aquaZZ

 • De Gynaecoloog

  Saskia van Mieghem

  • Aquazz
  • 24 December 2018

  Wanneer Charlotte in het ziekenhuis wakker  wordt na wat in eerste instantie een kleine  ingreep zou zijn, krijgt ze de schrik van haar leven. Zonder enig overleg is haar baarmoeder verwijderd. De reden is vooralsnog aannemelijk, totdat blijkt dat haar baarmoeder nooit is terechtgekomen in het laboratorium voor pathologisch onderzoek. Gynaecoloog Iris, die de operatie heeft verricht, beweert dat het laboratorium een fout heeft gemaakt. Charlotte is niet overtuigd en gaat samen met haar vriendin Manon, die ook werkzaam is in het ziekenhuis als gynaecoloog, op onderzoek uit. Ze komen erachter dat er meerdere baarmoeders zijn verdwenen tijdens operaties die Iris heeft verricht. Charlotte en Manon starten - niet zonder gevaar -  een eigen onderzoek. Wie waren Iris haar patiënten? Wat gebeurde er met de verwijderde baarmoeders? Wie zit hierachter? Als er een gruwelijke moord plaatsvindt is er geen weg meer terug en zal Charlotte alles op alles zetten om de waarheid aan het licht te brengen.

  Saskia is er met deze zeer realistisch geschreven medische thriller in geslaagd ervoor te zorgen dat ik mijn eigen werk als gynaecoloog, maar ook mijn collega's en patiënten, voortaan met argwanende ogen zal bekijken. 
  Dr. Erik Boss, gynaecoloog

  Een bezoek aan de gynaecoloog zal nooit meer hetzelfde zijn na het lezen van deze medische thriller. Een realistisch verhaal dat je vol spanning blijft volgen en waarbij het plot voor een verrassend effect zorgt.
  Danielle Henssen (Thrillers & More)

  Aan fantasie en creativiteit ontbreekt het Saskia van Mieghem niet en dat maakt deze thriller boeiend tot aan het eind. Ze laat menigeen op het puntje van zijn stoel zitten; al dan niet nagelbijtend. 
  Mieke Wijnants, recensent

 • De Belg Alex Dupuis smokkelt drugs vanuit Gran Canaria. Zijn jacht met een grote lading cocaïne aan boord wordt gestolen. Wanneer hij ontdekt dat zijn vriendin daarbij betrokken is, vermoordt hij haar. Omdat hij ook twee acolieten van de lokale maffia heeft neergelegd, vlucht hij naar België. In Gent tracht hij zijn zaakjes voort te zetten met hulp van Ad de Graaf, een lokale drugsbaron. Maar daar is een ware drugsoorlog losgebarsten. Er werd al een lid van een Albanese drugsbende vermoord. 

  Freelance journalist Marc Ackein en zijn vriendin, hoofdinspecteur van de lokale recherche, Sara Vits gaan elk op hun eigen onderzoek uit. Ze ontdekken dat een zekere 'IJsbeer' achter de moord zit. 
  Het hek is helemaal van de dam als nog meer leden van de  drugsbende vermoord worden. Wie is die IJsbeer? Wat is zijn doel? Wil hij regeren over de lokale cocaïnemarkt? Het uiteindelijke plan is echter veel gruwelijker ...


  COKE IN VOORRAAD is het tweede deel uit de reeks, waarin journalist Marc Ackein en rechercheur Sara Vits samenwerken. Tevens is dit verhaal als een afzonderlijk deel te lezen.

  Bert Bergs is pas op late leeftijd begonnen met schrijven van thrillers. In een directe stijl brengt hij spannende verhalen die vaak gerelateerd zijn aan de Gentse universiteit, zijn vroegere biotoop. In deze thriller neemt hij even afscheid van de academische wereld en duikt in het milieu van de drugs.  

 • Een professor middeleeuwse geschiedenis wordt op bloederige wijze vermoord. Het team van hoofdinspecteur Frans De Nolf wordt hierdoor zwaar op de proef gesteld. Een zakenman wordt met de dood bedreigd en vraagt journalist Marc Ackein de zaak te onderzoeken. Is er een link met de vermoorde professor? Ackein en De Nolf gaan ieder op hun manier op onderzoek uit. 
  Wanneer Marc Ackein zijn jeugdvriendin Sara Vits tegen het lijf loopt, wordt alles nog ingewikkelder. Er volgen nog gruwelijk geënsceneerde moorden in Gent, waarbij de moordenaar steeds driester te werk gaat. 
  Is de recherche opgewassen tegen de seriemoordenaar? Kan Ackein de moord op de zakenman verhinderen?
  Uiteindelijk leidt het onderzoek naar mensen die niet zijn wie ze lijken.

  30 DAGEN is het eerste deel uit de reeks, waarin journalist Marc Ackein en Sara Vits van de recherche samenwerken.
  Tevens is dit verhaal ook als afzonderlijk deel te lezen.

  "Toon, kleur en originaliteit maken KOPIEKAT tot een waar leesgenot." (recensent Cees van Rhienen)

 • In de Vinderhoutse bossen wordt het naakte lichaam ontdekt van een blond meisje. Ze is gewurgd en vaginaal gemutileerd. Iets verderop ligt een doodgeschoten man in een greppel. Het wordt een hele klus voor hoofdinspecteur Sara Vits en haar team. Het vermoorde meisje is een universiteitsstudente die op kamers verblijft in Gent.
  Tijdens de speurtocht naar de moordenaar wordt een tweede meisje, eveneens een studente, op dezelfde manier vermoord. Op haar naakte lichaam vindt men een aanwijzing: KOPIEKAT.

  Dan smijt Sara zich op een onopgeloste moord die vanonder het stof wordt gehaald. Ondertussen is Marc Ackein, freelance journalist en partner van Sara, financieel gesjoemel op het spoor in een Gentse cement- en betonfabriek, eigendom van Gérard Laporte. Met de hulp van een hooggeplaatste EU-ambtenaar zou hij miljoenen hebben opgestreken. Twee van Laportes kinderen hebben een lucratief baantje in het bedrijf. De oudste zoon baat een nachtclub uit. Marc Ackein die per toeval in dat etablissement verzeilt, komt daar iets te weten over de eerste moord. Fraude- en moordonderzoek doorkruisen elkaar. Uiteindelijk komt de hele familie Laporte in het vizier. Wie deed wat?

  "Hij heeft de kracht van het vertellen, de snedigheid van een scenarist en de rationaliteit van een wetenschapper."
  Lukas De Vos - (Knack) over 30 DAGEN.

  Bert Bergs is op latere leeftijd begonnen met schrijven van thrillers. Zijn spannende verhalen spelen zich vooral af in Gent, waarbij zijn vroegere biotoop, de universiteit, af en toe om de hoek komt loeren.
  KOPIEKAT is zijn zesde thriller en de derde waarin het duo Marc Ackein en
  Sara Vits ongewild samenwerken en is als afzonderlijk deel te lezen.

 • Dancer

  Christine Bols

  • Aquazz
  • 22 Maart 2016

  "Jouw toekomst ligt in het verschiet, maar je verleden is onuitwisbaar."

  Het inspecteursduo Sackley en McCool wordt ter hulp geroepen door de politie van Santa Cruz in Californië. In de badstad is een seriemoordenaar actief die jonge vrouwen vermoordt aan een duizelingwekkende snelheid.

  Dan valt een derde slachtoffer. Ze hebben alle redenen om aan te nemen dat nummers vier en vijf snel zullen volgen.

  Ondanks de tegenwerking van het plaatselijke korps en de geringe aanknopingspunten die ze hebben, proberen ze de moordenaar op te sporen en een volgend slachtoffer te vermijden.

  Op een ingenieuze manier proberen Sackley en McCool de dader in de val te lokken.  Over Greenfields

  Prachtig geschreven, goed onderbouwd en waterdicht verhaal, levensechte personages (Hebban.nl)

  Dancer is het vierde boek in de spannende serie met Tim Sackley en Jude McCool, inspecteurs bij het politiekorps van Corvallis, Oregon. Eerder verschenen al `Vrouwen van Corvallis', `Waverly' en `Greenfields'.

 • Wreedaard

  Angélique Kersten

  • Aquazz
  • 6 Augustus 2020

  TESS FRANKEN, een alleenstaande moeder van twee tieners is werkzaam rechercheur bij de Arnhemse politie. Ze staat voor een raadsel
  wanneer ze geen stap vooruitkomt in de zaak van de verdwenen meisjes. Als het lijk van een adolescent wordt gevonden, beseft ze dat het een race tegen de klok zal worden om het andere meisje ooit nog levend terug te vinden. Wanneer in haar eigen leven het noodlot toeslaat, staat ook haar wereld volledig op zijn kop.

  Het ruwe manuscript behaalde in september 2008 de
  top-15 van een schrijfwedstrijd. In 2009 werd het
  uitgegeven bij uitgeverij Boekenbent. Tien jaar later
  onderging deze derde thriller van Angélique Kersten - de
  auteur die erom bekend staat grof taalgebruik en
  gruwelijkheden niet uit de weg te gaan - een remake.

empty