
  De doden beginnen zich op te stapelen en DeVille voert een verhit kat-en-muisspel met de moordenaar. Een moordenaar die geheime banden met de CIA heeft en die zich maar al te goed verborgen weet te houden in een multiculturele metropool als Miami. Wie is te vertrouwen en wie speelt dubbel spel?

  Een zieke geest is een vlotte thriller waarin humor en spanning elkaar in rap tempo afwisselen en die de lezer meesleurt in het woelige leven van een van de meest tropische Amerikaanse steden.

 • Mama

  John Meijer

  Annet de Bruin is een vrouw van vijfenveertig met twee tienerdochters.
  Tot voor kort woonde ze samen met Willem van Dijk.
  Willem is de vader van Ester en Anouk, de twee tienerdochters.
  Na twintig jaar te hebben samengeleefd met een verslaafde partner houdt Willem het voorgezien. De problemen die haar verslaafde partner veroorzaken worden hem te veel.
  Annet verhuist met Anouk en Ester naar een eengezinswoning.
  De buren van Annet zijn een weduwe en haar zoon.
  In eerste instantie klikt het tussen hun en de nieuwe buren, maar al snel raken ook zij verstrikt in de problemen die de verslaafde Annet veroorzaakt.
  Intimidaties, leugens, vrouwenhandel en zelfs moord kruisen hun pad.

empty