Brave New Books

 • Zie niet om

  Jan Prins

  Met als doel zijn lichamelijke klachten en stress te verminderen, krijgt Marco van zijn vrienden een cursus Creatief Schrijven cadeau. Zijn medecursist Gert-Jan vertelt een verhaal over een ontvoering en een moord, waarvan Marco vermoedt dat dit niet zomaar een fictief verhaal is. Dit gevoel groeit wanneer deze misdaden daadwerkelijk plaatsvinden. Marco maakt zich ernstige zorgen, maar niemand lijkt zijn zorgen te delen. Of toch wel?

  "Zie Niet Om" is een serieuze faction, een afwisselend verhaal met fictieve gebeurtenissen vermengd en weergegeven tegen een historische achtergrond. Een vertelling over liefde en verlangen, verlies, spanning en avontuur, zelfontplooiing en trouw.

 • Instinct

  Ivonne Wilken

  Alex kan zijn geluk niet op als hij vader wordt. Hij is een echte goedzak, iemand die altijd voor iedereen klaarstaat. Maar wanneer zijn beste vriend zijn zoontje verliest, wordt Alex overvallen door een gevoel van machteloosheid. Als hij een politiebericht hoort over de moord op een achtjarig jongetje, besluit hij zijn frustratie om te zetten in speurwerk. Alex wil de seriemoordenaar T. vinden.

  Zodra hij zich in de moorden verdiept, merkt hij iets vreemds op. De moord op de kleine jongen draagt duidelijk T.'s signatuur, maar die koos eerder alleen succesvolle, jonge vrouwen. Waarom is dat patroon veranderd? Kan Alex zich verplaatsen in de denkwereld van deze psychopaat en hem opsporen?

 • Ruis

  Lydia van Houten

  Gedreven door nachtmerries en een niet te stillen hoofdpijn leidt Mikayla Jackson een teruggetrokken leven in Canada. Ze is haar herinneringen kwijt en wordt dagelijks achtervolgd door waanbeelden. De geheimzinnige bewoners van Rocky Roads lijken haar allemaal te willen helpen, maar Mikayla blijft het gevoel houden dat er iets niet klopt. Langzaam wordt het haar duidelijk dat het gigantische ziekenhuis Westwood een gruwelijke waarheid verborgen houdt...

 • In 1978 bevalt een jonge vrouw in een schemerige kamer van een kind. Het kind, een meisje, is levenloos bij geboorte en de moeder, die al jaren in het kleine dorp bekend stond als `niet helemaal normaal , wordt in de dagen die volgen, pas werkelijk volkomen krankzinnig. Hoewel... Is zij dat wel ècht?

  In een razend tempo wordt u meegenomen in haar wereld, waar de grens tussen werkelijkheid en de werkelijkheid achter de schijnwerkelijkheid, af en toe flinterdun is. Tevens wordt schrijnend duidelijk hoe de schijn in de maatschappij, en de pijn hierdoor veroorzaakt, een mens tot waanzin kan drijven.

 • De engelbewaarder

  Anna Schimmel

  Als Eline hoort dat de man die haar jaren geleden heeft gevangen gehouden en verkracht, uit de tbs-kliniek is ontslagen, verandert haar leven in een nachtmerrie. De angst dat ze hem zal tegenkomen, maakt haar gek. En dan staat ze ineens tegenover hem.
  Zolang haar kwelgeest op vrije voeten is, ligt haar dagelijks leven overhoop en heeft haar nieuwe liefde geen schijn van kans.
  Als een andere vrouw, die op haar lijkt, verdwijnt, slaat Eline op de vlucht. Maar kan ze echt ontsnappen, aan hem en zijn greep op haar leven?

 • Golem

  Koen Stuyck

  Aart Verschueren is een jonge Belgische journalist, die een relatie begint met een Oost-Europese vrouw van joodse origine. Ongeveer rond diezelfde tijd maakt hij kennis met een Palestijnse vluchteling. Hoewel deze twee nieuwe vrienden niets met elkaar te maken hebben blijken ze toch een afkeer te hebben van elkaar. En dat alleen omdat zij Joods is en hij Palestijns. Wanneer de vrouw hem vraagt om naar Israël te reizen hij kan haar familie daarmee een uitzonderlijke gunst bewijzen - stemt hij toe. Als Aart zijn Palestijnse vriend vertelt dat hij naar Israël moet voor de krant, geeft ook die hem een opdracht mee. Dus vertrekt Aart naar Tel Aviv. Hij ontmoet de familie van zijn beide 'opdrachtgevers,' en komt één en ander te weten over hun leven en de problemen waar ze mee te maken hebben. En dan gebeurt er iets dramatisch. Aart verdwijnt van het toneel...

  Deze roman vertelt een van de grote verhalen van onze tijd vanuit een onverwachte hoek en door de ogen van gewone mensen. Het is ook een onderzoek naar de worsteling van mensen met de ideologische bubbel waarin ze leven.

 • Ik staar naar de muur, waar ik "Leven=" op heb geschreven, in het rood. Als er iemand is die antwoord heeft op deze vraag dan ben ik het wel. Er is zoveel wat ik niet begrijp: waarom Suzanne me heeft verlaten, wie mijn dochtertje heeft ontvoerd, waarom inspecteur Christinson me menéér Jones blijft noemen, terwijl ik proféssor Jones heet. Maar ik begrijp wel wat leven is: DNA dat zich splitst en een lichaam vormt met hersenen, waar verbindingen worden gemaakt en verbroken, zodat ik morgen iemand anders ben dan vandaag. Ik begrijp dat ik mijn dochtertje moet redden. We hebben haar nodig.

  Jack en Michelle, twee mensen in de bloei van hun lieven, verliezen hun zielsverwant aan een verschrikkelijke ziekte. Op de filmset ontmoeten ze elkaar en de vonk springt over. Niet wetend hoe om te gaan met het schuldgevoel en het gemis, vluchten ze in de rol die ze spelen. Een man en vrouw aan twee uiteinden van een spectrum trachten de kern van het bestaan te doorgronden om zo de mensheid van de ondergang te redden.

  "Raadselachtig, en soms duizelingwekkend"
  "Bijzonder intelligent geschreven epos waarbij de cirkel uiteindelijk naadloos sluit..."
  "Een heel goed debuut..."

 • 6 x Schuld

  Frenkie Teijzirb

  In deze verhalenbundel vol duistere suspense, dubieuze moraal en zwarte humor staan alledaagse personages centraal die een keuze moeten maken als hun bestaan wordt bedreigd. Dader en slachtoffer wisselen van rol als grenzen overschreden worden en onschuld wordt ingeruild voor schuld. Waar de drang naar overleven ontaardt in misdaad.
  Zes verhalen, zes variaties op het thema schuld.

  -De vrouw van een kroegbaas die kiest voor moord om te ontsnappen uit een vernederende relatie.
  -De lifter die argeloos instapt en geen gevaar ziet in een vrouw met twee kinderen.
  -De moeder die haar zoons overstelpt met een verstikkende liefde.
  -Het jonge meisje dat de nacht doorbrengt met een man die vrouwen in zijn macht dwingt.
  -De zakenman die broer en zus leert kennen en denkt dat hij nieuwe vrienden heeft.
  -De schoonmoeder die het leven van haar schoonzoon tot een hel maakt.

  6 x Schuld is het debuut van Frenkie Teijzirb.

  Geschikt voor mensen vanaf 16 jaar, voor lezers die niet van dikke boeken houden, voor forenzen in trein en bus, voor moeilijk in slaap vallende nachtwakers, voor ik-verveel-me gapers, en voor ieder ander verloren uurtje.
  Ook in paperback verkrijgbaar.

 • Ik ben terrorist

  Hanan El Alamin

  Ik ben terrorist. Ik lijk ogenschijnlijk de aardige buurman of vrouw. Ik ben de geliefde stagiair die zo aardig meedoet. Innerlijk kook ik van woede. Ik weet niet wie ik echt ben. Ik hoor er niet echt bij. Ik geloof in de Islamitische Heilstaat, die zal iedereen verlossen. Ik geef mijn leven niemand kan mij tegenhouden. Mijn beloning in de hemel zal groot zijn.

  Ik ben de ander. Ik hang de islam niet aan, maar werk met hun terreurnetwerk samen. Terreuraanslagen zullen vergelden wat mijn familie is aangedaan. Ik rust niet voordat dit doel is bereikt.

 • Gezinsbedrog

  Ria Dinnissen

  Nathan is ten einde raad als zijn vrouw Caro vermist wordt nadat er een vliegtuig is neergestort op hun woonwijk. Harrie, haar vader, gelooft niet dat ze dood is. Hij denkt dat zijn schoonzoon haar ergens verborgen houdt voor haar ouders. Als de narcistische Harrie gewelddadig wordt tegenover zijn vrouw Tine en zijn schoonzoon, belandt hij in een kliniek. De verhoudingen tussen de drie veranderen totaal. Niet in de laatste plaats door de persoonsverandering die Tine ondergaat.
  Margot leert als zwerfster in Amsterdam Bart kennen. Ze trekt bij hem in en na verloop van tijd krijgen ze een dochtertje. Het enige wat hij lastig vindt, is dat Margot het niet wil hebben over haar vroegere leven als weeskind. Dit zorgt voor verwarring en misverstanden. Zijn ouders proberen er voor hen beide te zijn. Dat wordt echter lastig wanneer Margot verdwijnt op het moment dat ze moet kennismaken met de vriend van Barts broer. Die blijkt uiteindelijk de sleutel tot het mysterie van zowel Caro als Margot.

 • Een verdacht boek

  Johan Ruvelt

  Onterecht verdacht worden van een ernstig misdrijf, dat is wat Alex op een vroege zondagmorgen in juli overkomt. Hij is getuige van een overval, probeert iemands leven te redden en nu wordt hij verdacht van moord.


  Alex wordt gedetineerde in de Bijlmerbajes en daar kan hij erg slecht tegen. De verdenking wordt steeds heftiger en de gratis advocaat maakt het alleen maar erger. De overvaller zou Alex gekend hebben. Toeval? Met Benjamin, het slachtoffer van de overval, gaat alles ondertussen méér dan prima.


  "Een verdacht boek" is een spannend boek, een boek dat je anders laat kijken naar hoe in Nederland met nog niet veroordeelde verdachten wordt omgegaan. Raadselachtig, opwindend, verbijsterend, realistisch. Een verhaal waarvan je wilt weten hoe het afloopt. Boeiend tot de laatste pagina.

 • Going home

  Jan Prins

  De 16-jarige Merry komt thuis van school en vindt een briefje van haar moeder, die zegt dat ze van huis is weggegaan om een nieuw leven te beginnen. Merry en haar twee broers staan er alleen voor.
  Bang dat ze in pleeggezinnen worden geplaatst als iemand erachter komt, komen Merry en haar 17-jarige broer Zach overeen niemand te vertellen dat hun moeder verdwenen is.
  Terwijl Merry en Zach moeite hebben om het huishouden alleen te leiden, merkt de kleuterjuf van hun jongere broertje dat er iets mis is en begint zij rond te neuzen.
  Ondertussen ontdekken Merry en Zach details over het geheime leven van hun moeder ...

 • De Wijven van Vijf

  Kim Verheugen

  Anouk is één van de Wijven van Vijf, een hechte vriendengroep. Voor elk van hen zal ze door het vuur gaan. Alles gaat haar voor de wind: Haar kunst loopt goed en ze heeft in Paul de liefde van haar leven gevonden. Niets kan haar van haar stuk krijgen. Maar wat als niets is wat het lijkt?

  Vreemde gebeurtenissen stapelen zich op. Gebeurtenissen die Anouk laten twijfelen aan alles: Haar gezonde verstand, haar vriendschappen en aan haar liefde voor Paul. Zijn haar vrienden wel te vertrouwen? Is haar geliefde wel eerlijk? Kan ze trouw blijven aan de mensen waar ze zo van houdt en geloven in hun onschuld totdat het tegendeel bewezen is? Zelfs als ze overgaan tot moord? Worstelend met die vragen wordt ze zelf ook gedwongen tot keuzes die ze niet wil maken.

  Is onvoorwaardelijke vriendschap een groot goed of toch een illusie?

 • Gevaarlijk spul

  Peter J. Lagrouw

  Lange beschrijving
  Leroy, de aan heroïne verslaafde puberzoon van onderzoeksjournalist Sam Vandenbergh, wordt in een afkickkliniek opgenomen. Omdat er een grote partij drugs in Los Angeles aan wal is gebracht en Amsterdam als mogelijke bestemming of afzender op de verpakkingen vermeld staat, gaat Sam naar Nederland. Met grote moeite laat hij zijn zoon onder hoede van zijn ex achter in LA. In Amsterdam zoekt hij samenwerking met een Nederlandse collega, die hij al van een eerdere klus kent.
  Een ambitieuze, jonge rechercheur in opleiding, laat zich verleiden om voor een grote crimineel als informant op te treden. Die handelt in harddrugs, maar ook in vrouwen. De vrijgezelle politieman valt voor een Thaise trafo uit de stal van zijn baas.
  Sam Vandenbergh gaat ook naar Bangkok omdat een partij zwaar vergiftigde heroïne uit Thailand in Amerika is aangetroffen. Er zijn al enkele doden gevallen, vergiftigd door de versneden drugs. Bij toeval ontmoet Sam in Bangkok een wat oudere, maar verrassende landgenote.Terug in LA, waarheen hij de frauderende Nederlandse rechercheur is gevolgd, komt hij de dame uit Bangkok weer tegen. Zijn vermoeden is dat deze vrouw een levensgevaarlijk spel speelt.

 • In de oude vleugel van het ziekenhuis ontdekt de poetsploeg het lichaam van een onbekende patiënt. De verantwoordelijke psychiater, prof. Van Emmeren vindt in de kamer allerlei geschriften, tekeningen en schetsen. Dat is voldoende voor een reeks publicaties die zijn carrière een duw zullen geven. Bij de lezing ter gelegenheid van de boekvoorstelling reconstrueert hij aan de hand van de autobiografische documentatie de laatste dagen van de patiënt.

  Hij schetst een overspannen man die tracht de storm in zijn hoofd te kalmeren en die voortdurend terugkomt op Lily, de vrouw die het allemaal veroorzaakt heeft. Lily was op een koude winteravond zijn veilingzaaltje binnengekomen en een tijd later bracht ze een antiek kistje uit een erfenis naar hem. Zo hebben zij mekaar leren kennen. Zij is ook naar de lezing gekomen en betwist de versie van de professor. Een alledaagse lezing wordt plots toch interessant.

  Wat verzwijgt de professor en heeft hij het bij het rechte eind?

 • Salve Mater

  Diana van Bezouwen

  Lena Lewis wordt door haar neef Mike gevraagd mee te gaan met een onderzoeksteam op een nachtelijk avontuur in een verlaten kuuroord in Leuven, genaamd Salve Mater. Wanneer Lena tijdens dat onderzoek stuit op een wonderlijk voorwerp, besluit ze deze stiekem mee naar huis te nemen. Ondanks het feit dat David haar waarschuwt voor de negatieve energieën, negeert ze zijn advies. Ze had beter moeten weten, want als ze de volgende nacht wakker schrikt van een kind in haar slaapkamer, begrijpt ze ineens waarom.

  Dit boek berust grotendeels op fictie en deels op waarheid en is gemaakt in samenwerking met enkele leden van E.P.A.S.

  Het bijzondere aan dit boek is dat er gekozen kan worden voor 3 verschillende eindscenarios.

 • De bovenmatig intelligente en eigengereide Yalena (11) begint in Honduras een speurtocht naar haar vader, van wie gefluisterd wordt dat hij een Amerikaanse militair is die haar van het leven heeft willen beroven. Het lijkt Yalena een bizarre bewering. Haar moeder, met wie ze in een lemen hutje woont, zwijgt echter in alle toonaarden. Zodra Yalena in haar verleden begint te graven haalt ze zich de woede op de hals van een toch al boosaardige pastoor.

  Terwijl Yalena in Honduras vastbesloten is het raadsel van haar afkomst te ontrafelen, ontdekt Robert (12) in Europa dat zijn ouders niet zijn wie hij dacht. Robert is niet geboren in het welgestelde gezin dat een veilig nest leek. Ook hij gaat op zoek naar zijn wortels, maar Roberts ouders dwarsbomen hem subtiel. Wanneer dat hem niet afschrikt deinzen ze er niet voor terug zijn zoektocht te saboteren.

  Pas wanneer Yalena leert luisteren naar wat ze werkelijk wil en Robert de moed verzamelt om zijn ouders voor het blok te zetten, komt er aan beide zijden van de oceaan schot in de zaak. Dan doemt echter ook de vraag op of ze hun speurwerk wel moeten voortzetten. Soms hebben volwassenen geheimen die je als kind liever niet ontdekt.

 • Kwelling

  Tamara Geraeds

  Vijf jaar geleden werd het leven van de familie Kaakmans op zijn kop gezet door de verdwijning van de zesjarige Colin. Met moeite houden ze zich staande, tot het ondenkbare gebeurt. Langzaam begint het gezin uit elkaar te vallen.

  Terwijl dochter Christina, inmiddels achtentwintig, naar de drugs grijpt vanwege een knagend schuldgevoel, begraaft vader Harm zich in zijn werk en ligt moeder Ellen dagenlang ziek op bed.

  Maar er is nog iets aan de hand met Ellen. Iets vreemds. En hoe meer Christina ontdekt, hoe meer ze begint te vrezen voor haar leven.

 • Schim

  Lydia van Houten

  De 33-jarige uitgerangeerde acteur Mason Robins leidt een onzeker bestaan in Manhattan. Dankzij herhaaldelijke afwijzingen ontwikkelt hij geld,- relatie- en slaapproblemen. 's Nachts doodt Mason de tijd met het lezen van zelfhulpboeken. Nadat hij de bestseller van zelfverklaarde goeroe Naguru Aznahabi leest, komt Mason in contact met een sekte .
  Hij sluit zich aan bij de exclusieve "Wildcard Club". Vanaf dat moment komen al zijn dromen uit, tot zijn dochter Maggie spoorloos verdwijnt. Om haar terug te krijgen moet Mason bizarre experimenten ondergaan. Mason komt terecht in een huiveringwekkende nachtmerrie, waar geen eind aan lijkt te komen. Hij heeft spijt en wil zich losmaken van de sekte. Maar nog nooit heeft iemand "de Wildcard Club" levend verlaten...

 • Doodstil

  Lydia van Houten

  Lerares Madeleine (Maddy) Bleyland ontmoet na haar arrestatie zedenrechercheur Nick Simons. Als Maddy een relatie met hem begint blijkt Nick er dubieuze praktijken op na te houden. Zo raakt ze verstrikt in een web vol leugens en bedrog. Vanaf dat moment ontvangt ze vreemde doodsbedreigingen. De mysterieuze briefschrijver beschrijft uitvoerig wat hij met haar van plan is. Dan blijkt dat Maddy niet zijn enige slachtoffer blijft. Ogenschijnlijk hebben de slachtoffers niets met elkaar gemeen. Toch komen er geheimen naar boven die leiden tot een bloedstollende ontknoping...

 • Aquamarijn.

  Jm Maltese

  Leo van 't Hoff is ZZP-er, vrije jongen, gelegenheidsfilosoof en amateurschrijver. Hij gaat op zakenreis naar Canada om de echtelijke ruzies thuis te ontvluchten. Langzaam maar zeker raken hij en de vertegenwoordiger van de company ter plaatse beter op elkaar ingespeeld, maar dan ineens blijkt niets wat het op het eerste gezicht leek te zijn, zelfs de toeristische uitstapjes die ze tussen de bedrijven door maken niet. Raakt hij nou verstrikt in een terroristisch complot waar geen ontkomen meer aan lijkt te zijn, of is hij louter een zenuwinzinking nabij?

 • Verborgen verleden

  Bianca Kruger

  Wat als het verleden dat je het liefst wilt vergeten je inhaalt? Evelien wordt geconfronteerd met situaties die ervoor zorgen dat ze niet meer zeker weet of ze haar verleden nog wel achter zich kan laten. Wordt het tijd om voor eens en voor altijd af te rekenen met haar angsten? En krijgt ze daar de tijd nog voor of is het al te laat?

 • 'Hij werd gevloerd door een goed uitgevoerde taekwondobeweging van Rechercheur Chau. Met de dader op zijn rug, op de grond, was het nu wat makkelijker voor Jack om hem onder controle te krijgen'.
  Het tweede deel van de serie over Special Detective Chau - DE DRIE KRONEN
  In deze editie wordt Special Detective Chau de leerling van Hoofdinspecteur Sam Archer, en raakt zij betrokken bij de moordzaak van weer een andere lokale inwoner van het dorp ...
  Chau wordt met de dag meer ervaren en is net zo scherp als elke andere Rechercheur van de politie in het idyllische dorpje Highfields. In deze editie gebruikt Special Detective Chau al haar vaardigheden weer, en het zal blijken dat ze er nog meer heeft dan voorheen. In dit tweede deel is ze weer van groot belang voor het oplossen van deze misdaad.
  Het verhaal zal ervoor zorgen dat de lezer voortdurend zijn vermeende moordenaar verandert, want in dit geval zijn er veel verdachten en veel nieuwe aanwijzingen.
  Speciaal Rechercheur Chau; Je houdt meer van haar, met elke pagina die je leest.

 • Perfide

  Fiona Flanders

  Tijdens een tornado zoeken Scott en Sandra, een stel van middelbare leeftijd, samen met Nancy, een verpleegster van begin dertig, beschutting in de kelder van de psychiatrische kliniek in Montana. Gevangen in die benauwde omgeving lopen de spanningen snel op als Sandra en Scott Nancy betrekken in verwijten en openbaringen. Frontlinies worden opgeworpen als het stel Nancy meesleurt in hun eigen huwelijkse privé-hel. Als ze Nancy deelgenoot maken van hun bizarre verwoestende leven roept het bij Nancy pijnlijke jeugdherinneringen op die niet zonder gevolgen kunnen blijven. Het wordt voor alle drie een strijd op leven en dood.

  Perfide is een verhaal vol intensiteit, demonisch ellende, en woeste humor... niemand kan onverschillig blijven bij wat er gezegd en gedaan wordt. De opgebouwde woede, frustratie en onmacht spetteren uit elke hoofdstuk en grijpen je bij de keel.

  Bekijk de trailer op You Tube, via Facebook of de website www.fiona-flanders.nl

  Een deel van de opbrengst van Perfide gaat de stichting Het vergeten kind.

empty