Aspekt B.V., Uitgeverij

 • Talio

  Yvonne Franssen

  Het leven lacht Sandra Hamerling toe: ze heeft een leuke man, een mooi huis en een fijne baan.

  Aan haar zorgeloze bestaan komt abrupt een einde als haar man Tom op een dag bijna voor haar ogen verongelukt. Als bovendien geruchten de kop opsteken dat Toms dood geen ongeluk was, wordt het Sandra allemaal te veel. Ze huurt een vakantiehuis aan zee en vlucht weg uit de dagelijkse realiteit.

  Terwijl de politie de zaak onderzoekt, en de mogelijke toedracht van de gebeurtenissen breed wordt uitgemeten in de media, komt Sandra tot de conclusie dat het tijd wordt om zelf in actie te komen. Op zoek naar antwoorden neemt ze een onconventioneel besluit dat verregaande gevolgen zal hebben.
  />
  Yvonne Franssen heeft een even bijzonder als spannend en meeslepend boek geschreven.

 • Bij een brand in een vakantiehuis in de Achterhoek komen drie mannen om het leven. Al snel blijkt dat de gebeurtenissen van die nacht met raadsels omgeven zijn. Norma, de vriendin van een van de slachtoffers, probeert uit te zoeken wat er is gebeurd. Ze krijgt daarbij hulp van voormalig geheim agent Alexander Thurn en de hacker Alec. Wat volgt is een enerverende zoektocht die voor hen niet zonder gevaar zal blijken te zijn. De onderlinge verhoudingen komen zwaar onder druk te staan als duidelijk wordt dat Russische geheimagenten het op hen voorzien hebben. In de Nederlandse politiek doet intussen een nieuwe rijzende ster van zich spreken, die ingrijpende plannen heeft voor de toekomst van Nederland...

 • Tessa is op de vlucht. Ze is doodsbang dat de man die haar voor het leven getekend heeft, haar opnieuw vindt. Daarom moet ze steeds een nieuwe identiteit aannemen. Overal waar ze komt vallen doden. Wat hebben die met Tessa te maken? Is het mogelijk voor iemand die zo beschadigd is, opnieuw te beginnen? Ken mij niet is een ijzersterke thriller met een origineel plot.

  Nadine Barroso (1981) studeerde Engelse Taal en Cultuur in Leiden. Ze woonde een aantal jaren in Groot-Brittannië en Rusland. Vooral in het buitenland ontwikkelde zij een originele kijk op het leven waarvan zij elementen in haar boeken verwerkt.

 • Een foute vader. Dat is de erfenis waar Sigrid, Leo en Emil mee worstelen. Als SS-officier heeft hun vader in de Tweede Wereldoorlog ooit een kostbaar inktstel van Goethe uit Leiden gestolen. Nu komen de Amsterdamse particulier onderzoekers Sofie Bank en Frits Arends het bij hen in Berlijn opsporen.
  Tijdens hun onderzoek krijgen Bank en Arends te maken met echo's van de oorlog. Ze worden geconfronteerd met de tragiek
  van de Joodse wijk en met nabestaanden van Nederlandse
  Buchenwald-gevangenen. Tevens worden Sigrid, Leo en Emil levensgevaarlijk bedreigd. Is dat vanwege het inktstel of hun vaders verleden? En aan welke kant staan zij eigenlijk? Het antwoord op die laatste vraag blijkt zowel verbluffend als glashelder te zijn.
  Deze ijzersterke thriller over haat, liefde en compassie boort zich in het hart.
  Marianne Vogel is persoonlijk coach en literatuurwetenschapper. Ze heeft jaren in Duitsland gewerkt. Deze vierde Berlijn-thriller rond het originele speurdersduo Bank en Arends is net als de vorige drie (Gedeelde stad, geheelde stad, In de schaduw van Marlene Dietrich en Communistengoud en kerstengelen) gebaseerd op ware gebeurtenissen.

 • Honingdauw

  Wieke Mulier

  Wanneer leraar biologie Johan K. een moord bekent zonder
  te weten, hoe en waarom wordt hij opgenomen.
  'Overwerkt en verward,' is de diagnose. 'Er is geen moord,
  alleen verzinsels van een dodelijk vermoeide docent.'
  Tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis begint Johan aan een
  verhaal; dat doet hij graag, verhalen schrijven. Dit keer gaat
  het over een bediende in een boekwinkel, Siegfried K.
  'Is die bediende niet in feite de auteur, mijn eigen Johan
  zelf?' bedenkt zijn vrouw Eva iedere avond thuis, tijdens het
  rangschikken van de door Johan meegegeven vellen tekst. 'En
  ligt daarin niet de oplossing van die raadselachtige moord?'
  HONINGDAUW... een verhaal in een verhaal...
  een schokkend verhaal.

 • Sacha werkt als journaliste, is gelukkig getrouwd en moeder van twee kinderen. Van de ene op de andere dag ontvangt ze vreemde briefjes en bizarre berichten. Aanvankelijk zijn de berichten onschuldig, maar ze worden steeds onaangenamer. Sacha wordt angstig en gaat iedereen wantrouwen. Is het de buurman, haar ex-minnaar of misschien toch een collega waar ze een conflict mee heeft? Haar echtgenoot is van mening dat ze alles te veel opblaast en dat het kwajongensstreken zijn. Ze moet zich niet laten leiden door angst. Heeft hij gelijk of klopt het voorgevoel van Sacha?

empty