• De Zevensprong

  Tonke Dragt

  • Leopold
  • 15 Juni 2011

  Frans van der Steg is de meester van de vijfde klas. Hij vertelt zijn leerlingen avonturen die hij zogenaamd zelf heeft beleefd. De kinderen geloven er geen woord van, maar ze luisteren vol spanning.
  Op een dag kan Frans niets verzinnen. Daarom zegt hij dat hij wacht op een brief met een opdracht. En 's avonds, met een bliksemflits en een donderslag, komt die brief binnenwaaien!
  Is het een grap van de kinderen?
  Het boek dat ook werd verfilmd tot een spannende televisieserie.

 • Een jonge ridder.
  Een betoverd woud.
  Een levensgevaarlijke zoektocht.
  'Er is geen plek waar je zo snel kunt verdwalen als in het Wilde Woud...'
  Een van de ridders van de koning is vermist. Tiuri krijgt de gevaarlijke opdracht hem te vinden. Samen met zijn vriend Piak vertrekt hij naar het Wilde Woud. Over het Wilde Woud worden vreemde verhalen verteld: van ruwe rovers en bosgeesten, van doodlopende dwaalwegen en ruïnes, en van mysterieuze mannen in het Groen...

  'Een echte klassieker' - The Sunday Times
  'Dit boek verdient lezers van alle leeftijden' - Sunday Express
  'Betoverend avontuur voor jong en oud' - Metro
  '... bevat alle essentiële ingrediënten van een tijdloos avontuur: een echte held, vriendschap, liefde, moed, loyaliteit, ridderlijkheid... en laaghartige schurkenstreken' - Lancashire Evening Post

 • Jiacomo is de helft van een tweeling. Hij lijk als twee druppels water op zijn broer Laurenzo, maar ze verschillen als dag en nacht. Laurenzo wil graag mooie dingen maken en wordt edelsmid. Jiacomo houdt van reizen en avontuur en hij is handig genoeg om een uitstekende dief te worden. Een edelsmid en een meesterdief, die zoveel op elkaar lijken dat ze gemakkelijk verwisseld kunnen worden - er zijn veel verhalen te vertellen over hoe levens uiteengaan en weer samenkomen.

  Deze heruitgave van de klassieker

 • Ogen van tijgers

  Tonke Dragt

  • Leopold
  • 8 November 2019

  Jock keek naar buiten. Sterren zag hij niet, wel de duizenden lichten en lichtjes van de stad. Sommige knipoogden vriendelijk, andere staarden hem onverschillig aan. Als ogen.
  Overal waar Jock Martijn kijkt, ziet hij steen en hoge gebouwen. Alle natuur is verdwenen. Hij verlangt naar regen, naar wouden, naar tijgers... maar die zijn er niet meer, op Aarde. Wél zijn overal beeldschermen, systemen die alles registreren, en huisrobots die voor je zorgen. Wanneer Jock vermoedt dat zijn eigen robot hem bespioneert, kan hij niemand meer vertrouwen.
  Wat moet je doen als je je niet thuis voelt in een wereld waarin iedereen alles van je weet - misschien zelfs je gedachten?
  `Mijn beste boek - mijn lievelingsboek.' Tonke Dragt

 • De brief voor de koning

  Tonke Dragt

  • Leopold
  • 4 Maart 2020

  Een jonge held. Een belangrijke opdracht. Een ongelooflijk avontuur.
  Tiuri is bijna ridder. Nog één nacht scheidt hem van de ridderslag. Deze laatste nacht moet hij in afzondering en absolute stilte doorbrengen. Juist dan klinkt er een schreeuw om hulp. Als Tiuri antwoordt, wordt hij geen ridder. Maar het gaat om leven en dood... Tiuri opent de deur. De nachtelijke bezoeker stelt hem een vraag die zijn leven zal veranderen. Hij moet een geheime brief bezorgen aan de koning aan de andere kant van de bergen - een brief die het lot van het hele koninkrijk zal bepalen. Tiuri moet alles achterlaten: zijn thuis, zijn dromen - voor een opdracht die hem zijn leven kan kosten.
  De brief voor de koning is het eerste Nederlandstalige boek dat is verfilmd door Netflix. Het is verschenen in 30 talen.
  De brief voor de koning werd bekroond met de Prijs voor het Beste Kinderboek van het Jaar 1963, en met de Griffel der Griffels 1955-2004. In 1976 werd aan Tonke Dragt de Staatsprijs voor Jeugdliteratuur toegekend.
  Internationale pers over De brief voor de koning:
  `Briljant, buitengewoon.' - The Times
  `Prachtig geconstrueerd, aangrijpend, betoverend en levensecht.' - The Guardian
  `Een echte pageturner.' - The Sunday Times
  `Een verhaal dat je hart sneller laat kloppen... pakt je in vanaf de eerste pagina.' - Metro
  Inclusief een persoonlijke brief van Tonke Dragt aan haar lezers.
  Tonke Dragt werd geboren in 1930 in Indonesië. Toen ze twaalf was, brak er oorlog uit en moest haar familie naar een kamp. Daar schreef ze haar eerste verhalen, in het zand en op gevonden en gestolen papier. Na de oorlog verhuisde Dragt met haar familie naar Nederland. Ze werd tekenlerares op een middelbare school. Tijdens het tekenen vertelde ze haar leerlingen verhalen. `Ik vroeg mijn leerlingen wat zij zouden doen als er onverwacht op de deur werd geklopt en gefluisterd: "Doe open." Zo begon het verhaal van schildknaap Tiuri. Niet alleen mijn leerlingen voelden het. Ook ik wist bijna zeker dat dit begin veel mogelijkheden in zich had, misschien zelfs kon groeien tot een heel boek... Waarom zou je je leven wagen voor een brief waarvan je de inhoud niet kent?

 • De torens van februari

  Tonke Dragt

  • Leopold
  • 12 Maart 2014

  Ik vroeg: 'Welke dag is het vandaag?'
  'Dertig februari,' zei de oude man.
  Plotseling zag ik de zee... Zee, strand, schelpen, voetsporen in het zand...
  Hoe kom ik hier? Wat doe ik hier? Ik weet niet wie ik ben...
  Dit zijn regels uit een dagboek. De schrijver ervan is zijn geheugen kwijtgeraakt, al roepen enkele dingen vage herinneringen op: Ik zag de torens, grote blokken... bijna lichtend tegen de sombere lucht. Ik ken die torens, ik ken ze. Maar alleen een woord kwam in me op en dat woord hoorde bij de torens: februari.
  De jongen die dit dagboek bijhoudt, gaat op zoek naar zijn vergeten verleden. Een ontdekkingsreis in een vreemde wereld waar alles nieuw is. Of lijkt dat maar zo? Wie kan hij vertrouwen? En zal hij vinden wat hij zoekt?

 • Naar wouden heeft Edu zijn hele leven al verlangd. Op aarde zijn de bossen inmiddels verdwenen, en daarom is hij planeetonderzoeker geworden. Hij wil naar Venus, waar nog wel wouden zijn.
  Op Venus hebben de mensen zich echter teruggetrokken onder een veilige koepel. Ze zijn bang voor alles wat met de natuur te maken heeft. En de gevaarlijke wouden zijn verboden toegang voor iedereen!
  Daar verzet Edu zich tegen. Hij wil zelf ervaren wat volgens de computers zo gevaarlijk zou zijn en gaat wandelen in het woud.
  Het gevaar blijkt heel anders te zijn dan hij ooit had kunnen vermoeden...
  Dit boek werd bekroond met de Nienke van Hichtumprijs en in 1990 door NRC Handelsblad uitverkoren als een van de allermooiste jeugdboeken.

 • De blauwe maansteen

  Tonke Dragt

  • Leopold
  • 15 Februari 2013

  'Ik kom van onder de aarde, Magog, Magog, Magoggeltje,' zingen de kinderen op het schoolplein. En dan... komen de tegels omhoog en rijst een gedaante uit de grond op!
  Joost durft het lied verder te zingen. 'Wat hebt ge voor mij meegebracht?'
  Het antwoord is: 'Een blinkend blauwe maansteen.'
  Om die te krijgen moet hij het voetspoor volgen, tot aan de diepe vijver in het bos, waar de Koning van de Onderwereld heerst. Gelukkig is hij niwet alleen: zijn vriend Jan gaat mee. Ze ontmoeten ook Prins I-an, die een belofte aan de Koning moet inlossen.
  Joost en I-an lopen vele gevaren, maar gelukkig krijgen ze hulp van onverwachte zijde...

empty