Boekenbent, Uitgeverij

 • Sluiproute

  Marco Knauff

  Het schijnbaar saaie leven van Miranda Meulenhof slaat volledig om als haar man Ben betrokken raakt bij een ernstig auto-ongeluk. Een ongeluk waardoor Ben in coma raakt en Miranda erachter komt dat zij niet de enige is met een geheim. Want waarom week Ben af van de route die hij zou moeten volgen? En wie was de bestuurder van de mysterieuze auto, die met hoge snelheid achter hem aan reed?

  Miranda besluit op onderzoek uit te gaan. Met behulp van haar zus Karin komt ze stukje bij beetje achter de waarheid. Een waarheid die misschien beter verborgen had kunnen blijven. Een waarheid die haar hele werkelijkheid overhoop haalt. Als Miranda ontdekt wat Ben voor haar heeft verzwegen, neemt ze een beslissing. Eén die verstrekkende gevolgen heeft.

  Sluiproute is een intelligente thriller die de lezer niet loslaat, zelfs lang nadat de laatste bladzijde is omgeslagen.

  Fok.nl:
  `Een schrijver om in de gaten te houden!

  NBD/Biblion:
  `Een lekker weg lezende thriller met veel actie en geloofwaardige personages.
  Het onverwachte einde is verrassend.

 • Al maanden onderzoekt rechercheur Ben Bos aanwijzingen over internationale georganiseerde criminaliteit in de Haagse diplomatieke wereld. Op een regenachtige herfstavond lijkt de doorbraak nabij, maar net voordat Bos zijn informant zou spreken wordt deze vermoord aangetroffen op het Lange Voorhout. De moord zorgt echter wel voor een stroomversnelling in het onderzoek. Een moordaanslag op hemzelf in de Spuistraat, een geheimzinnige vrouw, diplomatieke complicaties, een ondergronds Haags fenomeen en een geheimzinnig huis aan de Zeestraat leiden Bos uiteindelijk naar Beirut en Seoul. Lukt het hem om de organisatie achter internationale wapenhandel en geraffineerde witwaspraktijken te ontrafelen?

  Verborgen stroming is een spannende thriller. Tegen de achtergrond van historisch Den Haag geeft dit boek een zeldzame inkijk in de wereld van witwassers en ondergrondse bankiers.

  Theo Akse (Den Haag, 1956) werkt al meer dan dertig jaar in de opsporing. Toen in 1992 witwassen in Nederland strafbaar werd stapte hij over naar de financiële recherche. Ook werkte hij negen jaar als liaison officer voor de Nederlandse politie in het Verre Oosten.

  Hij schreef vele vaktechnische publicaties. Met Verborgen Stroming maakte hij zijn thrillerdebuut

 • Het is hoog zomer in Den Haag wanneer rechercheur Ben Bos opnieuw belast wordt met een complexe moordzaak. Een schaars gekleed Aziatisch meisje wordt vermoord aangetroffen op het eilandje in de Hofvijver grenzend aan het Binnenhof.
  Het meisje blijkt slachtoffer van een niets ontziende criminele organisatie uit het Verre Oosten, een onzichtbare triade waarvan zelfs de experts van de Hong Kong Police slechts alleen de naam kennen. Een onverwachte nachtelijke afspraak zet Bos op het spoor van de machtige organisatie waarvan de leider over leven en dood blijkt te beschikken.
  Als een ingenieus opgezet witwasnetwerk zich ontvouwt blijkt de onderwereld diep in de bovenwereld te zijn geïnfiltreerd.
  Een Haagse advocaat zet Bos ongewild op een financieel spoor naar Italië en een riskante operatie, ver buiten Nederland, brengt de rechercheur uiteindelijk aan de rand van de dood.
  Zal Bos er in slagen de moordenaars van het meisje te arresteren, het witwasnetwerk te ontrafelen en de grote man achter de criminele organisatie weten te ontmaskeren?

  De Zesde Poort is een thriller over vrouwenhandel, moord, corruptie en haut finance witwassen.
  Net zoals in zijn thriller Verborgen stroming (2013) weet de auteur weer feit en fictie op een aansprekende wijze te vervlechten.

  Theo Akse (Den Haag, 1956) laat de lezer weer over de schouder van rechercheur Bos mee kijken. Ook voor deze nieuwe thriller putte de auteur uit zijn jarenlange ervaringen bij de recherche. Hij werkte ruim dertig jaar in tal van recherchefuncties, waarvan negen jaar als vooruitgeschoven post van de Nederlandse politie in het Verre Oosten.

 • De Berlage doden

  Theo Akse

  Na een telefoontje treft de Haagse rechercheur Ben Bos een oude bekende aan. Met een mes diep in de borst ligt de man naast de kiosk van Berlage op het Haagse Buitenhof. Het slachtoffer weet Bos de aanwijzing te geven, dat de kiosk de sleutel tot het oplossen van de aanslag zal zijn. Al snel blijkt de creatieve nalatenschap van Hendrik Petrus Berlage, één van Nederlands beroemdste architecten, als een rode draad door zijn onderzoek te lopen. Er volgen meer moorden waarbij de slachtoffers steeds bij een gebouw van Berlage aangetroffen worden. En steeds lijkt het om dezelfde opdrachtgever te gaan. De dader begint een kat en muisspel met de rechercheur en daagt hem na elke moord weer uit. Het motiveert Bos om alles op alles te zetten om de moordenaar te ontmaskeren. Het brengt hem uiteindelijk op het spoor van één van de meest mensonterende vormen van criminaliteit.

 • Tippi's en Robberts huwelijk begint barsten te vertonen nadat geldzorgen zich openbaren. De situatie wordt zorgelijk als Robbert een tuinbeeld van een gargouille verkoopt en dit verdwijnt. Fred, een aangetrouwd familielid, die in een scheiding ligt, betrekt een kamer bij hen. De omstandigheden lijken te verbeteren, totdat Robbert zich in een kot in de tuin vestigt, waar duisternis heerst. Op zoek naar de oorsprong van het tuinbeeld belandt Tippi met Fred op een vervallen landgoed, waar Jules en zijn dochter Claire de scepter zwaaien. De oplossing gloort als Tippi een ouder echtpaar ontmoet, dat haar een eeuwenoud kruis aanbiedt. Als ze onverhoopt alleen huiswaarts reist, is bij thuiskomst alles wat vertrouwd leek, ingrijpend veranderd.

  Eerder schreef Xandra Lammers Voor niemand, Droomwijk in scherven, Verdwenen vrouw, Van mannen en meisjes.

 • Wanneer de achtentwintigjarige Amber Vink dood achter een hotel in
  Bermhoven wordt aangetroffen, onderzoeken rechercheurs Marieke de Zwart
  en Robin Groeneveld de zaak. Amber zou naar de reünie van haar middelbare
  school gaan. De edelsmid leek alles mee te hebben in het leven, tot blijkt dat
  ze een geheim bij zich droeg dat verborgen moest blijven.
  Als tijdens het onderzoek een aanslag wordt gepleegd op een van Ambers
  voormalige studiegenoten en haar gefrustreerde vader zich steeds meer met
  de zaak bemoeit, moet de politie tot het uiterste gaan om de dader te vinden.

  Uit de recensies: "Heel goed geschreven. Spannend. Goed concept."
  - Charles den Tex, thrillerauteur over Overal schaduwen, overal sterren

  "Een spannende, goed opgebouwde en prettig leesbare misdaadroman
  met herkenbare rechercheurs met herkenbare gevoelens. Steeds nieuwe
  wendingen werken vakkundig toe naar een verrassende, overtuigende
  ontknoping." - NBD/Biblion over Deadline

 • Hilario

  Klaas de Vries

  Een aanslag in Scheveningen op een medewerker van de veiligheidsdienst mislukt op het nippertje. Commissaris Banning wordt bij zijn speurtocht naar de dader gehinderd door een publiciteitshongerige minister. Ook het beoogde slachtoffer van de aanslag geeft maar mondjesmaat medewerking. Een tweede aanslag volgt.
  Langzaam ontrafelt Banning een dramatische gebeurtenis uit een ver verleden. Misbruik van dna-onderzoek blijkt de levens van de hoofdpersonen in een verstikkende greep te houden. De handeling verplaatst zich naar Lanzarote waar de vrouw woont, die daarbij een sleutelrol speelde. Alle betrokkenen geven een eigen interpretatie van de waarheid, die ze echter maar ten dele kennen.

 • Een droomreis op een cruiseschip krijgt een dramatisch einde: een vrouwelijke passagier wordt na het passeren van de Zeesluis IJmuiden vermoord. Haar echtgenoot, een bekende relatietherapeut, vindt haar lichaam in hun hut. Na verloop van tijd wordt hijzelf van de moord beschuldigd, maar dat is vooral bij gebrek aan andere kandidaten.

  Het harde bewijs ontbreekt. Tijdens een spectaculair verlopende rechtszitting belijdt de verdachte overtuigend zijn liefde voor zijn vrouw en suggereert hij dat een officier van justitie, die ook aan boord van het cruiseschip was, de moord heeft gepleegd. Daarop wordt de hulp van oud-commissaris Banning ingeroepen, die uiteindelijk in samenspraak met de verdachte de moordenaar weet aan te wijzen.

  Moordcruise is de derde thriller van Klaas de Vries. Eerder verschenen Operatie Vuurvogel (2014) en Hilario (2020). In zijn boeken wisselen spanning en humor elkaar als vanzelfsprekend af.

 • "When a woman enters a forest alone, there is always someone who sees her ..."

  Lisa Small, the mother of Chloe, is married to Henry, university researcher working on his dissertation entitled "The Growth of a Cucumber Without Light." Following a marital fight, she leaves their home, not knowing whether she will ever return. After driving around for some time, she ends up in a hotel near a river, where she books a room.

  That night she dines with Gerald, who she has met in the hotel restaurant. Gerald is a businessman on the road. He is a widower and has a daughter, called Sandra. He asks Lisa if she wants to accompany him during the next few days as he has planned some visits to old friends. She agrees.
  The two of them go to his home, which turns out to be in the vicinity. It is situated on a dead-end road. Her bedroom offers a view of the adjoining woods. She meets his daughter Sandra. Gradually it dawns on Lisa that nothing is what it seems to be. Her life takes a decisive turn.

  In this novel the author takes the reader to an apparently innocent world, where spine-chilling scenes take place behind the doors of detached houses.

 • `When a woman enters a forest alone, there is always someone who sees her ...'

  Lisa Small, the mother of Chloe, is married to Henry, university researcher working on his dissertation entitled `The Growth of a Cucumber Without Light'. Following a marital fight, she leaves their home, not knowing whether she will ever return. After driving around for some time, she ends up in a hotel near a river, where she books a room.

  That night she dines with Gerald, who she has met in the hotel restaurant. Gerald is a businessman on the road. He is a widower and has a daughter, called Sandra. He asks Lisa if she wants to accompany him during the next few days as he has planned some visits to old friends. She agrees.
  The two of them go to his home, which turns out to be in the vicinity. It is situated on a dead-end road. Her bedroom offers a view of the adjoining woods. She meets his daughter Sandra. Gradually it dawns on Lisa that nothing is what it seems to be. Her life takes a decisive turn.

  In this novel the author takes the reader to an apparently innocent world, where spine-chilling scenes take place behind the doors of detached houses.

empty