• Troje

  Stephen Fry

  Met zijn bestsellers Mythos en Helden heeft Stephen Fry de Griekse mythen
  weer naar onze tijd gehaald. Nu waagt hij zich met zijn derde mythe-boek
  aan het verhaal van de Trojaanse Oorlog. Nadat Paris de beeldschone Helena
  heeft weggekaapt naar Troje, trekken de Grieken met een vloot van duizend
  schepen ten strijde tegen de Trojanen. Het is het begin van een huiveringwekkende
  strijd, een wrede belegering, die maar liefst tien jaar zal duren.
  Troje is het klassieke verhaal waarin heldendom en haat, liefde en verdriet,
  wraak en spijt, hoop en wanhoop samenkomen. In deze grootse mythe
  wordt de mens tot op het bot ontleed.

 • Mythos

  Stephen Fry

  Losbandigheid, lust en liefde, moord en doodslag, triomfen en tragedies; de Griekse mythen en sagen zijn wilder en woester dan het leven zelf. Deze verhalen bieden alles wat een lezer zich kan wensen. De oude Grieken inspireerden onder anderen Shakespeare, Michelangelo, James Joyce en Walt Disney. In de handen van Stephen Fry komen de verhalen opnieuw tot leven. We worden verliefd op Zeus, we aanschouwen de geboorte van Athena, we zien hoe Kronos en Gaia wraak nemen op Ouranos, we huilen met koning Midas en we jagen met de even beeldschone als meedogenloze Artemis. Stephen Fry haalt deze verhalen op uit de oudheid en geeft ze hun welverdiende plek in onze moderne tijd.

 • De collegejaren

  Stephen Fry

  Stephen Fry is een van de meest opvallende persoonlijkheden uit de recente Britse tv-geschiedenis, een begenadigd komiek en schrijver. In De Fry Kronieken vertelt hij over zijn jaren als student in Cambridge. Daar ontmoette hij Hugh Laurie, met wie hij onder meer de legendarische serie A bit of Fry and Laurie zou maken, maar ook Emma Thompson, die zou uitgroeien tot een wereldberoemd actrice. Gaandeweg ontdekt Fry waar hij goed in is: acteren en het bedenken en schrijven van sketches. In het Londen van de jaren tachtig viert hij samen met Hugh Laurie zijn eerste successen, waarover hij smaakvol kan vertellen. Maar hij staat ook stil bij de schaduwzijde van het succes: de faalangst en depressies die hem blijven achtervolgen. De Fry Kronieken vormen een opmerkelijk openhartig en bij vlagen hilarisch relaas waarin Fry de lezer aan de hand van zijn eigen leven rondleidt door de Engelse toneel-, comedy- en filmwereld.

  'Buitengewoon indringend en onwaarschijnlijk openhartig.' - The Guardian

  Stephen Fry (1957) is komiek, acteur, schrijver en presentator. Hij speelde in tv-series en films, waaronder de verfilming van Harry Mulisch' roman De ontdekking van de hemel, en publiceerde meerdere zeer succesvolle romans. Van De Fry Kronieken zijn in Engeland al meer dan zeshonderdduizend exemplaren verkocht.

 • Een jongensleven

  Stephen Fry

  Stephen Fry werd als zevenjarige jongen naar een kostschool gestuurd, 300 kilometer van zijn ouderlijk huis. Met flair en humor vertelt hij genadeloos eerlijk over deze roerige schoolperiode, waarin hij pesterijen en lijfstraffen doorstond, een eerste grote liefde kende, een zelfmoordpoging deed en in de gevangenis belandde. Ingrijpende en vormende jaren, waarna hij als achttienjarige jongeman de wereld opnieuw tegemoet trad, vastbesloten om zijn eigen weg te gaan.

  Een jongensleven is even hilarisch en krankzinnig als ontroerend en onweerstaanbaar.

 • Een tomeloze tijd

  Stephen Fry

  Stephen Fry was nog maar amper dertig jaar toen hij het als cabaretier, acteur
  en schrijver al helemaal had gemaakt. Hij werd bekend met tv-series als
  A Bit of Fry and Laurie, Blackadder en Jeeves and Wooster en hij brak door
  met zijn roman De leugenaar. De wereld lag aan zijn voeten en niets was
  hem te gek. Wat kon er in hemelsnaam misgaan? Overdag stortte hij zich op
  zijn werk, 's avonds gaf hij zich over aan het feestgedruis van de high society,
  waar allerlei spannende middelen rondgingen. Stephen ging er volledig in
  op en raakte al snel verslaafd. Zo danste hij langs de rand van de vulkaan, tot
  hij in een diep en donker gat viel. In Een tomeloze tijd doet Stephen Fry
  openhartig verslag van een duizelingwekkende periode uit zijn leven, een
  tijd die hem bijna fataal werd.

 • De leugenaar

  Stephen Fry

  Adrian Healey is een geboren leugenaar. Hij liegt continu. En wat nog erger is: hij is een creatieve, ronduit briljante leugenaar. Adrian is trots en onvervaard, en vol minachting voor de gevestigde orde. Op Cambridge, waar hij zich een weg naar zijn examen plagieert, maakt hij kennis met senior tutor Donald Trefusis, in wie hij op alle fronten zijn meerdere moet erkennen. Een heterdaadje op een openbaar herentoilet betekent voor Trefusis een gedwongen maar welkom sabbatical year. Adrian vergezelt hem op een reis naar Salzburg, onderweg vertelt hij over zijn leven tussen de schandknapen rond Piccadilly Circus. Wanneer Adrian zichzelf in een gevaarlijk parket liegt, blijkt hij volkomen onvoorbereid op de waarheid.

 • Helden

  Stephen Fry

  Het wervelende vervolg op de bestseller Mythos

empty