• Wat zou er gebeuren als we uit zouden vinden dat alle wetmatigheden uit de wiskunde eigenlijk willekeurig en inconsistent waren? Wat als we kennis zouden maken met een taal van buitenaardse wezens die onze perceptie van tijd voor altijd zou veranderen? Wat zou er gebeuren als we een toren van Babel zouden bouwen die echt tot in de hemel reikt? Dit soort vragen stelt Ted Chiang in zijn verhalen, die je nog lang aan het denken zetten.
  Ted Chiang schrijft één verhaal per twee jaar. Zijn manier van schrijven combineert precisie en wetenschappelijke belangstelling met een enorm verteltalent. Zijn verhalen wonnen veel belangrijke prijzen zoals Hugo awards en Nebula awards. Zijn verhaal `Het verhaal van jouw leven' is verfilmd als Arrival met in de hoofdrollen Amy Adams en Forest Whitaker.

 • Wat er van ons wordt verwacht

  Ted Chiang

  • Volt
  • 19 September 2019

  VAN DE AUTEUR VAN `HET VERHAAL VAN JOUW LEVEN', DAT DE BASIS VORMDE VOOR DE OSCAR-GENOMINEERDE FILM ARRIVAL.
  Deze langverwachte nieuwe verhalenbundel van Ted Chiang staat weer vol prachtige en prikkelende korte verhalen. Zo is er `De koopman en de poort van de alchemist', waarin een stoffenverkoper in het Bagdad van lang geleden een tijdreispoort vindt. En `De levenscyclus van softwareobjecten', waarin een vrouw ruim twintig jaar voor een AI zorgt, en een hip digitaal huisdier langzaam in een echt levend wezen verandert.
  Met Wat er van ons wordt verwacht is Chiang er wederom in geslaagd verhalen te schrijven die sciencefiction tot een kunst verheffen.

empty