Ambilicious LLP

 • DB, die erfenis aannemen, dat was geen goed plan ...
  Tien jaar na de zelfdoding van zijn moeder en oom keert Johan terug naar zijn geboortedorp. De nachtmerries die hij eerder had achtergelaten, keren in alle hevigheid terug. Letterlijk. Hij ziet nog één uitweg om niet zo te eindigen als zijn moeder: een afspraak met Van Praag, zijn vroegere psycholoog.

  Een lichtpunt in zijn duistere nachten is Caroline, een patiënt van Van Praag met haar eigen rugzak aan problemen. Strijdvaardig proberen ze elkaar te ondersteunen in het verwerken van hun trauma's. Maar is dat wel zo verstandig?

  Zijn therapie en nachtmerries dwingen Johan terug naar de tijd die hij zelf verdrongen heeft. De genadeloze confrontatie in zijn dromen legt hij voor aan Van Praag. Die legt het naast zich neer. Langzaam verliest Johan de grip op de realiteit. Wat is waar en wat niet? Het antwoord is aan jou: Zinnig of krankzinnig?

  'Dagboek op doktersrecept' is een thriller met een griezel en een lach. Ervaar de ervaringen van Johan, raadpleeg net als hem zijn bronnen. Stap in zijn wereld en durf de grenzen van de realiteit langzaam voor je ogen te laten vervagen.

 • De sleur van alledag begint Eline aardig op te breken, sinds ze
  haar baan verloor. Het weekendje Antwerpen met haar nieuwe vriendinnen uit het popkoor is een welkome afleiding. In een
  hotelbar ontmoet ze de knappe Thierry, die het gedoofde vuur
  in haar binnenste met zijn charmes flink aanwakkert.

  Stijn, haar man, heeft niets in de gaten. Zijn drukke baan en een veel te duur marketingproject bezorgen hem slapeloze nachten.
  Of is er meer aan de hand?

  In hoeverre zijn hun zorgen met elkaar verbonden? Langzaam
  ontrafelt zich een sinister spel rondom hun gezin.

  Dit kan iedereen overkomen, ook jou als je niet uitkijkt ...

  Over de auteur
  Saskia M. Oudshoorn schreef eerder 'Zie jij mij?' waarmee ze de finale van de Sweek/Crime Compagnie schrijfwedstrijd bereikte.
  'Op eenzame hoogte' werd Vrouwenthriller van het jaar. Met 'Recept voor geluk' won zij de Kobo Talent schrijfwedstrijd.
  'Dubbele Agenda' is een echte thriller die je op het puntje van je stoel laat zitten en je aan het denken zet over wat nu echt belangrijk in het leven is.

 • Blauwe bonen:

  Aan mijn ontreddering
  Men zegt over mij dat ik een monster onder mensen ben... Genade, het woord ken ik, de betekenis eveneens, en verschillende synoniemen. Daar houdt het op, voor mij is het verder een onbelangrijk woord. Ik ben doof voor de schreeuwers in mij. Zoek in mij, maar ik beloof u een hopeloze speurtocht naar menselijkheid. Weeg mij en mijn loden hart zal u verpletteren. Verander mij, het zal uw laatste daad zijn. Ik heb mijn leven lief zoals het is, donker en eenzaam.

  (De Crooner)

  Daer gy in 't geraes en gedonder van 't geschut moet staen, dat u de blauwe bonen om de ooren vliegen.
  (Desiderius Erasmus)

  "Een intrigerend en meeslepend verhaal over een wereld die we zelden zien."
  (auteur Anthonie Holslag)


  Terrence Lauerhohn:

  Terrence Lauerhohn is geboren in 1960 en lag toen in een Brabantse wieg te 's Hertogenbosch. Tegenwoordig woont hij in Rilland (Zeeland). Pas op 51 jarige leeftijd is hij gaan schrijven. Met zijn donkere pen weet hij Thriller - en horrorliefhebbers tot op de laatste punt geboeid te houden.

 • 3 oktober:

  Sjaak laat niets aan het toeval over. Alles heeft hij uitgestippeld. Totdat hij Janine ontmoet en ontdekt dat in een relatie niet alles verloopt zoals gepland. Het 'Ik zal je krijgen' wordt met de dag sterker in zijn hoofd. Op 3 oktober neemt hij een cruciale beslissing. Zal zijn droom waarheid worden?

  Een verhaal dat je gevangen houdt tot aan de laatste pagina en de handgeschreven brief van Sjaak.

  "3 oktober, een beklijvend verhaal, vlot en ietwat brutaal geschreven. Na het lezen ervan is mijn conclusie: Kerel, dat had je veel eerder moeten doen."
  Marc Kerkhofs


  /> Anya van der Gracht:

  Anya van der Gracht (1957) put voor haar verhalen uit het leven, zoals het op haar pad komt. In 'Toen was je weg' neemt zij je mee in een dodelijke relatie gezien door de ogen van een vrouw. In '3 oktober' kruipt zij in het hoofd van de dader.
  Anya, een schrijfster met lef en humor.

 • Ik weet wat je deed:

  Jef is meer dan twintig jaar gelukkig gehuwd met Mia. Ze hebben een zoon, Tim. Op een dag gebeurt het ondenkbare: Jef gaat vreemd. Dat creëert voor hem een intens groot dilemma. Hij staat voor de keuze. Gaat hij zijn misstap opbiechten of zwijgt hij? Hij neemt de verkeerde beslissing. De gevolgen zijn niet te overzien.

  Viviane Gerits beschrijft in een meeslepende vorm het lief en leed van een alledaags gezin dat geconfronteerd wordt met huiveringwekkende consequenties van een misstap. De gedachtegangen van het hoofdpersonage zorgen ervoor dat je met hem mee gaat leven. Anya van der Gracht (schrijfster)


  Viviane Gerits:
  />
  Viviane Gerits (1956) is geboren in Antwerpen en studeerde gezondheidspsychologie. Haar fascinatie, proberen te begrijpen waarom mensen zich op een bepaalde manier gedragen, is terug te vinden in haar verhalen. Ze schreef naast kortverhalen twee feelgood romans: `Hond in een Kegelspel', 2015 en `Witte zwanen, grijze zwanen', 2016.

 • Club Vlinder

  Kim Bengtsen

  Club Vlinder:

  Wanneer Tim Hekster op het sterfbed van Bernardus Schoutema een briefje vindt dat hem koppelt aan Nigel en diens alter ego Lattéy da Costa, krijgt zijn leven een drastische wending.
  De opdracht die zijn grootvader hem naliet: als manager van het dragqueenclubje Club Vlinder een ogenschijnlijk onmogelijk missie uitvoeren.

  Onwetend van de belangen die er binnen de familie Schoutema spelen, begint hij aan een turbulent avontuur dat hem steeds dichter bij de waarheid brengt. Langzaam maar zeker wordt hem duidelijk dat niet iedereen wil dat de missie slaagt.


  Kim Bengtsen:

  Kim Bengtsen (1954) is een thrillerauteur die onder pseudoniem regelmatig naar andere genres overstapt.
  Zo schreef hij het erotisch getinte 'Blote Bovenarmen' (1986), en de levensverhalen 'Mensenmens' (2010), 'De Ringvechter'(2011), 'Mijn moeder moest dood' (2013) en 'Onder de brug vond ik mezelf (2014). In december 2016 verscheen zijn roman 'Vlinder'.
  Kim Bengtsen is getrouwd, heeft twee kinderen en komt uit het Oostland.

empty